DV2025 Sohbet Odası
-
herkese iyi iftarlar, çevremdekilere, aileme açıklanma zamanı yaklaştığı için bıktırdım artık yeter söyleme çıkmayacak dense bile ben hayalimden vazgeçmiyorum, şu pahalılıkta, şu mutsuz günlerimde bile mutlu olduğum bir şeyi bile çok gördüler ya öyle içimi dökeyim dedim foruma :grinning_face_with_big_eyes:
-
@newbie97 edevletten hallolması lazım, okula git zarfa koy falan çağdışı kaldı artık, şimdi benim oy vermem için bin km yol gitmem lazım.
-
@brownanchor Size de iyi iftarlar
-
@lawyergirl teşekkür ederim ve ilk başvuru olacağı için bence büyüsü daha büyük :smiling_face_with_smiling_eyes:
-
@lawyergirl, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@brownanchor Size de iyi iftarlar
Herkese afiyet olsun.
-
@brownanchor Kesinlikle öyle ☺️
-
@brownanchor Valla bende söyledim geçen bir akrabama, çıkmaz etmez diyerekten kaale bile almadı, oysaki onun kocasına çıkmış yıllar önce. Bana çıkabileceğine inanmıyor, bende çıksın anında gideceğim dediğim an mani olmaya çalışıyor.
İşte bu yüzden konsolosluktan onayı alana kadar aman ha çıkanlar çıktığını kendine saklasın sonra nazar felan değiyor malum :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@Murat-4 edevlet güvenliği yokki millet bir girer oy kullanmaya ekranda yazar oyunuzu kullandınız zaten diye :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@brownanchor Valla bende söyledim geçen bir akrabama, çıkmaz etmez diyerekten kaale bile almadı, oysaki onun kocasına çıkmış yıllar önce. Bana çıkabileceğine inanmıyor, bende çıksın anında gideceğim dediğim an mani olmaya çalışıyor.
İşte bu yüzden konsolosluktan onayı alana kadar aman ha çıkanlar çıktığını kendine saklasın sonra nazar felan değiyor malum :beaming_face_with_smiling_eyes:
Bence kimsenin bilmesine gerek yok. Uğraşmaya degmez insanlarla 1000 kere söylenirler... O heyecani içinde yaşamak en iyisi herşey bittiğinde paylaşirsin :)
-
@newbie97 bu şekilde kullanmanında güvenliği yokki, edevlet kolay olur hiç değilse.
bu milletvekili oyları koruyor bak :face_with_tears_of_joy:

-
@Murat-4 orada takip edemezsin ama, adamlar belki yanlış oran açıklar. Burada en azından çoğu sandıkta millet duruyor sayıyor genel merkeze yolluyor verileri :D
-
@newbie97 yoluna buluyorlar onların mühürlü, mühürsüz oylar, arabanın bagajından çıkan pusulalar, seçmen taşımalar, adamlar ilçelerin sınırlarını bile değiştiriyor, sanada hak veriyorum en azından elimizde somut elle tutulur bişeyler olmuş oluyor. :)
-
Arkadaşlar oy çalmak o kadar kolay değil. Ben seçimlerde hem sandık görevlisi hemde müşahit olarak görev yaptım. Her sandıkta en fazla oyu alan 5 partiden temsilci 2 devlet memuru "biri başkan biri başkan yardımcısı olarak üzere" toplam 7 sandık görevlisi ve 5 müşahit bulunuyor. Oy kullanımı bittikten sonra sandıklar müşahitler, sandık görevlileri ve oy sayına katılmak isteyenler de dahil herkes önünde sandıklar açılıyor. Ve tek tek pusulalar katılımcılara gösterilerek sayılıyor. Sayım sonuçu tutanaklara ve defterlere işlenip çuvala dolduruluyor. Mühürlenen çuval başkan ve iki farklı parti üyesi ile ilçe seçim kurulluna götürülüyor. Bu aşamaya kadar oy çalmak mümkün değil. Sonrasında da birşey yapamazlar çünkü. Seçim sonuçları için çuval kapatılıp mühürlenmeden her parti üyesine ıslak imzalı sonuç tutanağı veriliyor. Bu tutanaklarda sandık başkan ve başkan yardımcısının be her parti üyesinin imzası oluyor. Parti üyeleri bu tutanakları parti ilçe binasına veriyor. İlçe seçim kurulu her sandık tutanağını web sitesinde yayınlar ve partilerde tek tek tutanakları karşılaştırarak kontrol eder. Yani kısaca oy çalmak mümkün değil.
-
iyi akşamlar, iyi geceler herkese
https://www.instagram.com/reel/CstWqQhoe0l/?igsh=MWJzems5dnZnZzEwMQ%3D%3D -
-
@hasnotben, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
İyi geceler.
https://www.instagram.com/reel/C4vAEWvOzYv/?igsh=OGxwZG9mNzJ3YnQyne gecesi gündüz daha yeni başliyor :)
-
@hasnotben Size de 🙂
-
@Murat-4 Bizim gibi ülkeler seçime girdiğini sanıyor oysaki sonuç belli oluyor baştan bu makedonya ya gitsen de aynı bak rusyada silahlı askerler millet oy kullanırken başında beklemiş kime basıyorsun diye bakmışlar hep
-
@newbie97 Evet Rusya ve benzeri ülkelerde dediğiniz doğru. Seçmen iradesine müdahale ediliyor. Ama bizde oy kullanırken ikinci bir kişi perdeye dahi yaklaşamaz. İnanın bana bizim ülkemizin tek bir sorunu var. Bilinçsiz seçmen. Takım tutar gibi parti tutuyorlar. Bu söylediğim her parti taraftarları için geçerli. Halkımızın büyük çoğunluğu tarihinin dininin ve bir çok konunun cahili...
-
@newbie97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası
@Murat-4 Bizim gibi ülkeler seçime girdiğini sanıyor oysaki sonuç belli oluyor baştan bu makedonya ya gitsen de aynı bak rusyada silahlı askerler millet oy kullanırken başında beklemiş kime basıyorsun diye bakmışlar hep
3 gün sonra ben gidiyorum kim ne yapiyorsa yapsin valla artik seçimmiş başka birşeymiş umrumda degil. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
25
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum