@malican27777 zor bir soru bence çünkü hangi açılardan baktığınıza bağlı. Yaşam şeklinizin bile etkilediği bir durum çünkü bana kalırsa.
Öncelikle benim için her ne kadar fazla kazanacak olsakta örnek veriyorum bir tuvalet kağıdına 100-150TL vermek, bir süte 15-20TL vermek, bir sweatshirte 300-500TL vermek ederinin o olmaması gerektiğini bildiğim için benim canımı sıkan bir durumdu alım gücüm onları karşılamaya yetiyor olsa bile.
ben starbucksta oturup içim eriyerek alacağım bir kahveyi almış oturmuş sohbet ederken, saçma sapan bir grup insanların gelip bunları niye destekliyorsunuz gidin kahve dünyasında için diye baskı yapmaya kalkar mı, yada arkadaşlarımızla belki ayda 1-2 gideceğimiz bir meyhanede yada barda sarıklı hocların gelip çocuk tembihler gibi yada insanı salak yerine koyar gibi bakın bunları yapmayın bunlar günahtır öyledir böyledir diye konuşup keyfimizi kaçırır mı acaba diye düşünmek istemiyorum mesela
İnsanların genel olarak (türkiyedeyken bizde öyleydik her ne kadar istemesekte) hep bir sinir stres durumu içinde olmasından bunaldığımız için kaçmak istiyorduk.
Henüz çocuğumuz olmasada ilerleyen süreçte çocuğumuz olursa düşük kalitede eğitim almasını, etraf baskısı yaşayarak büyümesini istemeyişimizde bizim için bir etkendi.
Örnekler biraz farklı alakasız gibi oldu belki ama demek istediğim nokta bir tek maddi gelirinizi düşünmeyin farklı noktalara odaklanmaya çalışın, Bir çok etkeni düşünüp türkiyeden gitmek istiyor musunuz önce ona karar verin.Ondan sonrada Şöyle bir önerim olabilir sadece yazdığınızdan hissettiğim kadarıyla kafanızda tam olarak evet ya biz amerikaya yerleşmek istiyoruz diye netleştirmemiş durumdasınız. Ve bu durum biraz riskli çünkü buraya geldiğinizde her şey güllük gülistanlık olmayacak özelliklede Türkiyede maddi durumu yerinde olan kişiler için baştaki yaşanacak zorluklar can sıkıcı olabiliyor, düzenimizi bozduk geldik şu çektiklerimize bak diyebilirsiniz belki, üstüne birde eğer türkiyedeki aile bağlarınız çok içli dışlıysa onlardan uzak kalmanız ekleniyor olacak ve işler düşünüldüğü kadar güllük gülistanlık ilerlemiyor. bu süreçte kendinizi motive edecek buraya yerleşme isteğinizin olması lazım sizi bu olumsuzluktan çıkartabilmek için onun için iyi bir şekilde emin olup adım atmak en sağlıklısı diye düşünüyorum.