Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 917 437.8k 874
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@rezanclz mevzu ABD olunca, dünyadaki en büyük profil data backup’a sahip olduğu düşünülünce, en ufak isim benzerliğinden bile AP’ye kalan sayısız vize başvurusu olduğu düşünülünce çok da küçümsememek lazım bence sistemi. Herkesin gönlüne göre olsun, bol şans süreçlerimizde 🍀

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Aleras doğduğu yere herhangi bir kimliğinde doğum yeri neresi ise onu yazacaksınız, DV çekilişinde esas doğum yerinizdir. İsterseniz şu an Maldivler’de yaşayın ve eşinizin TC kimliği olsa bile eşinizin doğum yeri kimliğinde yazdığı üzere çekiliş başvuru formunda yazmalı

• @ATS16 iki durum birbirinden farklı bence, dv çekilişini hala seneler öncesinin kurallarıyla ilerlettikleri ortada bu yüzden mesela başvurudan sonra açıklanması vs noktasına kadar aylarca bekliyoruz çünkü mektupla başvuru dönemlerinden kalma bir uygulama çok önem verdikleri güncelledikleri bir sistem değil yani. Onun için data tutma konusunda bende çok geriye dönük şekilde başvuru fotoğraflarını vs tuttuklarını düşünmüyorum.
    İsim benzerliğinden APye kalma durumu ise biraz daha farklı özellikle 11 eylül vs gibi terör saldırılarından sonra bu tarz özellikle arap isimlerine benzer ve yaygın kullanımda olan isimlerde bir NNCP durumuna giriyorlar ki bu işlem bile aslında çekilişten alakasız olarak mülakat aşaması noktasında ortaya çıkıyor

• Yine başvursam mı acaba!
    Hayat yüzüme hiç gülmüyor ki...

• ⭐⭐⭐

@rezanclz ve @Atlantis00 Ben biraz araştırdım yüz tanıma sistemi diye bir zımbırtı kullanıyor olabilirler, ama bu da aynı kapıya çıkmıyor mu, 1 inin yüzünü diğer 17 milyonla kıyaslamak ne kadar mantıklı ve ne kadar sürer, ki başvuran bir sürü ikizler, üçüzler vardır muhakkak hiç onlara çıktığını duymadım eğer böyle bir şey varsa birbirine çok benzeyen kardeşler, ikizler, üçüzler, dördüzler, siyahiler, çekik gözlüler neden kazanamıyor acaba, apple ın yüz tanıma sistemi bile tırt mesela adamın kardeşine bile sakallıyken okey veriyor yüz tanıma sistemi

Birde geçen bir videoya denk gelmiştim başvuranların yarısı fotodan eleniyor diye, herhalde tek mantıklı açıklaması(ki böyle bir şey varsa) bu olabilir. İnsan insana benzediği için eleniyor bile olabiliriz :beaming_face_with_smiling_eyes:

Aslında denemek lazım böyle görsellerden bir çiçek fotosu bulup kaş göz çizip başvurmak lazım bakalım çıkacak mı :face_with_tears_of_joy:

• ⭐⭐⭐

@newbie97 Valla artık aynı fotoğrafla başvuru yapacağım nasip kısmet ya :D Nasipse zaten öyle ya da böyle bulur, fotoğraftan elenirsem de sizin şansınız artar mis gibi :D

• ⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş Aynısını yaptım. Tek fark fotoğraf tarihi yeni gözüksün diye resmi tool'dan tekrar kırptım orjinal fotoğrafı. Hem umursamamazlık var hem de bir sürü örnek var :=]

• Selam arkadaşlar, belki konu dışı ama yinede maksat muhabbet olsun isterseniz bilgi alışverişi olsun yada fikir ne derseniz diyebilirsiniz. Sorum şu; gerçekten yurt dışında tek gitmek isteğiniz yer ABD mi ? Farklı ülkelere (örneğin Avrupa) gitmek, çalışmak yada yaşamak kısacası göç etmek gibi bir düşüncesi olanlar neler yapıyor neyi araştırıyor yada neyi bekliyorsunuz diye sorsam ?

• @ebaris86 Ben İngiltere de scale up vizesi araştırırken greencard reklamı çıktı başvuru yap kazan diye dv25 başvurmuştum belki çıkar diye çıktı ve ilk defs başvurdum şimdi burdayım 🙂

• İyi akşamlar sağlık muayenesinden önce hangi aşıları olmamız gerekiyor

• @radres88 ankara özelinde sağlık muayenesi öncesi hiç bir canlı aşı olmamanız gerekiyor

• 2 senedir ilk günlerde yapardım başvuruyu bu sene kasımda yapıcam öylesine totemler işte

• Türkiyede ingilizce öğretmenliği yapıyorum c1 seviye dile sahibim ama bölümünü okumadım adalet öğretmenliği ve 2 yıllık finans ve bankacılık hizmetleri bitirdim 1 çocuğum var sizce iş bulabilir miyim?

• Başvurumu iptal etmek istiyorum nasıl yapabilirim

• @Ege-Başar-Akdağ bu dil seviyesi ile her türlü iş yapılır bence

• @Arda-Mengübeti ikincikez başvur bir daha aynı bilgilerle iptal olur direk

• ⭐⭐

@Ege-Başar-Akdağ
    imzanızda green kart çekilişinde kazandıysanız anlaşılmıyor kazandıysanız benim görüşüm bankacılık finans alanında iş bulmanız kısa sürede çok zor zamana ihtiyaç var eğer oto tamircisi inşaat işleri elektrik su tesisat gibi işlerden anlamıyorsanız c1 seviye size mutlaka iş imkanı yaratır ama nitelikli işe ulaşmak için zamana ihtiyaç olacak bu sadece benim görüşüm aynı görüşte olmayanlar önerilerini yazabilirler saygılar

• @USA %2.5 yine iyiymiş 😅

• Arkadaşlar green card şansa bakıyor. Şans dışı Amerika'ya legal olarak nasıl yerleşebiliriz? E1 vizesi, öğrenci vizesi vs. gibi seçenekler ne kadar sermaye gerektiriyor? Diğer vizeler sayfasını kontrol ettim sitenin ama çok kısıtlı bilgi mevcut. Araştıran yada tecrübe eden arkadaşlar cevaplayabilir mi? Max. 50k Kanada doları sermaye ile şu an bir master programına kayıt olup Kanada'ya yerleşmek çok olası. Ayrıca eşinizin çalışma hakkıda mevcut. Buna benzer bir seçeneğimiz Amerika'da var mı? Evli çocuklu bir ailenin green card kazandığında süreç içinde harcayacakları artı bankada olması gereken min. tutar 25k USD göz önüne alınca, bir 10k USD daha üstüne koyup Kanada'ya garanti yerleşmek mantıklı gibi geliyor bana. Sizce?

• @sahin16 forumdaki bilgi kısıtlı noktasına katılmıyorum her vize türü için ayrı ayrı başlıklar var hepsinin içinde hem konuyla alakalı detaylar varken hemde üyelerin deneyimlerinede denk gelebiliyorsunuz.
    Bence öncelikle yolunuzu biraz şekillendirin bunu neden söylüyorum öğrenci vizesindende bahsetmişsiniz E vizesindende. Bunlardan biri size çalışma hakkı vermezken diğeri veriyor vs gibi bir çok temel fark var. Yani amacınız ben bir şekilde gideyimde kaçakta kalırım, kaçakta çalışırım mı? Bence önce bu noktaları karar verirseniz ona göre vize kategorisi sayısını düşürebilirsiniz ona görede daha detaylı inceleme yapabilirsiniz

Benzer Başlıklar

• DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k