Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @justmansam Hocam selamlar, evet gerçekler bunlar tabi, umarım karşımızdaki bunları olumlu algılar. Sağolun.


  • @TOK hocam merhabalar,
    Evet aslında ellerinde bizim EB2NIW kabulu aldığımız var fakat bildiğim kadarıyla görevlinin USCIS tarafından verilen karar dogru bir karar mı yi irdeleme hakkı var. O nedenle kendimizi, alandaki yerimizi ve USA için neden önemli olduğumuzu anlatmak da fayda var. Fakat açıkçası ben green cardımızı alıp önce USA e girip o sırada başvurularda bulunacağım çünkü diğer türlü akademik olarak buradan pozisyon bulmam zor gibi ifadeler de bulunmamızın doğru olup olmayacağından emin olamıyorum. O yüzden iş başvurularına başladım ve devam edicem gibi denip başvurduklarımızı çıktıyla belgelemek daha mı doğru olur diye düşünüyorum. Bilemedim.


  • @u2rem hocam selam,
    Evet bahsettiğim gibi ben sadece bir üniversitede alanımla ilgili ilanı görünce bir iki ay önce başvurdum daha ne olur ileri safhalarında bilmiyorum ama aynı durumlar benim için de olabilir haklısınız. Dediğiniz gibi ve diğer hocaların da dediği gibi NIW koşulları ve beklentisi doğrultusunda bu seçildiğim alan için ABD de aynı alanda çalışmaya devam edeceğimizi söyleyeceğiz. Burada bilmek isteiğim mesela siz bu başvurularını bana aynen söylediğiniz gibi görevliye de söyleyecek misiniz? Acaba bu negatif olur mu, madem çok önemliydiniz baksanıza bu başvurulara kabul alamamıssınız düşüncesine ve lafına mı sebep olur ki? Siz ne düşünürsünüz.


  • @kelle Hocam EB1 basvurusu yaparken USA’ya vardigimizda ne yapacagimizi kanitlayan bir belge veya dosya submit etmek gerekiyor mu?


  • @niwss merhaba hocam,
    Wegreened le mi çalışıyorsunuz? Ve bu IV aşamasınız da onlarla mı yapıyorsunuz. Eğer öyleyse aslında siz direk sorsanız job offer için ne cevap vereyim diye? Hatta önceki yazılarımda bahsetmiştim ben de onlarla çalıştım fakat bu aşamada ayrıldım bunu kibarca sorduğumda job offer konusunda destek için öncelikle sözleşme yapmalıyız bizimle devam edeceğinizi gösterir dedi:) Çünkü bunların mutlaka bir trick leri var ya bir kolaborasyon letter imi aldırtıyor tanıdık bir profdan veya neler söyletiyor ? Aslında bu aşamayı avukatla yürüten bir hocamız avukata direk sorabilir job offer kısmı için unofficial bir letter hazırlatıyor olabilirler veyahut bu durumu onların ifade şekli daha garanti olabilir. Böyle bu durumdaki tüm hocalarımız destek alır.


  • @dil Merhaba,
    Siz hangi kategoridesiniz? Şimdiden bol şans, umarım mülakat sorunsuz geçer.


  • @Hilal-2 merhaba hocam ben ellis le çalışıyorum, IVP de de devam ettim. Avukatın soylediğini paylaşmıştım daha öncesinde. Avukat job offer olmanın tabiki avantajımıza olduğunu belirtti ya da en azından bakın mülakatlara giriyorum gibi bir mulakat daveti maili sunabilirsin sorduklarında dedi. Ama bizim kategoride (eb2-niw) böyle bir zorunluluk yok, bu yüzden sorduklarında self-sponsor oldugunu hatırlatman gerekir dedi. Bunu bilinçli olarak yaptıklarını da düşünüyor cunkü. Sen self-sponsor oldugunun farkında mısın, hangi kategoride oldugunun bilincinde misin gibi sizi test ediyor da olabilirler bunu sorarken dedi. Yani özetle job offer soruldugunda, Self sponsor oldugumu, ama beyan ettiğim alanda çalışmak için aktif iş arayışında olacagımı soylemeyi planlıyorum ben, birkaç mülakat tecrübemde oldugunu ancak vize surecinden dolayı ve zamanlamalardan dolayı ilerleyemediğimi belirteceğim.


  • @niwss Anladım hocam, yani hiç şu ana kadar başvurduğunuz işler için bir çıktı vs gibi belge götürmeyip bir lafla ifade edeceksiniz. Demek ki ellis bahsettiğim gibi bir letter hazırlatmıyor. Wegreened in hazırlattığını duymuştum.


  • @Hilal-2 evet ben bir belge falan goturmeyi dusunmuyorum. Kategorinin asli bu yani job offer olmamasi skinti olmamali gorusundeyim. Avukatta onermedi boyle bir dokuman. Onun nasil bir belge oldugunu bilmiyorum ama zaten kendim gorusup konusmadigim bir firmadan/universiteden falan belge alip goturmek daha riskli gorundu bana.


  • @niwss yok yok hocam tabi ki kastetdiğim uydurma bir letter hazırlattığı değil Wegreened in. Kendileriyle ilk aşamada çalıştım gayet de dürüst ve işini bilen kişiler. Bir letter hazırlattıklarıyla kastettiğim duyduğum kadarıyla çok resmi olmayan yani maaş vs gibi seylerin yazmadığı ama tabi ki sizi tanıyan ve kolaborasyon isteyecek bir hocanın yazdığı birşey. Zaten diğer türlü birşeyi kimse yazmayı kabul etmez tanımadan:) Ama detaylarını ve kesin olarak devam etmediğim için onlarla öğrenemedim.
    O zaman dediğiniz gibi iş başvurularını da belge olarak götürmeyelim ve lafla söyleyelim.


  • @niwss bu arada bol şanş, inşallah güzelce uğraştırmadan alırsınız.


  • @Hildebrandt, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

    @kelle Hocam EB1 basvurusu yaparken USA’ya vardigimizda ne yapacagimizi kanitlayan bir belge veya dosya submit etmek gerekiyor mu?

    Hocam ben şu an çalıştığım Amerikan firmasıdaki sözleşmemi ekledim ve aynı işte çalışacağımı belirttim. Ama aslında bu vize türünde bir iş teklifi istenmiyor, sadece uzmanlık alanımızda çalışacağımız ikna etmemiz gerekiyor bence.


  • @Hilal-2 bu arada tamamen size kalmis hocam fazla belge goz cikarmaz diyip goturebilirsiniz. Sorarlarsa gosterirsiniz belki.

    Tesekkur ederim, hepimizin guzel sonuclanir umarim 🙂


  • @Hilal-2 eb2-niw, tesekkur ederim 🙂


  • Ben de interview teklif edilen mailleri götürmeyi düşünmüyorum sanırım sözel ifade ederim. Şubat ayı da geldi inşallah bu ay randevu mailini alabilirsem🙏


  • İş teklifi konusu çok önemli değil. Sadece gidince oraya kendi alanınızda çalışacağınıza ikna etmeniz önemli.


  • Aralık verileri de açıklanmadı hala.




  • Dün sağlık muayenesini hallettim. Bana 4 aşı yapıldı, kan alındı ve akciğer röntgeni çekildi. 12 yaşından küçük oğlum var. O'na da 2 aşı yapıldı. Toplam 17 bin küsür tuttu. Kredi kartı veya dolar ile ödeme yapılıyor. Sabah 9:30'da başladı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Gayet kolaydı. Rapor vermediler. Elektronik olarak elçiliğe yollayacağız dediler.
    Hepsi çok rahat geçti. Aşılar biraz bünyeyi sarsıyor bilginiz olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

31
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum