Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oğuz-cansel j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells kusura bakma ) internetteki bilgilerde karışıklık olması normal ama göçmenlık avukatlarının farklı yorumlarda bulunması kafamı karıştırıyor. internship imin bitmesine 5 ay kaldı.staj yaptığım işyerinde işler iyi gitmediği için statümü öğrenci vizesine çevirip newyork ya da los angeles a taşınmayı ve kalıcı olmayı hedefliyorum.
    benım vizemde de 2 yıl kuralı var ve waiver için başvurumu yaptım beklemedeyim.iletişime geçtiğim bazı dil okulları öğrenci vizesi almadan j1 vizesi ile de hemen derslere başlayabileceğimi söylüyorlar.ama işyerimden ayrıldıktan sonra sponsor şirkette sponsorluktan çıkacağı için vizemin bitmesine 5 ay olmasına rağmen vizem geçersız mı olur? eğer ki statu değişikliği yapacaksam bunu işyerinden ayrılmadan once mi yapmam gerekir? her türlü yorum ve öneriye açığım.teşekkürler

    Evet, J1 ile yasal statuyu DS2019 formuyla sagliyorsunuz, eger is yerinden ayrilirsaniz J1'iniz gecerliligini yitiriyor. Dolayisiyla degisikligi statunuz bitmeden ve isten ayrilmadan baslatmalisiniz. Teorik olarak J1 sureci biter bitmez, 1 aylik grace period oluyor ama bu sureden once degisiklige baslamaniz en iyisi olur tabii.

    J1 ile direkt baslamanizin tek yolu, sanirim okulun size bir DS2019 formu doldurmasi. Otomatik olarak baslayamiyorsunuz kanimca.


  • @crazycells sizin mesleğiniz immigration lawyer lık falan mı? amerıkada mı yaşıyorsunuz? ya da avukat tavsıyenız olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oğuz-cansel j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells sizin mesleğiniz immigration lawyer lık falan mı? amerıkada mı yaşıyorsunuz? ya da avukat tavsıyenız olur mu?

    hayir, avukat degilim; isterseniz tavsiye sorunuzu su konuda sorun:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/599/vize-süreçleri-i̇çin-avukat-tavsiyeleri


  • Herkese tekrar merhaba,

    Ben J1 2 yıl kuralını kaldırmak için Aralık 2018'in başlarında başvurumu yaptım. @crazycells 'in dediği gibi bütün 2 yıl kuralları için tek başvuru yetiyor. Peki ben neden tekrar buradayım. İşte bu yüzden:

    Önce durumumu anlatayım size: Ben bir kurumumuzdan burslu olarak geldim. Ve hizmet yükümlülüğüm yok. Ama belli şartları sağlamaz isem parasal yükümlülüğüm var. Yani kısacası j1 vizem bittikten sonra 2 yıl ya da herhangi bir süre ülkemizde bulunmam gerekmiyor. Gelelim olaya:

    Aralık ayının 14ünde konsolosluktan ilk e-mail geldi: Burslu olarak geldiğim kurum, "Parasal yükümlülüğü vardır." diye görüş bildirmiş. (Bu yazışmaları size de yolluyorlar.)Konsolosluk da bundan dolayı olumsuz görüş bildireceğini belirtmiş. Her iki tarafa da bu belli şartları sağlayacağımı ispatlamak için belgeler sunsam da kabul ettiremedim. (Ne kadar kolay anlattım. Oysa günlerdir yazışıyorum, her iki tarafla da. Bir de araya tatiller girdi. Bayağı stres olmuştum.) En sonunda şöyle bir çözüm bulduk: Vizem bitince, en kısa sürede gerekli şartları sağlayıp konsolosluğa burslu olduğum kurumdan olumlu görüş yazısı yollayacağım. Onlar da No Objection Statement'ı ABD Dışişleri Bakanlığı'na yollayacaklar. Kurum adını ve şartları neden yazmadığıma gelince, yazmamam iyi olurmuş.

    İyi günler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bahtiyarefe gecmis olsun, Washington'daki Turk Buyukelciligine soyleyin, DOS'a mektup gondermesinler henuz. Sizin kurumla konusup sureci halledeceginizi bildirin, o sekilde yaparsaniz olumsuz yanit iletmezler.

    Aldiginiz bursun karsiliginda ne istiyorlarsa o sekilde kurumu ikna etmeye calisin. Eger parasal yukumlulukte israr ederlerse ve su an odeyemezseniz sizin adiniza baskasi da borcu ustune alabilir (anneniz/babaniz vs.).

    No Objection'in Turkiye Disisleri Bakanligi'ndan biraz gecikmesi sureci olumsuz etkilemez. Onumuzdeki 2-3 ay icinde halletmeye calisin. Bol sanslar.


  • şöyle bir toparlayacaksak olursak;işyerimden ayrılmadan once statu değişikliği başvurumu yapacağım.ayrıca 2 yıl kuralı waiver için başvurumu yaptım beklemedeyim şu an.anlaşma yaptığım okul onay gelmesini beklemeksizin ne zaman istersem derslere başlayabileceğimi söylüyor.yasal olarak sanırım böyle bir hakkım yok siz ne dersiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oğuz-cansel j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    şöyle bir toparlayacaksak olursak;işyerimden ayrılmadan once statu değişikliği başvurumu yapacağım.ayrıca 2 yıl kuralı waiver için başvurumu yaptım beklemedeyim şu an.anlaşma yaptığım okul onay gelmesini beklemeksizin ne zaman istersem derslere başlayabileceğimi söylüyor.yasal olarak sanırım böyle bir hakkım yok siz ne dersiniz?

    Evet, aynen o sekilde ilerleyin.

    Okula baslama konusunda daha once statu degismeden baslamayin demistim ama J1 ile okula baslayabilirsiniz. Tabii buradaki sorun su, is yerinizden ayrilirsaniz J1 statunuz ortadan kalkmis oluyor. Su durumda baslamaniz ne kadar dogru olacak bilemiyorum, fakat J1 statunuz devam ettigi surece egitim alabiliyorsunuz. USCIS'in verdigi bilgilerden su konuyu olusturmustum daha once, buna gore statunuz J1 ise yine de egitim kurumlarinda ders alabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler


  • USCİS in sitesinde dolaşırken şöyle bir paragraf buldum ; If you are an international exchange visitor (J-1), you may not change your nonimmigrant status if:

    You were admitted to the United States to receive graduate medical training, unless you receive a special waiver.
    You are an exchange visitor and are required to meet the foreign residence requirement, unless you receive a waiver.

    az once konuştugum avukatta aynı şeylerı soyledi.waiver almadan hiçbir şekılde başvuru yapamayız diye

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oğuz-cansel j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    USCİS in sitesinde dolaşırken şöyle bir paragraf buldum ; If you are an international exchange visitor (J-1), you may not change your nonimmigrant status if:

    You were admitted to the United States to receive graduate medical training, unless you receive a special waiver.
    You are an exchange visitor and are required to meet the foreign residence requirement, unless you receive a waiver.

    az once konuştugum avukatta aynı şeylerı soyledi.waiver almadan hiçbir şekılde başvuru yapamayız diye

    evet, uygulama bu sekilde olabilir.

    J1'in sitesinde 2 yil kurali varsa bu vizeden H1, L, K gibi vizelere ya da Green Card'a gecis yapilmaz diyor, ama baska yerlerde hicbir vizeye gecis yapilamaz deniliyor. Bu konu da biraz garip, ne kadar cok okursaniz kafalar o kadar cok karisiyor. Anladigim kadariyla ABD'nin icinden hicbir vizeye gecise izin vermiyorlar, ama ABD disindan pek cok farkli vize almak mumkun. Sozde Green Card icin de alinmasi gerekli ama Ankara ABD konsoloslugu onu da cok dert edinmiyor. Bu ayrintilari belki yasalarda bulmak mumkundur, ben bir ara bunu arastirip bilgileri aktaririm foruma.

    Su an sizin durumunuzda o halde yapmaniz gereken, F1 vizesine Turkiye'den basvuru yapmak...


  • şu an ki şartlarda tr ye dönmem mumkun değil maalesef.gerekirse risk alıp başvurumu yapacağım zaten waiver ım in process te şu an.uscis e başvuru yaptıktan sonra waiver kağıdını gönder diye mail atabilirlermiş.şu an için tek seçeneğim bu görünüyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oğuz-cansel j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    şu an ki şartlarda tr ye dönmem mumkun değil maalesef.gerekirse risk alıp başvurumu yapacağım zaten waiver ım in process te şu an.uscis e başvuru yaptıktan sonra waiver kağıdını gönder diye mail atabilirlermiş.şu an için tek seçeneğim bu görünüyor

    o durumda su anki J1 vizenizi sonuna kadar kullanmanizi tavsiye ederim, en azindan out-of-status oldugunuz gun sayisi azalmis olur. Ilerde vize almada problem yasamazsiniz.


  • peki statu değişimi yerine herhangi bir güney amerıka ulkesındekı amerıkan konsolusluğuna f1 için başvursam şansım ne olur? şu an zaten hali hazırda statu m hazıran ayına kadar devam ediyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @oğuz-cansel j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    peki statu değişimi yerine herhangi bir güney amerıka ulkesındekı amerıkan konsolusluğuna f1 için başvursam şansım ne olur? şu an zaten hali hazırda statu m hazıran ayına kadar devam ediyor

    gideceginiz ulkedeki ABD konsoloslugunda mulakata girebileceginizi onceden arastirmalisiniz. Her konsolosluk, herkesin basvurusunu onaylamiyor. Eger ulkede gecici olarak, turistik amacla bulunuyorsaniz basvurunuza bakmayi istemeyebilirler.


  • teşekkürler


  • Ben su an j1 olarak Amerika'dayim ve kyk ya borcum var. Su an bu islem icin basvurursam bu kurali kaldirmazlar degil mi (hala borcum oldugu icin)?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nhilalkoc Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

    Ben su an j1 olarak Amerika'dayim ve kyk ya borcum var. Su an bu islem icin basvurursam bu kurali kaldirmazlar degil mi (hala borcum oldugu icin)?

    hala borcunuz varsa "no objection" alamazsiniz maalesef. Fakat borcunuzu baskasinin ustune aktararak (anne/babaniz gidip kendi ustune alabilir) no objection'i alabiliyorsunuz. Washington'daki konsolosluk zaten alamadiginizda sizi bilgilendiriyor, siz de disislerine ulasip hangi belgede sorun ciktigini ogrenebiliyorsunuz ama bu telefonlara ulasmak, birilerinden bilgi almak vs. oldukca sancili bir donem, o nedenle once borclarinizi kapatin ya da baskasinin ustune aldirin ve waiver surecinizi ondan sonra baslatin.


  • @crazycells Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

    @nhilalkoc Green Card ve J1 visa "2 years rule" waiver içinde söyledi:

    Ben su an j1 olarak Amerika'dayim ve kyk ya borcum var. Su an bu islem icin basvurursam bu kurali kaldirmazlar degil mi (hala borcum oldugu icin)?

    hala borcunuz varsa "no objection" alamazsiniz maalesef. Fakat borcunuzu baskasinin ustune aktararak (anne/babaniz gidip kendi ustune alabilir) no objection'i alabiliyorsunuz. Washington'daki konsolosluk zaten alamadiginizda sizi bilgilendiriyor, siz de disislerine ulasip hangi belgede sorun ciktigini ogrenebiliyorsunuz ama bu telefonlara ulasmak, birilerinden bilgi almak vs. oldukca sancili bir donem, o nedenle once borclarinizi kapatin ya da baskasinin ustune aldirin ve waiver surecinizi ondan sonra baslatin.

    Cevapladiginiz icin cok tesekkurler. Borcu baskasi ustune aldirma kismini bilmiyordum. Tekrar tesekkurler.


  • @crazycells peki greencard görüşmesi için 1 sene oluyor Amerikadan döneli ? J1 ile gitmiştim görüşmede ekran görüntüsünün çıktısını versem esas talihli eşim onda orjinal hali var waiver’ın(benimkinin ekran görüntüsü var sanıyorım postada kayboldu orjinali)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mel j1 waiver (2 years rule) içinde söyledi:

    @crazycells peki greencard görüşmesi için 1 sene oluyor Amerikadan döneli ? J1 ile gitmiştim görüşmede ekran görüntüsünün çıktısını versem esas talihli eşim onda orjinal hali var waiver’ın(benimkinin ekran görüntüsü var sanıyorım postada kayboldu orjinali)

    DV gorusmeleri icin sorun olacagini sanmiyorum, Ankara'daki konsolosluk waiver'i cok onemsemiyor cunku. Esinizde olmasi, sizde de oldugu anlamina geliyor zaten, bence o nedenle siz yenisini almak yerine elinizdeki ciktilari ve belgeleri goturebilirsiniz. Bir sorun yasayacaginizi sanmiyorum.

    Bilgi burada da dursun...

    Resmi bir evrak kaybettiyseniz, bu belgenin kopyasini (duplicate) I-824 formu doldurarak isteyebilirsiniz.


  • @crazycells birsey daha sormak istiyorum ,polis raporlarına ulaşabiliyorlar orda yaşadığımız için..2 year waiver’ın da approved oldugunu göremiyorlar mı?
    Ve esas belgeleri verirken bu belgeyi koymalı mıyım? Yoksa isterlerse mi vermeliyim?kusura bakmayın lütfen bilmediğim için umarım sıkmamışımdır


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum