Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @finalhope, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@pointcloud tekrar merhaba. Tebrik ederim. Bu son iki gün gösterdi ki sizin öngörüleriniz gerçekleşti. Şimdiye kadar gördüğüm en hızlı randevu tarihi alımı oldu. I140 onayından DQ oluncaya kadarki süreç adımlarını yazabilir misiniz? Welcome letter, doküman gönderme, vb.

Bundan sonraki süreçlerde basarilar dilerim.

@pointcloud hocam ben de açıkçası merak ediyorum onay alırsak bizi neler bekliyor. Dokümanı dijital mi gönderiyoruz, ekstra ödeme vs ne yapıyoruz. Bir de ilk onayı nasıl takip ettiniz? My check gibi uygulamalar varmış uscis’e anlık sorgu falan atıyor sanırım.

• @mrkc
    teşekkürler hocam. MDPI için kontrol edeyim. Ellisporter da kabul etmiyormuş hakemlik olmadan bunu da öğrenmiş oldum.

• Merhaba
    Foruma uye olmayan bir arkadasim Uscis den i140 icin onay aldi suan Ds260 dolduruyoruz. Ds260 tum aile icin doldurulduktan sonra hangi belgeleri nereye gonderecegimiz postayla ds260 da verdigimiz adrese mi veya email adresimize mi geliyor

• @machinist01 Ben şuradaki adres göndermiştim:

• @Ceycey-0 hocam banka hesap dökümü gönderdiniz mi yoksa hesapla ilgili mali kayitlari konsolosluk görüşmesinde mi istiyorlar?

• @okokok mali hiçbir belge göndermedim. zaten o belgeler destekleyici belge olarak belirtiliyor. Yani mülakata gittiğimizde de kesin soracakları belgeler değil ama tedbiren bulundurmamız bekleniyor.

• @Ceycey-0 Tesekkur ederim hocam. Peki size bir posta veya email yoluyla bir bildirim geldi mi su belgeleri su adrese yollayin diye, ds260 doldurduktan sonra

• @machinist01 Üzerinden çok zaman geçti maalesef.:) Ama hatırladığım kadarıyla gelmemişti. DS260'ı doldurup aynı zamanda belgeleri göndermiştim.

• Merhabalar
    I140 onayi sonrasi interview ya da DQ suresi beklerken, Turkiye'den J1 ile tekrar ABD'ye giris yapan oldu mu acaba icinizde? Ya da yeniden J1 ya da B1/B2 mulakatina gidip tekrar vize alip, sinirda sorun yasamadan giren ornekler var midir? Bekleme sureleri cok uzadigindan merak ediyorum bu sekilde yapilabilir mi diye. Avukat dosyayi gonderdikten sonra bile sorun olabilecegini iletmisti de.

• @shinriyeon

aynı durumdayız bizde. Olmuyor diye dönüş aldık Chen immigration'a sorduğumuzda.

Bir okuldan kabul aldım J-1 önerdi advisor fakat H1b gerektiğini ilettim. Bugün okulun visa uzmanı ile görüşeceğim. Farklı bir öneri verirse burada yazarım.

• @chemistontheroad Cok tesekkur ederim hocam donusunuz icin. Cok benzer bir surec. Umarim farkli bir onerileri olur. Beklemedeyim ben de.

• ⭐⭐

@chemistontheroad h1b dual intent vizesi. Sikinti olmaz

• @charon H1b almamda sorun yok fakat okullar bunu çok tercih etmiyor. Advisor genelde bunu 2-3 yıldan sonra okul veriyor ilk gelişte vermiyor dedi. Birazdan bu konu için emin olacağım. Ama okuldan okula değişiyor olabilir tabii ki.

• seçim sonrası..

• Merhabalar,

Consular Processing ücreti 4 kişilik bir aile için ne kadardır?

En yakın zamanda kimler ödedi?

Teşekkürler.

• Eb2-NIW mulakatinda dosya reddedilmesi durumunda F1 vize otomatikman iptal oluyor mu? Kizimiz F1 vizesi ile universite son sinif ogrencisi ve PD tarihinde 21 yas alti iken backloglar sebebi ile mulakat tarihinde 21 uzeri olmus olacak. Bu konuyla ilgili mulakat gunu officer'in kararina kalir ama PD tarihi baz alinir sorun olmayabilir diyen gorus de var; tam tersi de var. F1 da iptal oluyor ise (red durumu sozkonusu olur ise) hic riske girmemeli. Zaten eger Trump yonetimi sirasinda daha da ince elenip sIk dokunabilme ihtimali de olabilir. Tecrubesi olanlar varsa deneyimlerini paylasabilirler mi lütfen?

• Vize mülakatı tarihi verilmeden 1 ay önce 21 yaşın üzerinde olan oğlumun dosyadan düşürüldüğüne dair NVC den mesaj Mesaj gelmeden 6 ay önce de ben NVC web sitesinde dosyasının çıkarıldığını görmüştüm zaten. Chenn avukatına da sormuştum o da 21 yaşı geçtiği için yapacak bir şey olmadığını söyledi. Child protection PD ile case approved arasındaki süreyi kabul ediyor ki bizim sadece 21 gündü ve yaşı kurtarmaya yetmedi.O da kızınız gibi F1 ile okuyor. Dolayısıyla vize görüşmesine katılmadığı için F1 vizesi aynen devam ediyor. Bu arada hatırlarsanız Eylül ayındaki mülakatımızda vize olmadığı için passportları gönderin Ekim'de basacağız demişlerdi. Amerika da lise okuyan oğlum oradan pasaportunu posta ile yolladı elçilik onayladıktan sonra kendisine geri gönderdik. Sonra kanada sınırında giriş çıkış yaparak onayını aldı. Türkiye ye tekrar gelmesine gerek kalmadı.

• @okokok dosya takip için lawfully kullanabilirsiniz.

• @chemistontheroad benim 1 hakemliğim vardı o da yıllar önce. ama diğer kriterlerim kuvvetliydi. olabildiğince çok kritere atak etmek önemli oluyor. Bir de final criteria denilen "sustained acclaim" var biliyorsunuz. o da çok önemli. ben grape ile çalıştım, onlar ile de konuşabilirsiniz.

• @finalhope teşekkürler. onay yaklaşık 15 günde geldi. sonrasında welcome letter da 1 haftada geldi. sonrasında NVC süreci istediğimden uzun sürdü. ben avukatlarla ilerledim. NVC'nin ödemeleri alması, avukatların belgeleri kontrol etmesi, NVC'nin belgeleri kontrol etmesi falan derken totalde 3 ay sürmüş gibi gözüküyor I-140 onaydan NVC onaya.

Benzer Başlıklar

• 60
  • 1522
  • 5
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

146

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |