Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @nilfersev neden olmasın🙃


  • @nilfersev serbest kürsüde İzmir için başlık açıldı🖐


  • @calibraturbo DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    ka

    Case number : 2020EU0000000X
    2010 dan beri basvuruyorum
    REDNECK trucker

    :)) case number numarası vermişsin kesinmi 🙂


  • @sadikcagan , sayın @Calibraturbo totem yapmış sanırım 🙂


  • @LordBolton, @darkred, @Chromium
    Bu konuda sizlere katılıyorum arkadaşlar... Kesin ben giderim diyen, çıkınca ben nasıl yaparım çok zor deyip gitmeyende gördüm. Tabii zor bir karar ama burada para gerçekten gitmek isteyenlerle deneyim belki çıkar diyenler arasında bir fark oluşturacaktır..


  • @Rüzgar @LordBolton @Chromium kesinlikle bende katılıyorum..yaşadığımız ülkede o kadar saçma şeylere para ödüyoruz ki (sınavlar ve benzeri) greencard başvurusu neden ücretli diye bir soru bile sormam..çünkü insanların hayallerini doğrudan etkileyen bir karar bu ve gerçekten ciddi insanlar bu işin içinde olmalı..çok cüzi bir ücret bile olsa eminimki çoğu insan başvurmaktan vazgeçecektir ve önümüz açılır diye düşünüyorum...


  • Bence dv2018 ve dv2019 için söyledikleriniz geçerli değil. Numaralar current olsa ve bir sürü vize boşta kalsa bu durumda haklı olurdunuz, paradan ziyade farklı bir ön eleme sisteminin getirilmesi uygun görülebilirdi.

    Ancak bu sene kazanıp da CN'ı yüksek olanlar, benden öncekiler inşallah öylesine başvurmuştur diye dua ediyor. Kimse kimsenin hakkını yemiyor yani..
    Ayrıca başvuruyla fiilen gitmek arasında 2 yıl kadar bir süre var. Böyle bir süre zarfında şartlarını değiştirebileceğini ümit eden insanlar da şanslarını denemek adına başvurmasında bir sakınca yok bence..

    Ek olarak adı çeşitlilik vizesi olan bir çekiliş için başvuru ücreti koyarsanız buradan bir ekonomik gelir elde etmeye çalışıyorsunuz gibi algılanır ve tüm muhalifleriniz bunu aleyhinizde kullanır. Bu yüzden de mantıklı bulmuyorum ve asla olacağına inanmıyorum..


  • 50 değil 500$ olsa da veririm. çıkma olasılığımız artsın da para mühim değil.. parayı her zaman bulabiliriz. evlatlarımızın boşa geçip giden zamanları geri gelmez. hele ki hayatları hiç gelmez. gözlerimin önünde 20 yaş altındaki bir kızı hafriyat kamyonunun öldürdüğünü gördüm. kamyon şöförü 2 yıl sonun da nerede siz tahmin edin. 6 aylık kızım var ve kızımı bu ülkede asla büyütmeyeceğim. keşke paralı olsa da başvurular gerçekten de bizler gibi gitmek isteyenlerin daha da çok şanslarını arttırsa. umarım paralı olur başvurular..

  • ⭐⭐

    @rüzgar bekara karı boşamak kolay derler çıkınca işler değişiyor tabi ama 200 dolar yani 1000 TL ödemesi gerekse ilk basvururken direk cayacaktır o tarz insanlar..


  • @volkanu yaw tamam ücret olmasın bizde eşeğin aklına karpuz kabuğu sokma niyetinde değiliz..ama işin ucunda usa de yaşamak var be abicim..benim yazımı iyi okuduysan kıyaslama yaptım sadece..şu ülkede nelere nelere paralar vermiyoruz ki bu iş içinde vermeyelim..hatta bence bu iş için verelim ama diğer herşeyi protesto edelim 🙂

  • ⭐⭐

    @volkanu ne gibi bir ön eleme öneriyorsunuz mesela? Geçen yıl kazananların yarısı gitmemiş.. ''kimse kimsenin hakkını yemiyor'' bence o argüman biraz kendimizi avutmak oluyor. Çünkü başvuruların sayısı azaldığında bize çıkma ihtimali artıyor ve çoğaldığın da da çıkma ihtimali azalıyor. Çok basit matematiksel birsey. Zaten mulakatta para veriyorsun elçiliğe aynı zamanda 15 bin dolar göstermeniz de gerekiyor. Sadece cüzi bir miktar ödeme ile on binlerce boş başvuru silinir ve kazanma ihtimali yükselir. Eğer cüzi bir ücreti veremiyorsan zaten gidemeyeceksin hiç başvurma dimi.. aynı zamanda muhalifler cumhuriyetçiler onlar para konusunda en azından ekonomiye gelir sağlar deyip destekleyeceklerini düşünüyorum umarım önümüzde ki yıllarda ücret getirirler. Başvuru için suistimaller önlensin diye.. çokta geçerli bir sebeptir bu boş başvuru yapan çok diye.. açıkçası Sayın Trump'tan umudum var bu konuda neticede kendisi bir iş adamı :))) benim lafım umut eden gitmek isteyen insanlar için değil girin YouTube'a İlkay zamanın green card videosunun altında ki yorumlara anlarsınız kimleri kast ettiğimi...


  • @LordBolton son iki senedir tüm vizeler verildi değil mi? Hatta kazanıp da gidemeyenler oldu, çok istemelerine rağmen (ki bence bu kazanamamaktan daha kötü) bu durumda kimse kimsenin hakkını yemiyor demektir. Şansınız varsa çıkar.. Öylesine başvurup da gitmeyenler yüzünden boşta vize kalsa haklısınız, ancak böyle bir durum yok. Şansını denemek istemiş belki durumum düzelir demiş olmamış.

    Muhalifler cumhuriyetçiler değil bu arada D.Trump cumhuriyetçilerin adayıydı zaten. Ancak ben bunu partiden bağımsız olarak söyledim, muhalifleriniz basın, sanatçılar, halk. Özgür ülke olunca muhalefette sadece diğer parti olmuyor herkes olabiliyor 🙂

    Neyse bu konuyu çok da tartışmaya gerek yok ben sadece kendi fikrimi belirttim.
    Bol şans herkese..

  • ⭐⭐

    @volkanu geçen yıl kazananların yarısı mülakata gitmemiş diye biliyorum... O yüzde 50 hak yedi elbette özgür bir ülke ancak iki parti var ve belirli konularda katılar bu çekilişin kaldırılmasını cumhureycilerler istiyor hiç bir demokrat bunu istemez.. ki Trump kaldırılmasını istemişti iki partinin gocmenlik konusunda bariz farkları vardır. Her neyse konumuz bu değil benim bir tanıdığıma çıkmıştı ve gitmemişti para yoktu diye zaten de istemiyormuş eğer bu kişi başvurmasa rastgele seçilmemiş birine çıkıp gidebilirdi.. hayır anlamışsınız demek istediğimi abi başvuruyu yaptım ama gitmek istemiyorum yok abi yaptım gitmek zorunda mıyım yok yaptım nasıl iptal edecem ben bu insanlardan bahsediyorum bunları elemek için de en iyi yol paradır not olarak muhaliften kastim bu çeşitlilik vizesine muhalif/kaldırılsın diyen grup cumhuriyetci kanat. Onlarda parayı çok sever..


  • @lordbolton tamam şimdi anladım muhaliften ne kastettiğinizi. Ancak benim bahsettiğim eleştriler zaten %90 oranında medyadan gelecektir diye düşünüyorum.
    Bununla birlikte o bahsettiğiniz insanların bir şekilde elenmesini ben de isterim tabiki, sadece domuzluğuna başvuranları elemenin bir yöntemi olsa keşke 🙂

  • ⭐⭐

    @smyael DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    50 değil 500$ olsa da veririm. çıkma olasılığımız artsın da para mühim değil.. parayı her zaman bulabiliriz. evlatlarımızın boşa geçip giden zamanları geri gelmez. hele ki hayatları hiç gelmez. gözlerimin önünde 20 yaş altındaki bir kızı hafriyat kamyonunun öldürdüğünü gördüm. kamyon şöförü 2 yıl sonun da nerede siz tahmin edin. 6 aylık kızım var ve kızımı bu ülkede asla büyütmeyeceğim. keşke paralı olsa da başvurular gerçekten de bizler gibi gitmek isteyenlerin daha da çok şanslarını arttırsa. umarım paralı olur başvurular..

    Kendime çıkmasını çok istiyorum ama sizin gibi küçük çocuk / bebek sahibi aileleri gördükçe valla kendimden daha çok sizlere çıksın istiyorum. O çocuklar sokağa korkmadan çıkabilecekleri ve daha iyi eğitim alabilecekleri bir ülkede büyüyüp yetişsinler.


  • @chromium Sağ ol temiz kalplı kardeşim umarım size de çıkar hep beraber gideriz..


  • @chromium umarım hepimize ve ihtiyacı olana çıkar kardeşim. temiz niyetli dileğin için çok teşekkür ederim.. sağlıcakla kalın.. :)))

  • ⭐⭐

    Arkadaşlar neden ülkeden gitmek istiyorsunuz? Eğer çok özel değilse söyler misiniz

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ben de sayin @VolkanU gibi dusunuyorum. Eger bir cekilise girisi ucretli yaparsaniz bunun ismi "gambling" yani "kumar" olur. Bu uygulama, pek cok kisi tarafindan elestirilebilir.


  • Bence kanada gibi olmasa da başvuru öncesi lisans, maddi durum, mesleki ehliyet vb. kriterlerin olması daha mantıklı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum