J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@suzmanoglu Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.Guze dilekleriniz icin de cok sagolun, bakalim hayirlisi (fingers crossed:) Burda kalma icin DS-2019 yetiyor olmasi super. ABD'den vize uzatma islemi de yapilabiliyor mu acaba? Bilen bir arkadas yazarsa cok mutlu olurum.
-
Merhaba, J-1 waiver surecine bende en kisa surede baslamak istiyorum. Online olarak DS-3035 formunu doldurdum ve sonunda bana paket halinde PDF dosyasi verdi. Sormak istedigim iki nokta var, birincisi forumda 2 adet yaziyor ancak PDF dosyasinda adet vermeden Self-Addressed, stamped envelope yaziyor. Bunu 1 adet mi gondermek gerekiyor yoksa 2 adet mi ?
Ayrica okudugum kadariyla evraklarin gonderilecegi adres guncellenmis. PDF dosyasinda Postal Service ve Courier Service olarak iki adres gorunuyor. Bunlardan hangisine evraklari gondermek gerekiyor?
Postal Service :
Department of State J-1 Waiver
P.O. Box 979037
Earth City, MO 63045Courier Service:
Department of State J-1 Waiver
3180 Rider Trail South
Earth City, MO 63045Simdiden tesekkur ederim.
-
@northern Vize basma işlemi Dışişleri Bakanlığına (Department of State) ait olduğu için ABD içerisinden vizenizin süresini uzatamazsınız; ancak diğer arkadaşların açıkladığı gibi ds-2019 formu ile ABD'de kalma sürenizi uzatabilir ve vize kurallarını ihlal etmezsiniz.
-
Merhabalar. Benim J1 waiver surecinde J2-EAD gecerliligi ile ilgili bir sorum var. Benzer bir durum yasayanlar olduysa fikirlerini rica ediyorum.
Ben J1 postdoc olarak mart 2022'de programima basladim. Ilk DS-2019'um mart 2022 - subat 2024 arasi olacak sekilde 2 yillikti.
Bir kac ay once DS-2019-um icin mart 2027'ye kadar extension aldim.Esim J2 ve onun EAD'si mart 2026'ya kadar uzatildi (dilekcede belirtmemize ragmen neden 2027'ye kadar uzatmadiklarini anlayamadik.)
Su an employement-based GC icin basvuru surecine girmeyi dusunuyorum. Benim sorularim su sekilde
- Halen 3 yil daha DS-2019'um oldugu icin J1 waiver'a basvurmam negatif sonuclanabilir mi (daha cok uzun sure J1 ile calisma olasiligim oldugu icin)
- Eger J1 waiver alirsam esim su an 2026'ya kadar gecerli olan EAD'sini kullanarak calismaya devam edebilir mi?
- Eger 2 numarali sorumda bir problem yasamazsam (esim calismaya devam edebiliyorsa) I-485'e basvurdugumda su anki EAD'si ile calismaya devam edebilir mi (2025 icinde basvurabilecegimi varsayarsak) yoksa I-485 dolayisiyla EAD'ye mi basvurmamiz gerekir?
Bu konudaki deneyimlerinizi paylasabilirseniz cok sevinirim.
-
@suzmanoglu Turkiyeye donmek zorunda degilseniz donmemenizi tavsiye ederim yoksa direk vizeyi uzatan birime sorun bu durumu ama muhtemelen Turkiyeye dondugunuzde konsololsuktan yeni vize bastirmanizi onereceklerdir. Kendi vizeme baktigimda J1 suresinin sonuna kadar verilmis.
-
@cengizzhan 2 Adet gondereceksiniz o iki zarf size noticeleri geri gonderebilmeleri icin. Postal service USPS ile gonderecekseniz Courier ise FedEx ya da UPS gibi ozel sirketlerle gonderecekseniz.
-
@geneticist 1. Herhangi bir sorun olusturmaz waivera basvurmaniz. Yenilemeye calisirsaniz sorun cikabilir.
2.EAD'sini kullanmaya devam edebilir
3. I-485'a beraber basvuracaksiniz ve esiniz icin de calisma iznine basvuracaksiniz cunku Employment based ne kadar uzun surecegini bilmedinizden ve yenileme sansiniz olamayacagindan o surecten sonra.Size tavsiyem bir avukatla calismaniz. Okulun avukati veya kurumlari da olabilir ama o sekilde daha guvenli ve hizli bir sekilde halledersiniz islemleri. Tum sorulariniza da yanit alabilirsiniz.
-
@EfeNevada Tesekkurler cevap icin. USPS ile gonderdim ancak courier adresine yolladim. Umarim bir sikinti olmaz.
-
@EfeNevada Cok tesekkur ederim cevabiniz icin.
-
@geneticist
Selam, yukarida cevap verilmis ama teyit etmek istedim.
1- J1'de gecirilebilecek maximum sure 5 yil. Siz zaten bunu almissiniz (DS2019 Mart 2027'ye kadar). J1 Home Residency Waiver basvurmak icin bir an bile beklemeyin artik.
2- J1 waiver'a basvurmaniz, herhangi bir EAD'nizi iptal etmez.
3- I-485'e basvurmaniz da mevcut gecerli EAD'lerinizi iptal etmez.bol sans.
-
@cengizzhan
Abi naptin ya!
@EfeNevada ne guzel aciklamis. Eger USPS ile yollayacaksan Postal Service adresine yolla. Fedex ya da UPS gibi ozel sirketlerle gondereceksen de Courier adresine yolla diye.
Umarim USPS elemani akilli davranir ve o adrese teslimat yapmiyoruz, bari su posta kutusuna atayim der. Ama demezse, al bekle ondan sonra ne oldu diye. Umarim tracking number'in vardir. Takip et durumunu. Bol sans. -
@SAYIM-GÖKYAR cok tesekkur ederim, dediginiz gibi baslayacagim surece bir an once.
-
@SAYIM-GÖKYAR Posta teslim edilmis gorunuyor ama bilemiyorum dogru birime yonlendirildi mi. Sistemde gorulmesi uzun suruyor diye tahmin ediyorum, suanda beklemekten baska yapacak birsey yok gibi.
-
@TheMaddie Selam Maddie. Ben de muskul durumlarda olanlardanim ve forumdaki yazilari okuyordum cevap bulmak icin. Benim zorunlulugum sadece Tubitak'a mevcut. Bir yil hizmet zorunlulugu yahut verilen bursun geri odenmesi gibi bir yaptirimi var. Sizin de oyle miydi? Ve Turkiye'de bir gun kalsak bile yukumlulugun dusecegini yazmissiniz. Bu konuda bilgi sağlam mi?
-
@Esra-Kilavuz Bununla alakali ilgili kuruma veya birime danisin TUBITAK'daki baska biri kesin dese bile kisiden kisiye, departmandan departmana bile degisebiliyor. Bazi kurumlar paranin tamamini geri isterken No Objection Statement icin bazilari icin yuzde 20si yeterli oluyor.
-
@SAYIM-GÖKYAR Ben USPS ile postal service adresine yolladim ama no such number diyerek posta bana geri dondu, ben de 212ej1waiver adresine e-mail gonderdim sordum onlar standart bir cevap verdi, ben tekrar bu sefer courier adresine yolladim hala cevap bekliyorum, sistemde gorunmuyor, postada donmedi, anlamadim neden boyle oldugunu acikcasi, bakalim gorecegiz,
-
@suzmanoglu Merhaba, bende ayni sekilde gonderdim. Sistemde hala gorunmuyor ancak money order dan parayi cekmisler gorunuyor. Umarim islemler baslamistir ancak sisteme islemeleri zaman aliyordur. Bu konuyla ilgili email gonderdim ancak herhangi bir cevap alamadim.
-
DoS'tan FR aldıktan sonra başvurusu USCIS aşamasında takılmış olanlar var mı? Excel ne kadar güncel bilmiyorum ama benimki 4 haftadır hala "Case Was Received At Another USCIS Office" olarak görünüyor. Bu aşamada yapılabilecek bir şey var mıdır?
-
@nimble Merhaba, sizin sorunuza cevap veremeyecegim. 2 haftadan once tum evraklari gonderdim, case number ile sitede hala gorunmemektedir. Sizde ne kadar zaman almisti sistemde gorunmesi?
-
@cengizzhan 2 hafta sürmüştü, excelde de genel süre o şekilde. DOS sistemde görünme tarihi şeklinde bilgi var sağ tarafta. Sanırım tatil dönemi olduğu için normalin dışına çıktı süreler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
26
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum