Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• Selam herkese! 18 Ekim 2023 tarihinde Washington DC başkonsolosluğu, NOS'u ABD Dışişleri bakanlığına yolladığını söyledi. Standart süre 4 hafta diye biliyorum ama 7-8 hafta geçti hala sistemde görünmedi. 2 defa mail attım ([email protected]) ama yanıt da alamadım. Tavsiyesi olan var mı?

• Arkadaşlar merhabalar,
    İşin içinden çıkamadığım bir durum var. j1 exchange visitor vizesinden kaynaklı 'iki yıl kuralına' tabiyim. Türkiye'ye döneli 3 ay oldu. Yani halen bu kurala tabiyim. Bu iki yıl kuralı devam ederken, turist vizesine (B-2) başvurabiliyor muyum ya da turist vizesiyle Amerika'ya giriş yapabiliyor muyum? Şimdiden çok teşekkürler.

• @gökhan-kağnıcı Başvurabilirsiniz, girebilirsiniz. Turist vizesine engel bir durum yok.

• @gökhan-kağnıcı başvurabilirsininiz ben turist vizesi aldım Jamaika’dan

• @asimsek ayni problemi yasadim. Eninde sonunda donus yapiyorlar fakat gec olabiliyor. Bende 3-4 kere mail atmistim, sonunda birine donus yapmislardi.

• DOS'un favorable recommendation'ın bir kopyasını isteyebiliyor muyuz?

• NOS ile waiver yaparken I-612 formunu Dos mu USCIS'e gönderiyor yoksa biz mi göndereceğiz?

• Merhaba arkadaslar, bende j1 waiver icin basurdum ve basvurum onaylandi ama yaklasik 2 aydir approval notice gelmedi. Notice of action (basvurumun ellerine ulastigina dair bildirim) hizli geldi ama hala approval notice gelmedi. Adresim Turkiye. Benzer durumda olan var mi? Ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Yardimci olurdaniz sevinirim.

• @seda-dogan Teşekkür ederim. Sizin NOS bilginizin ne kadar bir sürede sisteme işlendiğini sorabilir miyim? Herkes 2-3 hafta içinde sistemde NOS'unun göründüğünü yazdığı için benim 2 ay NOS'u, 2 ay da sisteme işlenmesini beklemem biraz garip geldi.

• @aka01 Ilk Sayfadaki bilgileri okursaniz cok aciklayici ve adim adim her seyi anlatiyor.

• @idil13 approval notice de "notice of action" olarak geliyor. size gelenin approval notice olmadigina emin misiniz? bana ilk gelen notice of action ile case number gonderildi, internetten kontrol ettigimde case`in approved edildigini gordum. Ayrica internet sayfasinda approve edildikten sonra 15 gun icinde notice gelmez ise bizimle iletisime gecin yaziyordu.

• Cevap icin tesekkur ederim. "This notice only shows that the application or petition was filed on the received day above ...."
    yani sadece basvurunun alindigini soyluyor 06.10.2023 de. Sistemden bakinca 10 gun sonra da approved oldugunu goruyorum. Ama onunla ilgili bir evrak elime ula;
    smadi. Belkide postada kayboldu. neredeyse 2 ay olmus. Sizinki ne kadar surede elinize gecti?

• Arkadaşlar merhaba Case Was Received At Another USCIS Office aranızda böyle güncelleme alan oldumu ?

• @idil13 approve edildikten alti gun sonra posta geldi bana.

• @asimsek NoSu sisteme yuklemeleri 2 ay surdu, ama yuklendiginde daha erken tarih girdiler. Tum sureci ilk sayfadaki excelde bulabilirsiniz.

• @EfeNevada Merhaba. Teşekkür ederim. Evet ilk sayfadakileri okudum. Hatta bu başlıktaki birçok sayfayı okudum. Ama USCIS'i aradığımda receipt numberı sorduğumda I-612 formunu siz mi doldurdunuz yoksa avukatınız mı, lockbox ya da store aracılığıyla mı gönderildi diye soruyorlar. Süreci anlattığımda da sizden bize bir form gelmeli dediler. Hatta native speaker bir arkadaşım ile beraber aradık. Dil bariyeri de yoktu.

• Merhaba herkese, J1 vizesi ile Master icin ABD'deyim su an. Doktora basvurulari yaptim. Doktoraya kabul almam durumunda, J1 vizesini uzatmam icin ne gibi bir prosedur izlemeliyim? TR'den mi halletmem gerekir, burdan yapabilir miyim? Simdiden cok tesekkur ederim. Cevremde J1 olan yok, herkes F1:), sizlere danismak istedim. Selamlar ve cok tesekkurler.

• Arkadaslar merhaba ilk konu da oldugu gibi uscis i aradim receipt number ve favorable gelmedigine dair ama musteri hizmetlerine bir turlu baglanmiyor surekli receipt number istiyor ? Guncel olarak arayip halleden var mi ?
    Bu arada favorable recommendation 26 September da gonderildi yaziyor

• @northern merhaba ben J-1 ile bir yillik vize alarak post-doktoraya gelmistim, surem bittiginde bir yil daha kalmak icin burada fon bulunca kaldim, ve burada calistigim universite sure uzatma islemini halletti, ve su an bir yil daha kaliyorum sorunsuz bir sekilde, universite DS-2019 formunu guncelledi, ama pasaporta yeni bir vize basilmadi, pasaportta vize surem bitmis olmasina ragmen sorun yok, onemli olan DS-2019 formu cunku universite sistemden halletmis oluyor, bunun tek sakincasi, pasaportta guncel vize olmadigi icin eger bu sure icerisinde ABD den cikis yaparsaniz tekrar giremezsiniz, benim cikma gibi planim olmadigi icin bu yontem benim icin sorun cikarmadi, doktora yaptiginiz sure icerisinde ABD den ayrilma planiniz var ise grupta daha tecrubeli olanlar cevap verecektir, benim baska bir arkadasim iki yil kaldi ve ABD den ayrilirken sorun yasamadi, umarim doktora kabulu alir ve kalirsiniz,

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    312 Bakış
    İnfoİ
    Up. Bilgisi olan aydınlatabilir mı?
  • 0 Oy
    2 İleti
    350 Bakış
    crazycellsC
    @Kaan-0, içinde söyledi: WAT için ikinci J1 vizesini mülakata girmeden alabilmek mümkün mü? Merhabalar ben 2022 wat için j1 vizesi aldim ve 2023 te tekrar gitmek istiyorum galiba mulakata tekrar girmeden posta yolu ile pasaportu gönderip vizeyi yenileyebiliyormusuz boyle birsey varmi cevaplarsaniz sevinirim. Evet, vize kategoriniz degismedigi icin boyle bir talepte bulunabilirsiniz. Ama yine de DS-160 formu doldurup, vize ucreti odeyip, bir randevu tarihi almaniz gerekiyor. Daha sonra konsolosluga ulasip mulakatsiz vize talebinde bulunacaksiniz, eger durumunuzu vizeye uygun bulurlarsa posta ile belgeleri gondermenizi isteyecekler, eger uygun bulmazlarsa randevu tarihinde konsoloslukta mulakata gireceksiniz. ayrica su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4248/j1-vize-görüşmesi-yapmadan-yeniden-vize-almak/ Bu da konsoloslugun sitesindeki guncel bilgi: Renewing Your NIV As of January 26, 2021, applicants with prior visas may be eligible to renew their visa without an interview. If your visa expired within the last 48 months and your biographical information and visa category remains unchanged, you may not be required to have an in-person interview. Please visit our appointment scheduling website for further details: https://ais.usvisa-info.com/en-tr/niv https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/
  • ( J ) Değişim Programı Vizeleri

Sabitlendi Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) j1 vizesi j vizesi ogrenci vizesi
    421
    0 Oy
    421 İleti
    28k Bakış
    Ö
    merhaba yakın zamanda j1 vizesi alıp administrative processing den geçen var mı? sosyal medya taraması ortalama kaç gün sürüyor? Tecrübesi olanlar cevap verebilirse çok memnun olurum
  • (F/M) Öğrenci Vizeleri

Sabitlendi Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) f vizesi m vizesi f1 vizesi m1 vizesi ogrenci vizesi
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    138k Bakış
    mayk_123M
    @T-10-Heavy-Tank Merhaba. Ret aldığınız için üzgünüm. İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim. Eski ABD elçiliği çalışanı ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor. Belki size yardımcı olabilir diye yazdım. İyi günler https://visainterviewcoach.com/
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k