Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

  • @mcvk yıldızıname fal değil zaten. Gelecek tahmini konusunda doğum haritası üzerinden oluşabilecek kavramlar var. Ama kesinlik yoktur. Zaten öyle olsa herkes astroloji öğrenir hayatın anlamı kalmaz. Önlem almak amaçlı oluşabilecek şeylerin öngörüsü diyelim. Sabah ki verdiğim örnek Meteoroloji bir tahmin bilimidir. Hava sıcaklığı bahar ayında çok artarsa ertesi günlerde şiddetli meteorolojik vakalar oluşur. Hortum,dolu ve sağanak gibi. Ama varsayımdır. Döngüsü o şekilde olduğu için. O yüzdende uyarı yapılır. Bu mantıkla düşünersek geleceği bilemez ama mevcut tahminleri vardır.

  • ⭐⭐⭐

    @treystoom Vay be demek o kadar nokta atışı bilebiliyorlar işlerinde epey ilerlemişler


  • @siraysessiz Bilmiyorum, genelde özel bir sebep varsa excel'e notlarda veya yorum olarak foruma bırakıyorlar diğer talihliler bilgilensin diye ancak geçen sene reddedilenlerin çoğunluğu AP'ye kalıp sponsor bulamayanlardı. Bunlarda büyük ihtimalle para kaynaklıdır.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @korki APye kalanların çok az bir kısmı maddi nedenden kalmaydı. Apye kalıp yetişmeyenlerin büyük çoğunluğu name checkten apye kalıp yetişmeyenler oldu. Red nedenleride kişi deneyim veya paylaşım olarak kendisi aktarmadığı sürece maalesef bilemiyoruz. Ama geçen seneki deneyimlerden hatırladığım bir arkadaşımız yanlışlıkla başvuru sırasında fotoğrafları karıştırmıştı kendi fotoğrafı yerine kızının fotoğrafını eklemişti bu yüzden red almışlardı mülakatta

  • ⭐⭐⭐

    @siraysessiz Kisiler paylasmadigi surece bu bilgiye kamusal olarak ulasamazsiniz. Bununla birlikte; reddedilmek icin sebep cok fazla degildir. Kurallar acik ve net, mezuniyet/mesleki yeterlilik, dogru beyan, temiz sicil. Tabii AP durumundan vize alamamak da olabilir, teknik olarak ret olmasa da gunun sonunda vize basilmadigi icin sistemde 'refused' olarak belirtilmektedir. Bu da ancak ilgili senenin mali yili bitince ortaya cikar, surec devam ederken degil.
    Bu soylediklerimin hic biri bu senenin ret alan kisileriyle ilgili degildir, genel kurallar baglaminda aktariyorum.


  • @Emre-Kurtulmuş AP'ye kalma nedenleriyle ilgili bir bilgim yok sadece AP'den reddedilenlerden bahsetmiştim. Geçen senenin excel tablosunda AP'de red olarak güncellenenlerin hepsi sponsor eksikliğinden dolayı yazıyordu, talihli olmadığım için çok takip etmedim açıkçası sadece tabloya baktım.

  • ⭐⭐

    @treystoom öneri vermesin zaten. Kendi çıkarına kullansın. Kimseye söylemek zorunda değil. İnsan faktörü hepimizin hayatlarında bir etken. Nesnelerin de belirttiğiniz gibi bir burcu ve öngörülebilir bir hayat rotası varsa bunu kendi menfaatlerine çok kolay bir şekilde çevirebiliyor olmaları lazım. Ki coinler bu olasılık Deniz’inde sadece bir damla su :))


  • Bu ileti silindi!


  • :D Cidden bu işte güzel paralar kazanılır Türkiye'de :D İnsanlara duymak istediklerini söyle yeter :D Ya da 10-20 tane bir şey salla biri tutarsa gerisini sil ve ''Ben demiştim'' de. :D


  • @SonsuzlukVeÖtesine Bu kadının hiçbir tahmini çıkmıyor ne derse tersi çıkıyor



  • @SonsuzlukVeÖtesine tamamen sömürüye açık bir kapı. O yüzden 21.yy astroloji uzmanları çokta birşey bilmeden para koparmak amaçlı yapıyorlar. Mitoloji tarihinden soru sorsan cevaplayamaz. 19.yy 'da gezegenlerin isimlerini koyan Astrologlar gibi değil kültür düzeyleri. O yüzden gerçekten ciddi takip edip para sömürüsü değil işin iyisini bulmak lazım.


  • @Riethian 2011 'de beri borsadayım az buçuk akılla öğrendim birşeyler kendimce kovalarım. 2019'la birlikte borsa manyaklığı tavan yaptı. Bunu fırsat gören tahtacı bir şarlatan Twitter'da bir profil açtı. Ve dantel gibi işledi. Yeri geldi zarar bile etti. Ama ( grafik bilgisi vardır tabi ki ) öyle sığ kağıtlara oynadı ki kendi portföyünün 3'te 1 ile tahtacı olabilecek kağıtlar millete aldırdı sattırdı. Öyle tahminler ki zarar eden kimse yok. Bir anda binlerce yüz binlerce takipçisi oldu. 7mTL galiba portföyü 3mTL ye kadar indirdiğini tahmin ediliyor. Bu sürede millete güzel para kazandırdı 6 ay. Spot mal alıp kaldıraçlı işlemler ile aslında parayı dengede tutuyordu. Sonra öyle samimi ve herkesin güvenini kazandı ki. Millet ne derse yapacak kıvama geldi. Telegram grupları sinyaller ne ararsan. Adam 7. ayda millete mal kitlemeye başladı kendisi vadelide parayı vuruyor millete mal aldırdı durdu. Sonunda adam öyle büyük paralar kaldırdı ki millete alın dediği malı 6 aydan beri toplamış. Kağıt x10 olmuş. Oradam vadeli işlemler v.s. adam tek başına borsayı testereye soktu kaçtı gitti.

    Bu olay BTC 'nin 100k'da 1'ine denk gelen bir piyasada oldu. Düşün sen BTC'de neler döner. O yüzden borsa v.s. konularda kendi bilgin yoksa kimseye sorarak iş yapılmaz.




  • @mcvk Gayb Allah'tandır. Ondan başkası bilemez. Onda hem fikiriz zaten. Dediğim gibi kimisi buna olumlama ile kimisi tedbir ile kimisi yön verme ile bir şekilde olabilecek şeylerin öngörüsüdür. Mesela güneş tutulması sonrası iz düşümü olan yerlerde deprem olabilir tahmini vardır. Ki çoğu zamanda doğrudur. Ama bu demek değil ki güneş tutulması olmadan deprem olmaz. Ama döngüsel faktörler ile uyarıcı bir tahmindir. Bilimsel olarak gezegenlerin izalanması ve güneşin dünyanın belli bir yerine iz düşümü oluşmuyor diye deprem olması saçma. Ama bilim dışında alternatif bilimde hep doğru tahmin edilmiş. Güneş tutulmaları sonrası büyük depremler yaşamış dünya. Ama Kur'an da deprem o bölgede yaşayan haklı uyarıcı yada yok edici olduğu yazıyor. Ama deprem fayının üstüne ev yapmayıp yaptığın diğer yerlerde ki evin çimentosundan çalmaz isen sağlam yaparsan Japonyada ki gibi , insanlar ölmez. Yani her görüş bir biri ile çelişir. Ve inanmak istediğin ile ilgili bilgili olursan her kapı senin için fırsattır.


  • @mcvk, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @treystoom Millet berber koltuğunda aldığı tüyolarla borsada oynamaya başladı. Rasyo okuma, bilanço okuma, teknik, temel hiç birşey bilmeden mal topladı. Sonra da mal ellerinde patlayınca feryat figan etmeye başladılar. Kısa vadede borsada oynayarak para kazananı ben pek görmedim. Ama teknik ve temel bilgin varsa sabrın da varsa güzel paralar kazandırıyor.

    Ath yapmis coin leri millet tepeden alirsa tabi kazanamaz. Yukari dan her zaman satacaklar insanlarin anliyamadigi nokta burada. Her yukselisin bir dususu olacagini unutuyorlar. Herkese guvenip birseyler yaparlar ise olacagi o. Bir arkadasim sadece xrp haberinden 1.4m$ kazandi gerisini siz dusunun. Yani kisa sureli gayette guzel kazaniliyor. Ama ali veli soyle demis boyle demis diyip girenler %100 kaybeder. Malesef doyumsuzuz :)

  • ⭐⭐

    @treystoom Hocam gezegenlerin anlık ruh halini etkilemesi çok mantıklı gelirken, kariyerini, eğitimini, ilişkilerini vs. etkilemesi mantıksız geliyor. Bu işin formülü var mı? Çok cahilce oldu kusura bakmayın. Astroloji hakkında entry'leriniz varsa gönderebilirsiniz okumak isterim :):)


  • @celica bize o zaman sf gözüküyor @Emre-Kurtulmuş başına ekşiyecez o zaman :)


  • @celica anlık bir lodos bile ruh halini hatta fiziki olarak baş ağrısı yapabiliyor. Migren atağı etkisi var . Ama tam tersi meltem rüzgarı ( ülkemizde pek görülmez ama ) sakinleştirici duygusal olarak doyurucu özelliği var. Ama aslında rüzgarın yani fön hareketinin neyi seni etkileyebilir. Bunları ve gezegenleri hep sordum bende ne alaka diye. Mitolojik bir inanışdan gelme çok eski bir gelenek aslında. Ama benimde bilgim çok yok yani ahkam kesecek bir bilgim yok.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2020 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    682
    2 Oy
    682 İleti
    113k Bakış
    B
    @nesatceri Adamların böyle bir amacı olsa zaten en az üniversite mezunu derler. Kim ne diyebilir?
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum