Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @tufank Çok sevindik Tufan hocam.. darısı tüm bekleyenlere en kısa sürelerde 🙂 I-140 ve sonrasındaki süreçler de su gibi akıp gider inşallah.

• ⭐⭐⭐⭐

@tufank Congratulations! 🎉
    Gelen mailin başlığı harika. Beklediğiniz bu güzel haberi almak harika bir şey olmalı. Tüm emeğiniz ve sabrınız sonunda karşılığını buldu!
    Darısı diğer bekleyenlerin başına! Bu güzel haber, aynı süreçte olan herkese umut olur umarım.
    Tekrar tebrik ederim.

• @tufank bey tebrikler 🙂 yolumuzu aydınlatmaya devam ediyorsunuz. Sonraki süreçte de şans yanınızda olsun inşallah 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@tufank gözünüz aydın, tebrikler.
    bu işin ucu aos'a çıkar, benden söylemesi 😉

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan öyle görünüyor 🙂 ülkedeki gelişmeleri takip ettikçe zor tutuyoruz kendimizi ama bülten malum çok geride, izleyip ona göre hareket edeceğiz.

• ⭐⭐⭐⭐

Bu arada DOL tarafındaki son durum şu şekilde:

Benim de onay aldığım Ağustos 2023 dosyalarını incelemeye devam ediyorlar..

Ağustos 2023
    Toplam dosya sayısı: 15,837
    Onay bekleyen dosya sayısı: 6,860 (43.32%)

Q VE R harflerine başladılar fakat L, M, N, O, P harflerinden hala epey bir dosya var. Tahminime göre bu ay içerisinde ( gelecek hafta olabilir) Eylül 2023 dosyalarını da işlemeye başlayacaklar. Ben tam sınırda onay almış olabilirim. Eylül dosyaları da işin içerisine girince biraz daha yavaşlayacak Ağustos dosyaları. Sonra bekleyen dosyalardan bir kısmı RFI alacak ve işlemleri uzayacak.

Aşağıda Ağustos 2023 için harflere göre toplam dosya ve işlenme sayıları mevcut. ( 14 Kasım 2023 itibariyle)

Screenshot 2024-11-15 at 12.16.23.png

• @tufank Bu harfler ne anlama geliyordu? Kaçırmış olabilirim.

• ⭐⭐⭐⭐

@kngslyr06 ETA 9089 formunda yer alan sponsor firmaların baş harfleri.

Ağustos 2023 için harfe göre ilerlediler ama Eylül 2023 dosyaları için nasıl olur bilmiyorum.

• ⭐⭐

@tufank Tebrikler! Darısı başımıza :))

• @tufank tebriklerrrr süper 🥳🥳🥳

• ⭐⭐⭐⭐

Aşağıdaki 3 lokasyon için ilk taksitte %50 indirim uyguluyor BDV. Ne kadar süreyle geçerli ve kotalar ne zaman biter bilmiyorum ama epey avantajlı.

N. Charleston, SC: (McDonalds, Ücret: $12 / saat. Benefits: Medical, Dental, and Vision after 60 days employment)
    Tilton, NH: (McDonalds, Ücret: $12.50 / saat)
    Dover, NH: (McDonalds , Ücret: $13.75 / saat)

Public olarak duyurmayacaklar o yüzden ilgilenen varsa bana ulaşabilir ve gerekli indirimin nasıl uygulanacağını tarif edebilirim.

Bu bir tavsiye değildir. Süreçte karşılacağınız aracı firma, sponsor veya devlet kaynaklı gecikmelerden / problemlerden doğrudan sorumlu olmadığımı bilmenizi isterim. Adaylar bu sürece başvurmadan önce işleyiş hakkında fikir sahibi olmalı, aracı firma seçimini yapmalı, kararları kendi insiyatifi ile vermeli ve bu kararların sorumluluğunu almalıdır.

EB3 Other Workers süreci hakkında daha detaylı bilgi için lütfen bu konunun ilk iletisini inceleyiniz.

• @tufank hayırlı uğurlu olsun hocam darısı hepimize inşAllah 🙂

• @tufank telegram gurubundan da kutlamıştım. Tekrar tebrik ederim. Darısı bize artık. Eğer AOS yaparsan deneyimlerinden bizi mahrum bırakma. Kafamıza yatarsa belki biz de o yola gireriz.

• ⭐⭐

@tufank McDonald's 12 dolar Hala nasil veriyor onu anlamadim.
    Ulke genelinde saatlik ucretleri artirdilar diye hatirliyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@charon PWD ( geçerli maaş belirleme süreci) bundan yaklaşık 9-10 ay önce belirleniyor. Yasal süreçler aslında. DOL diyor ki bu lokasyonda, bu iş için ödenecek minimum ücret budur. İşveren üstünde öder ödemez bu tercih meselesi. Green card bekleyen aday için elbet üstünde ödemek istemez, mümkün olduğunca ucuza, işi aksatmadan çalışacak işçi arıyorlar. Böyle olmasa bu vize programının bir amacı olmaz. ABD'li veya green cardlı biri bu maaşın yaklaşık 2 katına çalışabilir..

• Merhabalar, E2 vizesi ile Abd de bulunan biri Eb3 kategorisinde onay aldı. Mülakat yeri Ankara’da. Onaydan bir kaç gün sonra Ankara kotanin dolduğu yine bültenleri takip etmelerine dair bir mail aldılar.
    Sorumuz şöyle;
    1-Dosyayi Ankara’dan ABD’ye taşıyabiliyor muyuz?
    2- şu an güncel mülakata hangi tarihtekiler girmiştir nereden ulaşabiliriz?

Not: avukat ile calismiyorlar ilk süreçte avukatın eksikleri dolayı 2 yıl kaybetmişler. Bilgi için şimdiden teşekkürler.

• ⭐⭐

@hope34 AOS yapılabilir diye düşünüyorum

• ⭐⭐

@tufank valla bana saçmalık gibi geliyor.
    mcdonalds 12 dolara çalışacak adam ariyor ve green card veriyor.
    eb3u bu şekilde alan biri max 1 sene mcdonaldsda çalışır.

• ⭐⭐⭐⭐

@hope34 Kotalar genelde mali yıl sonlarına doğru dolar, Ağustos, Eylül gibi. Yeni mali yıl Ekim ayı ile birlikte başlar. Yani şu an zaten yeterli vize kotası var neden AOS tercihi mevcut anlamadım tam olarak. Kota bitmişse zaten CP veya AOS farketmez işleme alınmaz dosya. Bültende A tablosunda current iken AOS yapmak hem mantıklı değil hem riskli. İşlemler bu aşamaya kadar geldiyse artık konsolosluk randevusu ve vize basılması beklenmelidir. Dosyanın kategorisi, PD ve diğer durumlar nedir bilmiyorum, ben genel olarak bu yorumu yaptım.

Eğer ABD içerisinde ise bülten uygun ise AOS filing yapılabilir. Dosya taşımaya ihtiyaç yok bu senaryoda. Ama vize randevusu aldıysa konsolosluktan katılıp göçmen vize alıp geri dönmesi en sağlıklısı.

• ⭐⭐⭐⭐

@charon zaten kontratta max 1 yıl çalışmamız şart koşuluyor. Bu maaşlara kimse çalışmaz yoksa. 1 senesi dolan gidiyor, yenileri geliyor. Kazan kazan. 1 sene dolana kadar 1 gün bile hastalık yorgunluk izni almak istemiyor kimse bu kategoride. Erken bitirip istifa etmek için.

Benzer Başlıklar

• 3
  • 1
  • 8
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |