Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @idil13 approval notice de "notice of action" olarak geliyor. size gelenin approval notice olmadigina emin misiniz? bana ilk gelen notice of action ile case number gonderildi, internetten kontrol ettigimde case`in approved edildigini gordum. Ayrica internet sayfasinda approve edildikten sonra 15 gun icinde notice gelmez ise bizimle iletisime gecin yaziyordu.


  • Cevap icin tesekkur ederim. "This notice only shows that the application or petition was filed on the received day above ...."
    yani sadece basvurunun alindigini soyluyor 06.10.2023 de. Sistemden bakinca 10 gun sonra da approved oldugunu goruyorum. Ama onunla ilgili bir evrak elime ula;
    smadi. Belkide postada kayboldu. neredeyse 2 ay olmus. Sizinki ne kadar surede elinize gecti?


  • Arkadaşlar merhaba Case Was Received At Another USCIS Office aranızda böyle güncelleme alan oldumu ?


  • @idil13 approve edildikten alti gun sonra posta geldi bana.


  • @asimsek NoSu sisteme yuklemeleri 2 ay surdu, ama yuklendiginde daha erken tarih girdiler. Tum sureci ilk sayfadaki excelde bulabilirsiniz.


  • @EfeNevada Merhaba. Teşekkür ederim. Evet ilk sayfadakileri okudum. Hatta bu başlıktaki birçok sayfayı okudum. Ama USCIS'i aradığımda receipt numberı sorduğumda I-612 formunu siz mi doldurdunuz yoksa avukatınız mı, lockbox ya da store aracılığıyla mı gönderildi diye soruyorlar. Süreci anlattığımda da sizden bize bir form gelmeli dediler. Hatta native speaker bir arkadaşım ile beraber aradık. Dil bariyeri de yoktu.


  • Merhaba herkese, J1 vizesi ile Master icin ABD'deyim su an. Doktora basvurulari yaptim. Doktoraya kabul almam durumunda, J1 vizesini uzatmam icin ne gibi bir prosedur izlemeliyim? TR'den mi halletmem gerekir, burdan yapabilir miyim? Simdiden cok tesekkur ederim. Cevremde J1 olan yok, herkes F1:), sizlere danismak istedim. Selamlar ve cok tesekkurler.


  • Arkadaslar merhaba ilk konu da oldugu gibi uscis i aradim receipt number ve favorable gelmedigine dair ama musteri hizmetlerine bir turlu baglanmiyor surekli receipt number istiyor ? Guncel olarak arayip halleden var mi ?
    Bu arada favorable recommendation 26 September da gonderildi yaziyor


  • @northern merhaba ben J-1 ile bir yillik vize alarak post-doktoraya gelmistim, surem bittiginde bir yil daha kalmak icin burada fon bulunca kaldim, ve burada calistigim universite sure uzatma islemini halletti, ve su an bir yil daha kaliyorum sorunsuz bir sekilde, universite DS-2019 formunu guncelledi, ama pasaporta yeni bir vize basilmadi, pasaportta vize surem bitmis olmasina ragmen sorun yok, onemli olan DS-2019 formu cunku universite sistemden halletmis oluyor, bunun tek sakincasi, pasaportta guncel vize olmadigi icin eger bu sure icerisinde ABD den cikis yaparsaniz tekrar giremezsiniz, benim cikma gibi planim olmadigi icin bu yontem benim icin sorun cikarmadi, doktora yaptiginiz sure icerisinde ABD den ayrilma planiniz var ise grupta daha tecrubeli olanlar cevap verecektir, benim baska bir arkadasim iki yil kaldi ve ABD den ayrilirken sorun yasamadi, umarim doktora kabulu alir ve kalirsiniz,


  • Bu ileti silindi!

  • @suzmanoglu Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.Guze dilekleriniz icin de cok sagolun, bakalim hayirlisi (fingers crossed:) Burda kalma icin DS-2019 yetiyor olmasi super. ABD'den vize uzatma islemi de yapilabiliyor mu acaba? Bilen bir arkadas yazarsa cok mutlu olurum.


  • Merhaba, J-1 waiver surecine bende en kisa surede baslamak istiyorum. Online olarak DS-3035 formunu doldurdum ve sonunda bana paket halinde PDF dosyasi verdi. Sormak istedigim iki nokta var, birincisi forumda 2 adet yaziyor ancak PDF dosyasinda adet vermeden Self-Addressed, stamped envelope yaziyor. Bunu 1 adet mi gondermek gerekiyor yoksa 2 adet mi ?

    Ayrica okudugum kadariyla evraklarin gonderilecegi adres guncellenmis. PDF dosyasinda Postal Service ve Courier Service olarak iki adres gorunuyor. Bunlardan hangisine evraklari gondermek gerekiyor?

    Postal Service :
    Department of State J-1 Waiver
    P.O. Box 979037
    Earth City, MO 63045

    Courier Service:
    Department of State J-1 Waiver
    3180 Rider Trail South
    Earth City, MO 63045

    Simdiden tesekkur ederim.


  • @northern Vize basma işlemi Dışişleri Bakanlığına (Department of State) ait olduğu için ABD içerisinden vizenizin süresini uzatamazsınız; ancak diğer arkadaşların açıkladığı gibi ds-2019 formu ile ABD'de kalma sürenizi uzatabilir ve vize kurallarını ihlal etmezsiniz.


  • Merhabalar. Benim J1 waiver surecinde J2-EAD gecerliligi ile ilgili bir sorum var. Benzer bir durum yasayanlar olduysa fikirlerini rica ediyorum.

    Ben J1 postdoc olarak mart 2022'de programima basladim. Ilk DS-2019'um mart 2022 - subat 2024 arasi olacak sekilde 2 yillikti.
    Bir kac ay once DS-2019-um icin mart 2027'ye kadar extension aldim.

    Esim J2 ve onun EAD'si mart 2026'ya kadar uzatildi (dilekcede belirtmemize ragmen neden 2027'ye kadar uzatmadiklarini anlayamadik.)

    Su an employement-based GC icin basvuru surecine girmeyi dusunuyorum. Benim sorularim su sekilde

    1. Halen 3 yil daha DS-2019'um oldugu icin J1 waiver'a basvurmam negatif sonuclanabilir mi (daha cok uzun sure J1 ile calisma olasiligim oldugu icin)
    2. Eger J1 waiver alirsam esim su an 2026'ya kadar gecerli olan EAD'sini kullanarak calismaya devam edebilir mi?
    3. Eger 2 numarali sorumda bir problem yasamazsam (esim calismaya devam edebiliyorsa) I-485'e basvurdugumda su anki EAD'si ile calismaya devam edebilir mi (2025 icinde basvurabilecegimi varsayarsak) yoksa I-485 dolayisiyla EAD'ye mi basvurmamiz gerekir?

    Bu konudaki deneyimlerinizi paylasabilirseniz cok sevinirim.


  • @suzmanoglu Turkiyeye donmek zorunda degilseniz donmemenizi tavsiye ederim yoksa direk vizeyi uzatan birime sorun bu durumu ama muhtemelen Turkiyeye dondugunuzde konsololsuktan yeni vize bastirmanizi onereceklerdir. Kendi vizeme baktigimda J1 suresinin sonuna kadar verilmis.


  • @cengizzhan 2 Adet gondereceksiniz o iki zarf size noticeleri geri gonderebilmeleri icin. Postal service USPS ile gonderecekseniz Courier ise FedEx ya da UPS gibi ozel sirketlerle gonderecekseniz.


  • @geneticist 1. Herhangi bir sorun olusturmaz waivera basvurmaniz. Yenilemeye calisirsaniz sorun cikabilir.
    2.EAD'sini kullanmaya devam edebilir
    3. I-485'a beraber basvuracaksiniz ve esiniz icin de calisma iznine basvuracaksiniz cunku Employment based ne kadar uzun surecegini bilmedinizden ve yenileme sansiniz olamayacagindan o surecten sonra.

    Size tavsiyem bir avukatla calismaniz. Okulun avukati veya kurumlari da olabilir ama o sekilde daha guvenli ve hizli bir sekilde halledersiniz islemleri. Tum sorulariniza da yanit alabilirsiniz.


  • @EfeNevada Tesekkurler cevap icin. USPS ile gonderdim ancak courier adresine yolladim. Umarim bir sikinti olmaz.


  • @EfeNevada Cok tesekkur ederim cevabiniz icin.


  • @geneticist
    Selam, yukarida cevap verilmis ama teyit etmek istedim.
    1- J1'de gecirilebilecek maximum sure 5 yil. Siz zaten bunu almissiniz (DS2019 Mart 2027'ye kadar). J1 Home Residency Waiver basvurmak icin bir an bile beklemeyin artik.
    2- J1 waiver'a basvurmaniz, herhangi bir EAD'nizi iptal etmez.
    3- I-485'e basvurmaniz da mevcut gecerli EAD'lerinizi iptal etmez.

    bol sans.


Benzer Başlıklar

  • 4
  • 1
  • 15
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum