Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@charon Zaten tahminimce onlar sistemden görüyor her şeyi. Öğrenci miyiz, üstümüze kayıtlı evi arabayı, çalıştığımız iş yerini vs biliyorlardır. Ayrıca önceden giriş çıkış yapılan ülkeleri de görüyorlardır. Çok basit bir kontrol ile bulunabilecek şeyler bunlar

• ⭐⭐

@newbie97 aynen Türkiye kapitülasyonları kaldırmadı.

• ⭐⭐⭐

@mesut1905 TLC kanalında bir dizi vardı onu izlemiştim bölüm bölümdü. Orada bir kadın dedektif vardı baya sıradan kendi kendine çalışan bir devlet kurumuna bağlı olmayan dedektif. Kadın abd de yaşıyor ve çalışıyor ama kadının sevgilisi tunustandı. Gitti international background check yaptı hemen. Taa tunustaki adamın sigorta kaydına kadar gözüküyordu sistemde bu kadar erişilmesi kolay bir şey.

Sıradan bir dedektif bunlara erişebiliyorsa konsolosluk her türlü erişir öyle düşünün

Bence konsolosluk çalışıyor musunuz veya daha önceden yurtdışına çıktınız mı gibi soruları sadece verdiğiniz bilgileri doğrulamak için soruyor. Yoksa zaten biliyorlardır

• ⭐⭐

@newbie97 önceki giriş çıkış yapılan ülkeleri otomatik görmüyorlar siz ds160ta beyan etmezseniz yada pasaportta vizesi yoksa.
    sadece five eyes ülkelerinin detayları görünür(ingiltere,kanada vs). Schengen olsun, japonya vs. olsun görünmez.

kayıtlı araba,iş yeri görünüyor mu bilmem. Lakin mesela eşim kolombiyalı, kendisinin arkadaşı başvurduğunda sağlık sigortası ödemesi yapmiyorsunuz,sistemde görünmüyor diye red vermişler. TC kimlik no giriyoruz ds160'a, onun bir nedeni vardir.

benim bildiğim elçilikte çalışanların çok fazla veriye erişebilecekleri. Toplanak allah diyek durumu var yani.

• ⭐⭐

@newbie97 o background check'i zaten yapiyorlar. Her doldurulan ds160 formuna otomatikman background check yapiliyor sistem tarafından(siz elçiliğe gelmeden önce). FBI,interpol database falan cross check yapiliyor. Sebebi güvenlik tamamen.
    eski vize memuru söylemişti bana.

• ⭐⭐⭐

Peki şu konuda merak içerisindeyim. b1/b2 ödemesi banka kartı ile yapılıyor mu bilen var mı acep. Kredi kartımı geçen sene iptal ettirdim kullanmıyorum diye. Sırf bu yüzden kredi kartı çıkartıp sonrasında iptal etmek istemiyorum...

• @charon Şöyle de bir durum var ama. Ds 160 formunu doldurdunuz o anki doğru bilgileriniz ile . Randevunuz 1 yıl sonraya. O zamana doldurduğunuz bilgiler de değişti. Bu durumda yalan beyan etmiş olmuyorsunuz ki. Benim bu ay sonu randevum var. Randevuyu 6 ay önce almıştım, doktorum. Ds 160 formunu o zamanki bilgilerim ile doldurdum. Ama temmuz sonu istifa ettim. Şu an işsiz görünüyorum, dolu bir seyahat geçmişim var ama ne yapacağını bilmiyorum 😅

• @newbie97 yapabilirsin diye düşünüyorum ben amerikadayim burdan anne ve babam için banka kartim ile ödeme yaptim

• ⭐⭐

@dubliner formu tekrar dolduracaksiniz. Update ediliyor

• ⭐⭐⭐

@graombze konsolosluğun sitesinde türk banka kartları kabul edilmiyor diyor siz sanırım abd nin banka kartıyla yaptınız. Ama orada bir seçenek var hesaba havale diye olmazsa öyle yaparım

• @charon bir yerde okumuştum...Ank.da ki kons.da sırası gelen bir avukat şık giyimli diksiyonu düzgün full ingilizce konuşmuş her şey olması gerektiği gibi giderken görevli memur kendisine "seyahatinizi kendiniz mi karşılayacaksınız" diye soru soruyor...avukatta biraz böbürlenerek "merak etmeyin hesabımda 5 milyon dolara yakın para var" demiş...kadında anında pasaportu geri uzatıp red vermiş...
    iletişim gerçekten önemli yani...isterse hesabınızda 1000 dolar olsun iyi bir diyalogla vize alabilirsiniz.

• temmuz 2025 te randevum var fakat ekim 2025 te pasaportumun süresi doluyor bu konuda ne yapabilirim?

• ⭐⭐⭐⭐

@siskebab, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

temmuz 2025 te randevum var fakat ekim 2025 te pasaportumun süresi doluyor bu konuda ne yapabilirim?

İkinci bir pasaport alma hakkınız var. Yeni bir pasaport çıkartın.
    Ben de bitmekte olan pasaportumla randevu almış, sonra yenisini çıkartarak görüşmeye ikisini de yanımda götürmüştüm.

• ⭐⭐

@K-Ran bu kadar fantastik bir nedenden dolayı red yemek fantastikmiş 🤭

ama şaşırmadım. Adamlar pentagondan davetli generale red vermişlerdi, pentagon açıklama istediğinde açıklamak zorunda değiliz,classified diyip sallamışlardı.

elçilikler allah seviyesinde.

• @K-Ran Ben de avukatım ve yarın Ankara’da mülakatım var. Bilgi için teşekkürler

• @lawyergirl merhaba, forumdan takip ettiğim kadarıyla yaşlarımız ve profillerimiz birbirine yakın ve benim de mart ayında ankarada mülakatım var. sürecinizi mutlaka okumak isterim. şimdiden iyi şanlar. umarım hiç sıkıntısız alırsınız vizenizi.

• @lavender Merhaba çok teşekkür ederim amin 🙏 deneyimlerimi aktaracağım yarın ☺

• Polonya'da üniversite öğrencisiyim ve İngiltere vizemde mevcut, Mart ayında vize görüşmem var acaba son zamanlarda onay/red oranı nasıldır bilgisi olan var mı ? yada öğrenci olmamın vize açısından avantaj/dezavantajı var mıdır?

• @lawyergirl 6 ay önce ben,eşim ve 2 çocuğum için vize aldım tek seferde.Orta halli sıradan bir aileyiz her şeyi doğru şekilde aktardım 1 dakika gibi sürmüştü...Yanımızda sadece pasaport götürmüştüm tek bir belge-kağıt götürmedim.
    Kriterlerin ne olduğu hakkında kesin bir kanaatim yok...Kimilerine neden verdikleri kimilerine neden vermedikleri bazen çok anlamsız olabiliyor...Umarım alırsın vizeyi.

• @charon Sanırım avukattan huylanmışlardır...Paranın her kapıyı açamayacağını öğrenmiştir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |