EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
öğrenmenin mutlaka bi yolu olmalı ama düşünüyorum bulamıyorum 😂
-
Bir EB3 telegram kanalında denk geldim; :backhand_index_pointing_down:
EB3 unksilled kategorisinde 2018 yilinda Turkiye’ de surecini baslatan bir arkadasimizin, dun itibari ile mulakati vardi ve nihatet onayini aldi. Kendisi gruba katilmak istemediginden kendisinden edindigim bilgileri paylasmak istedim. Ankara konsoloslugunda ve yaklasik 10 dk lik bir Turkce dilinde gorusme oldugunu soyledi. Kisinin profili ve gorusme esnasinda sorulan sorular su sekilde;
Evli, 2 cocuklu bir aile. Yasi 44. Surecini BDV uzerinden unskilled olarak baslatmis ve is yeri Charleston, South Carolina’ da.
Mulakat tamamen Turkce yapilmis ve sorulan sorular su sekilde;
- Kimin icin caliscaksiniz
- Sirketi taniyor musunuz
- Isi nasil buldunuz (BDV yi soylemis)
- Ne kadar odeme yaptiniz
- Daha once evlendiniz mi
- Daha once ABD’ de yasadiniz mi
- Baksa ulkede yasadiniz mi
Bunun disinda baska soru sorulmadini, gorusmenin cok Rahat ve yaklasik 10 dk civari surdugunu soyledi. Turkiye’ den surecini devam ettirenler yada zorunda kalanlar icin bilgilendirici olacaktir. Simdiden herkese bol sans.
-
-
@emrebalc1 Abi benim içimde yanan 20 küsür yıllık kor bir alev var :)) @tufank 'nın yanında adım okunmaz. Emeği çok büyük.
-
@Riethian hep beraber deneyimlerimizi paylaşarak öğreniyoruz. 20 senedir başvurmanın azmiyle DV lottery artık bu sene size çıksın ☺️
-
@tufank Lottery den artık pek umudum yok. Ama çıkarsa da her zaman kapımız açık :)) Hepimize bol şans.
-
@Riethian bu arada sanırım bu kişinin kardeşi foruma da uğradı, mülakat nasıl , neler soruluyor diye ileti yazdı sonra bir daha gelmedi. BDV fb grubunda da vardı aynı paylaşım beraber soru sormuştuk, ona da yanıt gelmedi 😀 biraz da olsa bilgi vermiş , yoksa böyle sürekli bilgi alıp gitmek çok bencilce. Süreci de 2018 de başlamamış, LC file tarihi 2019 yaz aylarıydı. DQ suresi çok uzundu, detay vermediği için nedenini de öğrenemedik.
-
@tufank Aynen, ben de o mu acaba dedim ama emin olamadım. Muhtemelen oydu. Ben işimi hallettim gerisi pek önemli değil kafasında sanırım arkadaş. Keşke forumda da deneyim paylaşsaymış.
-
@tufank Tekrardan yazdım Facebook'tan. Dönüş yaparsa buraya aktarırım bilgileri.
-
@Riethian çok seviniriz hocam emeğinize sağlık
-
S selamibasaran bu başlıktan bahsetti
-
işlem süreleri kısalsa insanlar çekilişle uğraşmaz, rahat rahat gider.
-
DV lottery sonuçlandığına göre asıl meselemize geri dönebiliriz :)
PERM Processing tablosu güncellendi. Bazı yazım hataları mevcut yine, Ortalama değerlendirme süreleri tablosunu March 2024 olarak bırakmışlar April 2024 olacak.
Mayıs 2024 itibariyle LC tarihi Nisan 2023 olan dosyalara bakılıyor ( 1 ay ilerlemiş). Audit Review için LC tarihi Aralık 2022 dosyalarına bakılıyor, aynı kalmış bir değişiklik yok.
Ortlama LC değerlendirme süresi 387 güne gerilemiş. Önceki ay bu 397'di.
Ortalama Audit süresi 478 güne yükselmiş. Önceki ay bu 477'di.
-
merhaba 20 bin dolar kaç taksitle ödeniyor peki bilen varmı
-
@Ecehzr her şirketin farklı ödeme sistemi var. Kimisi iki taksit. Kimisi 3 taksit. Bazısı 3 sene taksit yapıyor. Farklı farklı.
-
Aracı firmalardan birisi 28.000 dolar isterken diğeri 20.000 dolar neden bu kadar fark olabilir
-
@MakeUSAGreatAgain sponsor çeşitliliği, çalıştırılan ekibin ve işçi sayısının fazlalığı, eski firma olması ve green card ile başarıya ulaşan adayların sayısı, bir çok kriter var.
-
@tufank bu kisi 5 yil sonunda EB surecini tamamlamis mi oluyor yani ? Dogru mu anliyorum ? :)
-
@Biks belirttiğine göre evet. DQ olması uzun sürmüş, belge temini veya NVC'ye transferde sıkıntı olmuş olabilir. pandemi dönemine denk geldiği için gecikmeler yaşanmış olabilir. Benzer PD'ye sahip adaylar daha kısa sürede vizelerini alabilmiş, örnekler mevcut. her dosya birbirinden bağımsız ilerlediği için ve detaylara sahip olmadığımız için hangi aşamada tıkandı bilmiyoruz.
-
Unskilled Workers için başvuru yaptığımızda üniversite mezunu olmamız sorun yaratır mı konsolosluk görüşmesinde veya başka bir şeyde
-
@MakeUSAGreatAgain overqualified durumu söz konusu değil. isterseniz yüksek lisans yapmış olun çok önemli değil. asıl önemli olan bu işi yapmak isteyip istemediğiniz ve işin gerçek bir iş olması. tabi ki kimsenin hayalini süsleyen işler değil, bunu green card'a giden bir basamak olarak gördüğümüzü mülakattada biliyorlar, bu sebeple dürüst bir şekilde belirtmek gerekiyor. bu şartlar altında biz çalışmak istiyorsak görevlinin itiraz edebileceği bir durum yok. eğer öyle olsaydı zaten kriterler arasında "üniversite mezunu olmamak" gibi bir madde yer alması gerekirdi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum