Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I-485 onayından sonra Türkiye'ye dönüp başvuruya devam etmek

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    3 İleti
    340 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @omeromer, içinde söyledi: Kabin memuru olarak ABD'ye giriş-çıkış yapmak ve I-131 başvurusu Merhaba Green Card kazandım, mülakat vs işlemlerimi bitirdim, önümüzdeki hafta ilk girişimi yapacağım. Girişimi NY’dan yapmayı planlıyorum. Uçakta kabin memuru olarak çalışıyorum, işim dolayısıyla ABD’ye defalarca ekip vizesiyle giriş-çıkış yaptım, bundan sonraki süreçte de giriş çıkış yapacağım. Konsoloslukta mülakat sırasında C1/D ekip vizemi iptal ettiler. İşlerimi henüz tam olarak toparlayamadığım için i131 ‘a başvurup, taşınma sürecimi ertelemek istiyorum. Önümüzdeki hafta ilk girişi yapacağım fakat bir hafta kalabileceğim sadece. Bu yüzden geldiğim gibi avukat tutup i131 ‘a başvurmam gerekir mi, yoksa 6 ay sonra tekrar gelip bir kaç hafta kalmayı planlıyorum, o zaman başvursam, aradaki bu 6 aylık süreçte kabin memuru olarak görevli giriş-çıkışlar yaparken gümrükte sorun yaşar mıyım? Şimdiden teşekkürler Sayin@@omeromer, pasaportunuzda I-551 damgasi yesil kart ile aynidir. Bu damga ile ABDye yesil kart ile giris/cikis yapmis sayilirsiniz. Vizeye ihtiyaciniz olmaz. Yesil kartiniz daha sonra gelebilir. Bu linke bakiniz https://www.uscis.gov/i-9-central/temporary-i-551-stamps-and-mrivs Genelde I-131 e daha sonra basvurabilirsiniz, ancak yesil kart ile giriste seyahatler arasi 6 ay dolmadan ABDye giris yapmaniz onemli olacaktir.
  • I-130 onayından sonra I-824 formu istenmesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    298 Bakış
    tubasemraT
    @Claudia-J-Muslu Cevap için çok teşekkür ederiz biz araştırdık bulduk birşeyler I-130 formunda 61 ve 62 ci soruların ikisini de cevapladığımız için bizden böyle birşey istemişler bizde formu doldurup uscis a postaladık bakalım ne olacak şimdi bekliyoruz
  • Evrak onay mailinden sonra pasaport değişikliği.

2
    -1 Oy
    2 İleti
    157 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @berantopcu, içinde söyledi: Evrak onay mailinden sonra pasaport değişikliği. Merhabalar KCC den evrak talep maili aldıktan sonra evraklarımı hazırlayıp gönderdim, 8 hafta içinde evrak onay mailimde geldi ancak onay maili geldikten sonra çalışma durumu değişikliğim sebebiyle yeşil pasaportum geçersiz kılınacak ve bordo pasaporta geçiş yapacağım. Evrak onay mailim geldikten sonra böyle bir değişiklik yaşanması süreci olumsuz yönde etkiler mi? Bu değişikliği KCC ye yada konsolosluğa bildirmem gerekir mi? Bu pasaport değişikliği sonrasında süreci sağlıklı devam ettirebilmek adına ne yapmam gerekir? Teşekkürler. Sayın@berantopcu; pasaport değişikliğini bir dönemde bildirmeniz gerekecektir. İki pasaportu da işlemler sırasınca beraberinizde bulundurmanız gerekecektir. Zamanı gelince konsoloslukla temasa geçebilirsiniz.
  • I-485 sonrasi yasal statumuz

3
    0 Oy
    3 İleti
    580 Bakış
    goodluckG
    Tesekkurler @Claudia-J-Muslu Hanim. Cevabinizi kendisine ilettim. Cok memnun oldu.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k