DV2019 bekleme odası
-
@gokce-taskiran ağzınızdan ne güzel ballar damlıyor Gökçe Hanım...
-
@mel DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@crazycells bu kati background check nasil yapiliyor ?
maalesef net sureci bilemiyorum, konsoloslugun kendi check'i de var sanirim ama cogunlukla dosyalarin NVC'ye gonderilmesiyle gerceklesiyor kanimca.
-
@karadenizden geçen sene kaç kişi alınmıştı acaba toplamda? Yani vize mulakatına gidebilen kaç kişi vardı?
-
@destro bilmem ben acemiyim zaten case no itibarıyla umudum da yok ama 30 degildir herhalde ayda cunku 2500 kisi falan aliyor diye biliyorum 30 olursa hepsi alsa 400kisi yapar
-
@crazycells NVC, KCCden üst bir kurum mu
-
@destro DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@karadenizden geçen sene kaç kişi alınmıştı acaba toplamda? Yani vize mulakatına gidebilen kaç kişi vardı?
Su konuya bakın isterseniz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/629/turkiye-ve-azerbaycan-ile-ilgili-green-card-cekilis-istatistikleri -
@karadenizden DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@crazycells NVC, KCCden üst bir kurum mu
Hayir, birbirinin dengi iki kurum, lakin NVC daha onemli diyebiliriz :) KCC sadece cesitlilik vizesi oldugu surece gorev yapacaktir.
Gorevleri arasinda soyle bir fark var: KCC sadece cesitlilik vizesi ile ilgili islemleri gerceklestirip dosyalari ilgili yerlere ulastiriyor, NVC ise geriye kalan butun gocmen vizelere bakiyor (ayrica nisanlilik vizesi ve gocmenlik ile ilgili waiver'lara da bakiyor), bu dosyalari cogunlukla USCIS'ten alip ilgili konsolosluklara ulastiriyor.
-
@crazycells teşekkürler abi yani şöyle diyebilir miyiz KCC'den yola çıkan dosyalar önce NVC'ye sonra Ankara'ya geliyor?
-
Merhabalar, benim bir sorum olacakti. Military record e-devlet ten alınıyor mu yoksa herhangi bir karakola gitmek mi gerekiyor, ne kadar zamanda çıkıyor?
-
@kartela e devletten alınabildiği söyleniyordu. Ben tezkere ve çavuş diploması elimde olduğundan direkt fotolarını attım KCC ye
-
Evet ben de daha önce yayınlanan bir cevapta gördüm. Burda da bulunsun.
@sfati DV2019 Mulakat Deneyimleri içinde söyledi:
Documents Required for All Applicants:
-
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk sayfalarinin kopyasi
-
Birth certificate - vukuatli nufus kayit ornegi (e-devlet)
-
Military records for any applicant who has previously served in the military - askerlik durum belgesi (e-devlet)
-
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - arsiv kayitli adli sicil kaydi (e-devlet)
-
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - eger suc islediyseniz veya ceza aldiysaniz mahkemelerden bunlara dair kayitlar ve cevirileri
-
-
@destro evet biraz moral bozucu olmuşum cidden :)
-
@gokce-taskiran dediğiniz gibi giderse yıl sonuna kadar toplam 400 civarında vize verilecek demektir Türkiyeye
-
@karadenizden belki biraz hızlanır, özellikle yaz aylarında...ama ben çok umutlu bakmıyorum. Yani en azından geçen seneki gibi bir tablo kesin bence.
-
@gokce-taskiran geçen sene 2000i geçmişti sa ırım ama 25 bini geçememişti diye biliyorum doğru mu
-
@kartela DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
Merhabalar, benim bir sorum olacakti. Military record e-devlet ten alınıyor mu yoksa herhangi bir karakola gitmek mi gerekiyor, ne kadar zamanda çıkıyor?
Evet, e-devletten aliniyor.
karakol degil de askerlik subesine gitmeniz lazim sanirim. -
@karadenizden DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@crazycells teşekkürler abi yani şöyle diyebilir miyiz KCC'den yola çıkan dosyalar önce NVC'ye sonra Ankara'ya geliyor?
Cesitlilik vizesi dosyalari KCC'den direkt konsolosluklara gidiyor. Zaten cekilisten secilir secilmez ilk liste NVC'de degerlendiriliyor diye biliyorum, oradan son listeleri (cekilisten elenmemis olanlar diyebiliriz sanirim) KCC'ye iletiyorlar ve surecin sonrasiyla KCC ilgileniyor. Tabii ki butun gocmenlik surecleri icin NVC, KCC ve USCIS irtibat halinde, bulten 3'unden gelen inputlarla olusturuluyor.
-
Dün hiç mail alan oldu mu KCC den belgeler ile ilgili ? Ve bide herkes şubat için randevu alabildi mi?
-
Arkadaşlar şöyle bir tecrübem oldu buraya aktarayım. Ben 2 gün önce kcc ye mail attım, benim case number dan daha büyük numaralara evrak maili gitti neden bana gelmedi tarzında.
Oradan cevap geldi, mail uzun biraz ama özetle benden evrakları istediler ben de gönderdim. Ben biraz kendi kendime gönderttim gibi birşey oldu. Benim gibi evrak maili gelmesinin gerektiğini düşünen arkadaşlar şanslarını denesinler bence.
Gönderdiğim mailden sonra ulaştı maili aldım, bu akşam da evraklar eksiksizdir diye bir mail bekliyorum inşaalah :) -
Merhabalar arkadaşlar biz de telefonla görüştük.Telefondaki kişi 2-3 hafta içerisinde mailin gönderileceğinş veya istersek şimdide yollayabileceğimizi bir sakıncası olmadığını söylediler.Biz de gönderdik evrakları
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
7
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum