@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
Merhabalar green card başvurusu yaparken "doğduğun yer' kısmında yanlışlık yaptım ve tekrardan doğrusu ile başvuru yaptım otomatik olarak elendim mi ?
-
@omeryuz Mükerrer başvuru elenme sebebidir...Geçmiş olsun...
-
Trump'a hazir miyiz arkadaslar. Ocak'ta mazbatayi aliyor gerci ama gelir gelmez yasak falan getirir mi green cardlara.
-
@halteran Hayır. Birleşik Devletler hukuk devletidir. Bir kişinin canı öyle istedi diye, hukuk dışı hareketine izin verilmez.
-
@minnesota söylediğinizin aksine ne yazık ki 22.04.20 tarihinde imzaladığı executive order ile DV2020 sürecini dondurmuştu
-
@ATS16 1 hafta sonrada New York ta ki yargıçlar duruma el koydu ve düzeltti.
-
@ATS16 hocam merhaba deneyiminizi okumustum aklima bir soru geldi ben de kesin göc ü 6 ay icerisinde yapamayacagim gibi duruyor sizin gibi gir cik yapmayi planliyorum. Acaba amerikadaki posta sistemi buradaki gibi subeye gidip mi kargonun verilmesi gerekiyor? yoksa adrese kurye gönderilip elden alinma gibi bir opsiyon var mi? gc delivery adresinde kuzenimin adresini yazmistim da greencardim adrese ulasinca ben de türkiyeye kargolamayi düsünüyorum. Bir de ücreti ne kadar olur diye merak ediyorum. Kuzenimin pek vakti olmuyor kargo subesine gidip birakabilecegini sanmiyorum.
-
@minnesota bu ileti serisini okumuş muydunuz, @turcouz’un paylaşımlarını.
24.04.20 - 21.02.21 arasında süreç dondurulmuştu…
-
@ATS16 D.Trump ın maceralarını buradan okuyabilirsiniz. https://en.wikipedia.org/wiki/Immigration_policy_of_Donald_Trump
-
GC ve SSN kuzeninizin adresine teslim edilecek, daha sonra kuzeniniz bir kargo firmasının şubesine gidemeyecek durumda ise bulunduğu adrese kurye çağırarak size ait olan kartları kargo ile postalayabilir, bu hizmetin UPS’de adı “Schedule a Pickup“. Kargonun içeriğine personal letter yazdırmanızı tavsiye ederim.
2024 Mayıs ayında Illinois’den Antalya’ya gönderim için USD 193 ödenmişti, şehirden şehire değişkenlik gösterebilir. 4 günde ulaşmıştı kargo. Bol şans

-
@ATS16 D.T 60 gün askıya almak vs için Covid i bahane etti. Biden de komple kaldırdı. Covid gibi bir bahane bulamayacağını biliyoruz.
-
@minnesota, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@ATS16 D.T 60 gün askıya almak vs için Covid i bahane etti. Biden de komple kaldırdı. Covid gibi bir bahane bulamayacağını biliyoruz.
Ya hocam @ATS16 kısacası ''Olmaz olmaz demeyin bu adam manyak bütün dünya da bunu biliyor'' demek istiyor. Evet kötü düşünmemek lazım haklısınız ama Covid çıkmadan önce (hatta çıktıktan sonra bile) kimse dünyanın komple kapanacağına ihtimal vermiyordu. Bu sarı pişonun eline kalmadan işlemleri halledip yerleşmek lazım kısacası

-
@Ben-Batur Elbette. Başkan seçilebilirse tabiki. Seçilse bile Şubat tan önce de koltuğa oturamaz.
-
Tamamen yasaklamasa bile zorlastirabilir, yavaslatabilir diye korkmuyor degilim. DV amerikan ruhunun ozunde olan bir vize turu ve toplam green card dosyalari arasinda oran olarak pek bir yuku yok. Trump gecenlerde ABD'de collage okuyanlara green card verilmesini destekledigini soylemisti. Bunu yumusama olarak mi okumak lazim, butun derdi sinirdan kacak gecenlerle mi gorucez ama bir an once ABD'ye gitsek iyi olur. Daha cok var tabi ama o gun geldiginde ortam bulaniksa, vize basili pasaportu aldigim gibi ABD ye ucabilirim.
-
@omeryuz, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Merhabalar green card başvurusu yaparken "doğduğun yer' kısmında yanlışlık yaptım ve tekrardan doğrusu ile başvuru yaptım otomatik olarak elendim mi ?
Elendin
-
Pandemi çıkarsa belki olur
-
@10urdmn Fakat mülakattan önce halledilmesi gereken bir konu green card için adres verebilmek adına.
-
Selamlar...Amerikada devredilen işlerin birarada olduğu bir ilan sitesi mevcutsa bilen paylaşabilir mi? İş kolu olarak yeme içme sektörü düşünüyorum..
-
@Flight101 Öncelikle sürecinizde bol şans.
Google'da "turn-key cafe & restaurants for lease" veya "turn-key cafe & restaurants for sale" anahtar kelimeler ile araştırma yapabilirisiniz, bir çok site çıkacaktır karşınıza.
Şimdiden ön araştırmasını yapmanız sizin için iyi olacaktır ancak çevremden Türkiye'de profesyonel olarak bu işi yapıp ABD'ye giden arkadaşlarımdan edindiğim bilgi ilk önce göç etmeyi planladığınız bölgeye gidip yerinde gerekirse servis personeli olarak çalışarak hem bölgeyi, hem tüketici alışkanlıklarını ve hem de bölgedeki eksiklikleri yerinde tespit ederek yola çıkmak iş planının başarılı olması için çok önemli. Bol şans
-
@ATS16 Bilgi içln teşekkürler...Evet yerinde görüp değerlendirme yapacağım..Ön araştırma yapmak, yerleşeceğim bölgeyi netleştirmek için biraz o sitelerde vakit geçirmem gerekiyor...Ben satış pazarlama departmanı çalışanı olduğum için kendime bu birikimimi kullananileceğim bir sektör düşünüyorum, emlak sektörü gibi..Mekan devri eşim için olacak...
Benzer Başlıklar
145
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k