Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @bernat Bu arada turist vizesi geçerliliği bir 6 ay daha uzatılabilir bildiğim kadarı ile. Uzatıp deneyebilirsiniz ama o sürede bülten current olur mu o önemli.

@lavita, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@bernat Ben başvuru yapabildiğimde bülten şansıma current’tı. Yani turist vizesi ile girip vizemin geçerliliği bitmeden başvurdum. Eğer current olmasa idi biz de benzer arayışlara girecektik maalesef.

Ancak buraya gelmeden önce okul konusunu da biraz araştırmıştım, belki turist vizesi yerine F1 ile gelirim diye. Yüksek lisans gibi bir yol seçecekseniz bence iyi araştırma yapın, çünkü zor bir yol. Her okul F1 sponsoru olmuyor özellikle online olanlar, o nedenle online masterlar direkt eleniyor. Kampuste olacaksa eşten uzak kalmamak için eşin yaşadığı şehirde bakıyor oluyorsun, eğer üniversite bölgesinde bir şehir değil ise seçenekler inanılmaz daralıyor. İnandırıcı olması açısından mevcut mesleğime uygun bir şeyler de olsun diyorsunuz hali ile, o da seçenekleri daraltıyor. Önşartlar var dil puanı halledilir ama GMAT - GRE için çalışmak lazım. GMAT - GRE’den muaf tutabiliyorlar bazı durumlarda ama okullara sormak lazım. Tüm bu şartlara bir de başvuru sürelerinin esnek olmaması ve okulların ücreti eklenince biz vazgeçtik master olayından.

Dil okulu bence daha kolay bir alternatif ama bir avukata danışıp öyle ilerleyebilirsiniz belki.

• @patron3535 vize bülteni ilerler inşallah da, uscis deki processing time da her baktığımda 1 ay uzayıp duruyor, umarım o process time net olmadığı gibi uzun bekletmeden i*130 kabul edilir

• @lutuf şöyle anlatayım, tr de evlenirseniz dosya kabul edilene kadar abd ye giriş yapamazsınız, diğer vize türlerini vermiyorlar geri dönmez eşinin yanında kalır diye, iş vizesi hariç, ama abd de evlenirseniz dosya bitene kadar eşinizin yanında olmuş olursunuz, tabiki abd deki mevcut statünüzüde korumanız lazım

• @lavita çok teşekkürler evet avukat ile ilerleyecegiz yine de aklımı kurcalayan bazı noktaları netleştirmek, kavramak istedim. Önümüzdeki ay süpriz yapar da belki current olur bir umut :/ çok sağolun tekrar

• Herkese merhaba , mayıs ayı bülteni ne zaman açıklanacak bilen var mı ?

• @gizemaö genelde her ayın ikinci cuması açıklanıyor en geç ama tarih olarak da şimdiye kadar 5-9u arası açıklandı eli kulağındadır her an açıklanabilir

• @gizemaö şimdi aciklandi bakabilirsiniz

• Mayıs Bülteni açıklandı 1 Haziran 2021 yanlış görmüyorum değil mi ? O zaman biz bu ay randevü maili alacakmıyız yani 🤔

• Top artik Ankara Buyukelciliginde. Ancak onlar bize current oldugumuz 6 ay boyunca randevu veremediler. Toplamda 18 aydir DQ halde bekliyoruz. ilk 6 ayi Current, 1 yil da visa bulettinin gerisinden.

• @tubasemra

Merhaba , bültende A tablosunun altında 08NOV2020 tarihinden önce başvuranların Mayıs bülteninde numaralandırılıcağına dair bir yazı var.

• @gizemaö evet şimdi okudum teşekkürler çok ilginç gerçekten bi iş yapıyorlar onu da yarım yamalak hayırlısı olsun mail alanlar yazarsa bir fikir olur aklımızda hiç olmazsa o yüzden randevü maili alanlar yazsın lütfen

• @Caner-Türk

Evet , teşekkürler 🫱🏻‍🫲🏼

• Current olan arkadaşların gözü aydın. Hapishanede beraber beklediğimiz koğuş arkadaşının dışarı çıkması gibi sevinebiliyor insan :/

• Peki şimdi 8 kasım öncesindekilere mayısta kesin randevu gelecek demek mi oluyor bu? Ankara da bayram sebebiyle kapalı o da bir hafta atacak şimdi.

• @moonlight

Muhtemelen öyle olacak.

• Hayırlı olsun askıdan indik de ben anlamadım geçen bültende fiscal year sonuna kadar maksimum 6 ay ilerleyecek demedilermi şimdi 1 ayda 10 ay ilerledi. Enteresan yani

• @patron3535 Aman ilerlesin de sorgulamıyorum ben artık 😂

• @lavita aynen katılıyorum da biraz tutarlı olsunlar.
    Bide puzzle gibi yazılıyor şimdi haziran 2021 aktif oldu ama mayıs için kasım 20 öncesimi randevü alacak o zaman bu ay neden haziran a kadar açtın arkadaş nasıl bir yazıdır

• Herkese hayirlisi olsun.

Mayıs ayı için, öncelik tarihleri 08 Kasım 20'den önce olan tüm ülkelerden başvuranlara ülke başına limitten muaf olan F2A numaralarının verilmesine izin verilmiştir. Ülke bazında limite tabi olan F2A numaralarının, öncelik tarihleri 08 KASIM 20'de başlayıp 01 HAZİRAN 21'den önce olmak üzere, MEKSİKA HARİÇ tüm ülkelerde ücretlendirilen başvuru sahiplerine verilmesine izin verilmiştir. MEKSİKA için sağlanan tüm F2A numaraları ülke başına sınırdan muaftır

Yani sair burda ne diyor arkadaslar. Havuz problemine dondu bulten isi 😁

• @itsmebb valla puzzle gibi geçen ayda kimse anlamadı yok sezon sonuna kadar en fazla 6 ay ilerlermiş falan düzgün yazsalar iyi olcak artık YouTube da göçmenlik avukatlıkları yorumluyor yeni bülteni onları izleyeceğiz

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

9

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k