@nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
............
-
@pnktr, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
Cekilise katilmasam da arada gelip forumdaki mesajlari okuyorum. Katilimcilartin heyecanli bekleyisleri, gelecekle ilgili planlari, hazirliklari, olumlu sonuc alinca yasanan sevincler. ve karsilikli saygi ve dayanisma iceren paylasimlari... bunlara tanik olmak cok guzel. Katilan herkese bol sans dilerim.
Gecenlerde DV-Lottery'nin tarihcesini arastirdim. Aslinda dusundugum kadar eski degilmis. 1960lardan beri farkli isimler altinda gecici gocmenlik programlari varmis zaten, ancak asil DV-Lottery formunda baslamasi 1990 yilinda, Baba Bush'un donemindeki Immigration Act ile birlikte olmus ve 1994 yilinda baslayip 1995 yilinda sonuclari aciklanan ve 6,5 milyon gecerli katilimin oldugu ilk cekiliste Avrupa bolgesinde bulunan Turkiye'den tam 3,215 kisi kazanmis. Kaynak: https://www.visalaw.com/blog-archive/9411-dv-1-lottery-update/
O donem Avrupa bolgesine yaklasik 24,600 vize kotasi ayrilmis, ancak yaklasik 93 bin kisiye kazandikleri bilgisi iletilmis. Bu nedenle, Turkiye'den kazanan kisilerin kac tanesinin sureci basariyla tamamlayip ABD'ye yerlestigini bilmiyoruz. Ancak ben internette 1995 yili talihlilerinden biriyle (Sn. Dis Hekimi Dr. Çağatay Erakin) yapilmis bir roportaja rastladim. Suradaki yayinin 40. sayfasinda okuyabilirsiniz: https://izdo.org/dosya/dergi/dishekimi-59-sayi.pdf
Ben 1997 yilinda ABD'de ogrenciyken okulda tanidigim Turklerin bu programa basvuru yapmasiyla konudan haberim olmustu. Meraktan 1-2 defa basvuru gonderdim ancak bana cikmadi. Fakat o donem cevremden basvuru yapanlarin neredeyse tamaminin en gec 3., 4. denemelerinde aldigini hatirliyorum. yani bugunkunden cok daha kolaydi. Internet fazla yaygin degildi ve basvuru posta yoluyla yapiliyordu, o nedenle de cogu insan ugrasmiyordu.
dayım o zamanki yıllarda 4 defa başvurdu 2 kere çıktı ikisinde de gitmedi,babama hem Avustralya hem ABD fırsatı geldi gitmedi eskiden millet gitmek istemiyordu şuan gitmek istesen de gidemiyorsun -
Merhaba arkadaşlar,
Cumartesi gününe sayılı günlerimiz kaldı. Benim ilk başvurum, içim kıpır kıpır tabii ilk başvuru haliyle ilk defa yapıyoruz heyecanlıyız genciz
Çıkar mı çıkmaz mı öngörü yok, zaten belirli istatistik değeri var bu işin kazanan kısma düşenlerden biri olmak şans
Bütün hayatımı buraya bağladım diyemem, ama bundan sonraki senelerde full başvuru yapıp kontrol edeceğim çıkmazsa. İnsanın içinden ya bana çıkıcak gibi hissediyorum diye geçiyor ama bu hisse aldanmamak da lazım. Çok kapılan çabuk dibe batar gibi bi durum.CV'm iyi olmasına rağmen yurt dışına iş bularak nasıl çıkabilirim çok bilmiyorum. Mutlaka bol bol iş başvurusu yapmak lazım. Ama beynim o kadar kaldırmıyor ki bu fırsatları araştırıp deneyip bulayım. Ülkenin durumu bizi ülkeden gitmeye bile alıkoyuyor öyle bi dibe battık

Umarım cumartesi günü mutlu olan ekipten biri oluruz, gelir buradaki yazılara reply atarız.Cumartesi günündeki bana not; Kazandın mı kız?
-
Oceanside , California

: [instagram /diehloid] -
@simurg9492 hocam enflasyona olan siteminize %100 katılıyorum fakat ince detay olarak sınıfların Türkiye'de olmadığını hatırlatmak isterim.
"Bizim için insanlar yasa önünde tamamen eşit muamele görmek zorundadır. Sınıf, aile, fert arasında bir ayrım yapılamaz. Biz, Türkiye halkını çeşitli sınıflardan oluşan bir bütün olarak değil, sosyal yaşamın gereksinimlerine göre çeşitli mesleklere sahip olan bir toplum olarak görmekteyiz." - Mustafa Kemal Atatürk
Halkçılık ilkesini tanımadığını varsayalım, marksist görüşe göre orta sınıf kalmadı diye bir şey söylenemez. Enflasyonda ezildiyse beyaz yakalıların geliri düşmüştür o kadar. Sınıf kültürdür gelir değil. Gelirle oluşan hiç bir sınıf da yoktur.....
-
@newbie97 Teknede sadece ben tutsaydım , dediginiz dogru ama herkes tutunca rahatladım , yoksa bende aynı seyi düşünmüştüm , sonra şükür dedim

Bu arada iatanbulda olan arkadaslardan katılmak isteyen olursa , birlikte gidebiliriz , bu vesile ile tanısmıs oluruz , istanbul dışından gelecekler olursada tadından yenmez

-
@SYTSNGR Ooo siz direk üst seviyeye geçmişsiniz valla orada olsam bir haftasonu gelirdim

-
@newbie97 10 yıldır istanbulda kıyıdan çapari , rapala , yemli av yaparım , bogazda kuralsız gırgır teknelerinin kıyıya 20 mt mesafede ag atmalarından ve sahil güvenliginde buna ses etmemesinden dolayı , bogazda balık bitti denecek seviyeye geldi . Bir arkadasımın vesilesi ile günü birlik balık seferi yapan balıkcı takalarına 5-7-9 kişilik oluyor genelde , kişi bası 300 tl gibi bir ücret ile 7 -8 saat balkga cıkıyorsunuz .
Teknede balık bulucu sonar , sınırsız cay , ve bol balıkcı muhabbeti makarası dönmeside cabası

bugüne kadarda kişi bası , 7-10 kg balık asaagısında balık tutanı görmedim

Umarım dediginiz gibi inşallah bütün şansı burda kullanmamısızdır .

-
Tampa, Florida.
Güzel sahilleri ve sakin yaşam hayatı sevenler için.

-
İyi geceler

Oceanside, CA

IG: @d_captureslife
-
@SYTSNGR Fiyat baya uygunmuş bu aralar yurtdışı tekne turları moda oldu youtube da görüyorum hep her yere gidiyorlar
-
@newbie97 Dogrudur .
Turist ömer (Sadri Alışık ) üstadın söyledigi gibi " Nerde be hanım abla biz şurdan Sultanahmete zor gidiyoruz .
Demekten başka birley gelmiyor içimden ... Egede yemli orkinos avı yapıyorlar , Kullandıkları makineler ve oltalar ile birlikte takımların toplamı en az 500k türk lirasıdır .
Biz o paraya gc cıkarsa bankada gösterelim siye ugrasıyoruz , kaldı ki yurt dısı tekne , tur , ben ve hayaller

-
Az kaldı hepinize bol şans.

-
Sevgili forum son 3 gün kalmiş. Umarim burada ilk başta ufak çocuklari olan çift dostlarima sonra gençlere çikmasi ile temenni ediyorum. iyi geceler dilerim herkese.

-
@uqursen Hocam imzanız doğruysa , Bugün ABD'de1 yılınız dolmuş , Sağlıklı mutlu yıllar dilerim
-
dv2021 den beri başvuruyorum. önceki green card çekilişlerinde günü gününe takip etmezdim bu çekilişte gün saymaya başladım. önceki çekilişlerde hangi gün olduğunu bile takip etmezdim. bu çekilişte hayırlısı bakalım
-
@SYTSNGR Ben de ucuz diye çinden jig bakayım işte kader

-
@newbie97 Şunu daha dün gibi yazmıştın , şimdi kalan 2 güncük 16 saatcik

-
@hdemircanusa evet yarın geleli tam 1 sene oluyor. Teşekkür ederim. Amin cümlemize inşallah.

-
Bende cumartesi gününü sabırsızlıkla bekliyorum Rabbime tevekkül ettim hayırlısı olsun inşallah içimden bir ses dv2025 şanslısısınız diyor

Benzer Başlıklar
145
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k