Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.7k 874

• good bye!

• Iyi geceler. Talihli olup dosyayı başka ülkeye taşımak isteyen birisi ayrıca vizeye mi başvuruyor? Yoksa dv için ayrı bir statü kazanıp öyle mi gidiyorlar? Süreci bilenler biraz bu kısmı aydınlatabilir mi acaba 😊

• ⭐⭐⭐

@yasinyasa ABD seçimlerini öncelikle Türkiye için en hayırlısı hangisi olacaksa o kazansın fakat gönlüm Trump'tan yana. Umarım Trump kazanır :D

• @hashirama gideceğiniz ülke vize isteyen bir ülkeyse tabii ki o ülkenin gerekli vizesine başvurmanız lazım. Lotteryi kazanmış olmanız size bir statü yada vize vermez

• @hashirama Örneğin bulgaristan ülkesindeki US elçiliğe gideceksin ve o ülke vize istemiyor direk gidebilirsin. Fransa ülkesindeki US elçiliğine gideceksen türkiyedeki fransa elçiliğine gidip turist vizesi alacaksın, aslında gezmeye değilde orada green card görüşmem var dersin.

• ⭐⭐

@baba-yaga bulgaristan trden vize istiyor.

• Başvuru formunda ilk bölümü doldurdum fakat ikinci bölümde çocukların fotoğraflarında hata aldım formu iptal et diyerek çıktım. Yeni fotoğraflarla tekrar başvuru yapsam bi sorun olur mu ?

• @Emre-Kurtulmuş anladım. Şunun için soruyorum; şuan vize almak baya zor diye biliyorum. Yani dv için ülkenin vizesine başvurmak vizeyi almayı kolay kılar mı? Yoksa case i taşımak çileye dönüşecektir.

• Merhaba,
    Eşlerin ikiside farklı başvurular yapıp, ihtimali artırabilirler mi? Bu başvuru şekli hala devam ediyor mu?

• @charon örnek olarak yazdım o yüzden

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@okcash evet bu şekilde yapabilirsiniz şansınızı x2 yapmak için, devam ediyor. Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus her iki eşin de çekiliş şartı olan en az lise mezunu olması ve çekiliş formu doldururken tüm istenilen bilgileri eksiksiz girmeniz.

• Merhaba, bir sorum olacak. Nişanlımla evlilik sürecindeyiz, tahminen Şubat veya Mart ayında nikah kıyarız. Başvuru formunu doldururken evli olarak belirtsek daha mı mantıklı veya bekar olarak mı başvuralım? Eğer çıkarsa süreç zorlaşmasın diye sormak istedim.

• Benim gibi son günlere kalan var mı acaba :) her sene biraz daha sonlara kalıyorum umut eksikliğinden, uzun süre çıkmayıp hala ilk günlerde başvurur yapan arkadaşların umudu lazım bana :D

• @selimsenturkcom bekar olarak başvurun eğer evlenirseniz ve çıkarsa kazandığınızda eklersiniz onu forma

• ⭐⭐⭐

@JesusLord Ben hayatta son güne bırakamam son güne bıraksam mahallede altyapıya kedi girer, telefona virüs girer, internet kafeler greve başlar, okyanus altındaki internet kablolarını katil balinalar koparır, starlinkler meteor gibi havadan yağmaya başlar felan ondan son güne bırakmamak lazım :)

• @selimsenturkcom, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Merhaba, bir sorum olacak. Nişanlımla evlilik sürecindeyiz, tahminen Şubat veya Mart ayında nikah kıyarız. Başvuru formunu doldururken evli olarak belirtsek daha mı mantıklı veya bekar olarak mı başvuralım? Eğer çıkarsa süreç zorlaşmasın diye sormak istedim.

Merhaba. Başvuru yaparken tam ve doğru bilgi vermelisiniz. Olur da kazanırsanız mülakata katıldığınızda ret alırsınız. Geçmişte bunun örneği oldu.

• Merhaba. Şöyle bir sorum olacaktı. Annem emekli ve kendisine green card başvurusu yapmak istiyoruz. Ben 23 yaşındayım, 21 yaşın üstünde olduğumdan dolayı annemin green card kazanması halinde kendisinden doğrudan yararlanamıyorum. Eğer anneme green card çıkarsa ben de annemle birlikte Abd'ye nasıl gidebilirim? Annemden yararlanarak benim de green card almam için bazı başvurular yapılması gerekiyor ve uzun bir süreç işliyor, bunu biliyorum. Fakat bu sürecin dışında, ben de green card alma hakkı kazanmadan annem Abd'ye ilk giriş yaptığında onunla beraber gidip kendisiyle kalabilir miyim? Eğer herhangi bir kişi gibi turist vizesi alarak gitmem gerekiyorsa örneğin 6 ay - 1 yıl gibi belli bir süreden sonra Türkiye'ye dönmek zorunda mı kalırım? Açıkçası annemin tek başına gitme ve orada yaşama ihtimali yok, yani ben de kendisiyle gitmek zorundayım. Fakat bu 21 yaş üstü çocuklar konusuyla ilgili yeterli bilgi bulamadım.

• Mesaj silinmiştir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@snlpnrky F2B vizesi Green Card sahiplerinin 21 yasindan buyuk bekar cocuklari icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yoludur ancak sizin de araştırdığınız üzere meşakkatli bir süreç. Forumda detayları arama bölümünden F2B vizesi olarak aratabilirsiniz.

Anneniz kazanan olursa, mülakat tarihi alabilir ve vizesine kavuşursa ilk girişte kendisine siz eşlik edebilirsiniz alacağınız B1/B2 göçmen olmayan turistik vize ile. Ülkeye girişte CBP memurunun tanımlayacağı süre kadar ülkede anneniz ile kalabilirsiniz, maksimum 180 gün. Bu vize türü ile yasal olarak çalışamazsınız, sadece turistik amaçlı olduğunu unutmayın. Bol şans

• Arkadaşlar bir yıl önce eşimden boşandım çocuklarin velayeti annelerinde çocukları da sisteme kaydettim fotoğraflarını yükledim anneleri yani eski eşim kendiside greenkarta başvuru yapmak istiyor çocuklari ben kaydettiğim için kendisi de sisteme kaydetmek zorunda mı

Benzer Başlıklar

• DV2025 Sohbet Odası

17k
    1
    36 Oy
    17k İleti
    1m Bakış
    ebaris86E
    @TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz. https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
  • DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k