@Sadriabi Selamlar,
Bu gelişimde 10 gün Miami'de kaldım, şimdi de 10 gündür Kaliforniya'dayım. Buralarda durum eskiye kıyasla çok vahim. İnsan kalitesi çok düşük, kanun-kural kalmamış. Latinler nerdeyse kurtarılmış bölge ilan edecekler. Herkes İspanyolca konuşuyor. Öğrendiğime göre Amerikalıların % 60 ı İspanyolca biliyormuş. Eskiden kural ihlali yapan arabaların peşine düşen polis arabaları görürdüm, şimdi polis bile yok ortada. Tabii onlar da Latin kökenli. Yayalar yeşil ışıkta geçerken burnunuzun dibinden araba geçiyor. Araçların %90 ı yaya kaldırımında duruyor, birazcık utanması olan yayalar geçerken geri çekiliyor. Korna sesinden otelde uyunmuyor. Havası hariç, buralarda yaşamanın çok zor olduğuna karar verdim.
Şimdi bunları bana niye yazdınız diyeceksiniz belki 
Epeyce oldu hatırlar mısınız bilmiyorum. MA' mı yoksa CA' mı diye konuşmuştuk sizinle. Buraları görünce sizi andım. Kuzey şu anda ne durumda bilmiyorum ama Güney bitmiş... Değil -20, -30 da bile yaşamaya değer.
Tercihinizden dolayı sizi kutlarım.
6 Ay sonra Boston taraflarına gelmeyi düşünüyorum bakalım oralar eskiye göre ne durumda 
Sevgiler,
NOT: Biliyorum şimdi bu tespitleri okuyan 4-5 ay yaşamış, herşeyi gördüğünü, bildiğini zanneden, "öyle değil böyle" diyen, herkese laf yetiştirme gayretinde olan, saldırgan üsluplu bazı arkadaşlardan itirazlar gelecektir. ABD de 15- 20 yıldan daha az yaşayanlar yorum yapmasın lütfen.