Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Zaten yok muydu bu

Geçen 40 liralık ürün aldım çinden 20 lira vergi ödedim. Ama gümrükte takıldı yasaklı madde diye 😁

Yok. Normalde yurtdışı gümrük muafiyeti 150 euro idi. Onu 30 euro ya indirdiler avrupadan gelen ürünlerde %20 lik bi vergi vardi oda %30 oldu. Çinden gelecekler de ise %60 civari 40 liralik ürün için 40 lira vergi ödersin bundan sonra 😂

Muafiyet mi? Ben hızlı kargo gönderemiyorlar diye okudum. Sonuçta her türlü vergi ödeniyor. Hiçbir şekilde vergiyi affetmezler.

Önce Temu getirdiler, yaydılar reklamını yaptılar, sonra instagramı kapatıp herkesi alışverişte oraya yönlendirdiler. Şimdi de vergiyi duble alıyorlar.

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Zaten yok muydu bu

Geçen 40 liralık ürün aldım çinden 20 lira vergi ödedim. Ama gümrükte takıldı yasaklı madde diye 😁

Yok. Normalde yurtdışı gümrük muafiyeti 150 euro idi. Onu 30 euro ya indirdiler avrupadan gelen ürünlerde %20 lik bi vergi vardi oda %30 oldu. Çinden gelecekler de ise %60 civari 40 liralik ürün için 40 lira vergi ödersin bundan sonra 😂

Muafiyet mi? Ben hızlı kargo gönderemiyorlar diye okudum. Sonuçta her türlü vergi ödeniyor. Hiçbir şekilde vergiyi affetmezler.

Önce Temu getirdiler, yaydılar reklamını yaptılar, sonra instagramı kapatıp herkesi alışverişte oraya yönlendirdiler. Şimdi de vergiyi duble alıyorlar.

Eskiden (yasa gelmeden önce) 150 euro altindaki ürünlerde %20 lik bir vergi ödüyorduk. 150 euro üstü direk ithalata giriyordu. Fakat şimdi o kısım 30 euro ya düştü hem de avrupadan gelen ürünlerde vergi orani %30 a yükseldi.
    Zaten 30 euro ya ne alabilirsin ki...
    Hal böyle olunca alişveriş te bitmiş oldu. Çünkü almanin bir anlami yok aşırı derece de vergi ekliyorlar. Eskiden amazon.de yi çok kullanirdim hem kargo ücretsiz idi hemde ürünler yari yariya ucuz geliyordu.
    Şu temu dan arkadaşlar hep aldi bende ihtiyacim şimdilik yok diye hiçbirşey almadim ama keşke alsamiydim diye düşünüyorum. baya ucuza şeyler vardi çünkü...

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Geçen gün terlik aldım vergi dahil 110 liraya mı ne denk geldi aynı terliği tr de bulamazsın bulduğun da 300 400 olur yine çok ucuza denk geliyor. Ayrıca bildiğin baya uçan kameralı drone satılıyordu 480 liraya, vergisini ekle asıl fiyat üzerinden yine çok uygun. Bir şey almadan önce çine bakıyorum ben 2 haftaya geliyor

Edit: drone 380 lira olmuş asıl fiyatı 1000tl ymiş baya 4k 1080p kameralı drone

aşırı derece de ucuza ayakkabi felan da satılıyor. 180 tl ye ayakkabi vardi mesela. bildigin terlikten hafif... Ama işte 30 euro işi bozuyor. Bak ben amazon dan ayakkabi aliyordum yaklaşık 20-25 civari ayakkabi almışmdır. Tanesi 20-30$ (vergi dahil) civarina geliyordu hep şuan tr de ayni ayakkabi şuan da 120-130$ civarinda 😕 Hayat bitmiş valla

7386bbb7-a2e2-46fa-8f27-3ce8191db3d9-image.png

Eskiden aldıgım ayakkabılardan hey gidi. Kapı dışında kalmış biri de çalmıştı bu ayakkabımı 🙄

• ⭐⭐⭐

@rnc trendyolda orada burada satılan giysi ürünleri genel olarak pakistanda felan üretiliyor aşırı ucuz fiyata sonra bizim ülkeye getirip kar bindirip satıyorlar. O yüzden bedenler ve kumaş kalitesi eskiyle örtüşmüyor.

Asya bedeni eu dan 2 beden küçük. Eskinin m si şu anın xl sine denk hatta daha küçük

Örnek vereyim 80 kilo bir kadın herhangi bir tişört alacaksa 2xl a bakmalı o kadar dar bedenler. Tabi memlekette herkes 45 kilo olduğundan m bedene çok talep var 😁

@rnc trendyolda orada burada satılan giysi ürünleri genel olarak pakistanda felan üretiliyor aşırı ucuz fiyata sonra bizim ülkeye getirip kar bindirip satıyorlar. O yüzden bedenler ve kumaş kalitesi eskiyle örtüşmüyor.

Asya bedeni eu dan 2 beden küçük. Eskinin m si şu anın xl sine denk hatta daha küçük

Örnek vereyim 80 kilo bir kadın herhangi bir tişört alacaksa 2xl a bakmalı o kadar dar bedenler. Tabi memlekette herkes 45 kilo olduğundan m bedene çok talep var 😁

Trendyol dan alışveriş yapmiyorum. Genel olarak amazon u kullanmayi tercih ediyorum. Eskisi gibi alişveriş zevkim de kalmadi yaşlanıyorum galiba 😂

• ⭐⭐⭐

@rnc Hiç amazon kullanmadım muhtemelen kargo hizmeti buraya getirmiyordur bile. En son trendyoldan 5lt lik zeytinyağı aldım. Almadan önce 10 sefer düşündüm bekledim bekledim, bir gün erken uyandım dedim artık alayım, (erken uyanınca hislerim az oluyor) sonra sipariş verdim gitti. Şimdi kargoda gelmesini dört gözle bekliyorum. Malumunuz çeyrek altınla yarışıyor artık fiyatı

@rnc Hiç amazon kullanmadım muhtemelen kargo hizmeti buraya getirmiyordur bile. En son trendyoldan 5lt lik zeytinyağı aldım. Almadan önce 10 sefer düşündüm bekledim bekledim, bir gün erken uyandım dedim artık alayım, (erken uyanınca hislerim az oluyor) sonra sipariş verdim gitti. Şimdi kargoda gelmesini dört gözle bekliyorum. Malumunuz çeyrek altınla yarışıyor artık fiyatı

Amazonun kargo hizmeti heryere gidiyor. Sadece gidemediği yerlere aktarma lı kargo yapiyor. Kolay gelsin değilde farklı bir kargo ya aktariyorlar.

• ⭐⭐⭐

@rnc Burası dağın başı direk mobil bölge olarak geçiyor muhtemelen 3 aya gelir

@rnc Burası dağın başı direk mobil bölge olarak geçiyor muhtemelen 3 aya gelir

amazondan yillarca alişveriş yaptim her türlü dedigi günü geçirmez. O yüzden sıkıntı etme🤨

• ⭐⭐⭐

@rnc Valla o arayüzle beni kazanması zor amazonun aliexpress bile daha kullanışlı öyle söyleyim

Zaten alacağım şey varsa biriktirip biriktirip öyle alıyorum nadiren alışveriş yaparım

Geçen banyodaki el yıkama yerinin gider borusu patladı mecbur onu aldım mesela 40 liraya. Evdeki her şey ya bozuluyor ya patlıyor, en son banyonun 2 tane led ışığı da patladı bıktım valla gittim seyyar ampul aldım. Her şeyi evi satıcam diye erteliyorum bu gidişle ortada ev felan kalmayacak bugün ocağı açık unuttum mesela neyseki yemeğin suyunu fazla koymuşum

@rnc Valla o arayüzle beni kazanması zor amazonun aliexpress bile daha kullanışlı öyle söyleyim

Zaten alacağım şey varsa biriktirip biriktirip öyle alıyorum nadiren alışveriş yaparım

Geçen banyodaki el yıkama yerinin gider borusu patladı mecbur onu aldım mesela 40 liraya. Evdeki her şey ya bozuluyor ya patlıyor, en son banyonun 2 tane led ışığı da patladı bıktım valla gittim seyyar ampul aldım. Her şeyi evi satıcam diye erteliyorum bu gidişle ortada ev felan kalmayacak bugün ocağı açık unuttum mesela neyseki yemeğin suyunu fazla koymuşum

inanir misin amazon un arayüzünü seviyorum. Bana çok iyi geliyor sorun bende mi ? 😂 Mesela hepsiburada arayüzü çok kötü hemde site donabiliyor vs... ama amazon un site de aşırı stabil. Eski kafalılıgımı gene burda gösterdim xD

Sizin ev Toki değil mi? Toki de sorun mu biter? Biri biter biri başlar 😂

• ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Zaten yok muydu bu

Eskiden (yasa gelmeden önce) 150 euro altindaki ürünlerde %20 lik bir vergi ödüyorduk. 150 euro üstü direk ithalata giriyordu. Fakat şimdi o kısım 30 euro ya düştü hem de avrupadan gelen ürünlerde vergi orani %30 a yükseldi.
    Hal böyle olunca alişveriş te bitmiş oldu. Çünkü almanin bir anlami yok aşırı derece de vergi ekliyorlar. Eskiden amazon.de yi çok kullanirdim hem kargo ücretsiz idi hemde ürünler yari yariya ucuz geliyordu.
    Şu temu dan arkadaşlar hep aldi bende ihtiyacim şimdilik yok diye hiçbirşey almadim ama keşke alsamiydim diye düşünüyorum. baya ucuza şeyler vardi çünkü...

Peki ithalat olursa ne değişiyor? Benim anladığım yine aynı vergi ödeniyor ama teslimat süresi değişiyor.

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Zaten yok muydu bu

Peki ithalat olursa ne değişiyor? Benim anladığım yine aynı vergi ödeniyor ama teslimat süresi değişiyor.

Şöyle 100$ lık bir ürün aldik diyelim. kargosu ile 120$ olsun... 120$ lık ürünün %30 unu vergi olacak alacaklar vergi dilimine kargo da dahil.... Fakat ürünün çeşidine pahalılıgına vs göre değişiyor.
    Avrupa dışından gelen ürünlerde ise bu vergi orani direk %60 olucak. Yani 100$ kargo dahil ürün için 60$ vergi ödüyeceksin. Pahalı ürün almak burada yani riske giriyor zaten alsan da tr fiyatina gelicek çogu ürün. Yada amazon vs ugraşmamak için hiç yollamiyacak.

• ⭐⭐⭐

@rnc Hepsiburadanın arayüzü bence gayet iyi ne ararsam anında bulabiliyorum. Trendyolun daha geride. Bende hiç donmuyorlar

• @newbie97 Hepsiburada yi sevmiyorum en son orada 2500$ verip laptop almıştım. Tabi o zamanlar amazon.com da istediğim ürün kalmamıştı. 😂

• ⭐⭐⭐

@rnc buraya oraların kendi kargoları her gün dağıtım yapıyor. Bir mng getirmiyor oda onların keyfi durumu çünkü daha ilerideki yerlere dağıtım yapıyorlar

@rnc buraya oraların kendi kargoları her gün dağıtım yapıyor. Bir mng getirmiyor oda onların keyfi durumu çünkü daha ilerideki yerlere dağıtım yapıyorlar

Aman mng ve aras deme bana. Hb den kasa almıştım koca kasa yi kaybetmişlerdi 1 ayda ancak iade yapabildiler.... Amazon dan aldigim klavye nin içinden birşeyler sallaniyordu hemen yazdim önceki klavye yi yollamadan direk yenisini yolladilar...
    Amazon dan gene ürün almıştım ürün ulaşmadi gecikme yaşandi direk yenisini yolladilar. Hatta eğer diğer ürün gelirse iade ediyim mi dedim. İade etmenize gerek yok kullanabilirsiniz demişti 🙂

Gene amazon dan ram aldim 16gb kit değil de 32gb kit gelmişti. Amazon a yazdim kullanabilirsiniz iade etmenize gerek yok gene demişti. 😂
    Hal böyle olunca amazon a ufak bi servet ödedim alışverişte 🙂

• ⭐⭐⭐

@rnc Amazonun çalıştığı bir kargo vardı agt kargo diye. O kargo firması bana 1 adet banka kartını batıkentte kalırken 1-1,5 ayda getirmişti. Getiren de kurye değildi öyle yolda yürüyüp kargo dağıtan genç bir çocuktu diyeceklerim bu kadar.

Buraya kargo söylesem 3 ayda gelir, gitsem ptt den filipinlerin köyüne bir kargo yollamaya kalksam ptt daha hızlı götürür o kadar diyim 🙂

@rnc Amazonun çalıştığı bir kargo vardı agt kargo diye. O kargo firması bana 1 adet banka kartını batıkentte kalırken 1-1,5 ayda getirmişti. Getiren de kurye değildi öyle yolda yürüyüp kargo dağıtan genç bir çocuktu diyeceklerim bu kadar.

Buraya kargo söylesem 3 ayda gelir, gitsem ptt den filipinlerin köyüne bir kargo yollamaya kalksam ptt daha hızlı götürür o kadar diyim 🙂

Valla seni bilmem de benim klavye i parcel ile gelmişti yaklaşık 15 gün felan sürmüştü amazon.com dan gelmesi. Ayni gün iade ettim o gün hem ups nin hızlı kargosu ile yenisi yollandi hemde 36$ lık iade aldim... Amazon muhteşem ya müşteri hizmetleri de arkadaş gibi dostca konuşuyor. Newegg ve diğer yerlerden de çokca alişveriş yaptim ama en sevdiğim yer amazon😂

66592bf0-d6bd-481d-8fc6-73cec1f29009-image.png

Kuruşu kuruşuna iade ediyor amazon.... Gerçekten harika 🙂

• ⭐⭐⭐

@rnc Bende ne zamandır klavyemi yenileyecektim 2 tuşu kırıktı. Has not been selectedı görünce dedim artık klavye almanın zamanı geldi yoksa onu da erteliyordum 😂

Gittim 150 liraya ucuz bir şey aldım epey götürür beni. En azından bir has not been selected görecek kadar götürmek zorunda daha doğrusu 😁

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.5k

| | | |