Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F, M, ve J Öğrenci Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları


  • @kaanvercetti içeriye ev anahtarı, kredi kartı gibi olan otobüs kartı alıyorlarmı.


  • @baba-yaga, içinde söyledi: F, M, ve J Öğrenci Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @kaanvercetti içeriye ev anahtarı, kredi kartı gibi olan otobüs kartı alıyorlarmı.

    Ben Katar'da iken çantamı bile almışlardı, Türkiye'de nasıl hiç biliyorum.


  • Merhaba arkadaşlar Mersin üniversitesi İngiliz dilbilimi 2. Sınıf öğrencisiyim.

    Genel ortalamam 3.11
    21 yaşındayım.
    9 Nisan'da Katar'da 10.00 randevusuna girdim. Içerideki süreç bir saati geçmese de o stres sanki 50 saat geçmiş gibi hissettiriyordu.

    İlk ABD görüşmemdi ve Gustavo fring e benzeyen hafif uzun boylu hafif esmer kel memurla girdim.

    Bekleme yerinde hafif telaşım vardı ama hemen önümde aynı counterda mülakata giren oda arkadaşım red alinca o kadar çok telaslandim ki sular seller gibi İngilizce konuşan hazırlığı birincilikle geçmiş özel ders veren ben mülakat esnasında kekelemeye başladım.

    Bana sorulan sorular şöyleydi;

    +Morning sir
    -Morning

    • You're studying in m...? university? (Mersini yanlış telafuz edince kaşlarımı kaldırdım ve gecikmeli cevap verdim) [Ben söylemeden okuduğum üniversiteyi o söyledi transkriptimi açmadan]
    • Yes, Mersin university.
    • what's your department?
    • English linguistics
    • when did you start studying?
      +Twenny twenny one
      -when will you graduate
      +Twenny twenny five, in two years
      -whats your position regarding the job, what will you do?
      +(Iste kekelemeye burda başladım) I'm something like a team member(crew member demek geçiyordu aklımdan ana o anki heyecanla onu söyledim) you can call it food service associate since it's what it says on my ds form I'll do the cleaning, also I'll be front desk. Simultaneously I'll be responsible for multiple positions.

    Adamın sesi az geliyordu biraz ağzını okumak zorunda kaldım. Transkriptime bakmadı. Pasaportumu ve ds 19 formu hariç hiçbir şeye bakmadı.

    Öneriler: İngilizceme guvenmeme rağmen tamamen straight to the point cevaplar verdim. işini açıkla sorusunda sadece açıklama yaptım nerde çalışacağımı nereye gideceğimi sormadı. Sadece soruya odaklanın başka gereksiz bilgiler vermeyin. Ben sadece benden istenen soruya cevap verdim okulumu sorduğunda gpa mi solemedim. Ds formunda ne yaziyorsa ona göre cevap verin.

    Zenci kadının aksanı çok temiz ve sesi o kadar fazlaydı ki konsolosluk binası dışından duyabiliyordunuz. Bir şey söylediğinizde kafasını sallıyor her şeye feedback veriyordu sırf bu yüzden o zenci kadına gitmek istedim. Gustavo fring abimiz tam pokerface. Sıra bana geldiğinde adamın telefondan sevgilisine wpden mesaj atıyordu sanırım, mesajının bitmesini bekledim.

    Ben icerideyken onay oranı çok iyiydi. dışarıda iki kişiyi pasaportla dönerken gördüm. birisinin abisi geçen yıl wat ile gidip change of status yapmış orda kalmış ve konsül bunu bildiği için abisi hakkında bir sürü soru sormuş red vermiş.
    Diğer red alan kişi ise bi yıl mezuna kalıp iki yıl da hazırlık okuduğu için üç yıl boşluktan dolayı ret yemiş.

    Zenci kadın İngilizce hatasini affetti master yapan çocuğun biri en basit soruları anlamadı içimi kemirdim nasıl anlamaz diye ama kadın 50 kez tekrar etti utanmasa çevirmen getirecekti. Zenci kadın bir kişiyi alana kadar Gustavo 4 kişiyi paketleyip yolluyordu. Bir kişiyi anlamadı ve saniyesinde içeride eledi Gustavo. Zencinin daha çok dinlediğini düşünüyorum. Zencinin hiç red vermedigine ve Gustavonun iki red verdigine şahitlik ettik icerideyken.

    South Dakota / Keystone barista olarak gidiyorum. (Ds formuna göre cevap verdiğim için yukarıda belirtmedim)

    Ülkeye giriş tarihim 10 Mayıs, aklına soru takılan varsa çekinmeden bana sorabilirler.


  • 5 haziran'da f1 vize görüşmesine gireceğim. Sorulacak sorular için biraz hazırlık yapmak istiyorum. Soruları cevaplarken şunu söyle şunu söyleme dediğiniz şeyler nelerdir?

    Ayrıca vize evrakları olarak I20 formu, SEVIS dekontu, DS-160 Formu ve fotoğraf dışında %100 yanına al dediğiniz belgeler var mı?

    Son soru; evrakları posta ile adresime istedim. PTT dışında seçenek olmadığı için istemeden de olsa PTT ile alacağım. Vize onaylanırsa pasaport ve evrakları ne kadar sürede teslim alırım?

    Teşekkürler


  • Merhaba! Ben de bu sabah 9.00'da F1 vizesi için (yüksek lisans) İstanbul Başkonsolosluğunda görüşmeye girdim ve deneyimlerimi aktarmak isterim, ileride birilerinin işine yarar umarım :)

    Öncelikle daha önce Amerika vizesine başvurmadığım için biraz gergindim ve tek başıma İstanbul'a geldiğim Başkonsolosluğun orada eşyalarımı nerede bırakacağım konusunda endişelerim vardı ama gördüm ki esnafımız hiçbir fırsatı kaçırmamış, yan yana birçok emanetçi, fotoğrafçı, DS-160 formunu doldurmak için vs. yardım eden yerler vardı :) Cüzdan hariç tüm elektronik eşyalarımı (kulaklık, akıllı saat, telefon dahil), çantamı, su şişemi ve kartlarımı emanetçiye bırakıp sıraya girdim.

    Bir buçuk saat sıramı bekledikten sonra pasaport kontrolünden geçip parmak izimi verdim. 5 gişenin tamamında görüşmeler yapılıyordu ama bazı gişeler çok hızlı ilerlerken bazılarında ise çok uzun süre soru yağmuruna tutulanlar vardı, hatta benim önümdeki bir çift ben işlemlerimi bitirdiğimde hala soruları yanıtlıyorlardı. Bu durum beni biraz gerdi açıkçası, acaba o gişeye denk gelenler red mi alıyorlar diye bir endişeye kapıldım.

    Sıra bana gelince gişedeki kadın Türkçe "Günaydın" dedi, ben direkt İngilizce bir şekilde kendisini selamlayıp I-20 belgemi ve pasaportumu uzattım. I-20 belgemde okulun adını ve programı kontrol ettikten sonra neden bu programı seçtiğimi sordu. Programda çalışmak istediğim hocaların bulunduğunu, okuldan teaching assistantship teklifi aldığımı ve okulun sunduğu Technical Writing sertifikasının Türkiye'de iş ararken çok yardımcı olacağını söyledim. Bilgisayara hızlıca notunu alıyorken bir yandan da yüz ifadelerini okumaya çalışıyordum ama kadın poker face'ti resmen. Sonrasında I-20 formumda da gözüken personal fund'ların bir sponsor tarafından mı, aileden mi yoksa kişisel bir kaynaktan mu olduğunu sordu. Ben de bu miktarı çalışarak biriktirdiğimi söyledim. Soruları kısa ve öz bir biçimde yanıtlamaya çalıştım. Yine notlar alındı ve vizemin onaylandığını söyledi, tebrik etti. 3 dakikadan fazla sürmedi sanırım tüm görüşme.

    Bu kadar çabuk biteceğini düşünmemiştim açıkçası. Yanımda getirdiğim hiçbir belgeye bakılmadı, I-20 ve DS-160 formu dışında. I-20 belgesini kaybetmememi ve ülkeye giriş çıkışlarda mutlaka yanımda bulundurmamı söyledikten sonra pasaportların kargolanmasına ilişkin küçük bir broşörümsü kayıt uzatarak iyi günler diledi, ben de kendisine teşekkür ettim.

    Görüşmeye gitmeden önce forumda yazılanları okumak bana çok yardımcı oldu, o yüzden herkese çok teşekkür ederim. Şimdi uçak biletini alıp seyahat gününü beklemek kalıyor geriye :)


  • 2023 yılında karşılaştığım ilk redden sonra ikinci kez mülakata girdim.mülakat detaylarını not aldım ve size müsait bir zamanda olduğu gibi aktarıcam.

    Mülakat iyi gidiyordu. Güncel olmayan sevis belgesi yüzünden reddetti ve sarı bir kağıt verdi. Kağıtta reddedildi fakat -sevis belgesini işaretlemiş- bu belgeyi pasaportun ile kargoyla bana gönder, karar değişebilir demiş. Umutlanabilir miyim?


  • Bu ileti silindi!

  • @XFatihX bunun kararını mülakatı yapan konsolosluk görevlisi verecektir.
    eğer bunun dışında bir eksiğiniz yoksa elbette umutlanabilirsiniz.
    sistem üzerinden mülakat sorunuzu kontrol edin.


  • @gucarslan Başka bişeye takılmadı açıkcası, sevise takılmayı Red verip gönderebilirdi diye düşünüp olumlu düşünüyorum. Ya kalma gibi bir istediğim de yok, 6 ay kalıp geleceğim. TR deki işimi ve hayatını seviyorum. Sürekli zaten yurtdısına cıkıyorum, neden bu kadar kasıyorlar anlamadım


  • @XFatihX Nerde girmistiniz görüşmeye o gün onay red oranları nasıldı? F1 için mi girdiniz


  • @gucarslan Peki bunu nasıl yapacağım benden bir kaç numara istiyor fakat oraya ne gireceğim, elimde bir veri yok sadece ptt kağıdı var


  • Merhaba, Mülakat detaylarını paylasırken işimi ismimi soy ismimi randevu tarihimi gibi verileri kvkk kapsamında gizledim :)
    Mümkün olduğunca mülakatı aynen aktardım. Umarım yararlı olur.

    Mülakata Ankara da girdim. Ankara da randevu tarihlerinin biraz daha geriden gitmesinin sebebi kesinlikle personel sayısı. Ekim ayında İstanbula göre daha fazla personel vardı. Basından atmak için red verip göndermiyorlardı. Mülakatı olduğu gibi aktarıyorum:

    Ne iş yapıyorsunuz?
    .... yım, 13 senedir görevimin başındayım.

    Masrafları kim karşılayacak?
    Uzun süredir kamu görevlisi olarak çalımaktayım. 6 aylık süreci karşılaycak yeterli birikimim var, hesap hareketlerimde yüklü bir hesap gösterdim, ibraz edebilirim?
    Gerek yok teşekkür ederiz.

    2023 Yılı sonunda Kanada vizesine başvurdunuz mu? Bir red aldınız mı?
    (Hafif tebessüm ederek) Evet bir başvurum vardı ve reddedildi, sanırrım evrakları biraz karıstırdım. Başvurum doğru değildi ret ettiler. ABD ye dil okuluna gittiğimde; Toronto yu görmek istedim. Bir daha Amerika kıtasına geleceğimi sanmıyorum. Gelmişken Kanada yı gezmek istedim.

    Dil okulu bitiminde Amerikada iyi bir iş bulursanız çalışmayı düşünür müsünüz?
    Bu şu an için mümkün değil, 13 senedir devam eden saygın bir mesleğim var, iyi bir maaşım var. Ayrıca dün eşimin 3. çocuğa gebe olduğunu öğrendim. Dil okulu bitiminden 1,5 ay sonra çocuğum olacak.

    Daha önce yurtdışına çıktınız mı?
    Evet, Atina/Yunanistan, Priştina/Kosova ve Amsterdam/Hollanda yolculuklarım oldu.
    Görevli ingilizce hollanda nice dedi, bende ingilizce Amsterdam nice city, Perfect dedim :) )Hollandaya gittiğini hissettim...)

    Sonra sevis belgemi kontrol ederken (arada tercüman vardı, Türkçe bilmiyordu) this sevis number diffirent dedi ve orada yıkıldım. Burda anormal bir durum olduğunu anladım. Tercüman Türkçe ye çevirdi bana
    Ekim ayında Boston da bir okula başvurmuştum, Sonra Orlandoda bir okula başvurunca sevis numarasının güncellenmesi gerekiyormuş. Bu ödemeyi ajansım yaptı, okulu o buldu kabul belgesini o aldı. Benim Abd de hiç arkadasım yada akrabam yok. Ajans olmasaydı bu başvuruyu yapamazdım. Bu ayrıntıyı bilmiyordum bile. Ama bu ödemeyi yaptım. Lütfen rica ediorum, böyle bir sebebten ret almak istemem, kontrol eder misiniz dedim.

    Sonra 1-2 dk kadar bilgisayarında bişelere bakmaya başladı. Sonra üzgünüm vizeni reddediyorum dedi sarı bir kağıt verdi gönderdi.

    Kağıtta yeni sevis belgemi pasaportum ile gönderirsem vize sonucumun değişebileceğini söyledi.

    Bu AP durumunda olduğu gibi bende işlemimi sorgulayabiliyor muyum? Bende bilen arkadaşlara bunu sorayım.

    Selamlar, saygılar

  • ⭐⭐

    @XFatihX dogru numaranin oldugu sevis belgesini postalarsaniz vizeyi alirsiniz


  • @charon, içinde söyledi: F, M, ve J Öğrenci Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

    @XFatihX dogru numaranin oldugu sevis belgesini postalarsaniz vizeyi alirsiniz

    Umarım bu sadece bir prosedürdür ve dediğiniz gibi bir kesinlik vardır. İşyerim şu an için izin verecek. İş uzarsa ileri ki dönemde izin alamayabilirim ☹️


  • 4 Mart'ta work and travel için vize görüşmesine girdim , mülakat olumlu sonuçlandı ve vize memuru vizeniz onaylanmıştır dedi . Üstünden 10 günden fazla geçti hala pasaportum gelmedi sistemden CEAC üzerinden baktığımda hala durumum approved olarak gözüküyor son işlem tarihi ise vize görüşmemin olduğu gün.Sizce olumsuz bir süreç var mıdır , bu olay başına gelmiş arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim


  • @mhmtc gayet normal bence, ben j1 vizesi aldığımda 20 gün beklemiştim. Bazen işlemler uzun sürebiliyor.


  • @alihan1314 bugün 22 gün oldu uçak bileti vs herşeyi aldım hala bir geri dönüş yok umarım iş başlama tarihine kadar sonuçlanır


  • @mhmtc merhaba son durum nedir ?


  • 1 Saat önce issued oldu , gergin bi süreç geçirdim ama sonunda verildi vize. Umarım herkes sıkıntısız bi şekilde alır :)


  • Merhaba arkadaşlar. Ben Florida da yaşamaktayım. Bir arkadaşım için bişey sormak istiyorum müsaadenizle ;
    Arkadaşım İtalya’ya dil kursu için gidecek. İtalya da ( abd konsolosluğuna F1 için ) başvuru yapması için dil kursundan aldığı belge ile İtalya da oturum almış sayılıyor mu ? Ve abd konsolosluğuna mülakata girebilir mi ? O belge yeterli mi ? ABD konsolosluğu kabul ediyor mu ?


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    350 Bakış
    crazycellsC
    @Kaan-0, içinde söyledi: WAT için ikinci J1 vizesini mülakata girmeden alabilmek mümkün mü? Merhabalar ben 2022 wat için j1 vizesi aldim ve 2023 te tekrar gitmek istiyorum galiba mulakata tekrar girmeden posta yolu ile pasaportu gönderip vizeyi yenileyebiliyormusuz boyle birsey varmi cevaplarsaniz sevinirim. Evet, vize kategoriniz degismedigi icin boyle bir talepte bulunabilirsiniz. Ama yine de DS-160 formu doldurup, vize ucreti odeyip, bir randevu tarihi almaniz gerekiyor. Daha sonra konsolosluga ulasip mulakatsiz vize talebinde bulunacaksiniz, eger durumunuzu vizeye uygun bulurlarsa posta ile belgeleri gondermenizi isteyecekler, eger uygun bulmazlarsa randevu tarihinde konsoloslukta mulakata gireceksiniz. ayrica su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4248/j1-vize-görüşmesi-yapmadan-yeniden-vize-almak/ Bu da konsoloslugun sitesindeki guncel bilgi: Renewing Your NIV As of January 26, 2021, applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your biographical information and visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
  • F1 Overstay

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! f1 vizesi i-130
    3
    0 Oy
    3 İleti
    338 Bakış
    money money moneyM
    @Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.
  • 0 Oy
    10 İleti
    4k Bakış
    melihguneyM
    @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi. Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:) Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.
  • (F/M) Öğrenci Vizeleri

    Sabitlendi Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) f vizesi m vizesi f1 vizesi m1 vizesi ogrenci vizesi
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    138k Bakış
    mayk_123M
    @T-10-Heavy-Tank Merhaba. Ret aldığınız için üzgünüm. İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim. Eski ABD elçiliği çalışanı ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor. Belki size yardımcı olabilir diye yazdım. İyi günler https://visainterviewcoach.com/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum