Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, benim work permit 2023 12.ayında ben Türkiyede iken onaylandı. Ancak sin numaramı hala almadım. Hala Türkiyedeyim. Herhangi bir vergi bildirimi yapmam gerekiyor mu? Sin numarası almadan vergi bildirimi oluyor mu?

• Herkese Selamlar,
    TS2023 basvurusu icin yorum yazan arkadaslara cok tesekkuler. Onay bekleyen arkadaslara da sabirlar diliyorum. Benim basvuru sureci tarihlerim asagidaki gibidir. Ancak, Work Pemit Hard Copy(calisma izninin orjinal kagida basilmis ciktisi) daha posta kutuma ulasmadi. Bugun tam 2 hafta oldu. Work permiti posta kutusuna ulasan arkadaslar kendi basvuru sureclerini asagidaki gibi paylasabilir misiniz. Saygilar,

Basvuru: 22 Aralik
    Correspondence Letter: 14 Ocak
    In Canada Approval Letter: 18 Ocak
    Orjinal Basilmis Work Permit Posta Kutusuna Gelis Tarihi:...............

• Merhabalar,

Kanadaya ilk girişte basılı OWP'yi girişte ibraz etmemiz gerekiyor mu? Yani sadece turist olarak girmek istesek OWP'yi ibraz etmemek problem olur mu?

• Yasaklı

PR almak çok zor diyen arkadaşlar, buyurun size son çekiliş.

Bu puanı yapamayan Yozgat ta yaşasın.
    B2 seviyesinde Fransızca’ si olan herkesi almış şu an Kanada gördüğüm kadarı ile (PR la)

IMG_0290.jpeg

• @Ping-PONG İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir cümle var. Tamda bu durumu açıklıyor. Pandemi zamanı 13 şubat 2021 tarihinde açıklanan CRS puan -75- yani neredeyse herkese pr kalıcı oturum verilmiş. yani bu istisnai durumlar her zaman olan birsey değil.
    Tüm yıllara ve zamanlara ait açıklanan CRS taban puanlar resmi kaynak içerisinde var.
    Düşük puanlar istisnai durumlarda. Geneli 500 bandı ve üzeri. Kısaca bu puanları elde etmek kolay değil.
    Spesifik meslekler içinde her zaman olmuyor. Bu ender açıklanan düşük puanları baz alarak kalıcı oturum almak çok kolay demek doğru olmaz.

• @Turgay43 İş buldunuz mu ? Önemli olan iş bulabilmek. hangi eyalet ve şehirdesiniz ? Genelde coğu kişi zaten aldı work permit iznini ama iş bulmak sorun ve orada geçinmek ayrı bir dert maalesef. Kiralar cok yüksek. Bizde bu nedenle work permit alıp geri döndük. Beklentilerimizi bulamadık.
    Diğer esas önemli soruda 3 yılın sonunda work permit izni süresi bitince ne olacak ? pr kalıcı oturum almak zaten çok zor.

• @Ping-PONG bu düşük puanlar sık sık olan bir durum değil. Daha önceleride birçok özel program için düşük puanlar açıklandı. Bu zaten fransızca dil bilgisi üzerinden quebec eyaleti için açıklanan puan türü. Özel kapsam içerisinde.
    Öğrencilere kısıtlamaların getirilmesi ile birlikte kanada pazarı iyice küçülmeye başladı. Artık tercih edilmiyor kanada öğrenciler tarafından bir özelliği kalmadı

• @Ping-PONG alacağız 🙏🏻

• Yasaklı

@Seda-Uysal-Avcı, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@Ping-PONG alacağız 🙏🏻

Eminim 🫡

Her şey gönlünüzce olsun.

• Selamlar,
    Work Permit onaylandiktan kac gun sonra posta kutunuza geldi? 18 Ocakta benim onaylandi ancak hala posta kutuma mektup gelmedi.
    Postanin gelmesi daha ne kadar surer?

• @Turgay43 herhangi bir belli zaman aralığı yok bu tarz başvurular ve gönderilerde. Posta adresi olarak nereye geleceğide önemli. Bir arkadaşıma 10 gün sonra gelmişti posta ile onay mesajından sonra.

• @Fatih-Erol sin numarası eğer işe girme durumu olursa gerekli bunun dışında gerekli olmuyor. İstediğiniz zaman sin numarasını servis canada ofislerinden bir tanesine gidip anında elden alabilirsiniz. Bunun dışında online olarak sin numarasıda alınıyor ama posta ile adrese teslim ediliyor. Biraz zaman alır ayrıca zarfı teslim almanız gerekir. Uzun iş yani o nedenle en güzeli elden ofise gidip almak. istediğin zaman sin numarasını alırsın belli bir süre şartı yok. tamamen senin keyfine kalır. 3 yıllık work permit geçerli olduğu süre içinde istediğin zaman alma hakkın var.

Gelir beyanı durumuna karşılık vergi oranı ödeme hususunda bildigim kadarıyla eğer kanada içinde 180 günden fazla gün sayısı kalırsanız o zaman gelir beyanı ve vergi oranı çıkarma yapıyorsunuz diye biliyorum. genede bir detaylı araştırın. Kanada dışında olma veya 180 günden daha az gün kanada içinde kalışlarda gelir beyanı vergi oranı gibi şartlar yok diye biliyorum. Mesela uber yemek dağıtım gibi mobile uygulama üzerinden gelir elde edenlerde vergi beyanı yapabiliyor diye duymuştum. amazon , etsy gibi sanal pazar yerlerinde online ürün satanlarda aynı şekilde vergi beyanı yapabiliyor galiba. Ama kanada içinde 180 günden fazla kalma kuralı olmalı deniliyor. Bence detaylı araştırın.

Bulunduğunuz eyalete göre ID kart çıkarabilirsiniz ve sağlık için her eyaletin kendine göre aylık ödemeleri olabiliyor. Detaylı araştırın. Mesela ontario için ID Card , health card gibi kartlar alınıyor. Tüm bilgiler yeni gelenler için her eyaletin resmi sitesinde var. New comer olarak detaylı yazmışlar. İlk geldiginizde hangi başvurular ve neleri almanız gerektiği ile ilgili. Tavsiyem resmi kaynaklara bakın onun dışında başka birilerine sormanıza gerek yok.

• Owp onay bekleyen var mi ? Bekleyenler basvuru tarihlerini yazabilir mi ? Benim 31 aralik

• @Yusuf-4 neden bu kadar uzadı son zamanlarda ? eskiden en fazla 10-15 gün içinde ts2023 başvuruları neticelenirdi. acaba sistem değişikliğine mi gidiliyor. galiba kanadaya yeni gelecek öğrenciler içinde yeni kurallar getirilmiş. Her eyaletten kontenjan mektubu alma gibi değişik kurallar koymuşlar.

• @Seda-Uysal-Avcı EE ( express entry ) puanlama sistemi ile kalıcı oturum kanada'ya hiç gelmeden önceden zaten alınabiliniyor. Yeterli puanınız varsa pr kalıcı oturum daveti gönderiliyor. Bir çok kişi kanadaya hiç ayak basmadan kalıcı oturum aldı ve yerleşti. Yeterli puanınız yoksa tamamlamak için kanada içinde eğitime katılım, dil testi skoru yükseltme, iş tecrübesi gibi ilave puan getirecek özellikleri ekleyerek gerekli puana ulaşma mücadelesi veriyor.
    Bu puanlama dışında başka yollarda varmış kalıcı oturum almak için. mesela aynı evde kanada vatandaşı bir partnerin ile ortak yaşam, sanatçı veya sporcu isen bir başarın varsa daha birçok alternatif yollar var kalıcı oturum almak için.

• @Yusuf-4 kardesim onayin gelmedimi hala? gelmediyse telefonla ulasip basvurunun ts2023 kapsaminda olup olmadigi ile ilgili teyit almanda fayda olabilir?

• @Seda-Uysal-Avcı fransizca yeterliligine ulasan birinin pr almama ihtimali cok dusuk. sizlere basarilar diliyorum.

• @alexandar Bilgiler için çok teşekkür ederim🙏

• @Fatih-Erol rica ederim. En dogru kaynak resmi siteler onun dısındakiler tamamen duyumlar ve söylemler. Bir konu hakkında bilgi için tavsiyem resmi kaynaklara bakmanız. Tüm herşey resmi kaynak sitelerde yazıyor. Bundan sonra planınız nedir ? Tekrar kanadaya dönme planlarınız var mı ?

• @Ahmet-Gümüş gelmedi henüz. bir iki gün daha bekleyip teyit alacam

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |