Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k
  • ⭐⭐⭐

    @siraysessiz Ramazan bitince 1 aydan az kalmış olacak...


  • Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Umarim herkes iyidir son 56 gün Allah yüzümüzü güldürsün.


  • @ayvalik10 ben araştırıp bulamama olarak burayı işaret göstermedim. Genel olarak araştırma yapınca diye söyledim. Forumda yeniyim evet önceden dışarıdan okurdum sadece. Zaten buranın böyle bir yer olduğunu düşünmesem uzaktan kalmaya devam ederdim.
    Elin ayağına dolaşma mevuzusuna gelirsek ister istemez duyguların değişip farklı şeyler aramaktansa önceden herşeyi oturtup kafanda öyle hareket etmek sadece göçmen olacağın bir ülkeye gitmek için değil hali hazırda nerede yaşayıp çalışıyorsan hep 1 adım önde olmak için önemli diye düşündüm öyle yazdım. Yoksa izlediğim çoğu YouTube videosunda herkes buradan aldığı yardım ile ilerleme kaydetmiş. Kısacası ben forumda kötü anlamlı birşey yazmadım. Sadece bazı arkadaşlar bir çıksın ondan sonra bakarsın diyor ya. Ben 5 sendedir bakıp hala kararsız kalıyorsam GC çıkıp hiç araştırmamış birisi çok farklı bir duygu yaşayıp yanlış seçim yapar diye düşünüyorum. Bence bu yola girip her sene şansını deneyecek biri durmadan araştırıp bir plan ile hayalini yaşamalıdır.

    Saygılar 😃


  • hadi ya çıksın artık ya off ya bu sene çıksın artık da usandık da eridik bittik tükendik çıksın artık da off ya offff :) :)


  • @treystoom, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    GC çıkmadan araştırma yapmak önemli. Çünkü plan yapmak gerekiyor. Plansız çıktığında manipüle olmak çok kolay. Mesela benim tüm planım USA gidince ilk 6 aylık yada gideceğim yere bağlı olarak 1 yıllık kira + araba + 6 aylık geçimimi sağlayacak bir para ile oraya gitmek. Çünkü Türkiye'de yetkin bir işim yok. Eşim muhasebeci ve 4 yaşında bir kızım var. Piyango bize vurursa ilk 1 yıl eşim ve kendim için bir yandan dil eğitimi alıp bir yandan Amazon Flex, Doordash Ubereats v.s. gibi işler yapıcam. Çocuğumu okula göndericem bir sene sonra Muhasebe için eşim Üni denklik işlemlerini halledip bir işe girmesini sağlamayı planlıyorum. Tabi ben kuriye veya yolcu taşıma işini devam ettirip geçim sağlamaya devam edicem. Tabi bunun yanında az çok bilgim olan hisse alım satım birşeyler kovalarım zaten.

    Bir nevi ben planı kurdum ama uygun Eyalet ve uygun şehir konusunda hala kararsız araştırma yapıyorum.
    NC - Raleigh
    GA- Atlanta
    TX - Austin ( kuriye işleri çok düşükmüş ama hala aklımda)
    ILL - Chicago ( kar yağışı ve dönemsel bir yer olduğu için kuriye v.s. işleri nasıl olur aklımda deli sorular )

    Buralarda güvenli şehirler güvenli mahalleler var NJ gibi Türk yoğunluğu olan yerler istemiyorum zaten hele ki NJ pahalı bir yer kiralar v.s.

    Kısacası GC çıkınca elimiz ayağımıza dolaşıp telkin ve manipülasyon ile yanlış karar vermemek için boş vakitlerde araştırılması gereken bir konu kiralık ev orada yapılacak iş v.s.

    Mesela en güzel yer NC- Raleigh ama orada Doordash - Grubhub - Ubereats nasıl? Kazançlar v.s. okadar aradım taradım bu işi yapan kimse yok oralarda. Daha çok IT ve bilgisayar işi yapanlar var. Ama yaşanacak güzel şehirlerden.

    Bu forumda ki herkes için, en hayırlısı olur inşallah.
    Hepimizin bir hedefi var, USA. Fakat planları hep GC çıkarsa diye yapıyoruz :)
    Burada birkaç kişiye her yıl olduğu gibi çıkacak. Umarım 23 yıldır çıkmayan abimiz kazananlardan biri olur :D istatistikleri çok baltalıyor.

    Bu arada asıl plan harekete geçmekle başlanmalı, bence...

    Konuyu takip eden herkese selamlar olsun, gönlünüzce olmasını dilerim :)


  • Hazır değinmişken, Eb3 ve E2 konularını da takip etmenizi tavsiye ederim. Güzel bilgiler var. Forum adeta bir cennet.
    Kuran, katkı sağlan forumun saygın insanlarına selam olsun.

    Benim kısmet olursa E2 planım var ama o zamana kadar, biraz zamana ihtiyacım var B1/b2 vize görüşmem olacak daha ona da çok varya :D neyse :)
    İnşallah forumda deneyim yazmak nasip olur.


  • Bu ileti silindi!

  • @treystoom yazdıkların sonuna kadar katılıyorum ama sende şunu unutma buradakiler Türk yani yumurta kapıya dayanmadan hareket etmezler. Bir örnek vericem mayısta açıklandı kişi nisan ayında gidiyor video çekiyor ingilizcem kötü diye. Sorsan neden mayıs - nisan 1 yıl Türkiye de neden İngilizce çalışmadın diye sana mantıksız o kadar bahane sunacak ki ondan boşver diğer kişileri herkes ne yapacağını yada nasıl yapmazsa ortada dımdızlak kalacağını bal gibi biliyor salak ayağına yatıp acındırıyor. Acı ama gerçek bir duruma geçti Türk halkı acıma acıdıkça acınacak hale düşersin. Eskiden Türk dediğin zaman anlayış - saygı - yardımseverlik sevgi diye özelliklerimiz vardı onları kaybettik. Ondan dolayı sen kendine bak yolunu bul sonra arkadan gelenlere üzülürsün.

  • ⭐⭐⭐

    Selamlar günaydınlar bol bulutlu bir Ankara sabahından :)


  • Silindi.


  • @newbie97 Serin bir İstanbul sabahından günaydın 💫

  • ⭐⭐⭐

    56 günün sonunda bazılarımızın hayallerine kavuşacak olması ne kadar tuhaf hissettiriyor. 56 gün sonra bazılarımızın hayatı asla eskisi gibi olmayacak. İnşallah bu sene kazanmayı nasip etsin Allah bize green card çekilişini. :cherry_blossom:


  • @Atlantis00 İnsan okurken bile umutsuz kalıyor


  • @Birgariphayat En azından imkansız değil :) Bu da bir umut


  • @Atlantis00 Çekilişin çıkması gerçekten çok iyi olur ama meşhur Has been randomly selected yazısı görülse bile mevcut durumlar yüzünden insanlar kazansa dahi gidemediği durumlar oluyor. Geçenlerde DV2024 aşamaları sayfasında bunun muhabbeti geçmişti. Talihlilerden bir arkadaşımız çekilişi kazanmak sürecin en kolay kısmı diyordu :grinning_face_with_big_eyes: Ben şahsen katılmıyorum %1-2'lik oranlarla bir lotoyu kazanmak çokta kolay değil açıkcası ama birçok insan da kazansa bile yeşilkartı alamıyor o da bir gerçek.

    O zaman size sorum, eğer bu seçeneklerden birini seçmek zorunda kalsanız hangisini seçerdiniz?

    1- Çekilişi kazanıp mevcut durumlar nedeniyle greencard alamamak.

    2- Çekilişi hiç kazanmamak.


  • @korki 2yi seçerdim, 1 insanı çok yoruyor

  • ⭐⭐⭐

    @korki Açıkçası hayatımdan tüm olumsuzlukları, olumsuz düşünceleri atmaya çalışıyorum. Burada hepimiz çekilişin yüzdelik ne kadar düşük bir ihtimal olduğunu, çıksa bile mülakat almanın da bir o kadar zor olduğunu biliyoruz. Forumda ne zaman dua etsem, Umut etmekten bahsetsem arkasından her zaman "Çıkma ihtimali aşırı düşük, imkânsız, kazansanız bile mülakat almak çok zor" tarzı birbirinin aynısı cevaplar veriliyor. Fakat sonuçta bu çekilişi kazanıp, Amerika'ya giden insanlar var değil mi? İmkânsız olmayan bir şey için neden sürecin olumsuz taraflarını düşüneyim ki? Tüm sene boyunca hayal kurdum, dönem dönem yaşadığım sıkıntıları bu hayaller sayesinde daha kolay atlatabildim. Varsın Mayıs ayında çıkmadığı zaman oturup 1 ay üzülür sonra zaten yine devam ederim hayatıma sorun değil ki bu. Başvurmuş olduğum bir çekiliş var kazandığımı ve kolayca ABD'ye gittiğimi hayal edip bunun için dua ediyorum. Neden gidip kazanma ihtimalinin düşüklüğünü, kazandıktan sonra mülakatın zor alındığını düşünüp olumsuz düşüncelere kapılayım ki? Bir öğretmen düşünün. Atandığını, öğrencilerini vs. Hayal ediyor ve bunun için dua ediyor. Bir yandan da emek harcıyor. Ne zaman dua etse, hayal etse biri çıkıp "Atanma ihtimalin çok düşük, torpil var" gibi cümleler kursa bu ona "Bak gerçekler bunlar, sonra hayal kırıklığına uğrama" demek anlamına gelmiyor zaten en baştan hayalini kırıyorsun böyle diyerek. Çünkü zaten o kişi olumsuzlukların farkında. Forumda bu şekilde bir iki kişi var. Onlar kendilerini az çok tahmin ediyordur. Geçen senede böyle bir grup insan hayal kurup, sohbet ediyordu mangal partileri hakkında. Hiçbiri kazanamayınca çekilişi "oh olsun ben demiştim çıkma ihtimali düşük hayal kurmayın diye" söylemedikleri kaldı o insanlara. İşin sonu ne olursa olsun olumsuz düşüncelerden kaçının arkadaşlar. Olumsuzlukları hayatınızdan çıkarın. Beklentiniz düşük olabilir ama hayal kurmanıza, dua etmenize, umut etmenize engel değil bu. @korki Bu arada sana yazmış gibi oldum fakat söylediklerimin hiçbiri sana özel değil :) Soruna cevap verecek olursam hiçbirini istemem direkt kazanıp gitmek isterim :)


  • biz artik kazanma ihtimalini seviyoruz kardes mayisa kadar umut doluyuz karismayin be bi düsürmeyin hahahahha

  • ⭐⭐⭐

    @goyro666 En son senin profilindekini salıcam foruma olumsuz düşünenleri tek tek indirsin 😄 ahahahah


  • @Atlantis00 hahahaha vallahi sart :D


Benzer Başlıklar

  • DV2024 Sohbet Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    31k
    1
    50 Oy
    31k İleti
    2m Bakış
    F
    @tolgasatir merhaba bende 2 yıl önce soy ismimi değiştirdim o zamanlar yeni bir madde geldi e devletten hemen değiştirebildik bu sene talihli seçildim ds 260 formumu yeni soy ismime göre doldurdum kimliğim ve ehliyetimi yenilettim ama pasaportum yeniletmemiştim kullanmadığım için 10 yıllıktı ds 260 formunu doldururken pasaport numaramıda girdim şimdi pasaportumu yeni soy ismim yazması için değiştireceğim mecbur peki bu bana mülakatta sıkıntı yaşatırmı veya pasaport yenilettiğim zaman pasaport numaram değişmiyorsa bir problem olacağını zannetmiyorum kendimce yardımcı olabilecek varmı?
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2019 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum