Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • H1B ÇALIŞMA VİZESİ

    (H1-B) Özel Mesleğe Sahip Kişiler - Bu vize türü için başvuranlardan, ilgili alanda yüksek öğrenim derecesine sahip olmak kaydıyla uzmanlıklarını teorik ve pratik olarak uygulamaları istenmektedir. Mankenler ve devletlerarası araştırma geliştirme, ya da Savunma Bakanlığı idaresindeki ortak projelerde görev alanlar da bu kategoriye dahildirler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    H1B sureciyle ilgili buraya daha sonra bilgiler aktaracagim. Yani forum diliyle -reserved- 🙂

  • Yasaklı

    Mankenlik yüksek öğrenim derecesine sahip olunması gereken bir meslek mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @başkan (H1B) Çalışma Vizesi içinde söyledi:

    Mankenlik yüksek öğrenim derecesine sahip olunması gereken bir meslek mi?

    sanirim degil, neden sordunuz? ABD'de mankenlikle ilgileniyorsaniz surada konusunu acabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/category/9/diğer-meslekler


  • Bildiğim kadarıyla başvuru sayısının çok, kotanın ise kısıtlı olmasından ötürü almanın zor olduğu bir vize türü. Geçtiğimiz yıllarda 230K başvuru arasında ancak 85K başvuru sahibi bu vize türünü almaya hak kazanabilmiş. Genellikle şirket üzerinden başvuruda bulunulduğu için senelik en az 130K $ maaş teklifi sunulması da gerekiyor. Ama bu vize ile orada çalışma imkanı olanlar için, 5 senenin sonunda Greencard vaadi kulağa hoş geliyor. Başvurunun neticelenmesi ise 7-9 sürüyor.


  • 3+3 şeklinde dediğiniz gibi uzatılabiliyor. Ama 5 senenin sonunda istenirse, GC'a başvuralabiliyor diye hatırlıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @başkan (H1B) Çalışma Vizesi içinde söyledi:

    @entelman h1-b de 3+3+1+3+3 şeklinde çalışılmiyor mu? Yani 3+3 amerika sonra 1 yıl disarda kalış, istenirse tekrar 3+3 diye biliyorum.6 yıl sonunda greencard mi veriliyor kalıcı olarak?

    Genelde 3 yillik veriliyor ama bu bir zorunluluk degil, 2 yil veya 4 yillik da alabilirsiniz ilk aldiginizda. Max 6 yil alabiliyorsunuz, sonra ABD disinda full bir yil gecirmeniz lazim yine basvuru yapabilmek icin, ama genelde 6 yil sonunda Green Card'a basvuru yapmis olmaniz bekleniyor.

    6 yil hesabi, yil degil gun sayisi olarak 6 yil olarak hesaplaniyor, yani her yil 1 ay ABD disinda tatil yaptiysaniz, bu 6 yil boyunca disarda kaldiginiz 6 ayi sonra 6 yilin sonuna ekleyebiliyorsunuz. Cok nadir durumlarda bu surenin uzatildigini duymustum ama kosullari tam olarak bilmiyorum.


  • H1B vizesi için konsolosluktan istenen bilgi ve belgeler nelerdir acaba ?
    konsolosluğa giderken hangi belgeleri götürmemiz gerekiyor.?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @smesut (H1B) Çalışma Vizesi içinde söyledi:

    H1B vizesi için konsolosluktan istenen bilgi ve belgeler nelerdir acaba ?
    konsolosluğa giderken hangi belgeleri götürmemiz gerekiyor.?

    DS160 doldurup, vize ucretini odeyip mulakat tarihi almaniz lazim...

    • bu DS160'un numarasini gosteren barkod sayfasini,
    • vizeye uygun 2 adet fotografinizi,
    • su anki ve onceki pasaportlarinizi mulakata getirin.

    Sirket ya da kurum size USCIS ve DOL basvurulariyla ilgili belgeler, ayrica acacagi pozisyon ve sizin ne yapacaginizla ilgili mektuplar yolladi mi? O belgeler de kesinlikle yaninizda bulunsun (yazilmis dilekceler, sirketin sizi ise aldigina dair yazismalar ya da mektuplar, basvuru formlari -ozellikle I-129'un kopyasi-, basvuru onayini gosteren I-797 formu vs.).

    Genelde oldukca kisa ve standart bir sekilde geciyor randevu (nereye gidip ne yapacaginizi soruyorlar), H1B dual intent visa oldugu icin Turkiye'ye geri doneceginizi kanitlamaniza gerek yok. Fakat H1B'deki bir problem sahte paravan sirketler. Eger sirketiniz cok bilindik bir sirket degilse diye, ne olur ne olmaz kalifiye oldugunuzu gostermek icin CV'niz (ya da resume'niz), daha once calistiginiz yerlerin bilgileri ve buralarda ne yaptiginiz (maksat yeteneklerinizi ve deneyimlerinizi gosterebilmek), eger okuldan yakin zamanda mezun olduysaniz buna dair belgeler, diploma ve sertifikalar olsun yaninizda mulakat sirasinda...

    Bol sanslar!


  • Merhabalar @crazycells 10 yıllık inşaat mühendisiyim. Yol, köprü ve tünel yapım işlerinde tecrübem iyidir. Diplomam yani lisans öğrenimim ingilizcedir. Bu bağlamda H1B vizesine uygun olabiliyor muyum? Amerika' da ki bu işler ile uğraşan firmalara başvurularım neticesinde benim için talep edebilecek bir koşulda mıyım? Bununla ilgili sizden ve bilgisi olan diğer arkadaşlardan bekliyorum. Teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @whocares (H1B) Çalışma Vizesi içinde söyledi:

    Merhabalar @crazycells 10 yıllık inşaat mühendisiyim. Yol, köprü ve tünel yapım işlerinde tecrübem iyidir. Diplomam yani lisans öğrenimim ingilizcedir. Bu bağlamda H1B vizesine uygun olabiliyor muyum? Amerika' da ki bu işler ile uğraşan firmalara başvurularım neticesinde benim için talep edebilecek bir koşulda mıyım? Bununla ilgili sizden ve bilgisi olan diğer arkadaşlardan bekliyorum. Teşekkür ederim.

    Evet, vize sartini sagliyorsunuz. Hem deneyiminiz, hem egitiminiz, hem de ingilizceniz var... Bu nedenle is bulmaya calisabilirsiniz, sizi ise alacak bir yer bulursaniz sizin H1B vizenize sponsor olabilirler.


  • @crazycells teşekkür ederim. İş tecrübem ve diplomayla ilgili sıkıntım yok ama ingilizce işi şimdilik sıkıntı gibi 🙂 10 yıl oldu hiç alakam olmadı ama şuan tekrar internet üzerinden pratiklerimi yapıyorum ve speaking siteleri üzerinden tekrar toparlanmaya başlıyorum. Eşimin doğumundan sonrada hemen başvurulara başlıyınca gerisi gelir umarım. Bu konuda tecrübeli arkadaşlarında yazılarını bekliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @whocares (H1B) Çalışma Vizesi içinde söyledi:

    @crazycells teşekkür ederim. İş tecrübem ve diplomayla ilgili sıkıntım yok ama ingilizce işi şimdilik sıkıntı gibi 🙂 10 yıl oldu hiç alakam olmadı ama şuan tekrar internet üzerinden pratiklerimi yapıyorum ve speaking siteleri üzerinden tekrar toparlanmaya başlıyorum. Eşimin doğumundan sonrada hemen başvurulara başlıyınca gerisi gelir umarım. Bu konuda tecrübeli arkadaşlarında yazılarını bekliyorum.

    ingilizce onemli, cunku H1B vizesinin (ve diger isci vizelerinin) mulakatini konsolos kesinlikle ingilizce yurutecektir, eger ingilizcenin yetersiz oldugunu hissederse vizeyi almaniz zorlasir.


  • Merhaba herkese. green card çekilişi tamamen şans ve bu şans da, artan başvuru sayısı sebebiyle her sene gittikçe düşüyor. Merak ettiğim nokta şu, mesela 80-100 bin $ gibi bir birikimim var ama yatırımcı vizesinde kabul ettirmeniz gereken bir projeniz olması gerek. Ticaret konusunda bir tecrübem olmadığı için bu vize türüyle ilgili çekincelerim var. Biraz uç bir örnek olacak belki ama Amerika'da yaşayan biriyle ortaklık konusunda anlaşıp, birikimim ile onların bir iş kurması ve sonrasında sponsorlukla beni ve ailemi almaları mümkün mü? Prosedürü az da olsa biliyorum, o iş ile ilgili amerika'da kimseyi bulamamış olmaları gerekiyor vb. Peki bu, bizdeki akademik kadro ilanlarında aslında alınacak kişinin belli olup da sadece adının yazılamaması durumu gibi aşılabilecek bir şey mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @guropeth (H1B) Çalışma Vizesi içinde söyledi:

    Merhaba herkese. green card çekilişi tamamen şans ve bu şans da, artan başvuru sayısı sebebiyle her sene gittikçe düşüyor. Merak ettiğim nokta şu, mesela 80-100 bin $ gibi bir birikimim var ama yatırımcı vizesinde kabul ettirmeniz gereken bir projeniz olması gerek. Ticaret konusunda bir tecrübem olmadığı için bu vize türüyle ilgili çekincelerim var. Biraz uç bir örnek olacak belki ama Amerika'da yaşayan biriyle ortaklık konusunda anlaşıp, birikimim ile onların bir iş kurması ve sonrasında sponsorlukla beni ve ailemi almaları mümkün mü? Prosedürü az da olsa biliyorum, o iş ile ilgili amerika'da kimseyi bulamamış olmaları gerekiyor vb. Peki bu, bizdeki akademik kadro ilanlarında aslında alınacak kişinin belli olup da sadece adının yazılamaması durumu gibi aşılabilecek bir şey mi?

    Evet, sirketine bagli olarak dediginiz gibi size yonelik bir is ilani acabilirler. Bu sekilde baskasi basvuramaz. Ama sirketlerin ise almasi gereken belli bir abd vatandasi/yabanci orani olabilir, bunu bir avukata danismak mantikli olur.

    Fakat bu pozisyondaki isin sizin egitim ve is tecrubesine yonelik olduguna emin olun. Aksi takdirde konsolos bu ise uygun olmadiginizi dusunebilir.


  • @crazycells çok teşekkür ederim. Yine her zamanki gibi çok yardımcı oldun. Müsaadenle şöyle detaylandırayım sorumu. Aslında forumlarda muhtemelen daha önce konuşulmuştur diye, önceki konuları okumadan bu tarz sorular sormam, ama bu konu kişiye özel değişkenlikler gösterebileceğinden affınıza sığınıyorum. Dediğin gibi avukata danışarak detaylı bilgi almak lazım ama öncesinde burada insanlar kendi bilgileri dahilinde yardımcı olurlar diye düşündüm.

    • Ben arkeolog olduğum için kendi alanımla ilgili bir iş kurup hem de istihdam yaratmak zor olacaktır diye düşünüyorum. Mesela orada bulunan bir tanıdığım restaurant açsa, farklı dünya mutfaklarından aşçılar çalıştırsa, beni de orada çalışmak üzere davet edip bana sponsor olabilmesi için benim sertifika bazında da olsa aşçılık mı okumam gerekir.

    • Bu pozisyonla ilgili iş ilanını bana özel açması için daha spesifikleştirmesi mi gerekir? Örneğin Osmanlı mutfağına hakim olup şu şu yemekleri yapıyor olabilmek gibi. Akademisyen örneğini bu yüzden vermiştim.

    • İlanı açıp öncelikle bu iş için USA sınırları içinde uygun birini bulamadığını kanıtlaması durumunu denetleyen bir mekanizma var mı? Bahsettiğim tarzda teferruatlı bir ilan olursa bunu kim hangi yetkinlikle denetliyor.

    • Benim için açtığı ilana gerçekten de orada başvuran biri oldu hasbelkader ve onu çalıştırmaya başladı. Kendisinden memnun kalmadığını gerekçe göstererek işine son verip yeniden bana istekte bulunabilmesi için yasal bir süre var mı? Hatta böyle bir gerekçe göstererek işe son vermesi kolay mı? Sonuçta hukuk devleti, biz gibi değil 🙂

    • Daha önce söylediğim gibi iş için gerekli finansmanı ben sağladım ama işi green card sahibi kişi kurarken, benim gönderdiğim paranın hesabı sorulur mu? Ülkemde evim vardı onu sattım diyerek bertaraf edilebilecek bir sorgu mu? Bu gerçekten araştırılıyor mu? En önemlisi bu paranın ne kadarı vergi kesintisi olarak alınır?

    • Tüm bunlarla uğraşacağına adam gibi yatırımcı vizesine başvur diyebileceğiniz kadar kolay mı o vizenin başvuru şartları. Bahsettiğim şekliyle bu yolu mu izlemeli yoksa onu mu denemeli. Bu tamamen öznel görüşler içerecek biliyorum ama merak ettim. Hepinize şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @guropeth (H1B) Çalışma Vizesi içinde söyledi:

    @crazycells çok teşekkür ederim. Yine her zamanki gibi çok yardımcı oldun. Müsaadenle şöyle detaylandırayım sorumu. Aslında forumlarda muhtemelen daha önce konuşulmuştur diye, önceki konuları okumadan bu tarz sorular sormam, ama bu konu kişiye özel değişkenlikler gösterebileceğinden affınıza sığınıyorum. Dediğin gibi avukata danışarak detaylı bilgi almak lazım ama öncesinde burada insanlar kendi bilgileri dahilinde yardımcı olurlar diye düşündüm.

    • Ben arkeolog olduğum için kendi alanımla ilgili bir iş kurup hem de istihdam yaratmak zor olacaktır diye düşünüyorum. Mesela orada bulunan bir tanıdığım restaurant açsa, farklı dünya mutfaklarından aşçılar çalıştırsa, beni de orada çalışmak üzere davet edip bana sponsor olabilmesi için benim sertifika bazında da olsa aşçılık mı okumam gerekir.

    • Bu pozisyonla ilgili iş ilanını bana özel açması için daha spesifikleştirmesi mi gerekir? Örneğin Osmanlı mutfağına hakim olup şu şu yemekleri yapıyor olabilmek gibi. Akademisyen örneğini bu yüzden vermiştim.

    • İlanı açıp öncelikle bu iş için USA sınırları içinde uygun birini bulamadığını kanıtlaması durumunu denetleyen bir mekanizma var mı? Bahsettiğim tarzda teferruatlı bir ilan olursa bunu kim hangi yetkinlikle denetliyor.

    • Benim için açtığı ilana gerçekten de orada başvuran biri oldu hasbelkader ve onu çalıştırmaya başladı. Kendisinden memnun kalmadığını gerekçe göstererek işine son verip yeniden bana istekte bulunabilmesi için yasal bir süre var mı? Hatta böyle bir gerekçe göstererek işe son vermesi kolay mı? Sonuçta hukuk devleti, biz gibi değil 🙂

    • Daha önce söylediğim gibi iş için gerekli finansmanı ben sağladım ama işi green card sahibi kişi kurarken, benim gönderdiğim paranın hesabı sorulur mu? Ülkemde evim vardı onu sattım diyerek bertaraf edilebilecek bir sorgu mu? Bu gerçekten araştırılıyor mu? En önemlisi bu paranın ne kadarı vergi kesintisi olarak alınır?

    • Tüm bunlarla uğraşacağına adam gibi yatırımcı vizesine başvur diyebileceğiniz kadar kolay mı o vizenin başvuru şartları. Bahsettiğim şekliyle bu yolu mu izlemeli yoksa onu mu denemeli. Bu tamamen öznel görüşler içerecek biliyorum ama merak ettim. Hepinize şimdiden teşekkürler.

    Arkeolog olarak universitelerde is bulmayi denediniz mi acaba? Biliyorsunuz, H1B vizesi universitelerde ve kar amaci gutmeyen arastirma enstitulerindeki is pozisyonlari icin de veriliyor. Ayrica arastirmacilar icin bir vize sayisi siniri da olmadigi icin H1B sorun olan bir surec olmuyor. Diger turlu H1B lotosuna katilmaniz gerekiyor cunku (sinirli sayida vize var).

    Siz cok spesifik sorular sormussunuz, bu vizeyi almanin sadece tek bir yolu olmayabilir, oncelikle isin H1B'ye uygun olup olmadigi konusunda Department of Labor'dan izin aliniyor, eger DOL bunun kalifiye bir meslek olduguna karar verirse, sirket USCIS'e basvuru yapiyor. Genel olarak dediginiz gibi Osmanli mutfagi diyebilir, fakat sizin o isi almaniz icin sertifikadan fazlasi gerekecektir diye dusunuyorum, bu konuda is deneyiminiz olmali bence. Ben bu sorularinizi cevaplayabilecek baska birini bulmaya calisayim.


  • @crazycells Çok teşekkür ederim. Tamamen green card'a yoğunlaşınca diğer alternatiflere gerektiği kadar çok vakit ayırıp bakmadım. Hemen araştırayım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @guropeth (H1B) Çalışma Vizesi içinde söyledi:

    @crazycells Çok teşekkür ederim. Tamamen green card'a yoğunlaşınca diğer alternatiflere gerektiği kadar çok vakit ayırıp bakmadım. Hemen araştırayım.

    Sayin @guropeth , vize isleriyle ilgilenen bir hukuk burosunda calisan bir arkadasa danistim. Kendisi yazdiklarinizi okuduktan sonra su sekilde bir fikir belirtti: Maalesef restoranda bir pozisyon icin, arkeoloji egitimi olan ve uzun sure ascilik deneyimi olmayan biri H1B alamaz.


  • @crazycells çok teşekkür ederim ilginize. Ben de öyle tahmin etmiştim ama yine de bilen birinden öğrenmek istedim.

    Peki daha önce bahsettiğiniz arkeolog olarak üniversite veya araştırma enstitülerinde h1b vizesi ile çalışmak için verebileceğiniz link var mı?

    Ben sizinle görüştükten sonra araştırdım ama baktığım ilanlarda h1b ile arkeolog ilanı bulamadım. Zaten çok fazla şansım olmadığının farkındayım alan itibariyle ama acaba üniversite bazında tek tek mi bakmam gerekir?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum