@mcvk, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@ilkerkaynar90 Keşke başka ülkelerde aradığımız mutluluğu kendi ülkemizde yaşayabilseydik. Ama maalesef ülkemiz ölümü bekleyen kanser hastasına döndü. Bugün twitter da viral olan Karabük Üniversitesi bile ülkenin durumunun ne kadar kötü olduğunun kanıtıydı. Ülkenin tüm kurumlarında ciddi cürümeler var. Devleti ayakta tutan bu kurumların birgün işlevini yerine getiremeyeceğide aşikar. Kurumların başına dürüst ve liyakat insanlar getirilmiyor. Demografik yapı çok hızlı değişiyor ülke sürekli Suriyeli, Afgan, Afrikalı ... ülkelerden göç alıyor. Aranızda Hatay'lı varsa daha iyi anlayacaktır ne demek istediğimi. Son zamanlarda atanan doktor ve hemşirelerin sayısını ve nereli olduklarını araştırın. Eğitim sistemi bitik. Sağlık sisteminim kalite ve finans geleceği yok. Ekonomide ağır bir resesyon bekleniyor. Düşünün ülkede bir Başsavcı rüşvet iddaları ile HSYK ya yazı yazıyor. Adam görevden alınıyor. Vatandaşımızı öldüren Afrika liderinin oğlu 20 civarında para cezası alıp serbest bırakılıyor. Ve daha niceleri... Anlayacağınız adalet sisteminin geleceği sıkıntılı. İstanbul depreminin eli kulağında ve hiç bir önlem alınmıyor. Ve bu deprem bir gün olduğunda Türkiye'nin 20 yılı yok demektir
Türkiye vergilerinin yüzde 40 ını Marmara veriyor. Türkiye'nin rejiminin değiştirilmesi anayasanın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesi gibi konular dillendirilmeye başlandı. Devam etmek istesem saaatlerce yazarım... Ama zaten herkes benim bildiklerimin fazlasını biliyor. Bu yüzden hepinizin duacısıyım. İnşallah bu grubdaki herkes GC sahibi olur. Sizde benim için dua edin.
Hocam yazdiklariniz güzel ama hangi ülke mükemmel ki? Avrupa da çok ca dediginiz şeylerden var. Gene Amerika da da ayni şekilde orda zengin sen yeterli mevki sahibi isen ordada hicbirşey olmuyor. Mesela milyar dolar dolandiran luna sahibi kwon gibi.. Yada Bizi batiran ftx sahibi sam gibi adamlar hala iceri de degil.
Yeterli paran var ise ve yüksek mevki sahibi insanlari taniyor isen dunya nin neresine gidersin git ayni şeyler yaşanicak.
Şuan da hangi ülkeye gitmek istersek gidelim adaletsizlik yolsuzluk gibi şeyleri görücez. Londra nin hali mesela ortada... yada Almanya nin hali ortada Fransa yi herkes biliyor malum.
Kendi açimdan degilde insanlarin daha iyi bir yaşam için farkli ülkelere gitmelerini anliyorum. Toplum düzeni olsun refah seviyesi olsun adaletin 'daha' iyi olmasi olsun. insanlarin farkli ülkeler için çabalasini anliyorum. Ama emin olun dünya nin her yerinde adaletsizlik var toplum çürümesi var yolsuzluk var.