Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@Harpy-Eagle Bizim buralar hep tarla, adamın teki yolun dibine düğün salonu kurmuş yazın dışarıya hoparlör koyup gece 12 ye kadar inletiyor buraları. Merak ettim baktım tkgm den, vasfı tarla olarak gözüküyor. Tarlaya da düğün salonu yapılmadığı için kaçak yapı bildiğin. Kimse ses çıkarmamış şimdiye kadar muhtemelen elektriğini suyunu da biz ödüyoruzdur baya havuzlu lüks bir açık hava konseptli düğün salonu 😁

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Birde oralar lüks yerler konsolosluk civarı olduğu için, oralarda böyleyse diğer yerleri siz düşünün

• @newbie97 işte yasak soba kömür yakmak yapracık toki tarafıdan bahsediyorsun ve orada doğalgaz hattı var ama etrafında bulunan köylerde olmadığından orada yakılan sobaların kokusu oraya ulaşıyor olabilir

• @Harpy-Eagle bizim için ediyor 🙂 güzel cezalar yazılıyor bidaha yapmıyorlar

• @mert0653 şikayeti nereye yapmamız gerekiyor ?

• @serel bağlı bulunduğunuz belediye zabıtasına

• @mert0653 teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

@mert0653 işte oranın karşısındayım ben karşı dağda 😁 o taraflarda köy var ama bu tarafta yok gördüğüm kadarıyla. 6 lı villa var 5 i boş. Sadece civarda 2 tane aktif kullanılan villa var. Kokunun kaynağını bilmiyorum ama boğaz yakarcasına bir yanık lastik kokusu geliyordu yatmadan ve uyanınca sabah hala vardı. Muhtemelen yasak olmasına rağmen binada bireysel yakıyor da olabilirler çünkü salonlarda boru çıkışı için yer var. Ama nerden bulacaksın çok zor biri yakıyorsada

Eskiden antalya da böyleydi. Akşam vakti dışarıda nefes alınmazdı sonra doğalgaz gelince normale dönmüştü şehir

• Avukat Remzi Güvenç Kulen bir video yayınlamış Youtube kanalında. Trump'ın bu 2. dönemi başladığında göçmenlikle ilgili değişebilecek şeylerden bahsetmiş. Tabi bunun içinde greencard da var. Merit-based denen, 10-15 sene önce de gündeme gelen bir sistemin greencard için uygulanma olasılığı olduğunu söylüyor videosunda. merit-based, greencard'ın kısaca liyakata dayalı olarak dağıtılması demek. Yani eğitim, yetenek, dil gibi unsurlar üzerinden bu hakkın kazanılabileceği anlamına geliyor. Eğer gerçekten bu uygulanırsa, sanırım biz şu anki sistemde en son başvuranlar olacağız. Bu arada bir not: bu sene için bir değişiklik olmaz.

• ⭐⭐⭐

@OffGuard Trump önceden başkan olmamış olsa ve bunları söylese ciddiye alabilirdim ama kendisi önceden başkanlık yaparken de göçmen karşıtıydı ve neler yapabildi ona bakmak lazım. En çok göçmen onun başkanlığı döneminde girdi Biden yönetimine kıyasla. Yine muhtemelen aynı durum olacak

Tahminim göstermelik 1-2 şey değiştirir, sınıra gider röportaj verir o kadar. Bana kalırsa blöf ve oy için söylenen sözler çoğu

• Uzun zaman sonra merhaba sonuclardan sonra malum moral bozukluguyla girmedim foruma sozde bir daha denemem diyordum ama ekim gelince dayanamadim basvurduk tabiiki yalniz bu surecte almanyaya tasinma ihtimalimiz cikti sorumda tam olarak bu aslinda tasinmak sorun teskil etmiyor olurda kazanirsak adres degisikligini beyan edip bulundugumuz ulkeden yapiyoruz islemleri diye biliyorum ama dogrumu hatirliyorum

• ⭐⭐⭐

@AysenS Selamlar... Oturum izninizin olduğu ülkelerdeki ABD konsolosluklarında mülakata girebilirsiniz..İyi şanslar...

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@Harpy-Eagle dün armada civarında grand Mercure de konakladım vize görüşmem olduğu için planımda erkenden uyurum sabah 6 da kalkarım hazırlanırım diyordum sonuç otelin yanındaki eğlence merkezleri müzik seslerinden dolayı 1 2 gibi anca uydum

Umarım görüşme olumlu geçmiştir

• @Flight101 tesekkur ederim 💐

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@Harpy-Eagle Bizim buralar hep tarla, adamın teki yolun dibine düğün salonu kurmuş yazın dışarıya hoparlör koyup gece 12 ye kadar inletiyor buraları. Merak ettim baktım tkgm den, vasfı tarla olarak gözüküyor. Tarlaya da düğün salonu yapılmadığı için kaçak yapı bildiğin. Kimse ses çıkarmamış şimdiye kadar muhtemelen elektriğini suyunu da biz ödüyoruzdur baya havuzlu lüks bir açık hava konseptli düğün salonu 😁

Şikayet edin kaçak işletmeyse belki işlem yaparlar

• ⭐⭐⭐

@Harpy-Eagle Sanmam hocam bu civarda çok var öyle tarla üstünde düğün salonu 1 tane de değiller ki kümeleşmişler, birilerine ekmek yediriyorlardır ondan işlem vs olmaz. Yüzlerce kişi gelip gidiyor bir günde tek bu durumu farkeden ben değilimdir yani

• ⭐⭐

@Harpy-Eagle evet vizemi aldım 🙂

• ⭐⭐

Arkadaşlar evde boş vakitlerimde telefonda gereksiz zaman öldürmek yerine İngilizce öğrenmek için hangi programı kullanmamı tavsiye edersiniz kelime bilgim çok az olduğu için cümre kuramıyorum yada kurulanı anlayamıyorum ama birazda olsa tabanım var hızlı öğreneceğimi düşünüyorum tavsiyeniz nedir Hello English programın benim için uygun olduığunu düşünyorum

• @T-C-Kubilay-Dikici Duolingo veya Memrise kullanarak günlük 15-20 yeni kelime öğren.
    İngilizce bir çocuk kitabı okuyabilirsin basit bı kitap (Oxford Bookworms Starter seviyesini öneririm).YouTube'dan BBC Learning English videoları izleyerek temel gramer kurallarına bak.HelloTalk veya Tandem uygulamalarını kullanarak İngilizce konuşma pratiği yap. Kendine hergün 1 saat ayırıp ciddi bir şekilde çalışırsan 3 ayda temel seviyede olursun

• @T-C-Kubilay-Dikici

Kelime bilgisi için Memrise, WordUp, Cake gerçekten güzel. Profesyonel dijital sözlük olarak da Merriam-Webster kullanabilirsiniz. Detaylı ve alternatif anlamları, günlük anlamları, mecazi anlamları vs gayet başarılı anlatıp kalıplar içinde kullanıyor.

Kelime bilgisi haricinde basit ve orta seviye gramer için Busuu, Duolingo, Simpler da gayet güzel.

Konuşma, telaffuz vs için belki daha sonrasında yapay zeka destekli Praktika ve Elsa Speak de kullanabilirsiniz. Hem fiyatları makul hem de ciddi ilerleme sağlatacaklardır. Pahalı kurslardan yüz kat daha iyiler ve bence pahalı kurs mantığının sonunu getirecekler.

Son aşamada gerçek insanların devreye girmesi gereken yerler de olacak ki bunlar da özel konuşma dersleri. Onun için bence en iyi hocaların olduğu yer Cambly. Fakat en azından B2 düzeyine erişmeden, Cambly gibi speakingi temel alan özel ders uygulamalarına masraf edilmesini gereksiz buluyorum. En azından 2 yıllık ilerleme sonrasında buna geçiş yapabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |