Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Los Angeles ta farklı değil malesef.Basit işler yapanlar neden buraya geliyor onu anlamıyorum amerikada 50 tane farklı güzel eyalet var buradan daha ucuz olupta daha iyi yaşam sürülecek.


  • Aslında forumda konuyu güzelce işledik sanırım. Bu nedenle benim gibi kısa süre de olsa hayalini test etmek isteyenler dışında sıradan iş yapanlar tercih etmeyecektir. Etmeleri çok anlamsız olur. Ama bu tarafın farklı bir havası olduğu da yatsınamaz bir gerçek.


  • @caglaror California içinde söyledi:

    Aslında forumda konuyu güzelce işledik sanırım. Bu nedenle benim gibi kısa süre de olsa ha

    Ben işim gereği 30 a yakın eyalet gezdim ve doğal güzellik olarak California dan güzel yerler var ve daha ucuz.Eğer sektörüm ve network'üm buraya bağlı olmasaydı bir an bile durmazdım buralarda.


  • @betfair39 Ben de şansımı deneyip sonrasında diğer seçeneklere dönmek istiyorum. Gelmesem içimde kalırdı.

  • ⭐⭐

    Sayın @caglaror SF Bay Area'da ilk günler nasıl geçiyor? Memnun musunuz şimdilik?


  • Konuyu görünce yazmak istedim. Kaliforniya'da 2-2.5 ay yaşamıştık. İş dolayısıyla gitmiştik ama daha güzel bir teklif gelince Waco'ya taşındık tekrar.
    Rancho Cucamonga'daydı evimiz, mall'daki işimize 8 dk'dı. Havası çok ama çok güzel kesinlikle ama bi Los Angeles'a gitmek isteseniz veya bir Türk marketine alışverişe uğrayacak olsanız, 1,5-2 saatiniz yollarda geçiyor. Her yer her yere çok uzak resmen! İnsanlar çoğunlukla uzak doğulu arkadaşlardan ve orjinal amerikalılardan oluşuyordu. Nedense herkes fazla agresif geldi bize, Teksas'daki gibi değildi kesinlikle. Pek arkadaş canlısı gelmediler bize. Teksas'da olsa aranızda Türkçe konuşsanız, şiveniz farklı nerelisiniz diye laf atanlarla arkadaş olduğumuz var 🙂 Teksas'a kıyasla baya pahalı bir eyalet oluşunu da sevmemiştik. Yani bizim görüşümüzle Kaliforniya'da yaşamak için bence sağlam ve uzun soluklu bir işinizin olması gerekiyor. İş ve çevreniz hazır gitmeniz gereken bir yer bence. Yine bana kalsa orada yaşamayı tercihlerim arasına koymam çünkü Teksas veya New York çok daha iyi, hele New york! Ama havası güzel 😃


  • @saulgoodman Merhaba, uzun yazma firsati bulamadim henuz. Eve ciktik. Internet baglanmasini bekliyorum. Xfinity firmasina mecbur kaldim. o da asiri derece rahat davraniyor.
    Daha sonra genisce yazarim.
    Simdilik hersey Yolunda. Ama giderlerin toplami icin TX"dan 2-3 kat fazla diyebiliriz. O yuzden yazilim idealimiz icin gelmis olsak da TX daha fazla zaman verir. Austin 😉
    Havasi guzel, ilkbahar baslangici modunda suan. Bu normalde kis. Sadece yuzde 8 Amerikali, uzakdogu ve Hindistan burada resmen. Her kose basinda buyuk bir firma var.
    Havasi guzel 🙂
    Gorusuruz


  • @caglaror Gözünüz aydın moraller düzelmeye başlamış bol şanslar

  • Yasaklı

    @gizemyavuz92 waco nasıl tavsiye eder misiniz? Amarillo (panhandle) düşünüyordum ama waco Austine yakın ve hoşuma gitti olabilir diye düşündüm bilgi verebilir misinz iklim egitim imkanları iş imkanları ?


  • @sinem-akçam California içinde söyledi:

    @gizemyavuz92 waco nasıl tavsiye eder misiniz? Amarillo (panhandle) düşünüyordum ama waco Austine yakın ve hoşuma gitti olabilir diye düşündüm bilgi verebilir misinz iklim egitim imkanları iş imkanları ?

