Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 370.6k 279

  • Herkese Merhaba,
    Bugün vize randevumuz sorunsuz geçti. Vizemiz onaylandı. Darısı bekleyen herkesin başına.
    Çok kısa sürdü, beklediğimden de kısa sürdü. İngilizce olarak yapıldı. Ve sonunda Türkçe olarak "vizeniz onaylandı" dedi görevli.


  • @TOK hocam cok sevindim, tebrikler. Munkunse tek tek neler konustunuz, neler sordu gorevli yazar misiniz.


  • @u2rem teşekkür ediyorum hocam mülakattan hemen önce evrak hazırlarken farkettim DS formunu actirabilecegimi bilmiyordum şimdi sizden öğreniyorum daha önce ABD vizem yoktu ama Japonya G.kore İngiltere ve birçok Avrupa ülkesine akademik seyahatlerim oldu muhtemelen ds formuna yazmadigim için sıkıntı yaptılar


  • @TOK tebrikler hocam yeni hayatinizda basarilar ve bol sans


  • @u2rem merhaba hocam, ds260 formunu submit ettikten sonra nvc de actirabiliyor musunuz? Bunu yaptiniz mi?


  • @u2rem formun en başında isim soy isim kısmında
    "Other Names Used” sorusu var hocam eşim için evlilik öncesi adı soruldu yazdık ama kendi eski soyadimi yazmayı unutmusum şimdi sistemden güncelleme imkanım var mı bakacağım


  • Bu ileti silindi!


  • @TOK tebrikler! CEAC statusunuzu kontrol ettiniz mi? Direkt issued mi giriyorlar yoksa hala refused / ap -> issued seklinde mi gidiyor?


  • @TOK Hayırlı olsun. umarım bundan sonrası da güzel olur sizin için.


  • Bu ileti silindi!

  • @Biyolog Hocam öncelikle çok üzüldüm, geçmiş olsun. İnşallah hızlıca pozitif bir şekilde çözülür. Mümkünse bir şey sorabilir miyim. NVC ye gönderdiğimiz belgelerin orjinali haricinde hangi belgeler istendi tam olarak yazar mısnız, bizler de hazırlıklı olalım. Siz, "Employment history / CV (Original)/A complete list of your employment history (i.e., dates, job title, name of employer/company, indicate if the company is/was private or government affiliated, your duties, etc.), projects, researches and publications. A CV or resume containing the above information is also acceptable." yazmışsınız. MEsela your duties etc. yazıyor burada yazzanlar nelerdi? veya aynen böyle yazıyor ve biz ne anlıyorsak onu mu ekliyoruz CV ye?


  • @Biyolog, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @u2rem teşekkür ediyorum hocam mülakattan hemen önce evrak hazırlarken farkettim DS formunu actirabilecegimi bilmiyordum şimdi sizden öğreniyorum daha önce ABD vizem yoktu ama Japonya G.kore İngiltere ve birçok Avrupa ülkesine akademik seyahatlerim oldu muhtemelen ds formuna yazmadigim için sıkıntı yaptılar

    Ben de bunu forumda farklı sayfalardan okumuştum o nedenle sordum mülakat öncesi farketmişseniz acaba acaba açtırılıp düzeltilebilir miydi?


  • @TOK hocam gözünüz aydın


  • @duzmuhendis I140 başvurunuzu yaptığınızda başvuru tarihiniz pd tarihiniz oluyor. Approve olursa nız AOS yapabilmek için vize bülteni takip etmeniz gerekiyor. Oradaki tabloya bakmalısınız.
    Eb2-Nıw (2nd olan satır) için aşağıdaki tablo şubat ayında açıklanan. 15 Şubat dan önce başvuranlar (pd si 15 Şubat ve öncesi olanlar) ancak I-485 dosyasını gönderebiliyor. C( current değil suanda)
    B. DATES FOR FILING OF EMPLOYMENT-BASED VISA APPLICATIONS daki
    Employment-based All Chargeability Areas
    1st C
    2nd 15FEB23


  • @TOK hayırlı olsun. @Biyolog umarm en kısa zamanda çözüme kavuşur.


  • @u2rem açıkçası ben de okuduğumda değişiklik yapılamıyor ama mülakatta görevliye söylenebilir ve o DS-260 da değişiklik yapabilir diye okudum ve belgeleri teslim alan görevliye durumu söyleyip elimdeki mahkeme kararı ve hatta eski kimliğimi vermek istedim ama iletişime kapalı biriydi konsolos isterse verirsiniz dedi sadece eski soyadimi yazdı bir yere ama DS -260 a yazsa ben sistemden görürüm hala benim yüklediğim gibi şimdi ben DS-260 i actirabilirmiyim bu kısım çok önemli ne yapmalı nereye mail atmalıyız


  • @mugedeniz USCIS AOS'ta belge gönderimi için önümüzdeki ay "Final Action Date Chart" baz alacağını açıkladı, yani 1 Mart itibariyle ve muhtemelen bu fiscal year sonuna kadar yalnızca Final Action Date'e göre current olanlar belge gönderimi yapabilecek. Bu da şuan için 22 Kasım 2022 maalesef.


  • @nimble bilgi için teşekkürler.


  • Bugün bende mülakattan onayımı aldım. Aylardır beklediğimiz süreci sonunda tamamladım!

    Kısaca bir özet geçmek istiyorum (kişisel yorumlarımla birleştirerek)

    1. Başvurusu onaylanmış kişiler olarak vize görüşmesine gittiğimizi unutmayalım! (Ek bir baskı yaratmayın kendinize)

    2. Tüm evraklar yanınızda olsun tabi ama inanın gelen mailde yazan evraklar dışında hiçbir eski yüklenen evrakla işleri yok(güncel istenen evraklar da biz eşimle oradaydık benden sadece. Fotoğraf güncel pasaport varsa ABD vizeniz Evlilik cüzdanı vukaatlı nüfus kayıt örneği askerlik durum belgesi ve adli sicil kaydım eşimden ise evlilik cüzdan fotokopisi yine vukaatlı nüfus kayıt ve sicil kaydı istendi)

    Ve bunların çeviri bile olmasına gerek yok dedi Türkçe orijinallerini aldı inanın!

    Hiçbir maddi evrak istemedi tapu ruhsat hesap dökümü hiçbirini istemedi. Diplomalara bile bakmadı ve istemedi zaten ellerinde başvuruda yolladığımız evrakların çıktıları vardı neredeyse iki karış büyüklüğünde bir dosya sizin adınıza ellerinde duruyor ve onun üzerinde günceller eklenip devam ediliyordu.

    Cv önemli bence cv üzerinde size burda çalışmışsın burda okumuşsun diye sorular soruluyor ve tabi orada ne yapacaksın siz başvurunuza göre ABD de çıkarlara faydalı bir cvp verebilirseniz gerisi sorunsuz gidiyor!

    Yazarken konu bütünlüğünden kopmuş olabilirim aklıma gelenleri telefondan yazıyorum işinize yarar diye hızlıca hatalar için affınıza sığınıyorum. Sorunuz olursa ve elimden birleyen gelirse seve seve cevaplarım.


  • @sedat5552 Tebrikler! @TOK 'a da sordugum soruyu size de sorayim.
    CEAC'de case number'inizi sorguladiginizda status olarak ne goruyorsunuz? (https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx) Ben de bugun interview'a girdim, vizeniz onaylandi dedi fakat oradan baktigimda Administrative Process goruyorum. Belki standard bir processtir ama baskalari da oyle mi goruyor diye merak ettim :)


Benzer Başlıklar

  • EB-3 GREEN CARD SURECI

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    47
    4 Oy
    47 İleti
    5k Bakış
    Emin DoganE
    Sitedeki eb3 vize reklamındaki kuruluş aracılığıyla giden oldu mu hiç aranızdan 20k dolar çok yüksek bir rakam ve riske girmeye değer mi sizce
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak

    Kilitli İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    Emir ZenginE
    @Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak @Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337 Teşekkürler bulamamıştım.
  • 12 Oy
    1k İleti
    94k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum