Merhaba herkese. Son birkaç gündür başıma gelen bir olayı anlatacağım ve fikrinize ihtiyacım var.
Yolculuk tarihi yaklaşırken işler güçler uykusuzluk bir araya gelince insanın da dikkati dağılıyor, sağlıklı düşünemiyor, bazen basireti de bağlanıyor.
Vize onayı sonrası iş başvurularına son gaz devam ediyorum. Her gün onlarca firmaya iş başvurusunda bulunuyorum ve her başvurumu da kayıt altına almaya çalışsam da arada gözden kaçırdıklarım oluyor.
Bir firmadan iş başvurusu yaptığıma dair, hala pozisyon ile ilgilenip ilgilenmediğimi soran bir mail aldım. Tabii ki hemen atladım. Birkaç yazışma sonrası normalde mülakat vs olması gerekirken basit bir süreç sonunda kimsenin hayır diyemeyeceği şartlarda bir iş teklif formu geldi. İmzalayıp, geçerli bir kimliğimin arkalı önlü resmi ile birlikte göndermem istendi. Ancak henüz ülkeye giriş yapmadığım için geçerli bir ID'ye sahip olmadığımı belirtip, ülkeye giriş yaptıktan sonra ID resmi atabileceğimi belirttim ve çalışma ve oturum kanıtı için pasaportuma basılı olan vize resmini yolladım. Ardından hemen içime bir kurt düştü. Bu kadar basit olmamalıydı!
Hemen firmaya mail attım ve ilgili kişi, mail adresi, pozisyon hakkında teyit istedim. Firmadan henüz dönüş yapmadılar.
Şimdi sorum şu: Pasaportumun ön yüzü değil. Sadece vize resmini yolladım. Dolandırıcılık, kimlik hırsızlığı vs için kullanılabilir mi? Korkmalı mıyım?