Şu an denizci arkadaş ne yapıyor? yıllar sonra ne değişti? hala amerikada yaşıyor musun? gemilere geri döndün mü? lütfen dönmedim başardım de 😃
-
@melisbasdurmus çok teşekkür ederim
-
-
@memetozkan, içinde söyledi: Amazon Flex Delivery
Amazon flex yapan birisi iletişime geçebilir mi soracağım sorular var? Destek ekibi düz duvar hiç bir şekilde bilgi alamıyorum. Yardımcı olan olursa sevinirim teşekkürler.
Aşağıdaki Sn. @Yasin_EROL’un yakın tarihli paylaşımı belki işinize yarar. Forumdaki arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, ücretsiz.
-
Merhaba,
ABD'de yasiyorum. Turkiye'deki kardesime Bee Propolis and 100mg Melatonin gondermek istiyorum. Muhtelemen toplamda 15-20 kutu ikisinden gondermeyi planliyorum. Bunlar receteli urunler degil. Burada online alip USPS, UPS, vs. ile Turkiye'ye direkt gonderebilir miyim?
Gumrukte takilma ihtimali oldugunu anliyorum okuduklarimdan. Eger durum boyleyse amerikadaniste, amerikanpaketim - ya da baska siteler varsa bu isi yapan - bunlardan gondersem guvenilir midir? Deneyen var mi bu siteleri acaba? Ya da baska alternatif yontemler var midir?
Cok tesekkurler
-
-
Merhabalar, Türkiye’den yaklaşık 8-10 paket reçeteli antibiyotik kargolanmasını istiyorum. Bunun için en uygun fiyatlı yol nedir bilgi verebilir misiniz?
-
-
Merhaba, Uber ve Lyft gibi platformlarda şoförlük yapmayı planlıyorsanız, önemli bir konu şoför kartı alım süreci. Özellikle İstanbul'da taksi veya araç kiralama hizmeti vermek isteyenlerin alması gereken İBB Şoför Kartı, bazı belgelerle alınabiliyor. Şoför kartı almak, yasal olarak bu tür platformlarda şoförlük yapabilmek için gerekli.
Eğer başvuru süreciyle ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz, şoför kartı almak için gereken belgeler ve adımlar hakkında detaylı bir rehber bulabileceğiniz bir kaynak önerim var: İBB Şoför Kartı Almak İçin Gerekli Belgeler ve Başvuru Süreci
Uber ve Lyft gibi platformlarda çalışmaya başlamadan önce, bu tür belgelerinizi düzenli bir şekilde hazırlamak önemli. Ayrıca, platformun gereksinimlerine göre araç sigortası ve bakım işlemleri gibi başka evrakları da gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. Yola çıkmadan önce tüm bu gereklilikleri yerine getirmek, hem yasal olarak hem de güvenliğiniz açısından oldukça önemli.
-
@aliarmgn Tek sorun aslında şöförler değil , şöförşer en büyük sorun diyebiliriz .. Diğer sorun çalıştığın dispetcher , adam istemezse bir kuruş kazanamazsın veya malın hamallığını yaparsın ancak . Bu işte değişken çok , şöför aldı aracı los angelesta bıraktı , ben çalışmıyorum dedi , sana masrafı en az 4-5K . Aracın ağır bakımları , ufak bakımları , yedek parçası derken çoğu ay işi yürütmek için cebinden para verirsin. Ben geçen hafta ordaydım , dikkatimi çeken şu ; otobanda gördüğüm 10 tırın kapısında HIRING DRIVERS yazıyor , yani anlayacağın şöför bulma problemide var .. Yine aynı yolda , bir çok bozulan tır vardı .. Sektör evet çok büyük fakat derdi de çok gibi göründü bana
-
Amerika'da pilotluk eğitimi almak istiyorum. Eğitim sonrasında h1b veya greencard ile abd'de çalışma izni alıp alamayacağımı merak ediyorum.
Kısacası böyle bir eğitim değer mi değmez mi öğrenmek istiyorum.
Cevaplar için herkese teşekkürler.
-
Herkese merhaba, suanda J1 trainee vizesi altinda ABD'de bir sirkette freight forwarder olarak calismaktayim. Hem lojistik sektorundeki arkadaslarla tanismak hemde sorusu olan varsa yanitlamaktan memnun olurum.
Daha cok ihracat/ithalatla ilgilenmekteyim, ABD'den yuku olan veya ABD'ye gidecek yuku olan varsa da yardimci olabilirim.
-
Merhaba biraz gec olabilir ama genede bildiklerimi anlatmak isterim. Suanda Amerika'da bir firmada freight forwarder olarak staj yapmaktayim. Eger ABD'den ihracat yapmayi dusunuyorsaniz %99 bir freight forwarder ile calisacaksaniz ve IRS'ten isletmenize veya kendinize bir TAX ID atanmis olmasi gerekmektedir.
ABD'deki freight forwarder yukunuzu kapidan alip arzu denilen destinasyona ( havaalani / liman veya direkt teslimat) nakliyesini halleder. Cok basit bir surec olsada regulasyonlara dikkat etmek gerek. Gonderici olarak bir takim sorumluluklariniz olacak, malinizin kontrol/lisans gerektirip gerektirmedigi ve ABD gumrugune ilan edilmesi icin gerekli detaylari da nakliyeciye saglamak zorundasiniz.
-
Merhabalar, TWIC denilen transportation workers identification credential almak greencardlı birisi icin mumkunmudur? İnternette vatandas olunmasina gerek yok yazmakta ama pek emin olamadım, USCG yeterliligi gibi TWIC almak icin de mi acaba vatandas olmamiz gerekli? Türkiyede son sinif Duim oğrencisiyim tanker, cruise gemisi ve limanda olmak uzere kisa sureli stajlarim mevcut, uzun bir staj surem kaldı, gemide calisma gibi bir planım yok ama limanlarda port operations, marine operations, terminal, yada crew recruitment alanlarinda calismak gibi bir hedefim var, coğu için TWIC gerekmekte, araştırmak icin ciddi vakit harciyorum ama nekadar istesemde bu sektörde çalışmak pek mümkün değil gibi hiç vakit harcamadan başka sektörlre mi odaklanmam gerek? sektördeki deneyimli kişiler olarak ne önerirsiniz dusuncenizi paylasabilirseniz cok sevinirim.
-
-
@smartcells abi bilmiyorum Amerika da mı yaşıyorsunuz
-
-
@vmature merhaba Serkan Yürekli ile iletişime geçerseniz yardımı olur. Son videosunda E2 vizesi ile göç eden bir kişi ile videosu var. Orada artık bu sektör için danışmanlık yapıyorum diyordu. İyi şanslar.
-
@ziyaku, içinde söyledi: USPS (Post Office) basvuru ve ise alim surecleri
2+ senedir hemen her ilana başvurduğum Usps'de nihayet Haziran başı itibariyle ise başladım ayrıntıları editliycem. Bu aralar çok yoğunum. Reserved 🙂
Evet Nihayet Ise girişten itibaren çok yoğun gecen bir ayı doldurdum. Daha önceki yorumlarımdan belki bilenler vardır 5 senedir Amazon Dsp driver olarak zaman geçiriyordum son iki senedir de hemen hemen ayni is olduğunu düşündüğüm (hiç alakası yok) Usps deki City Carrier Assistant (CCA) pozisyonuna etrafımdaki post ofislerin hepsine başvuruyordum. Gecen sene 3 defa başvurularım karşılık buldu ve offer geldi ancak 5 senelik oturum suresini henüz doldurmadığımdan hepsinden ret aldım. Nihayet bu sene mart ayında 5 seneyi doldurdum Şubat ayinin ortasında başvurduğum bir ilana nisan ayında offer geldi . Yine sırasıyla parmak izi verme randevusu eğitimler vs derken 4 haziran ise başlama tarihim olarak kayıtlara geçti. Simdi önümde 90 günlük deneme sureci var bu sureci de atlatırsam yerim biraz daha sağlamlaşacak kısmetse.
Başvururken hesaba katmadığım bir şey oldu . Şöyle ki : Benim başvurduğum ilanın ofis adi St Petersburg diye geçiyor. St Petersburg deki ofise de 12 tane yan ofis bağlı yani bunlardan herhangi birine seni atayabiliyorlar. Beni bula bula evime en uzak olan ofise atamışlar 30 mil tek yon araba sürüyorum. Bundan sonraki hedefim 90 günlük deneme surecini atlatıp yakınımdaki bir ofiste is ilanı açılırsa gidip postmasterla ya da manager la konuşup transfer istemek olacak. Yoksa bu yol çekilmez.Gelelim şimdiye kadarki çalışma temposu ve şartlarını Amazon isiyle karşılaştırmaya.
Önce amazonun artı eksilerini yazayım çünkü azlar. 🙂
Amazonda ise giriş ücreti benim olduğum bölgede 16,50$/h ve 5 sene çalışmama rağmen herhangi bir seniority olayı yok yani yeni ise giren adam 16,50 alıyorken ben 5 senelik eleman 17,50$ alıyordum. Amazon'da çalışırken aslında amazona çalışmıyorsunuz amazon için çalışan bir taşeronun elemanı oluyorsunuz en ufak hatada kapı dişi. Çok az benefitleri var örneğin sağlık sigortası için sadece çalışan sigortalı olursa 2 haftalık periyotta 108$ ödüyordum. Deductable i da hiç az değildi. Emeklilikle alakalı ya da 401K gibi benefitleri yok. Amazonda çalışmanın en güzel yani 4 gün çalışıp 3 gün tatil yapmak. Amazon'dayken şirketten şirkete değişmekle birlikte genelde haftada 4 gün, günde 10 saat çalışıyorsunuz, Eğer şirketin size öngördüğü güvenlik ve sürüş şartlarını yerine getirirseniz isinizi 10 saatten önce de bitirseniz günlük 10 saatlik parası alıyorsunuz. Bu şartlar araç içi ve dışında bulunan 360 derecelik kameralarla AI kullanılarak denetlenmektedir. Stop sign da geçme ya da geç durma ya da yeteri kadar durmama , hız sinirini asma, öndeki aracı yakın takip ve bunun gibi bir suru şey yani biraz olma eşeğim ölme vaziyeti. Amazonda çalışmanın en güzel yani 4 gün çalışıp 3 gün tatil yapmak. Biliyorum 2 kere yazdım ama gerçekten tek iyi yani buydu. Geleceği olmayan mecbur kalınmasa uzun sure yapılmayacak bir is. Amazonda isinizle alakalı dikkat etmeniz gereken tek bir şey var adrese gidip paketi bırakıp fotoğrafını çekmek. Bunların hepsini gerizekaliya anlatır gibi anlatan tek tek yapmanız gerekenleri söyleyen amazonun kendi uygulaması üzerinden yapıyorsunuz .Yani herhangi bir soru işareti yok yapacağınız isle alakalı yeter ki müşterinin kapısına bir şekilde ulaşın. 😁Aklıma gelenler amazonla ilgili bu kadar gelelim usps de şimdiye kadarki çalışmama göre deneyimlediğim eksilere.
Usps tam bir devlet kurumu yani bizdeki devlet memuru anlayışı neyse burada da gördüğüm üzere bu geçerli. Her turlu isten şikâyet eden kaşarlanmış elemanlar herhangi bir verimlilikle alakası olmayan sistemler. Her şey eski küf içinde en son ne zaman temizlenmiş belli olmayan sadece bir şekilde yürüsün gerisi halledilir mantığıyla bakimi yapılan dağıtım araçları vs. @goodluck arkadaşımın bunlara kesin ekleyeceği birseyler olur ben kısacık deneyimimle ancak bunları yazabiliyorum. 😁
CCA ler eleman eksiği ve regular yani kadrolu elemanların kafasına göre call out yapması ve hak kazandıkları izinleri kullanmaları nedeniyle haftada 6 gün ve günde 8+ saat çalışıyorlar. Bu çalışma da öyle zaman geçirme değil ha gerçekten çalışıyorlar Florida sıcağında bu haftaki is günlerimde günde 11 mil den az yürüdüğüm olmadı. Günde en az 4 litre su içtim.
Bu pozisyonun benefitlerini yazmıycam USPS CCA benefits yazarsanız ya da usps.gov dan careers sayfası üzerinden başvuru yaparsanız ayrıntılı yazıyor. Amazondan çok çok iyi olduğu bir gerçek. Ancak ne yazık ki herkesin yapacağı bir is değil fiziksel olarak dayanıklı olmanız gerekiyor.
Başka ofise transfer için nasıl bir yol izlemem gerektiğiyle alakalı tecrübeli arkadaşlardan 🙏🏻 tavsiyelere açığım güncellemeler gelecek.
Eski pusku ekipmanlar arabalar kismina katilmamak elde degil 😀 Sistemde cok kohne o bir gercek. Kadrolularin kafasina gore ise gelmemesine kizma sende o keyfe bir gun varacaksin 😀 Istedigin ofise gecmek icin tekrar basvuru yapmak bir secenek ama o zaman ise giris tarihin yeni girmis gibi olur ve 90 gunde tekrar baslar. Sen hangi merkeze baglisin ve o merkez hangi subeleri iceriyor emin ol. Mesela bizde cape coral, fort myers ve lehigh acres diye 3 ayri sehir var. Bunlarin 3u de lee county’ye bagli. Ancak cape coral ve fort myers ofisleri toplam 8 olmasi lazim beraberdir. Cca’ler bu ofislerde gezebilirken lehigh’a gidemezler cunku o tek basina ayri yonetilir. Lehigh’a giden orda kalir. 90 gun boyunca sesini cikarmadan isini yap. Kadrolu olup iyi gecindigin kisilere aklindakileri sor. Ben senin icin carsamba gunu kendi menagerima soracagim. Supervisorlar bana gore isi en zor olanlar. Onlar pek yardimci olmaya meyilli degildir. Cunku altinda calisan elemanlara hic bi yaptirimlari yok. Sendika direk kafalarinda bitiyor. Ayrica tepelerinde de onlari push eden bir dolu yonetici oluyor. Dolayisiyla onlarin halden anlamasini bekleme. 90 gunu doldurduktan sonra israrli bir sekilde talepte bulunabilirsin. Hatta istedigin subeye gidip menajerle konusup orada calismak istedigini soyleyebilirsin. Ihtiyaci varsa seni ister. Ben clerk olarak calisiyorum biliyorsun. Ama carrier’lara da ne yapilabilir soracagim.
-
@zeliha forum ailesinden olan aynı zamanda youtube videoları çeken aykut size direk yardımcı olacaktır.:
Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
-
@janedns n
-
@azimzade, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
Merhaba arkadaşlar, şu an doordash hesabı açmak istediğimiz zaman bekleme listesine alıyor. Fakat hesabı olan biri davet kodu gönderdiği zaman bekleme listesine alınmadan hesaba giriş yapılıyormuş. Bilgisi olan var mı ve doğru ise davet linki atabilir misiniz?
Bekleme listesi konusundan emin değilim ama link asagıda, umarım işine yarar.
Hey! Here’s my referral link to sign up to deliver with DoorDash:
-
Benim Doordash hesabım daha onaylanmadı. Bulunduğum noktadan dolayı "We’ve hit our capacity of Dashers in your area due to popularity, so we’re not accepting applications at the moment. Not to worry, you’ve been added to our waitlist, so please check back here to see when we’re ready to welcome new Dashers" diyor. Bu durumla daha önce karşılaşan oldu mu? Olduysa nasıl çözdü
-
@ecisso B
-
@ecisso, içinde söyledi: Amerika'da Uber Eats, DoorDash ve Pizza Delivery Yapmak
Benim Doordash hesabım daha onaylanmadı. Bulunduğum noktadan dolayı "We’ve hit our capacity of Dashers in your area due to popularity, so we’re not accepting applications at the moment. Not to worry, you’ve been added to our waitlist, so please check back here to see when we’re ready to welcome new Dashers" diyor. Bu durumla daha önce karşılaşan oldu mu? Olduysa nasıl çözdü
Pazartesi sabahları erken saatte deneyebilir misin ben böyle açmıştım Illinois ‘te
-
Arkadaşlar, Doordash'te müşteri memnuniyet ve sipariş kabul etme oranım sözleşmedeki %' nin altına düştüğü için hesabım kapatıldı malesef.
Sizce bulunduğum eyaletin dışında farklı bir eyaletten yeniden başvuru yaparsam yeni bir hesap açabilir miyim? veya nasıl bir yol izlemem lazım.Buarada itiraz yazısı ilettim fakat reddetmişler.
-
@TUNCAHM maalesef başka eyaletten de açamazsın
-
@darkside O zaman Uber'den devam..

3 ay sonra bu kez telefonla arayıp itiraz edeceğim ama
-
@TUNCAHM M
-
Aynen şöyle oldu

Türkiye'ye dönmemize 1 ay kalmıştı. Bende dedim ki kendi kendime, nasılsa 1 ay kaldı, 10 USD altındaki işleri alma, diğerlerini kabul et dedim. Birde ilk başta siparişi kabul edip, sonrasında vazgeç seçeneğini defalarca uygulayınca kabul oranım sözleşmedeki oranın altına düşmüş oldu. Aslında daha sonra uygulamayı yine kullanırım düşüncesiyle kabul oranını riskli noktanın altına düşürmeyecektim fakat sanıyorum Kasım 2023 civarında Doordash, kabul oranı gibi iptal oranlarını da benim bildiğim yüzdelerin üzerindeki bir değere revize etti. Yani %85'ken %90 oldu. Ben 10 USD altındaki siparişleri kabul etmemeye başladığım zaman, kabul oranım %96 idi. Düşünün kabul oranımı %96'dan %86'ye indirdim. Nasıl olsa daha %85 olmadım diye rahat rahat siparişleri almaya çalışırken bir gece ne göreyim, hesabım kapatıldı haberi aldım ve hesabım kapatıldığında da yapılan bu revizyonu hatırlamış oldum

Neyse daha sonra Uber ile devam ettim fakat Doordash'ten olduk
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
ayvalik10
-
@TUNCAHM e
-
@TUNCAHM benim kabul oranim %10 hala devam ediyorum...saygilar
-
Doordash benim için ciddi pişmanlık oldu, bir gece nehir üstündeki köprü açıldı diye 10 dakika bekledim,restorana geç gittim diye kontrat ihlali verdiler, aradım izah ettim, yine de düzeltmediler. Bir daha da kullanmadım.
-
Sanıyorum ay sonlarında yüzdeleriniz kontrol ediliyor.
-
UberEATS ve doordash e temporary license ile kayıt oldum. ama background check yüzünden ikisine de başlayamadım. Bu konuda tecrübeli ve yardım edebilecek bir arkadaşımız var ise çok memnun olurum. çünkü gittikçe komplike olmaya başladı en basit şey bile
-
@Peace4 SSN yeni tarihliyse biraz bekletirler, geçici ehliyetten kaynaklandığını sanmıyorum.
-
@EasternStar 2.5 aylık

-
@Djordan023 merhaba, background check ne kadar surdu? Bende hesap aciyorum ama background check formunu doldurdum. 2 gun oldu bi haber yok. Uygulamaya girince de su an islemnizi gerceklestiremiyoruz diyor. Bu normal mi?
-
Arkadaslar genel olarak tecrubesi olan atkadaslar, sizlerin backgroun check leri kac gun surdu? Benim 2 gun oldu ve haber yok hala

-
Eğer SSN 6 aydan yeniyse, background check 2 hafta sürebilir. SSN 6 aydan eskiyse 1 günde hallolur.
Benzer Başlıklar
144
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum