J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@afimxat Tebrikler hocam. Ben henuz bir belge alamadim. Benim zaten ilk letter da gelmedigi icin tahmin ediyorum adresimle ilgili bir sorun var. Adres degisikligi bildirdim USCIS`in sitesine ve iste su tarihe kadar gelmezse e-request yapin diyor ya o tarihi bekleyip belgeyi request edecegim. Haftaya gelirse yazarim yine buraya.
-
Ilk basvuru sirasinda verdigimiz SASE ile mi bize USCIS den belgelerin gonderimi yapiliyor? Yoksa SASE ler DOS ile USCIS arasi mi kullaniliyor sadece?
-
@cengizzhan onları DOS kullanıyor size gönderim yapacağı zaman, kendi aralarında kullanamazlar zaten sizin adresiniz var zarfın üzerinde. USCIS de kendi klasik zarflarıyla gönderiyor.
-
@nimble DOS bize ne zaman evrak gonderiyor? Bildigim kadariyla en son USCIS bize approval letter gondererek surec tamamlaniyor.
-
@cengizzhan "DOS case file number" konu başlığıyla gönderim yapmışlardı bana hem advisory opinion için başvurduğumda hem de waiver için başvurduğumda. Hatta form üzerinde ismimde yazım hatası var diye başvurunca tekrar düzeltilip gönderilmişti. Haricinde onay FR vs. için bir şey göndermediler.
-
@cengizzhan
Ekledim Tesekkur ederim. Bugun Notice ile recipt number kagidi geldi ama bu onaylandigi anlamina gelmiyor galiba, ne zaman onaylanir ve ne zaman bu kagit elime ulasir acaba -
@anynomous
Merhaba
bana da received numberin oldugu notice kagidi geldi. Onaylandigini nereden goruyoruz. Received kagidi geldikten ne zaman sonra Onayi gorebiliriz ne zaman bu kagit fiziksel olarak elimize ulasir acaba. Fiziksl olarak elimize ulasmadan basvuru yapamayiz galiba -
Arkadaşlar TÜBİTAK 2214 ile gelip Waiver alan var mı aranızda?
-
@aysun78 https://egov.uscis.gov/ bu siteden case numaranizi yaziyorsunuz. Benim hala onaylanmadi 1 ayi gecti malesef. "Case Was Received At Another USCIS Office" yaziyor. Sizin umarim hizli onaylanir.
-
@californiapostdoc Hocam sizin onay gorunuyormu case status sayfasindan?
-
@anynomous Hocam bugün göründü, 6 Mart itibariyle onaylandı. Approval notice gönderdik diyor. Ama daha gelmedi. Sizin daha sitede gözükmüyor mu ? Birkaç gün daha gözükmese aramalara başlayacaktım.
-
@californiapostdoc tebrikler Hocam. 29 ocakcilardan bu sefer benim birtek onay gelmedi hayirlisi USCIS aramak gerekir mi bilemedim
-
Arkadaşlar sitede approval gözüktükten ne kadar sonra paper olarak approval eve geliyor. 6 Mart'ta sitede USCIS tarafından onaylandı gözüküyor. 15 Mart'ta evden çıkıp Türkiye'ye taşınacağım da gitmeden alsam daha rahat olur. Tecrübesi olanlar varsa paylaşabilirlerse çok sevinirim.
-
@californiapostdoc 5 gun ya da 3 is gunu sonra elime ulasti.
-
@afimxat Cevap için çok teşekkür ederim, benim de elime bugün ulaştı biraz erken sorarak panik yapmışım taşınacağım için.
-
Merhaba USCIS deki "Case Was Received At Another USCIS Office" durumu ile ilgili agentla mi gorusmemiz gerekiyor? Buna benzer durum yasamis arkadaslar varsa ne yaptilar? tesekkurler
-
DOS FR verdikten sonra j1visawaiverstatus sayfasında case number ile giriş yaptığımda hiçbir kayıt bulunamaması normal mi? USCIS Receive Notice yeni elime ulaştı.
-
@asimsek Dun sistemde bir hata vardi, herkes ayni hatayi goruyordu. Bugun tekrar kontrol ettiniz mi?
-
Kaldirdik 2 yil kuralini sonunda oh bee

-
@oguzhan5441 Gözünüz aydın, hayırlı olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum