Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • @melisa2020 Şayet Ds160 formunuzda değiştirecek bir şey olmayacaksa bu sürede şehir farkından dolayı bir sıkıntı çıkmayacaktır. Şayet başka bilgilerinizde değişiklik oldu ve bir değişim hakkını da kullandıysanız, formu değiştirip kapıdaki görevliden güncelleme rica etmeniz gerekecek. Kapıdaki görevli çoğunlukla güncelleme yapıyor.


  • Amerika'da kalış süresi 1 takvim yılında 180 gün olarak biliniyor. Bununla ilgili internet de bir bilgiye ulaşamadım. Bu bilginin gerçek olup olmadığını nasıl doğrulayabilirim?

  • ⭐⭐

    @Kef14 Turist vizesi ile ABD'de bulunmanızın üst sınırı son 1 sene içerisinde 180 gündür ve buna kapıdaki pasaport görevlisi karar verir. Girişte pasaporta mühür vurulmadıysa kalış süresi 180 gün olarak belirlenmiştir.


  • @selamibasaran ais’ten güncelleme yaptığım formu görevlilere belirtmem mi gerekli? Zaten onlar bilgisayardan güncelleme yapıldığını bilmezlermi?


  • @melisa2020 Bir kere değişiklik hakkınızı kullandınız.Bir daha değiştirmek isterseniz barkod numarasını kapıdaki görevli güncelleyebilir.Onu demek istedim.


  • @selamibasaran hımmm şimdi anladım🙂çok teşekkür ederim … Ben sizden bi görüş rica etsem, ben geçen sene oğlumla başvurdum red oldu ama görüşmem çok uzun sürdü .. profilim evliyim ve kendimize ait şirket ve bir oğlum var yurt dışı geçmişim yok… ne için gideceksiniz dedi yeni yılda oğlumla disneyi görmek dedim.. yurt dışı geçmişim olup olmadığını sordu hayır dedim tekrar sordu hayır dedim…sıradan soruların yanı sıra kadın gitti gelmedi uzunca dakikalar sonrasında yanında bi bayanla birlikte geldi ve gelen bayan daha önce parmak izi verdinizmi dedi hayır dedim ama Irak’a gitmiş görünüyorsunuz dedi aaaaa evet dedim ama yaklaşık 20 yıl önceydi (ben bile unutmuştum) dedim… sizlere hizmet ettik dedim şirketimiz vardı dedim…neyse bunu söyleyen kadın gitti.. görüşme yaptığım kadın üzgünüümmm bu sefer size veremiyorum dedi… şimdi eşim işyerini bırakamadığından tekrar 4 yaşındaki oğlumla başvurdum bişeylerin değişmesi açısından annem emekli 72 yaşında onuda ekledim…buarada Fransa için başvurmuştum onaylanmadı.. yani bi shengenimde yok :)


  • @melisa2020 Görüşten ziyade şahsi fikirlerimi söyleyebilirim. Ben de vize alamadım bu arada. Vize geçmişi bu noktada önemli. Neden ilk yurt dışı seyahatinizi Amerika'ya yapacağınızı sorgulayacaklardır. Yapabiliyorsanız 1-2 ülke görün mülakatınıza kadar. Benim tavsiyem bu olur.


  • @selamibasaran evet yaa bende aynısını düşünüyorum ama shengen çok zorlaştı tatil turu dahi satın almıştım vize çıkmadı… neyse artık kısmette varsa olacak.. cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏


  • Merhaba, 6 Haziran’da kendim ve bebek oğlum için B1/B2 vize mülakatına katıldım ve vizeniz onaylandı kağıdı aldım. Eşim daha önce vize almıştı ve mülakat tarihinden 1 gün sonra PTT’ye iletilmişti pasaportu. Fakat bizim statümüz ceac.gov’da hala approved şeklinde, sizce bu süreç neden uzadı? Bayramdan sonraya kalır mı ? Çünkü bayramda başka bir seyhatimiz var

  • ⭐⭐

    @melisa2020 hayir cevabi verdiginiz icin red yediniz.


  • @ayskem, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba, 6 Haziran’da kendim ve bebek oğlum için B1/B2 vize mülakatına katıldım ve vizeniz onaylandı kağıdı aldım. Eşim daha önce vize almıştı ve mülakat tarihinden 1 gün sonra PTT’ye iletilmişti pasaportu. Fakat bizim statümüz ceac.gov’da hala approved şeklinde, sizce bu süreç neden uzadı? Bayramdan sonraya kalır mı ? Çünkü bayramda başka bir seyhatimiz var

    bu ara ciddi bir yoğunluk var.


  • @charon ama şu varki gerçekten hatırlamadım , dediğim gibi 20 yıl oldu gideli.. inşallah bu kez olur..annemi eklemem sizce nasıl bi etki yapar bilemedim?


  • Bu ileti silindi!

  • Ben mart ayında red yedim, yeni başvurularda 2025'den önce randevu alamıyoruz. Red yedikten sonra kanada vizesi aldım abd vizesinde de tekrardan şansımı denemek istiyordum. Yakın bir arkadaşım bu sene eylül ayına randevu aldı, onun randevusuna kendimi ekleme şansım var mı? Grup başvurusu gibi beraber gidebilir miyiz? Redli için tek yol beklemek midir?

    Şuan schengenim var kanada vizem var yurtdışından başvurmayı önerir misiniz? Ais üzerinden ücret yatırdım o ücret yanar mı? Veya F1 başvurusuna çevirebilir miyim?

  • ⭐⭐

    @quikless Ben olsam ingiltere vizesi de alirdim Ve bu 2 ulkeye git gel yapardim.
    Baska ulkede girebilirsiniz.


  • @Sercan-Özüsağlam

    Merhaba

    Benimde Amerika'da LLC ve Türkiye'de LTD şirketim mevcut. EIN (şirket vergi numarası) numaranız var ise vergi beyanı yapabilmek için ITIN (bireysel vergi numarası) numaranızda olacaktır. Eğer şirketiniz çok yeni ise seneye vergi beyanın da beyanınızı yapan muhasebeci tarafından alınacaktır. Formda ise EIN seçeneği olmadığı için yazmasınıza gerek yok.

    B1 vizesi için bu konuyu Amerika'da bulunan bir göçmenlik avukatına danışmanızı tavsiye ederim. Çünkü vizenin dahil olduğu kapsamlar bizim düşündüğümüz gibi olmayabiliyor ve kapsam dışında olan tek bir durum var ise direkt olarak red veriyorlar. Bende sizin gibi düşünüp öyle bir kurgu kurmak istediğimde bir video da işlerin bizim düşündüğümüz gibi olmadığını anlamıştım. En sağlıklı bilgi avukattan destek almak olacaktır.


  • Merhabalar, 25 haziran günü Ankara konsolosluğunda turistik vize randevum var. Pasaportumda iki tane j-1 Amerika vizesi var ve ikincisinde abim Greencard talihlisi olarak Amerika'ya göç etti ve travel kısmında beraberdik. DS-160 formunu dolduracağım ancak kafam abimin Amerika'da Greencardlı olarak ikamet etmesinden dolayı biraz karışık. Bu konuda yardımcı olabilecek var ise çok mutlu olurum.


  • @berkaycerah tüm sorulara şeffaf ve doğru cevap vererek formunuzu doldurmanızı tavsiye ederim. Siz formda ağabeyinizin ABD’de olduğuna dair bir beyan yazmasanız bile konsolos sistemden görüyor zaten kendisinin ABD’de olduğunu. Net bir seyahat planı ile, gelen sorulara kısa cevaplar vererek ve Türkiye’ye dönüş yapacağınıza dair kesin cevaplar ile mülakatınıza girmeniz önemli. Bol şans


  • @ATS16 Cevabınız için teşekkürler. Şeffaf bir şekilde Ds-160 formunu doldurdum ve formu doldururken beklemediğim bir şekilde amerikada driver license olup olmadığını sordu. Abimle 8000 millik road trip yapacağımız için ve işimde de bana yarar sağlayacağını düşündüğümüzden dolayı abim bana new jersey’den ehliyet aldırdı. Umarım negatif bir etki bırakmaz. Sonucu sizlerle paylaşacağım.


  • @Kef14 1 yılda en fazla 180 gün berilir ancak her girişte ne kadar kalacağınız kapıdaki CBP polisi tarafından belirlenir. 1 girişte 6 ay süre ile kalmanız sonraki seyahatler için dikkat çekici olabilir o yüzden tavsiye edilmez.


Benzer Başlıklar

  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 0 Oy
    5 İleti
    1k Bakış
    CediC
    Benim önerim Avrupa dahil yurt dışı gezinizde gıda maddelerini valizde taşımayın. Sizin için pirinç nohut olabilir ancak güvenlik bin bir türlü insanla karşılaşıyor canınız sıkılmasın
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum