Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

Kanada
1.3k 181 44.6k 170

• @mmtkr iran vatandaşları için süre uzatılmış 28 şubat 2025 tarihine kadar kanada içinde bulunan iran vatandaşlarına statu değişikliği yapma hakkı veriliyor. Turist / visitor statusundan worker statusune geçiş gibi imkanlar saglanıyor

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/iran.html

• @XFatihX Eleman çok güzel tüm şeffaflığı ile güncel kanada'nın durumunu açıklamış. Çok dogru tespitler. Kısaca eski alım gücü ve refah seviyesi artık yok. Sonuna kadar izlersen çok yararlı bilgileri ve tavsiyeleri öğrenebilirsin. Ona göre bir ön düşüncen oluşur.

• Ben kalıcı olmak konusunda sizin kadar karamsar değilim. 4 5 ay sonra İngilizce öğrenmek için Kanada ya gideceğim. Orada bu konuyu detaylıca araştıracağım. Buraya da yazacağım. Türkiyede doğmuş büyümüş, sonradan göçmen olarak başka ülkelere yerleşmiş arkadaşlarım var, sizin gibi konuşmuyorlar. Ekonomik darboğaz gibi yorumlarınız var. Orada yapacağınız bir mesleğiniz, bir planınız yoksa gitmeyin. Kalifiye bir eleman olarak iş başı yaparsanız saatlik 25 30 dolarlara çalısabilirsiniz. Bu da aylık nerden baksanız ortalama 6000 cad yapar. Bu arada eşiniz çalışmayacaksa kesinlikle yurtdışına çıkmayın.

Plansız ve vasıfsız birisi kanadaya giderse 3500 cad kazanır, eşi çalışmaz, 2500 cad kira öder. 1000 cad parası kalır. Sonuç kocaman bir 0 dır.

Göçmen olmayı düşünsem, kesinlikle Aktif Pasif kritiği yapıp öyle karar verirdim

• @XFatihX turkiyede daha guzel hayat var havayatci en az 200k kazanir coban bile en az 60 ila 70 bin ev kirasi en babasi olsun 20 bin .kafasi calisan tr de daha cok kazanir

• Söylemek istediğimi biraz daha özetleyim. Kuzenim ayda 350bin lira para kazanıyor, sorsanız Türkiye nin yüzde 70 inda şu an geçim sıkıntısı var. Sizin bu bshsetyiğiniz şeyler göreceli durumlardır. Kanadada inşaatta amelelik yapanlsr en az 5bin cad kazanıyordur. Bunu kanada hakkında xok şey bildipim şçin söylemiyorum. Ekonimik olarak bu tip mesleklerin kazancı her zman yüksektir. Markette kasiyerlik yaparsan da inşaatta kazanacıpın paranın yarısından biraz fazla kazanırısn. Mesleğiniz yoksa gitmenşzi pek tavsiye etmem. Bu foruma abd f1 vizesi için kaydolmuştum. Aslında kanadaya yerleşmeyi de düşünmüyorum. Ama bu söylediklerim dünyanın her yerinde aynıdır

• Merhabalar yazılım konusunda işe girmek için ve mülakatı için yt Amerikada yazılım mülakatı yazınca genc bir cocuk cıkıyor onu izledim aslında okadar da karamsar olmamak gerekiyor

• Bu ileti silindi!

• @XFatihX maaşlar belli ve standart. Daha gecenlerde bir tanıdıgım işe başladı toplamda yıllık BRUT 38 bin kanada dolarına anlaştı bunun sanıyorum %12 'si vergiye gider ve geriye kalan net cebine girecek. Vancouver şehri. sektor finans. Aylık bazında hesaplarsan net eline gececek rakam 3 bin kanada dolarına ancak temas ediyor. Bu kişi universite mezunu ve kanada içinde bir yıllıkta iş geliştirme sertifika programını bitirdi. Zaten bu işide zar zor bir sene sonra buldu. Oda kiralama ile ancak ay sonunu getiriyor. Ev bile kiralayamıyor. Zaten kanadaya geldiginde egitim ev bulma v.s. bir 15 bin doları sıfırladı cebinden.
    Ben daha kanada'da çalışarak yatırım yapan zengin olan tek bir kişi görmedim. Herşey açık ve net. Alacagın maas, ödeyecegin kira v.s. toz pembe bir hayat çizmeye gerek yok. Dinamikler ve dengeler değişti. 15-20 yıl önceki refah ve satın alım gucu yok.
    Yaya kaldırımında yuruyen ordekleri, bahçedeki sincapları, standart kanada villa tarzı ev fotolarını gösterip toz pembe imaj ile altın tepside kanadayı pazarlayan kitleye çok aldanma. Çalışarak villa tarzı evlerde oturman ve sahip olman hayal hatta normal sıradan bir ev sahibi olman bile artık çok zor.
    Çoğu kişi kanada içinde oda kiralama ile bir evde 3-4 kişi yaşıyorlar. Zaten gerçekleri kanadaya gelince yerinde gorunce deneyimleyince anlıyor insanlar.

• @lorenZo, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@XFatihX maaşlar belli ve standart. Daha gecenlerde bir tanıdıgım işe başladı toplamda yıllık BRUT 38 bin kanada dolarına anlaştı bunun sanıyorum %12 'si vergiye gider ve geriye kalan net cebine girecek. Vancouver şehri. sektor finans. Aylık bazında hesaplarsan net eline gececek rakam 3 bin kanada dolarına ancak temas ediyor. Bu kişi universite mezunu ve kanada içinde bir yıllıkta iş geliştirme sertifika programını bitirdi. Zaten bu işide zar zor bir sene sonra buldu. Oda kiralama ile ancak ay sonunu getiriyor. Ev bile kiralayamıyor. Zaten kanadaya geldiginde egitim ev bulma v.s. bir 15 bin doları sıfırladı cebinden.
    Ben daha kanada'da çalışarak yatırım yapan zengin olan tek bir kişi görmedim. Herşey açık ve net. Alacagın maas, ödeyecegin kira v.s. toz pembe bir hayat çizmeye gerek yok. Dinamikler ve dengeler değişti. 15-20 yıl önceki refah ve satın alım gucu yok.
    Yaya kaldırımında yuruyen ordekleri, bahçedeki sincapları, standart kanada villa tarzı ev fotolarını gösterip toz pembe imaj ile altın tepside kanadayı pazarlayan kitleye çok aldanma. Çalışarak villa tarzı evlerde oturman ve sahip olman hayal hatta normal sıradan bir ev sahibi olman bile artık çok zor.
    Çoğu kişi kanada içinde oda kiralama ile bir evde 3-4 kişi yaşıyorlar. Zaten gerçekleri kanadaya gelince yerinde gorunce deneyimleyince anlıyor insanlar.

6 ay sonunda nasıl bir çukurun içinde olduklarını anlıyorlar .ilk 3 ila 4 sene cehennem gibi onu aşabilen ve işini oluşturmuş birinin sırtı yere gelmez ama yüze atılan faça izi gibi hayat boyu psikoloji ye kişiliği de hayat boyu taşır

• @hasansivas amerika kesinlikle eşit değildir kanadaya .Arabistan ırakla ne kadar aynıysa okadar benzer. İş kültürü standardı insanı hayata bakışı çok farklı sakın orasına amerika sayılır diye yanılgıya düşmeyin

• Anladığım kadsrıyla şunu söylüyorsunuz. Kanadada geçünemezsiniz orası ölü, Türkiye cennet burada geçinebilirsin para kazanabilirsin. 10 senedir Kanadada yaşayan 2 sene önce giden arkadaşım var, 4 ay önce de giden var. Sizin gibi konuşmadılar. Oturum olsun expres entry felan olsun çok bilgim yok yaptığım yorumlarda ısrarcı olamam. Ama Kanada ekonomisi hakkında sizin gibi düşünmüyorum, saygı duyuyorum

• @XFatihX kismet tabii mesela ben bir yerde iyi pozisyonda olsam sizde benim arkadasim kankam olsaniz sizin icin dunyadaki en beles surec olur inanin 1 bilgi bile sizi ciddi masraf ve zamandan kurtarir .kastettigim ortalama bir turk vatandasina gore yoksa networku olan icin enkolay ulke

• @XFatihX Eger kanadaya gidersen yerinde kendin herşeyi deneyimlersin anlarsın gerçekleri. Hatta gitmeden iş ilanlarındaki teklif edilen maaşlara bak sonra ev kiralama ilan sitelerine bak kiralar ne kadar gör. Sonra kazanacagın rakamla aylık giderlerini karşılaştır.
    Zaten son zamanlarda pr kalıcı oturum almak çok zorlaştı. Biraz incelersen resmi sitede tum puanlar express entry sisteminin işleyişi v.s. tum bilgiler var.

• @XFatihX sana yol gösterecek çok yararlı bir kaynak daha
    https://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp

ülkeler / şehirler bazında iş hayatı ortalama maaşlar, yaşam giderleri v.b. tüm datalar mevcut. İstedigin gibi tüm herşeye bakabilirsin.

İstanbuldaki tüm yaşam masrafları
    https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Istanbul
    Vancouver - kanada ile istanbul'un karşılaştırılmış durumu :
    https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Canada&country2=Turkey&city1=Vancouver&city2=Istanbul&tracking=getDispatchComparison

• ⭐⭐

@lorenZo kimse kanadaya zengin olmak icin gitmiyor,hayat standardini yukseltmek icin gidiyor.
    Ilk 1-2 sene zor,lakin bu her ulkede Boyle.

Kanadali zenginler bile kanadada kalmiyor zaten😂

• @charon zengin olmayacağın bir yere bir insan niçin gider ki ? Mantık en baştan saçma...

• @Henry-bloor Hem Amerika hem Kanada deneyimimiz olarak size kesinlikle katılıyorum. Ne benzer ne eşit. Çok farklı. Biz Amerika diyenlerdeniz.

• @Henry-bloor Biz "Daha iyi koşullarda yaşamak için" geldik. Ha yanlışlıkla zengin olursak da üzülmeyiz, şaşırmayız. ;)

• @charon hayat standartları finans gucu ile dogru orantılıdır diye dusunuyorum. Yani fotolarda gorulen villa tarzı evleri çalışarak
    almanız hayaldir bu aşamada. Hatta sıradan normal bir ev bile almak çok çok zor.

Tüm ülkelerde yaşam maliyetlerine / kazançlara karşılaştırmalı olarak bakabilirsin.
    https://www.numbeo.com/cost-of-living/city_price_rankings?itemId=105

Ayrıca netten kanada iş ilanlarında verilen maaşları ve ev kiralarına bakıp matematiksel gelir / gider dengeni hesaplayabilirsin

Ben tekrar soylemek isterim çevremde kanadaya gidip yatırım yapan ve zengin olan tek bir kişi görmedim. Çoğu bir sure sonra geri döndü. Kalanlarda tek oda kiralama yaşam tarzı ile ay sonunu zar zor getiriyor.
    Belki 15-20 yıl önce gidenler evlerini almışlar işlerini kurmuşlardır bilemem. Ben guncel durumdan bahsediyorum geçmişten değil.
    Eski yıllarda 1970-80'lerde almanyaya veya yurtdısına giden işçi olarak çalışan veya hizmet işleri yapanlar geri döndüklerinde memleketlerine / köylerine villa yaptırıyordu. Şimdi ise geri dönmek için uçak bilet parasını zor buluyorlar. Zaten giden yerinde deneyimleyenler gerçekleri anlıyor.
    Dunyanı her yerinde artık konaklama ucret yukselişi ve geçim masrafları artışı var. Eskisi gibi değil ve çalışarak birikim yapmak aşırı zorlaştı. Herkes bunu hissediyor ve deneyimliyor.

• Şu an için kanadaya yerleşme gibi bir düşüncem yok, ama yerleşmek isteseydim hayat kalitesi için yerleşirdim. Türkiyede ev ve arabam var, iyi de bir işim var. Aslında charon nickli arkadaşımızın dediği gibiyerleşmek isteswm hayat kalitesi için giderüm. Çocuklar ingilizce Fransızca öğrenir, iyi bir okul hayatı olur, insan hakları olue gibi nedenler olurdu. Kasım ayında gidip deneyimleyeğim lorenZo, hepsini yazacağım.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k