Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

• @Mehmet-Fatih-Aslan Tercümanla girebiliyosunuz diye biliyorum ama ayrıntılarına hakim değilim hocam. Mutlaka forumda birileri tercümanla girmiştir arama kısmında bi şansını dene istersen :)

• @ATS16 oturum izni olmadan KCC dosya taşıma izni verdi dediğiniz noktayı biraz açarmısınız. KCC dosyayı taşısa da her konsolosluğun kendine göre şartı yada koşulu olmuyor mu ?

• @Mehmet-Fatih-Aslan her konsolosluğun süreci farklı bazıları anlaşmalı oldukları tercümanı kabul ediyor ancak hepsi ediyor diyemeyiz

• @Ben-Batur avukat ve danışman adı altında sürece hakim olmadan insanların şanslarıyla oynuyorlar bir nevi dolandırıcı aslında işte. Umarım rica minnet etmeye kalmazsınız o kadar para alıp sizi tekrardan rica minnet seçeneğine bırakmaları kötü olur. Şans yanınızda olsun 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

Süreçle ilgili konuları sohbet başlığı altında değil, süreç başlığı altında konuşun lütfen. Yoksa @gucarslan görünce sinirleniyor :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MERVE-SARI bahsi geçen sorunuz ile ilgili bir çok cevabı “ DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları” başlığının altında bulabilirsiniz. FAM değişikliğinin yayınlandığı 28 Haziran 2024 tarihinden bu yana bir çok post’da konu tartışıldı. Bol şans

• ⭐⭐

@Ben-Batur tercümanla girilebildiğine dair mülakat deneyimleri okudum arama motorunda çok örnek bulacağınıza eminim

• Amerika'da göçmen karşıtı propagandalar fazlasıyla artmış durumda ve bir yandan da maymun çiçeği hastalığı denilen illet yaygınlaşıyor. 2025'de de tıpkı covid zamanı gibi sıkıntılı bir süreç yaşanabilir mi sizce arkadaşlar?

• Yaşanırsa topyekün yandık🥲

• @lesnarhomie, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

Amerika'da göçmen karşıtı propagandalar fazlasıyla artmış durumda ve bir yandan da maymun çiçeği hastalığı denilen illet yaygınlaşıyor. 2025'de de tıpkı covid zamanı gibi sıkıntılı bir süreç yaşanabilir mi sizce arkadaşlar?

Amerika’da göçmen karşıtlığı yok. “Kaçak göçmen” karşıtlığı var. Haksız da sayılmazlar. Bazı eyaletler bu kaçak girenlere ücretsiz sağlık sigortası, hatta ücretsiz eğitim imkanı bile veriyormuş. Bu durum eleştiriliyor. Eğer böyle bir şey varsa, neden Amerikalı bir çocuk bu ücretsiz eğitimden yararlanamıyor, benim ödediğim vergilerle bana değil de, kaçak gelenlere neden ücretsiz sağlık sigortası yapılıyor? diye eleştiriyorlar. Hatta seçim dönemi olduğu için bununla ilgili imza topluyorlar, senatörlere mektup yazıyorlar.

Virüs konusunu bilemiyorum ama malum pandemiden beri sürekli yeni bir pandemi mi başlıyor, yeni salgın çıktı vb haberler yapılıyor. O yüzden ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum.

• Merhaba herkese,

2025 talihlilerinden birisiyim ben de ve siram 19XX'lerde. Katar'da ikamet ediyorum ve burada calisiyorum. Green Card aciklanma zamanindan 1 yildan daha oncesine kadar dayanan bir iliskim var ve kiz arkadasimla acikcasi evlenip beraber gitmeyi planliyoruz. Ankara'nin vize konusunda sikintili oldugunu, cok fazla kisiye vize vermedigini forumda bircok kisiden okudum fakat siramin ilk 2 binde olmasina guvenerek ((Onceki yillarda bu siraya genelde Kasim ortasinda mail gelmis ver Ocak'in ikinci haftasinda da insanlar gorusmelerine gitmisler)) vize gorusmesini Ankara'da yapmak istedim. Cunku gorusme tarihine kadar kiz arkadasimla evlendigimi varsayarsam;

1. Ya gorusme tarihinde burada yasamiyor olursam, isle ilgili bir sikinti olur ve TR'ye donmek durumunda kalirsam, bu sefer gorusmem Katar`a set edilmis ama belki benim oturum iznim olmayacagi icin (her ne kadar seyahat acisidan Katar Turk vatandaslarina vize uygulamasa da) burada vize gorusmesine girmeme musade etmeyebilirler.

2. Eger gorusme yeri olarak Doha'yi secseydim, kiz arkadasimla evlendik diyelim sonrasinda onun da Doha'da benimle beraber gorusmeye gidebilmesi icin onun da oturum izninin olmasi gerekecekti ve bu gorusme tarihiden once bir de onu benim sponsorluguma gecirip ona da oturum izni almam gerekecekti ki bu da cok uzun olmasa da ekstra bir prosedur olacakti. Tabi su an kendisi TR`de calistigi icin her seyi birakip bir de yanima tasinmasi gerekir. Keza bir de bircok belgeyi ingilizceye cevirtmek, ateste ettirmek de gerekebilir. Ama bildigim kadariyla Ankara, resmi ve Turkce belgeleri kabul ediyor.

Acikcasi tum bu ihtimalleri goz onunde bulundurarak ve siramin da baslarda oldugunu dusunerekten Ankara'yi sectim ama konuyla ilgili tecrubeli kisilerin de bir fikrini almak ve en azindan icime bir nebze su serpmek isterim. Diger turlu zaten saniyorum KCC ile iletisime gecip simdiden dosyami Doha - Amerikan Konsolosluguna tasimam gerekir ama dedigim gibi vize gorusmesi zamani nerede oluruz garantisi olmadigi icin biraz risk...

Vakit ayirip da yorum yapabilecek kisilere simdiden tesekkur ederim. Umuyorum herkes icin hayirlisi ne ise o olur.

Sevgiler,

• @mertkanozyurek merhaba, öncelikle süreç ile ilgili sorularınızı bundan sonra lütfen süreç başlığında sorun, yoksa cevap almanız uzun sürer.

Bu başlığın ilk 3 iletisini okumanız çok önemli çünkü sürece ilişkin özet bilgiler var, lütfen dikkatle inceleyin.

Numaranız şu an current, artık dosya taşımak için KCC değil de taşımak istediğiniz post ile görüşerek taşıyabilirsiniz. Ek olarak numaranız her an mülakat alabilecek nitelikte.

Size tavsiyem ister Ankara’yı bekleyecek olun ister Katar’da girecek olun, hızlıca nikah işlemlerine başlamanız yönünde olur.

Sorularınıza gelecek olursam; DoS bu sene FAM’de değişikliğe gitti ve oturum olmaksızın dosya taşımaya başladı. Yani taşıdıktan sonra oturumunuzun olmaması Katar’da sorun yaşatmaz.

Müstakbel eşinizin de Katar’da oturum almasına gerek yok, asıl talihli sizsiniz ama yukarda da dediğim gibi, artık oturuma da ihtiyacınız yok.

Sizin yerinizde olsam hızlıca nikahı yapar, dosyamı Katar’a taşır, mülakatımı kısa sürede alırdım. Ankara’yı beklemek insanı çok zorluyor. Yukarda paylaştığım başlığı takip edip sürecinizle ilgili sonraki soruları da orda sorabilirsiniz.

• Merhabalar arkadaşlar CN aktif durumda fakat mail hususunda bugün paylaşılanlardan sonra dosya taşımayı düşünüyorum. Daha hiç yurt dışına çıkmadım. Shengen ve yeşil pasaport da yok. Bu durum en mantıklı nasıl hareket edebilirim? Bu benim tek şansım kaçırmak istemiyorum. Lütfen yardımcı olur musunuz

• ⭐⭐⭐

Selamlar..Sürece o kadar odaklanmışım ki bu odanın varlığından şimdi haberim oldu...790 sayfa 15.782 ileti ne konuştunuz biri bir özet geçsin 😂😂😂😂

• @Flight101 ben de seninle aynı durumdayım :) hiç sohbet odasının varlığından haberim yokmuş. Kim bilir kimler neler konuştu neler kaçırdık. Evet birileri lütfen özet geçsin :)

• @Flight101 Ben geciyorum:

Forumdas: Arkadaslar ben annemin kizlik soyadini yanlis yazdim.
    Herkes: Lutfen sorularinizi DV2025 Asamalari basliginda sorunuz.
    Forumdas: Tesekkurler

Amerikadaki secimler...
    Kacak gocmen...
    Trump ...
    Biden...

Kapanis.

:))

• ⭐⭐⭐

@brkkrmz27 Selamlar...Süreç ile ilgili sorularını https://yesilkartforum.com/forum/topic/7230/dv2025-2025-green-card-lotosu-aşamaları kısmında sorarsanız daha çabuk cevap alabilirsiniz..
    Sizin CN ilk bültenle birlikte current oldu. Bu andan itibaren dosyanızı taşımak istediğiniz konsolosluğa mail atarak rica-minnet yöntemi ile sürece devam edebilirsiniz...

• ⭐⭐⭐

@Bluey Hahahha süpersin teşekkürler...😂😂😂

• @Flight101 saka bir yana tum basliklari takip etmenizde fayda var, genel olarak burada surecte bunaldıgimiz zamanlarda yazmak en iyisi :)

• ⭐⭐⭐

@Bluey DV2024 DV2025 kombine takip ediyorum zaten...Oralarda devamlı analiz, stratejik işler, aksiyona geçme...Burası kafa dağıtmalıksa böyle bir yere hayır demem doğrusu..😉

Benzer Başlıklar

• DV2026 Sohbet Odası

9k
    30 Oy
    9k İleti
    438k Bakış
    Y
    @alplion Bir çıktı vardı alıp dolduruyor, fotoyu yapıştırıp abd ye postalıyordunuz.
  • DV2024 Sohbet Odası

31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k