DV2026 Sohbet Odası
-
@T-C-Kubilay-Dikici Amin siz de inşallah 🙏🙏
-
@lawyergirl Güzel enerjiler yolluyorum güzellikle kolaylıkla geçsim🙏🌺❤️💕💫
-
@siraysessiz Teşekkür ederim inşallah ❤️❤️❤️🐣
-
Bu sene 3.başvurum. Ama diğer senelerden farklı olarak çok değişik bir heyecan var içimde. Sanki bana çıkmış da gününü bekliyormuşum gibi. İsteyen herkesle orada bir gün buluşmak ümidiyle..
-
@lawyergirl, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@siraysessiz Teşekkür ederim inşallah ❤️❤️❤️🐣
Boş şans :)
-
@rnc Teşekkürler
-
Arkadaşlar eşimin doğum yerini ilçe yerine il yazmışım talihliler arasında eğer yer alırsam sorun yaşar mıyım sizce?
-
@Fuat-Yetişkin Bu hatalar ufak hatalar diye geçiyor sorun teşkil etmez
-
Her sene mayısı beklemek.. sadece Amerika’da yeni bir hayata başlamak isteyenler bilir :smiling_face:
-
@JesusLord En zor geçen aylar bu zamanlar bence :)
-
@JesusLord Loto çoktan çekiliyormuş zaten yıl bitmeden boşa bekliyoruz valla 5 ay...
-
Keşke ülkemiz şartları iyi olsada herkes bir sefer ABD'yi ziyaret edebilse turist olarak. O zaman GC başvuruları min %70 azalırdı. Yukarda örnekleri var arkadaşlar anlatmış şu arkadaşım gitti geri döndü, şu kuzenim gitti geri döndü yıllar önce vs. Aynen öyle Türkiye'den hiç gitmeden, görmeden ABD yi güllük gülistanlık sanıyor herkes. Keşke herkes ziyaret edebilse de ona göre karar verme şansı olsa.
-
dv program sorgulama sayfasından başvuru numarası ile sorgulama yaptığımda geçersiz numara uyarısı veriyor oysa numara doğru sizce neden olabilir?
-
@caner92 güzel bir imkan olur en azından kendine güvenmeyen kişiler başvuru da bulunmaz gerçekten isteyenlerin şansı bir nebze olsa da artar
Şayet gc çıkarsa ilk 2 yıl yada 3 yıl benim ne işim var burada diyeceğimi adım gibi biliyorum türkiyede şartlarım ortalamanın üstünde bazen neden bu kadar çok istiyorum diye kendime soruyorum ilerde keşke dememek için sıfırdan başlamayı göze alıyorum
-
@caner92 kesinlikle katılıyorum. bu yalnız abd özelinde değil aslında insan nereye taşınmak istiyorsa orada bir kaç ay yaşamalı. ama sadece vize de değil ekonomi de çok zorluyor. ülkemizde kaç kişi yurtdışında, bu kurlarla, birkaç ay yaşayabilir ki...
-
@caner92 Kesinlikle öyle özellikle belirli bir standartın üstünü yakalayamazsanız abd de yaşamanın bir manası kalmıyor... Ancak telefonunuzu kolay yenilersiniz haftada 2 kilo fazladan et yersiniz o kadar...
Bana özellikle kiracı olarak gitmek anlamsız geliyor, düşünün 3 kişi 1 çocukla gitmişsiniz tek siz çalışıyorsunuz desek maaşın yarısından çoğu kiraya sigortalara faturalara gidiyor ay sonu elde var sıfır... İnsan der bunun için mi gittim ben diye o kadar masraf üstüne... Ancak 2 kişi çalışacak öyle biraz standartların üzerine çıkabilir ama onda da borç vs varsa yine zor... Bekarlar bu durumda daha avantajlı bence
-
@T-C-Kubilay-Dikici Vasıflı bir iş şart bence örneğin yazılımcı olmak gibi, yoksa diyelim inşaat mühendisisiniz ama diplomanız orada geçerli oluyor mu soru işareti
-
@newbie97 mühendislikte sorun yok, işveren kabul ederse işinizi yapabiliyorsunuz. Hukuk ve sağlıkçıların mesleğini yapmaları daha zor diye biliyorum. Eşimin yeni mezun olduktan sonra gc ile texasda çalışan mühendis arkadaşları var.
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@caner92 Kesinlikle öyle özellikle belirli bir standartın üstünü yakalayamazsanız abd de yaşamanın bir manası kalmıyor... Ancak telefonunuzu kolay yenilersiniz haftada 2 kilo fazladan et yersiniz o kadar...
Bana özellikle kiracı olarak gitmek anlamsız geliyor, düşünün 3 kişi 1 çocukla gitmişsiniz tek siz çalışıyorsunuz desek maaşın yarısından çoğu kiraya sigortalara faturalara gidiyor ay sonu elde var sıfır... İnsan der bunun için mi gittim ben diye o kadar masraf üstüne... Ancak 2 kişi çalışacak öyle biraz standartların üzerine çıkabilir ama onda da borç vs varsa yine zor... Bekarlar bu durumda daha avantajlı bence
@lavender, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@caner92 kesinlikle katılıyorum. bu yalnız abd özelinde değil aslında insan nereye taşınmak istiyorsa orada bir kaç ay yaşamalı. ama sadece vize de değil ekonomi de çok zorluyor. ülkemizde kaç kişi yurtdışında, bu kurlarla, birkaç ay yaşayabilir ki...
@T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası
@caner92 güzel bir imkan olur en azından kendine güvenmeyen kişiler başvuru da bulunmaz gerçekten isteyenlerin şansı bir nebze olsa da artar
Şayet gc çıkarsa ilk 2 yıl yada 3 yıl benim ne işim var burada diyeceğimi adım gibi biliyorum türkiyede şartlarım ortalamanın üstünde bazen neden bu kadar çok istiyorum diye kendime soruyorum ilerde keşke dememek için sıfırdan başlamayı göze alıyorum
Bir çok faktör var. İstanbul'da yaşıyorsundur deprem riski var işin, kazancın iyi olsa da mantıklı derim. Ama Ege'nin güzel bir yerinde yaşayıp, durumunda iyi ise mantıksız geliyor bana. Benim şu an tek gitme nedenim deprem gerçeği olur herhalde mevcut düzenimizde. Çocukların eğitimi içinde iyi olur. Çocukları ücretsiz olarak üniversiteye kadar okutma durumun var. Çocuklar dillerini geliştirecekler vs. Onun dışında abd ye bakacak olursak güvenlik açısından olumsuzluk çok fazla. Güvensiz, tehlikeli tip çok fazla. Benzin alıyorsun akşam tedirginsin, sokakta yürüyorsun akşam belli başlı turistik yerler dışında çok sıkıntılı. Hatta bazen gündüz bile yüreyemeyeceğin yerler mevcut her eyalette, şehirde. bla bla.. Sadece olumlu taraflarını düşünmemek lazım bir tercih yaparken. Gidip görüp olumsuz yanlarıda hesaba katmak lazım.
Ama ne yazıkki gidip görmemiz bile bir çok kişi için zor. Vize alsan bitmiyor uçak biletleri + orda harcayacağın para..
Bakıyorum bizde 30 bin lira civarı şu an thy ile uçuşlar. Almanya'dan bakıyorum lufthansa ile direk gidebiliyorsun 15-18 bin tl civarlarına. Thy nin fiyatlar o kadar uçukki bir almana göre bile 2 kat daha fazla para veriyoruz bilete.
-
Zorlaşmış ekonomik koşullar, içi boşaltılmış müfredatlı eğitim sistemi, delik deşik sınırlar yüzünden bozulan demografik yapıya bağlı güvenlik sorunları, aciz ve işlemeyen adalet sistemi, ahlaki çöküş....
Benim sebeplerim bunlar...Son söylediğim düzelmeden ilk dördünün düzelmesini imkansız olarak görüyorum...
Benim planmalam Amerika' da devamlı işçi kalmamak, yatırım yapmak, pasif gelir oranımı aktif gelir oranımın üstüne çıkarmak yönünde olacak. Eşimle yaşlarımız 45 çocuğumun hayatını garanti altına almam için vakti iyi değerlendirip doğru adımları atmam lazım...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum