Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • merhabalar bir şey soracağım, Greencard 'dan ümidi kesince Almanya'da öğrenci oldum,eğer bu sene bilmem binde bilmem kaç oran çıkarsa Greencard'ı geç aktif etme gibi durum yok değil mi


  • @Cycraft
    GC alıp 6 ayda bir gir çık yaparak süreci uzatabilirsin.
    Zaten çıktıktan sonra en erken 1 yıl sonra gidebilceksin.
    Ayrıca Re-entry permit diye bir olay var. Avukat tutarak başvuru yapıyorsun ve GC alıp ilk giriş çıkıştan sonra 2 yıl Amerikaya girmeme hakkı veriyor sana.
    Kazanırsan her halükarda DS260 doldurup GC alman gerek yoksa erteleme gibi bir şey söz konusu değil.


  • @fikret-çağan peki gir çık yaptığında green card belirtilen adresten almak gerekmiyor mu ? tekrar gelişte sorunsuz girmek için?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fikret-çağan ne olursunuz emin olmadığınız konular da lütfen ama lütfen yanlış bilgi vermeyin. en az 1 yıl nereden çıktı. Mayısta açıklanıyor. numarası 500 altında gelirse ekim - kasımda gidiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Witch-Lilith amerikaya giriş yaptığınız zaman konsolosluğun vurduğu vizenin üstüne 1 yıl geçerlidir damgasını vuruyorlar. Yani sen 1 yıl boyunca bu pasaportta ki vize ile giriş çıkış yapabilirsin. Zaten 1 yıl içinde de green kart kart olarak söylediği adrese gelir.


  • Bu ileti silindi!

  • @ayvalik10 6 ay denmesindeki amaçta sanırım ileride vatandaşlık başvurusunda süreci bozmamak için ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Witch-Lilith green kart ne demek kişinin amerikaya gelip yerleşip çalışıp amerika ülkesini kalkındırmak fakat sen sürekli giriş çıkış yaparak amacına uygun hareket etmiyorsun demek oluyor. Sen amerikayı turistik bir gezi ülkesi görüyorsun diyerek havaalanı görevlisi iptal etme hakkı var. Sen hiç yerleşmeyi düşünmüyorsan green kartı turistik vizeye çevirebilirsin.


  • @ayvalik10 hayır o bakımdan sormandım 😃 sadece olay örgüsünü anlamak bakımından soruyorum. tabii ki yaşamak için gideceğim ama green card sürecini tamamladıktan sonra belli bir zaman maddi açıdan daha fazla güç toplamak için gir çık olayı gerçekleşebilir diye düşünüyorum.


  • @ayvalik10
    Tamam. Mayıs açıklandı. Diyelim ki EU1 numara. Arkadaş çok şanslı ve kasımda mülakat aldı. Gc aldıktan sonra 6 ay içinde giriş yapması lazım.


  • @Witch-Lilith
    Giriş çıkış hakkınız var. Amerika size greencard verdi diye ülkesine hapsetmiyor. Tabi ki orada kalmanızı istiyor ama zorunlu değil.


  • @fikret-çağan o kadar çok yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum ki 😃 (Yıllardır müşteri temsilcisi olan ben bile anlatamadıysam kendimi tüh bana 😃 ) Şöyle söylüyorum diyelim ki kazandım ve cebimde birikmiş param var ama orda yaşama konusunda beni zorlayacak ve Türkiye'de bir süre daha kalmam gerekki orda yaşamak için belli seviyede para biriktirmem gerek. (Kafamdada ileriye dönük düşünce var Amerikan vatandaşlığı almak gibi ) bize zaten 1 süre girip çıkacağımız vize veriliyor dimi bu konuda tamammız ? 6 ay süreci şu bakımdan önemli ilerleyen süreçte vatandaşlık alma bakımdan sıkıntı yaratmaması bakımından 6 ay içinde gir çık önemli diye düşünüyorum.


  • @Ekto-Oktan, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Kuzey Makedonya, Üsküp'den herkese selamlar. Turistik olarak geldim. Telefonu çaldırdık takside telefonu unuttuk. Taksici telefonumu Kosovo'ya kaçırdı. Film senaryosu gibi bir olay yaşadıktan sonra herkese selamlar. Geliceği varmış canımız sağ diyelim şükredelim. 40 Gün sonra alıcağım HNBS için günleri saymaya başladım. Herkese bol şans diliyorum. Hayırlısı artık telefon gitmeyeydi iyiydi ya... :DDDD

    alt metni

    vaktin varsa Matka kanyonunu da gezmeni tavsiye ederim. Kanyon kenarında ufak kafeler var orada kahveni yudumlarken manzaranın tadını çıkarabilirsin. Birde kanyona gelmeden eski bir manastır var orayı da ziyaret edebilirsin, buram buram tarih kokuyor.

    telefon için geçmiş olsun, geçen hafta bizim arkadaş Mısır gezimizde gözlüğünü unuttu ve gözlük öylece gitti.


  • @Witch-Lilith, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @fikret-çağan o kadar çok yanlış anlaşıldığımı düşünüyorum ki 😃 (Yıllardır müşteri temsilcisi olan ben bile anlatamadıysam kendimi tüh bana 😃 ) Şöyle söylüyorum diyelim ki kazandım ve cebimde birikmiş param var ama orda yaşama konusunda beni zorlayacak ve Türkiye'de bir süre daha kalmam gerekki orda yaşamak için belli seviyede para biriktirmem gerek. (Kafamdada ileriye dönük düşünce var Amerikan vatandaşlığı almak gibi ) bize zaten 1 süre girip çıkacağımız vize veriliyor dimi bu konuda tamammız ? 6 ay süreci şu bakımdan önemli ilerleyen süreçte vatandaşlık alma bakımdan sıkıntı yaratmaması bakımından 6 ay içinde gir çık önemli diye düşünüyorum.

    Vatandaşlik sürecinde 6 aydan sonra uzun süre Abd dışında kalman sorun yaratabilir. O yüzden o 6 ay içerisinde gidip orada yerleşmeye bak. Kredi scorunu yap merak etme oraya yerleştiğinde tr den zaten daha çok kazanicaksin. Neden illa tr de para yapmaya çalişiyorsun ki? Mülakat zamani yeterli paran olmaz ise zaten ap ye kalma ihtimalin olabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @Witch-Lilith sadece vatandaşlık açısından değil uzun süre amerika dışında kalmanız sınır polisi tarafından göçmen olma niyetiniz yok gibi anlaşılabilir ve bu turist vizesi değil greencard sizin burada çalışıp yaşamanız için veriliyor diye iptal edilebilir. Geç aktif etme noktasındanda mülakat için alacağınız sağlık raporunun 6 ay geçerliliği var o dolmadan giriş yapmanız gerekir hemen mülakattan sonra girmeniz şart değil yani 5 ay sonra girip geç başlatabilirsiniz işlemlerinizi

    Gelir gider durumunuzu bilemem tabii ama Türkiyede birikim yapıp öyle gelme noktasında kur farkı vs bütün noktaları düşünün. Türkiyede 3 ayda biriktirebileceğiniz parayı belki 1 haftada burada biriktirebileceksiniz iyi hesaplayın

  • ⭐⭐

    @Witch-Lilith Yahu hocam çıksın ara tüm bankaları ne kadar kredi çekebiliyorsan çek sonra dön arkanı git arkanda bağın tarlan felan da yoksa üzülme 5 sene sonra vatandaşlık alınca gelirsin 🙂


  • @newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @Witch-Lilith Yahu hocam çıksın ara tüm bankaları ne kadar kredi çekebiliyorsan çek sonra dön arkanı git arkanda bağın tarlan felan da yoksa üzülme 5 sene sonra vatandaşlık alınca gelirsin 🙂

    Gelmeye gerek yok. Sirf bag bahce için valla..


  • @Emre-Kurtulmuş Ben en çok şeyi merak ediyorum.(forumda baktim ama bulamamiştim) Bankada değilde parayi borsada tutup göstersek de mülakatta sorun olur mu acaba? Kripto borsalari kullanan var ise benim bankalar ile aram çok iyi değil paraya bloke konulabilme ihtimaline karşi parayi borsada göstersek nasil olur acaba 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @gtx295 kullandığınız kripto borsasında ıslak imzalı sirkülerli evrak alabilecek misiniz?


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @gtx295 kullandığınız kripto borsasında ıslak imzalı sirkülerli evrak alabilecek misiniz?

    Eğer onu alabiliyor isem oluyor o zaman? Borsalarin tr ofisleri mevcut bir mail atmak lazim teşekkürler bir araştirayim ben 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum