J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
@beteer Merhaba. Ben de benzer bir durum yaşıyorum. Siz nasıl çözdünüz sorunu?
-
@eylo Sonraki süreçlerde sorun yaşadınız mı? Waiver hala gelmediği için ben de GC için FR ile başvuru yapmak zorunda kalacağım sanırım
. -
Selam herkese! 18 Ekim 2023 tarihinde Washington DC başkonsolosluğu, NOS'u ABD Dışişleri bakanlığına yolladığını söyledi. Standart süre 4 hafta diye biliyorum ama 7-8 hafta geçti hala sistemde görünmedi. 2 defa mail attım ([email protected]) ama yanıt da alamadım. Tavsiyesi olan var mı?
-
Arkadaşlar merhabalar,
İşin içinden çıkamadığım bir durum var. j1 exchange visitor vizesinden kaynaklı 'iki yıl kuralına' tabiyim. Türkiye'ye döneli 3 ay oldu. Yani halen bu kurala tabiyim. Bu iki yıl kuralı devam ederken, turist vizesine (B-2) başvurabiliyor muyum ya da turist vizesiyle Amerika'ya giriş yapabiliyor muyum? Şimdiden çok teşekkürler. -
@gökhan-kağnıcı Başvurabilirsiniz, girebilirsiniz. Turist vizesine engel bir durum yok.
-
@gökhan-kağnıcı başvurabilirsininiz ben turist vizesi aldım Jamaika’dan
-
@asimsek ayni problemi yasadim. Eninde sonunda donus yapiyorlar fakat gec olabiliyor. Bende 3-4 kere mail atmistim, sonunda birine donus yapmislardi.
-
DOS'un favorable recommendation'ın bir kopyasını isteyebiliyor muyuz?
-
NOS ile waiver yaparken I-612 formunu Dos mu USCIS'e gönderiyor yoksa biz mi göndereceğiz?
-
Merhaba arkadaslar, bende j1 waiver icin basurdum ve basvurum onaylandi ama yaklasik 2 aydir approval notice gelmedi. Notice of action (basvurumun ellerine ulastigina dair bildirim) hizli geldi ama hala approval notice gelmedi. Adresim Turkiye. Benzer durumda olan var mi? Ne yapmam gerektigini bilmiyorum. Yardimci olurdaniz sevinirim.
-
@seda-dogan Teşekkür ederim. Sizin NOS bilginizin ne kadar bir sürede sisteme işlendiğini sorabilir miyim? Herkes 2-3 hafta içinde sistemde NOS'unun göründüğünü yazdığı için benim 2 ay NOS'u, 2 ay da sisteme işlenmesini beklemem biraz garip geldi.
-
@aka01 Ilk Sayfadaki bilgileri okursaniz cok aciklayici ve adim adim her seyi anlatiyor.
-
@idil13 approval notice de "notice of action" olarak geliyor. size gelenin approval notice olmadigina emin misiniz? bana ilk gelen notice of action ile case number gonderildi, internetten kontrol ettigimde case`in approved edildigini gordum. Ayrica internet sayfasinda approve edildikten sonra 15 gun icinde notice gelmez ise bizimle iletisime gecin yaziyordu.
-
Cevap icin tesekkur ederim. "This notice only shows that the application or petition was filed on the received day above ...."
yani sadece basvurunun alindigini soyluyor 06.10.2023 de. Sistemden bakinca 10 gun sonra da approved oldugunu goruyorum. Ama onunla ilgili bir evrak elime ula;
smadi. Belkide postada kayboldu. neredeyse 2 ay olmus. Sizinki ne kadar surede elinize gecti? -
Arkadaşlar merhaba Case Was Received At Another USCIS Office aranızda böyle güncelleme alan oldumu ?
-
@idil13 approve edildikten alti gun sonra posta geldi bana.
-
@asimsek NoSu sisteme yuklemeleri 2 ay surdu, ama yuklendiginde daha erken tarih girdiler. Tum sureci ilk sayfadaki excelde bulabilirsiniz.
-
@EfeNevada Merhaba. Teşekkür ederim. Evet ilk sayfadakileri okudum. Hatta bu başlıktaki birçok sayfayı okudum. Ama USCIS'i aradığımda receipt numberı sorduğumda I-612 formunu siz mi doldurdunuz yoksa avukatınız mı, lockbox ya da store aracılığıyla mı gönderildi diye soruyorlar. Süreci anlattığımda da sizden bize bir form gelmeli dediler. Hatta native speaker bir arkadaşım ile beraber aradık. Dil bariyeri de yoktu.
-
Merhaba herkese, J1 vizesi ile Master icin ABD'deyim su an. Doktora basvurulari yaptim. Doktoraya kabul almam durumunda, J1 vizesini uzatmam icin ne gibi bir prosedur izlemeliyim? TR'den mi halletmem gerekir, burdan yapabilir miyim? Simdiden cok tesekkur ederim. Cevremde J1 olan yok, herkes F1:), sizlere danismak istedim. Selamlar ve cok tesekkurler.
-
Arkadaslar merhaba ilk konu da oldugu gibi uscis i aradim receipt number ve favorable gelmedigine dair ama musteri hizmetlerine bir turlu baglanmiyor surekli receipt number istiyor ? Guncel olarak arayip halleden var mi ?
Bu arada favorable recommendation 26 September da gonderildi yaziyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum