Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

• Merhaba kayınvalidem için Amerika vize başvurusunda bulunduk geçen sene benim orada doğum yapmam onun vizesini etkiler mi ? (Ds formunda birlikte gideceği kişilere kendimi yazdım ) ds formunda adımdan bilgilerime ulaşılma ihtimali var mı

• Merhaba annem mülakata girecek ben geçen sene orada doğum yapmıştım sistemlerimde bunu görürler mi

• @cihantr merhaba annem için bot ile aldım girdi aldı vizesini. Bunu bilemezler,bilseler de umursamazlar diye düşünüyorum.simdi kuzenim için kurdum bakalim.

• Herkese merhaba. Dün Ankara’da mülakata girdim ve vizem onaylandı. 8 yıllık avukatım son 1.5-2 yıl içinde Almanya, Avusturya, Hollanda, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti’ne turistik seyahatlerim oldu. Mülakatı gerçekleştiren konsolos ile görüşmemiz şöyle gerçekleşti:

K: seyahat amacınız nedir?
    B: turistik amaçlı seyahat düşünüyorum bir de doğum günüm var ABD’de kutlamak istiyorum.

K: Nereye gitmek istiyorsunuz?
    B: Newyork ve Chicago

K: Ne iş yapıyorsunuz?
    B: Avukatım 8 yıldır.

K: Evli misiniz?
    B: Hayır bekarım.

Pasaporttaki Schengen vizelerine tek tek baktı ve vizenizi onaylıyorum dedi.

Genel olarak onay oranı yüksekti diyebilirim.

• ⭐⭐

@waroflaw tebrikler vizeniz hayırlı olsun

• ⭐⭐

@waroflaw vize verilmesinin sebebi;
    -yakin zamanli schengenler
    -uzun suredir avukatlik yapmaniz

Hayirli olsun

• @mesut1905 çok teşekkür ederim.

• @charon çok teşekkür ederim.

• @orhanozbekk Merhabalar
    Anne babanizin ilk basvurusu sonrasi reddi onayi cevirmek icin profillerinde bir farklilik oldu mu acaba? Surecte schengen ulkesi ya da mulakatta farkli bir sey soyleme gibi.
    Benim ailem malesef iki gun once red aldi. Surecte yurtdisi cikislari yoktu hic, cocuklarimizi ziyaret edecegiz dediler ve red aldilar. O nedenle tekrar basvuruda neyi degistirebiliriz acaba diye dusunuyorum.

• @graombze
    6 Kasım 2024’te, annem, babam ve kız kardeşim vize başvurusu için Ankara’daki konsolosluğa gittiler. Annem ve babam vize aldı, ancak kız kardeşim alamadı. Sorular şu şekildeydi: “Emre kim, neyiniz olur? Yeşil kartlı mı yoksa vatandaş mı?” Sonra kız kardeşime dönüp, “Okuyor musun? Kaça gidiyorsun?” diye sormuşlar. Ardından, “Hmmm” deyip kız kardeşime “Üzgünüm” demişler ve annemle babama “Hayırlı olsun” demişler. Annem biraz ısrar etmiş, “Abisini görmeye gidiyor, neden olmaz diyorsunuz?” diye sormuş. Onlar da “Üzgünüz, sisteme girdik” demişler.

Kardeşim üniversite son sınıfta. Vize alamamasını anlasam da üzüldüm. Tek bir sıkıntı var: Benim green kartım var ama annem ve babam bunu tam bilmedikleri için vatandaş demişler. Umarım bu bir sorun yaratmaz.

• ⭐⭐

@emre71 bu tur seyleri yapiyorlar ailenin Geri donmesini garantilemek icin.
    Kiz kardes genc Ve kendisini ulkeye baglayan cok birsey yok.
    Diger ulkelerde de bu tur seyler yaptiklarini duydum. Herkes kendi profiline ozel degerlendiriliyor.

• @emre71 çok teşekkür ederim canım benim ben de çok heyecanliyim insallah güzel haberler veririm. Ekstra istedikleri birsey var mi? Neler gotursunler

• @graombze bi tek nufus kayit ornegine kontrol etmisler baska hicbirseye bakmamislar.
    Bizimkilerin ilk yurt disi seyehati olacak ama Turkiye iki torun ve diger kardeslerim var bu sebeple cok kolay olmus onlar icin, iste bi tek Emre vatandas demisler halbuki ben green kartliyim. Umarim bu bi sorun olmaz.
    Onun disinda rahat olsunlar streese gerek yok herkes yardimci olmaya calisiyormus.

• @emre71 bence hiç bir sorun olmaz merak etme aldilar artik vizeyi insallah annem babam için de sonuc aynı olur çok dua edin bize

• @graombze suan seni benden iyi anlayan kimse olamaz dun gece 3 e kadar uyumadim annemlerin aramasini bekledim 🙂

• @emre71 insallah sorunsuz geçer bi ne olur ne olmaz diye herseyi koyduk

• @waroflaw vizeniz hayırlı olsun. size yapan mülakat görevilisi kimdi hatırlıyor musunuz?

• @emre71 Merhalar peki vize mulakatinda belirtmisler mi ? Turkiye de torun var vs gibi? Benim sadece annem ve babam basvurdu. Erkek kardesim ve onun disindaki tum akrabalarimiz turkiyede oldugu halde alamadilar malesef. Onlarin sorusu disinda cevap vermediler tabi o acidan merak ettim.

• @shinriyeon merhaba sizin aileniz cocugumuzu ziyaret edecegiz mi dediler? Siz amerika da mi yasiyorsunuz ? Benim annemin avrupaya seyahetleri oldu ama benim anladigim kadarıyla çok bakilmiyor anne babaya seyahat kismina

• @graombze Annem ve babamda yesil pasaport vardi. Herhangi bir yurtdisi seyahatlari yoktu. Cocuklarimizi ziyaret deyince yurtdisi kismina anne baba icin takilmiyorlar diye duymustum ben de. Ama malesef alamadilar. J1-scholar ile yasal olarak ABD'de yasiyorum ancak konsolosluktan aldigim J1 suresi subat sonunda doluyor. Ya bunu gorup ziyareti gerekli gormediler zaten az zamanimiz kaldi diye. Ya da yurtdisi vs takildilar bilemiyorum. Bizim icin de cok uzucu oldu malesef.
    Ingilizce bilmedikleri icin tercuman geliyor.
    Ne icin gideceksiniz? Cocuklarimizi ziyaret
    Ogrenci mi? Hayir
    Daha once yurt disi var mi? Yok
    Ve sonuc red.

Benzer Başlıklar

• Göçmen Yakınlarının Turist Vizesiyle ABD Giriş Deneyimleri

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    24
    2 Oy
    24 İleti
    1k Bakış
    SerappS
    Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim. Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım: I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup. I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon. I want to watch and support him. I have a return ticket. Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu. “Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim. Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi. Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    258
    0 Oy
    258 İleti
    29k Bakış
    S
    Merhaba. Annem, babam ve kız kardeşim ABD turist vizesine başvuruyor. Ekim 2024'de DS160 formlarını submit ettik ve 26 Haziran 2026'ya güç bela randevu aldık. O zamandan beri randevuyu bekliyoruz. O süreçte kız kardeşim üniversiteden mezun oldu, çalışmaya başladı ve birkaç kez yurtdışına çıktı. Anladığım kadarıyla DS160 formunu güncellememiz gerekiyor ama resmi talimatlar şöyle diyor: "Cancel your current appointment. Update your profile with the correct DS-160 confirmation number. Schedule a new appointment." Şimdi biz kızkardeşimin appointment'ını iptal etmeden DS160 formunu güncelleyemiyor muyuz? Eğer randevuyu iptal edersek bir sonraki randevunun 2028 olmasından korkuyoruz. Bu konuda ne yapabiliriz?
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 7 Oy
    14k İleti
    1m Bakış
    S
    @lavita bir kez yaptim, demek ki iki defaymis en fazla
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

43

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k