    Aslinda bu soruyu cevaplamak istemezdim. Cunku benim fikirlerime gore kendinizi yonlendirmenizi istemem acikcasi. Waco bildiginiz köy gibi bir yerlesim yeri.. Ben nefret ediyorum oradan. Oraya hapsolup kaldigimiz icin ve yalnizliktan biktigim icin depresif bir hale burundum, ustune de hamilelik ve dogum eklenince sonrasinda kendimi Turkiye'ye donmus buldum! Yani siz eger kendinize diyorsaniz, ben bi tane mall olsun, bi tane walmart, 2 de park, hep evimde otururum ayda 1 disari (yani park veya ormana) cikarim nolcak yasar giderim diyebiliyorsaniz boyle yerleri tercih edin bence.. cunku çok sikici.. Community yok, turk bakkal yok, her yer cok uzak. Houston havalimani isterseniz 3.5 saat. En yakin Austin ikea 2 saat baska ikea yok size yakin😄😄 Cok ortada bir yer malesef. Esimde hic sevmez Waco'yu ve gidip de yasayip sevmeyen arkadaslarimiz da var. Houstonda doordash falan yapabilirsiniz ama Waco da yapamazsiniz cunku gerek gormemisler kapsam icine almaya baya kucuk cunku ☺Baylor University var bizi cok ilgilendirmiyordu acikcasi okumadigimiz icin😄
    Bombos bir köy 🙂Diger bahsettiginiz sehirlere gitmedik. San Antonio, Dallas, Austin ve Houston cok guzel yerler. Iyi dusunmenizi tavsiye ederim ozellikle de ilk gelisiniz ise...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gizemyavuz92 ozaman herkesin sorduğu soruyu sorayım siz nasıl buldunuz samanlıkta iğne bulur gibi mi aradınız.


  • @ayvalik10 California içinde söyledi:

    @gizemyavuz92 ozaman herkesin sorduğu soruyu sorayım siz nasıl buldunuz samanlıkta iğne bulur gibi mi aradınız.

    Hayir sayin ayvalik, biz esim kendi muhendislik isini buldugu icin Kaliforniyadan tasimak zorunda kaldik Wacoya. Yoksa yolundan gecmek mi aman Allahimm Ne isim olur birak aramayi😂😂😂

  • Yasaklı

    @gizemyavuz92 çok teşekkür ederim zaman ayırdıgınız için aramaya devam o halde. 🙂


  • Merhabalar tekrardan, kesfettigimiz ve memnun kaldigimiz Turk yemekleri yapan iki restorant onerecegim LA ve Orange civarinda yasayanlar icin. Birincisi 'Sofra Urbana', burasi Bosnak birinin bildigim kadariyla, cok guzel kofte ve borek yapiyorlar. Bence Turkiye'de yiyebileceginiz kalitede ve guzellikte. Ayrica telefonla arayip pismemis kofte siparis edebiliyorsunuz, ornegin misafiriniz icin yada bbq de yapmak icin vs. Ikincisi de 'KofteGi' burasi bir Turk'e ait, pideleri ve lahmacununu ve baklavalarini begeniyoruz. Onun disinda kahvaltisini da cok ovuyor gidenler ama biz daha kahvaltisini deneme firsati bulamadik.


  • @caglaror California içinde söyledi:

    Gelmesem içimde kalırdı

    Valla ben buranın genel olarak politik yapısını ve insanların sevemedim.Sinema sektöründe çalıştığım için devamlı amerikalı beyaz liberallerle muhatap olmak zorunda kalıyorum.Özgürlükler olarakta diğer eyaletlere göre çok geride ve bir dünya saçma kanunu var.En son pipetlerin banlanması mesela 🙂 Sokaklarda açık alanda şırınga ile eroin içip iğneyi sokağa atıp üzerine sıçmak serbest ama pipet kullanmak yasak mesela.Bir dünya böyle saçma şey var ve artık bu liberal bullshitlerden bunalmış haldeyim.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Betfair39 ayrıca kamyon kamyonetcilerden pikapçilardan nefret ediyolar yamuk yumuk emisyon sinirlari koydular bildigin prius kolpacı state. Sokaklar pislik içinde cadirini kuran illegallerle dolu çin hint meksika hepsinin mafyası var hemşehricilik var. Emlak kenara Su bile pahalı. herkes los angeles deyip durur compton diye aratsınlar bakalım. Bizim istanbula benziyor. (sarıyer zekeriyaköy =calabasas hollywood hills,) sehir merkezinde( inglewood yirtina yırtına para kazanmıs müdür vb tiplerin evi şişli mecidiyeköy gibi) Downtown ve iki adım ilerisi Compton- Kızılay meydanı ve ulus gibi. Hiç begenmedim.Havası berbat Bizim bodrum datca da milyonlarca arabanın çalistigini dusunun. Hava tuzlu ve kuru bolca egsos gazı. Kötü! Gidebilirsem eger country hayatı olan ne bileyim tek katlı evler önünde rocking chair olan deniz nemi olmayan ama yeterince yeşil olan boş beleş yere 6 7 ay dondurmayan şehirler mesela Wichita kansas, Denver colorado, Scottsdale arizona. Portland oregon, Amarillo Tx Albuqerque NM gibi yerlerde yaşamak isterim


  • @aliaktrk Bu mevsimde Los Angeles'ta gezecek, fotoğraf çekecek hareketli nereler var acaba? Daha doğrusu var mıdır ? 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @murat-taskin gezimanya bir site vardır orasını incele youtube bak Los Angeles bahsediyoruz. Bence biraz araştır


  • @ayvalik10
    Sizin kadar kafam çalışır allaha şükür. Her dakika internetteyim zaten oraları da iyi bilirim. Şubat ayından bahsediyorum. Kimse Şubatta gelipte nerede ne yapılır, nereler hareketli olur yazmaz. Çünkü olmaz !
    Biliyorsanız yazın, bilmiyorsanız susun lütfen. Buradaki her soruya cevap yetiştirmek zorunda değilsiniz. Forumun seviyesini düşürmeyin.
    Biraz da nazik olun. Babanızdan daha büyük bir insan var karşınızda.


  • @Sadriabi Selamlar,
    Bu gelişimde 10 gün Miami'de kaldım, şimdi de 10 gündür Kaliforniya'dayım. Buralarda durum eskiye kıyasla çok vahim. İnsan kalitesi çok düşük, kanun-kural kalmamış. Latinler nerdeyse kurtarılmış bölge ilan edecekler. Herkes İspanyolca konuşuyor. Öğrendiğime göre Amerikalıların % 60 ı İspanyolca biliyormuş. Eskiden kural ihlali yapan arabaların peşine düşen polis arabaları görürdüm, şimdi polis bile yok ortada. Tabii onlar da Latin kökenli. Yayalar yeşil ışıkta geçerken burnunuzun dibinden araba geçiyor. Araçların %90 ı yaya kaldırımında duruyor, birazcık utanması olan yayalar geçerken geri çekiliyor. Korna sesinden otelde uyunmuyor. Havası hariç, buralarda yaşamanın çok zor olduğuna karar verdim.
    Şimdi bunları bana niye yazdınız diyeceksiniz belki 🙂
    Epeyce oldu hatırlar mısınız bilmiyorum. MA' mı yoksa CA' mı diye konuşmuştuk sizinle. Buraları görünce sizi andım. Kuzey şu anda ne durumda bilmiyorum ama Güney bitmiş... Değil -20, -30 da bile yaşamaya değer.
    Tercihinizden dolayı sizi kutlarım.
    6 Ay sonra Boston taraflarına gelmeyi düşünüyorum bakalım oralar eskiye göre ne durumda 🙂
    Sevgiler,

    NOT: Biliyorum şimdi bu tespitleri okuyan 4-5 ay yaşamış, herşeyi gördüğünü, bildiğini zanneden, "öyle değil böyle" diyen, herkese laf yetiştirme gayretinde olan, saldırgan üsluplu bazı arkadaşlardan itirazlar gelecektir. ABD de 15- 20 yıldan daha az yaşayanlar yorum yapmasın lütfen.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 32
  • 109
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

58
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum