TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
Arkadaşlar CL dün gelmişti bugünde onay gelmiş. Mail gelmemişti bir kontrol etmek istedim baktım onaylanmış.. Bekleyen herkese bol şans diliyorum. Yardımcı olan arkadaşlar da teşekkürlerimi iletiyorum. 🙏
-
@ExiledArchangel tebrikler, haydi hayırlısı olsun ☺️
-
@melo2024 Çok teşekkürler.
-
@cahoca ben de bekliyorum. Sizin basvuru tarihiniz?
-
@Yusuf-4 beklemek önemli değil. Bir şekilde er yada geç zaten veriyorlar work permit çalışma iznini. Önemli olan iş bulabilmek.
Bizde aldık çalışma izninini ama iş yok iş bulamadık bizim gibi onlarcası yüzlercesi var bildigimiz geri dönen iş bulamayan. Gösterilen anlatılan kanada güzellemelerine çok kanmayın. Çoğu kişi bütçesini gelince sıfırlıyor neticede iş bulamayıncada geri dönüşler başlıyor. Bunları anlatan söyleyen yok. Bütçesi ile ev kiralıyor ikinci el ucuz bi araç alıyor. Sonra bütçe bitip sıfırlanınca iş bulamayınca sessizlik. Geriye dönüş.
Ayrıca yeni kurallar ve kısıtlamalar getirdiler. Artık mezuniyetten sonra ögrencilere çalışma izni verilmeyecek. Öğrenci eşlerine çalışma izni kaldırılıyor. PR kalıcı oturum almak zorlaştı ve dahada zorlaşıyor. Yeterince göçmen almış kanada ve çok sayıda yabancı var ülkede yavaş yavaş vanaları kısıyorlar artık. -
@Yusuf-4 30 Aralık basvuru, sonrasında hic ses yok.. Kurbanlık koyun gibi bekliyoruz.. :)
-
@cahoca 31 Aralık başvuru hiç ses yok
-
@cahoca 23 Aralık başvuru bizde de ses yok
-
-
Dun onay alan var mi
-
@cahoca burada tanıstığımız bir çift vardı, ikisi de 50 yaş üstüydü ve bizden sonra başvurup bizden önce çıktı ikisine de (kadın emekliydi hatta). Tam olarak neye takıldığımızı bilmiyorum, belki daha yavaş çalışan birine denk geldik, veya daha titiz inceleyen birine.
-
@cahoca Express Entry puanlama sistemi ile TS2023 basvurusunu kıyaslamak mantıklı olmaz. Her ikiside birbirinden farklı bir durum. TS2023 başvurusunda yaş kriteri gibi özelliklerin bir önemi yok.
Express entry puanlama isteminde ise pr kalıcı oturum daveti verileceğinden burada nitelikler, yaş eğitim , dil bilgisi gibi özellikler ve kriterler önemli. TS2023 başvurunda ise önemi yok
Diğer önemli konu bir kaç gündür öğrencilere getirilen kısıtlamalardan bahsediliyor. Artık kanadaya gelen ögrencilere ve eşlere çalışma izni verilmeyecek deniliyor.. Belli istisnalar hariç..Ayrıca alınacak öğrenci sayısında azaltmaya gidileceği söyleniyor. Kısaca artık kanadaya ögrenci olarak gelmekte çok zorlaşıyor ve çoğu kişide çalışma izni verilemeyeceği için kanadayı tercih etmeyecek deniliyor. Amaç kanada'nın göçmen sayısını azaltmak ve konaklama gibi ihtiyaçları daha ulaşılabilir hale getirmek. İş bulma zor , konaklama bulma zor ve pahalı. Bu durumu stabil yapma amaçında kanada
-
@cetin3 45-50 yaş üzeri çok sayıda TS2023 ile 3 yıllık oturum ve çalışma izni alan var. Bu kişilerin kiminin emekli maaşı var ve diger ilave gelirleri ile kanada içinde çalışmaya gerek olmadan yaşayanlarda var. Belkide en güzeli bu yaşlarda bu şekilde çalışmadan sessiz, sakin ve huzur içinde kanada'da yaşamak olabilir. İş bulma derdi yok, belli bir yasanmıslık tecrubesi var, ileriye dönuk bir hırs yapma gibi durumlar yok..relax ve rahat bir dusunce gucu ile yaşam . en güzeli bence.
-
@cetin3 aynen, neye takıldığımızı bulmak imkansız.. beklerken insan kendi kafasında, mantıklı mantıksız bir sürü şey kuruyor.. fakat hiç beklemiyordum bu şekilde bi durumu.. 1 haftaya dönmem gerekiyor, artık bu bekleme işi biraz işkenceye dönüştü..
-
Yeni bir gun yeni umutlar. Belki bu gün onaylanır owp :)
Herkese iyi bir hafta diliyorum
-
@cahoca Netice belli olmadan kanada dışına çıkmak risk deniliyor. Umarım en kısa sürede netice çıkar ?
-
@Yusuf-4 Kanada içinde neticeyi bekleyip ret alan var mı acaba ? Herkese mutlaka onay geliyor mu ?
-
Bu ileti silindi! -
@gamsesiz Evrak da yanlışlık yoksa red vermiyorlar
-
@Yusuf-4 Biz aldık 3 yıllık oturum ve çalışma iznini ve geri döndük. İş bulamadık, kiralar aşırı pahalı, iş bulsak bile kazanç ile yasamak çok zor ve daha bir çok etken. Ayrıca üç yıl sonudan kalıcı oturum almak hayal ve imkansız
Şu an çalışma iznimiz hatıra olarak masamızın çekmecesinde duruyor. Belki ilerleyen zamanlarda farklı aksiyon planları alırız.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum