Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.6k 874

• @newbie97 günaydın. istanbul'da depremden önce yapılmış bir evde yaşıyorum. odamın duvarı apartman boşluğuna denk geldiği için tüm apartmandaki her konuşmayı odamdan duyuyorum. birde niye bilinmez bu eski evleri yapışık yaptıkları için yan komşu apartmanı da duyuyorum. arka cephedeki komşumuz istanbul'un ortasında horoz besliyor onu da duyuyorum. zaman zaman kendimi bizimkiler dizisinin apartmanında gibi hissediyorum. istanbul hakikaten güzelliğine kelimelerin yetmeyeceği bir şehir ve ben hiçbir zaman müstakil ev hayali kurmadım ama zaman zaman insan kendini sorguluyor. özellikle yaş aldıkça (daha 25 bile olmadım ama tc şartları insanı 10 yıl önden götürüyor :') )

• Ben çok şükür en üst katta oturuyorum ama bu sefer ses yandan geliyor, kaçış yok. Öteki, dış cephede kalan odaya bile sesleri geliyor. Çocukları öyle bir bağırıyor ki, polisi mi arasam acaba çocuğa bir şey mi yapıyorlar diye düşünüyorum, ama yok çocuk kendi kendine bağırıyor sürekli, sokakta da öyle. Hayır bu gereksiz çığlıklar yüzünden bir gün gerçekten çocuğun biri yardım için çığlık atacak da duymazdan geleceğiz. Belki gelmişizdir de bilemiyorum.

Bir de bizim sokakta yazları evlenen hiç bitmiyor. Böyle bir kültür olamaz, kabul etmiyorum, sokakta herkesin kafasını ssseverek eğlenemezsin. Sürekli sokakta düğün yapıyorlar. Polise sordum geçen yaz bu durumu , akşam 10’dan sonra hala ses varsa polisi arayın onun dışında müdahale edemeyiz dedi. Akşam 10’a kadar herkesi rahatsız etme özgürlükleri var yani.
    Gecenin bir vakti arabasında son ses müzik açıp sokaklarda dolananlar var bir de abi say say bitmiyorlar…

Benim en çok rahatsız olduğum şeylerden biri bu, bu ülkede. Şehirlerde asla gürültüden kaçamıyorsun. Şehirden kastım amerikalıların downtown dediği yerler değil, insanların uyumaya, dinlenmeye geldikleri yer, evlerin olduğu yer. Bakıyorum abd sokak yürüme ya da araçla gezinme videolarına. Huzur dolu, tek bir rahatsız edici detay yok. Sırf şu huzura sahip olmak bile abd’ye gitmek istemek için yeterli bir sebep.

• ⭐⭐⭐

@Atlantis00 Önlemi var ama insanların umrunda değil. Mesela kış geldi çocuğa kaliteli bir panduf giydirseler isterse maraton koşsun yine ses gelmez. Mesela sabahın 8 inde bir kız çocuğu salonun camından kafasını çıkarıp flüt çalıyorsa ve bunu dakikalarca yapıyorsa ve aile de bir şey demiyorsa aile sorunlu oluyor genel olarak. Çünkü o çocuk ilgi istiyor, salondan sarkıyor belki düşüp ölebilir bile.

Şöyle düşünün dışarıda oynarken tek laf etmeyip sürekli 10 15 saniyede bir çığlık atan bir kız çocuğuydu. Artık 4. kattaki komşu salonun camından o binadaki aileye bağırıyordu çocuklarını nasıl eğitmesi gerektiğini söylüyordu öyle hesap edin.

Ama bazı yerlerde çocuklar değersiz malesef çok umursamaz ve şımarık yetiştiriliyor, sorsan dünya zekisi çocuk derler :) :)

• ⭐⭐⭐

@elektra Sizin binaya ek duvar yapmamışlar direk yan binanın duvarına sıva çekmişlerdir bence öyle çok inşaat var memlekette :beaming_face_with_smiling_eyes:

Bizim burada düğün salonu var kır düğünü konseptli açık düğün salonu. Dışarıya son ses hoparlörü bir koyuyorlar gece 11 12 farketmeksizin yazları düğün yapıyorlar. Merak ettim tkgm parsel sorgudan baktım düğün salonunun vasfı tarla olarak geçiyor, tarlaya da düğün salonu yapılmıyor yani kaçak yapmışlar yıllardır kullanıyorlar. Elektriği suyu nereden çekiyorlar hiç bilmiyorum valla :beaming_face_with_smiling_eyes:

Hocam şimdi çocuk sahibi değilim, çocuk sahibi olmayı da asla istemiyorum, çocuk sahibi aileler de beni yanlış anlamasın ama ben bugün bir evcil hayvan sahiplensem ona oturu kalkı havlamayı susu öğretebiliyorum, ama bazı ailelerin tek savunması çocuk bu laftan mı anlar oluyor :) O çocuğa laf geçiremiyorlar ya o çocukta büyüyünce ne oluyor acaba :)

• Arkadaşlar merhaba ben çekilişe katıldım ama 17 yaşındayım 2025 temmuzda 18 e giriyorum sonuçlar mayısta açıklanıyor eğer kazanırsam ds260 formunu doldururken 17 olmam sıkıntı yaratirmi kazanirsam gidebilir miyim? (Açık lise okuyorum bu arada mayısa kadar mezun olucam %99 lise mezuniyeti sorun degil o yuzden yaş sıktıntı olur mu onu merak ediyorum)

• @Yunus-Emre-3 Burada sıkıntı olan durum şu başvuru yaparken lise mezunu olmanızı istiyorlar, neticede formda güncel durumunuzu soruyorlar, formda lise mezunu değilken lise mezunuyumu işaretlediyseniz nasıl olsa mezun olacağım diye belki bu durum sıkıntı yaratabilir. Hiç böyle durumla karşılaşan görmedim çıkarsa o zaman düşünürsünüz. Sorun ederler mi sanmam ama neticede form doldurulurken eğitim düzeyinizin en az lise mezunu olma şartı var

• Umarım 🙏🙏

• ⭐⭐

@Witch-Lilith bu yılda olmasın. böyle bir totem falan :D sayaç olunca ne oluyor ahhahah

• Merhaba arkadaşlar. Ben 4 Kasım'da Greencard çekilişine başvurdum. Mayıs biz başvuranlar için önemli malum.
    Ben şu konuda sizlerin fikrini almak istiyorum;
    Diyelim inşallah 2025 Mayıs'ta çekilişi kazandım. İlk etapta hem ds 260 formunu hem de diğer yapmam gerekenleri Türkiye'den yapacağım.
    İngiltere'de çok samimi kardeşimden öte 45 yıllık arkadaşım dostum yaşıyor. Geçen seneden beri al eşini gel ben size davetiye gönderirim der durur. Benim de aklıma şu geldi;
    Acaba ben gitsem oraya, Greencard ve ABD işlerinin geri kalanlarına İngiltere'de devam edebilir miyim? Örneğin mülakat yerini değiştirebilir miyim? Oraya gittiğimde arkadaşımın yaşadığı yerdeki ABD konsolosluğunda mülakata girebilir miyim?

• ⭐⭐⭐⭐

@AhmetGS17 Eğer kazanırsanız, dosya numaranız aktif olmadan önce, arkadaşınızın adresini vererek KCC aracılığı ile dosyanızı Londra'ya transfer edebilirsiniz.

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@AhmetGS17 Eğer kazanırsanız, dosya numaranız aktif olmadan önce, arkadaşınızın adresini vererek KCC aracılığı ile dosyanızı Londra'ya transfer edebilirsiniz.

Anladım. Yani mesela ben herşeyi Türkiye'de başlattım. Sonra İngiltere'ye gidip "Herşeye buradan devam etmek istiyorum" diye bir durum yok. Teşekkürler

• @Yunus-Emre-3, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Arkadaşlar merhaba ben çekilişe katıldım ama 17 yaşındayım 2025 temmuzda 18 e giriyorum sonuçlar mayısta açıklanıyor eğer kazanırsam ds260 formunu doldururken 17 olmam sıkıntı yaratirmi kazanirsam gidebilir miyim? (Açık lise okuyorum bu arada mayısa kadar mezun olucam %99 lise mezuniyeti sorun degil o yuzden yaş sıktıntı olur mu onu merak ediyorum)

Bu konuyla ilgili olarak daha önce bu mesajda detaylı bir bilgi verilmişti, isterseniz ona bir göz atabilirsiniz.

• @AhmetGS17 bazı ülkelerde dosya taşıma sürecinde, o ülkeye bağlı oturum izni istenebiliyor bunu araştırıp öyle sürece devam etmelisiniz

• Zaman geçmiyordu

• ⭐⭐⭐⭐

@salihcak0, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@AhmetGS17 bazı ülkelerde dosya taşıma sürecinde, o ülkeye bağlı oturum izni istenebiliyor bunu araştırıp öyle sürece devam etmelisiniz

FAM'da yapılan değişiklik sayesinde, artık dosya transferi için oturum izni veya vatandaşlık şartı aranmıyor. Dosyanız aktif olmadan önce KCC'ye, 'Şu adreste olacağım, dosyamın transferini rica ederim' şeklinde bir mail attığınızda transfer işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu konu ile ilgili detaylı mesajlar 'Aşamalar' başlığında yer alıyor; mutlaka incelemenizi öneririm.

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@AhmetGS17 bazı ülkelerde dosya taşıma sürecinde, o ülkeye bağlı oturum izni istenebiliyor bunu araştırıp öyle sürece devam etmelisiniz

FAM'da yapılan değişiklik sayesinde, artık dosya transferi için oturum izni veya vatandaşlık şartı aranmıyor. Dosyanız aktif olmadan önce KCC'ye, 'Şu adreste olacağım, dosyamın transferini rica ederim' şeklinde bir mail attığınızda transfer işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu konu ile ilgili detaylı mesajlar 'Aşamalar' başlığında yer alıyor; mutlaka incelemenizi öneririm.

Çok teşekkür ederim. Mayıs'ta inşallah olumlu bir sonuç aldığımda niyetim İngiltere 'den devam etmek. Bakalım bekleyip görelim.

• ⭐⭐⭐⭐

@AhmetGS17, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@Serapp, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Çok teşekkür ederim. Mayıs'ta inşallah olumlu bir sonuç aldığımda niyetim İngiltere 'den devam etmek. Bakalım bekleyip görelim.

Rica ederim. Mayıs ayında sonuçlar açıklandığında kazandığınızı görürseniz, öncelikle İngiltere vizesi için başvurmanızı, İngiltere vizesini aldıktan sonra dosya transferi talebinde bulunmanızı öneririm. Eğer İngiltere vizeniz varsa zaten sorun yok.

• Selamlar, herkese şimdiden hayırlı uğurlu olsun..
    Başvurumuzu yaptık pasaportumuz bulunmuyor çıkma ihtimaline karşı şimdiden başvurup elimizde olsa ds260 formunu hızlıca göndeririz diye düşündük sizce nasıl yapmalıyız?
    Çocugumuz daha bebek(3ay) onada şimdiden almalımıyız

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp ingiltere önceki senelerde oturum konusunda çok sıkı bir konsolosluktu onun için FAM durumunu ne kadar olumlu karşılarlar bilemiyorum. Şahsen ingiltere konusunda çekinceli davranırdım yerinizde olsam @AhmetGS17

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@zorbey 2025 yılı Mayıs ayında açıklanacak DV-2026 (Çeşitlilik Göçmen Vizesi kurası) kazananı olursanız, DS260’ı hızlıca doldurmak doğru bir karar ancak formu doldurmak için pasaportunuzun o esnada olması gerekmiyor. Pasaport bilgilerini ilerleyen süreçte de sisteme girebiliyorsunuz, talihli olursanız tamamlarsınız. Ufaklığın bahtı açık olsun, sağlıkla büyütün 🙏🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k