@nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2020 bekleme odası
-
Geçen sene son üç ay bekleme odası yanıyordu

-
@gözde tahmin edebiliyorum..bende ilk başvuran biri olarak kazanamadıkça heyecanımı kaybedeceğimi biliyorum ama pes etmek yok bu ve buna benzer yollarda

-
Başkası bir şey kaybetmeden sizin kazanmanız mümkün değil.
Maalesef burada birileri Mayısta sevinç çığlıkları atarken bazıları hüzün rüzgarlarına kapılacak. Bunları düşünmüyoruz belki ama bence herkes her şeye hazırlıklı olsun benim umudum gerçekten gitmek isteyen bütün forum arkadaşlarıma çıkması yönünde -
Hiç bilmediğimiz ve birçoğumuzun hiç gitmediği bir yere; herşeyi geride bırakarak gitmek ortak hayalimiz... ne kadar ilginç, çıkar inşallah.
-
@yayayekokocombo sağolsun arkadaşlarımız o uzakları yakın ediyorlar bize verdikleri bilgilerle
tabi kendimiz tecrübe ettiğimizde nasıl duygular yaşayacağız muamma.. -
bugun kafamı saga sola duvarlara vurdum.Gözleri şaşi yapınca daha rahat oluyorum öyle yaptım. bir iki- uc haftadır evden de cıkmıyorum. Green card cikip gitmeyen babam tarafından aşagılanmalara maruz bırakılıyorum işsiz güczuz diye ezilerek. İki dil var uni mezunuyum bomboş bir hayatım var 10 year challenge yapıyorum birsürü şeyim varmıs şimdi sıfıra düşmüşüm. 20 year challenge yapıyorum taa o zamandan hem musluman hem laik ulke olunamayacagını bir cıkar yol olmadıgını. Sorunun para olmadıgını gunluklerime yazmısım Bugun kahır dolu bir gündü. Muslum babadan kahır mektubunu dinliyorum.Yasım 30 oldu. Kucuklugume gencliigime dair herşeyin her köşenin bucagın sokagın sokaktaki arabaların vs vs hoyratlaşarak degişmesi. Hoyratların elinde yitip gitmesi . artık bıktım. Piskologun verdigi ilacları da istemiyorum. Pisikologun benden daha zeki akıllı olması lazımki bana derman olsun. Lanet olsun safak 103
-
@calibraturbo merhaba üzülerek ve endişe ile okudum yazdıklarınızı. Madem bu kadar istiyorsunuz, üniversite mezunu ve iki dil biliyorsunuz greenkart dışında bir gidiş yolu bulamaz mısınız. Yurtdışındaki üniversitelere yüksek lisans için başvursanız. Belli ki vasıfsız değilsiniz. Neden kendinizi bu kadar değersiz görüyorsunuz. Tabi ki oranın şartları çok iyi fakat takıntı yapıp mutsuz olacak kadar bunu ileri taşımayın lütfen. Hayatın neler getireceği belli olmaz. Zihninizi olumsuz duygularla köreltmeyin. Önümüze çıkabilecek fırsatları görebilmek için berrak birer zihin gerekli hepimize. Lütfen kendinize haksızlık etmeyin...
-
@Calibraturbo herşeyi oluruna bırak ve sabret dostum. Eminim herkesin hayatında inişler çıkışlar olmuştur. Türkiyede hayatı zigzag grafiği çizmeyen yoktur. Ben sana benikilerden bahsedeyim birkaç defa açlık yaşadım, biri daha 11-12 yaşlarındaydım zor günlerdi (libyadaydım ülke kıtlık içerisindeydi, 86 Amerika saldırısı ve ambargo) ama geçti diğeri üniversitede oldu hemde Amerikada F-1 vizesiyle iş bulmayı bırak haftada 12-13 saat gibi komik bir limitin vardı (şimdi nasıl bilemem) artık yemeklerle doyurdum karnımı. Bir sonrası (tabi bu arada çok kez düştüm ama bunlar kadar zor değildi) evli ve çocuklu bir adamdım 30 yaşlarında eve ekmek götürecek param yoktu ve bu aylarca sürdü iş bulamadım, günü birlik işlerle komşuların yolladığı yemeklerle yaşadık. Çok şükür sıkıntılı olsak da şimdi karnımız tok en azından. Asla yılma başarı düştüklerinden bir fazla ayağa kalkmanla tarif edilir. Sen ayağa kalkacaksın bundan eminim, aldırma çık dışarı dolaş kafanı dağıt, kendine gel ve seçici olma belki hayatın sana farklı bir alanda süprizi olacak. Boksörler yere düştükleri için değil kalkamadıkları için kaybederler. Kalk ayağa, hayatın gözünün içine bak ve bir round daha de. Türkçeye çevirdiğimde bi halta benzemiyo o yüzden ingilizcesini yazacağım "I can" is more important than "IQ". Sen bir raund daha dövüş, bir de üstüne GC çıkacak o zaman tadından yenmeyecek. Sen bi kalk silkelen hadi!
-
@calibraturbo 1. linki seyret ikinci linkteki haberi de okursun ondan sonra hala böyle aynı düşünce de isen unganlara sağlıklı bir birey olarak gitmek istiyorsan psikologa gidip görün
-
Kartı kazandıktan sonra ne kadar süre sonra vatandaşlık hakkına sahip oluyoruz

-
6 aydan fazla amerika dışında kalmadığın zaman 5 yıl olması gerekiyor
-
sayın @ahmet-34
sayın @ayvalik10 dediği gibiAynı zamanda
Linkteki konuları takip ederseniz daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz..
Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
https://yesilkartforum.com/forum/category/93/vatandaşlık-süreci-ve-i̇şlemleri -
@calibraturbo ilâhi kardeşim hem güldüm hem ağladım vallahi yazdıklarına, senin gibi kaç kişi var bir bilsen... En azından bizim gibi evli ve çocuklu değilsin kendini her türlü geçindirirsin neden babanı bu kadar takıyorsun ki yaw he de geç sonuçta onlar anne babamız her zaman konuşurlar ama iyi niyetlerinden bunu unutmayın. Yediğinize ictiğinize dikkat edin psikolojiniz için, umutsuzluğa kapılmayın az kaldı inşallah her gidecek olana çıkar...
-
@calibraturbo kardeşim bu yaşadıkların yılların birikimi elbette ve anlık depresyon yaşıyosun..bu patlamalar dönem dönem olacak fakat güzel insanların hayatları bir şekilde yoluna girecek ve tebessümle hatırlayacağız bu olumsuz günleri..o yüzden pozitif olmaya çalışalım ve güzellikleri çağıralım kapımıza..umudunu kaybetme
-
greencard kazananlara randomly has been selected kazanamayanlara not selected mı dıyecek sımdı arkadaslar..yoksa kazanamayanlar anlayamayacak mı? yanı gırışin gercek dogru yapılmısmı dıye..
-
-
@honesthope not selected yazıyor
-
@honesthope 2 durum için de yazdığınız gibi have been randomly selected/has not been selected gibi her başvuru sahibinin sonuç durumunu belirten yazı çıkacak. Yani başvurunuzun geçerli olduğunu ve sonucunu o şekilde öğrenmiş olacağız.
-
Arkadaşlar merhaba. Bütün ümidimizle bekleme halindeyiz halen. Fakat geçen ay başımıza gelen bir olay oldu. Belediye kafasına göre sokak isimlerini değiştirmiş . Bizim kandilli sokak olmuş orkide sokak bütün sokaklar çiçek isimleri ile değiştirilmiş yeni taranabilir adres levhaları asmışlar fakat sokakların bazılarının isimleri değişmiş bizim evin kapı numarası da değişmiş ve biz sokağın başındaki çöp konteynırına gidince gördüm tesadüfen sokak adını. Şimdi e devletten baktım eski adresim var güncelle diyince adres değişti kapı numarası da değişmiş 6 numara olmuş 14 numara. Bizim bu değişiklik başvuru evrakındaki adres ile uymuyor suan bu evrak bilgilerinin doğruluğunu etkiler mi bizim belgeleri sakata sokarmı cevap verirseniz teşekkür ederim
-
@nazo eve belge gelmiyor o yüzden sorun olmaz .
Benzer Başlıklar
137
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k