Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Riethian gönlünüzden geçtiği gibi ve hayırlısı olsun, şansınız bol olsun sizin de 🍀

  • ⭐⭐

    @Riethian Hayırlı olsun. EB3 vize türünde gc gibi sağlık muayenesi aşaması var mı acaba hiç duymadım da

  • ⭐⭐

    @newbie97 tabiki. Konsolosluk süreci aynı DV gibi.


  • Herkese hayırlı akşamlar, bilmiyorum belki vardır aramızda, kıymetli meslektaşlarım, öğretmenler günümüz kutlu olsun 💐


  • GC başvurusundan sonra isim değişikliği gerçekleştiğinde nasıl bir yol izlememiz gerekir? Bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum...


  • Para biriktirmek için inşaatta çalışmaya başladığımı yazdığımın üzerinden henüz 1 hafta gecmeden ayrılma kararı aldım.Çalışma saatleri 9:00-18:00 aralığı diye geçiyor ama henüz o saatler arası calismadim.Temel olduğu zaman 6:00 da başlayıp hemen hemen her gün saat 21:00 civarında bırakıyorum.Herkes saat 18:00'den sonra mesai ücreti alırken bana bu işte acemisin denilerek fix 20.000 ödeme yapılacağını soylediler.Saat 06:00-21:00 saatleri arası 20.000'e calisiyorum yani:( mesaim yok,tatilim yok.Ayda 800$'a günde 15 saat çalışmam isteniyor😟Bir an evli olduğumu ve hayatım boyunca bu işi yapmak zorunda olduğumu hayal ettim de...


  • @Birgariphayat kendi durumuna göre, ilerleyebileceğin başka işler araştır, ben bu işi geçici olarak yapıcam diye düşündüğün işe girmemeye çalış, çalıştığın yerden çıksanda aynı işi başka yerde yaptığın zaman sorun yaratmasın sana, maaşı da özel sektörde eğer kurumsal firma değilse her yerde düşük verirler başlangıçta, yapıcak bişey yok, şu anda yeni bir işe giricem, aynı işi yapana daha fazla maaş veriyorlar, bana yeni olduğun için asgari dediler kabul ettim, bi kaç ay sonra yine asgariden devam ettirirlerse ayrılırım, hem de tecrübe sahibi olmuş olurum, aynı işe daha yüksek maaşla (enaz yirmi bin üstü) farklı bir yerde başlarım, önce kendine göre ben bunu yaparım burada ilerlerim diyebileceğin bir iş düşün, Türkiyede şuan da yapacağın en iyi şey meslek edinmek ve yapabilirsen ticaret.

  • ⭐⭐

    @Birgariphayat Eliniz yatkınsa boya badana işine girişebilirsiniz inşaattan devam etmek istiyorsanız deprem bölgesinde günlüğü 1500 e çalıştırıyorlarmış onu deneyebilirsiniz veya turuncu site gibi firmalarda kuryelik deneyebilirsiniz


  • onceki mesajlari okudugumda hırsımdan aglamak istedim resmen. bir calisana "acemi oldugu icin dusuk ucret odemek" nasil bir vicdansizlik. kimse yeterliligi olmayan birini ise almaz, ise kabul edilmeniz o isi yapabilecek donanima sahip oldugunuzu gosterir. ozellikle yeni mezunlar ve gencler asla isin karsiligindan daha az bir ucrete calismayin. zaten resmi otorite asgari ucret diye bir kolelik tarifesi olusturmus, bazi sehirlerde asgari ucret standart ucret olmus.
    her isin bir ucret karsiligi vardir, ve o isi layikiyla yapabilen herkes o ucreti hak eder. ancak bilerek ya da bilmeyerek daha aza razi olanlar calisanlara zarar verir. bunlar iki kisma ayrilir. birincisi, bir ise baslayayim tecrube kazanayim sonra yuksek ucretle calisirim diye dusunenler. ikincisi, emekli olduktan sonra emekli maasinin ustune ek kazanc elde etmek isteyenler. ucretlerin dusuk olmasinin temel nedeni ( gordugum is kollarinda ) bu.
    tecrubesiz oldugunu dusunen ya da inandirilanlar hele bir baslayayim olmazsa bir sonraki is yerinde deneyimli eleman maasi alirim dusuncesiyle , emekliler de nasil olsa emekli maasi var, buradan da uc bes gelirse oh ne ala diyerek sadece o isten elde ettigi gelirle hayatini idame ettirenlerin hak ettiginden daha az maas almasina veya sosyal guvence olmadan calismaya zorlanmasina neden oluyor. her calisan emeginin karsiligini tam olarak almali, verilmek istenmiyorsa karsi cikmali.

    "acemi calisan" ya da "deneyimsiz calisan" galericilerin "degisen var" ya da "boya var" diye fiyati dusurme çakalliginin is hayatindaki karsiligi. bulundugum ortamda galerici ya da emlakci (genelde ayni kisi ikisini ayni anda yapiyor) varsa mutlaka lafi bu konuya getirir ve sunu sorarim
    evin mutfak dolaplari degisip boyaninca degeri artiyor ama arabanin arizali veya hasarli parcasi degisip boyaninca neden degeri dusuyor. ev almak isteyen biri musluk degismis evin fiyati 5.000 duser, salonda kismi alci ve boya var fiyat 50.000 duser diyor mu? aracin lastikleri eskiyince degisiyor ama neden kimse lastikler fabrikanin taktigi orjinal lastikler mi diye sormuyor? lastiklerin degismesi degisimden sayilmiyor mu?
    demem o ki; sen , ben , o izin vermezse kimse ahlaksizlik yapamaz. belki sıkıntı cekeriz ama uzun vadede isler duzelir, duzelmese de onurlu bir hayat yasamis oluruz.
    kimsenin hakkina girmeden bir is sahibi olup, onuru ile alin teri dokerek calisanlara selam olsun....


  • @CEKU hakkımı vermedikleri için bir yıldan fazladır işsizim zaten, hadi ben kendimi idare edebiliyorum ama herkes bunu yapamaz benim de hoşuma gitmiyor ama işleyiş böyle düzelte bilen düzeltsin, herkes benim gibi bir yıldan fazla dayabilecekmi işsizliğe mecburen buldukları işe düşük maaş da olsa giriyorlar, bende en azından başında düşük maaş alıp sonrasında normal maaş almak durumundayım, böyle yapmazsamda bir on sene daha asgari ücretle bir yerlerde idare ederim sonra sağlığım bozulunca da hiç çalışamam ortada kalırım, hiç bişey göründüğü kadar basit değil, tüm evraklarım tam olduğu halde tecrübem yok diye ( az da olsa var tecrübem) tır vermiyorlar mesela, en az yirmi yere başvuru yaptım, mesleğim ile ilgili (paramedik) en az 50 yere başvuru yaptım olmadı, ne yapmamı önerirsiniz, Amerikaya gitmek istememin sebeplerinden biri de bu emeğin karşılığı olması.


  • @Murat-4 umarım şans yanımızda olur…


  • @Murat-4 ben kendi deneyimlerimden yola cikarak, benim acimdan bakarak yazdim. elbette herkesin beklentileri, yasam standartlari, yasadigi sehirdeki imkanlari farkli farkli. dogal olarak birden fazla dogru cevap var.
    benim vurgulamak istedigim sey;
    bu forum yasadigi hayati degistirmek, tam olarak sifirdan yeni bir baslangic yapmak isteyenlerin ve bunun icin bir adim atanlarin bulundugu bir yer. ulkede iyi kazanan ve toplumda saygin kabul edilen meslek sahipleri, orada yemek dagitmayi, kargo paketlemeyi goze alabiliyor. o zaman bu cesareti burada da gosterebilmeliyiz.
    ben senelerce tibbi mumessillik yaptim satislar duser diye bolge mudurlugum uc yil ertelendi. sonra istifa ettim, farkli islerde calistim. dolmus soforlugu bile yaptim. universite hastanesinde kardiyoloji bolum baskanina sunum yaparken , bir hafta sonra surdan iki kisi alsana birader e gecis yaptim. sehirler arasi otobus kullandim, sonra dusundum gidersem tir soforlugu yapar kisa zamanda para biriktiririm ( cunku yasim ilerledi fazla zamanim kalmamis olabilir) dedim burada tecrube edinirim diye tir soforlugine basladim.

    asagida okuyacaklariniz da deneyim olmadan ise baslama hikayesi

    ne otobus ne de tir terubem hic yoktu ama sofor yetenegim ve ileri surus teknikleri egitimim vardi.yani isi yapabilecek yetkinlige sahiptim. bir arife gecesiydi, sabah bayram. ehliyetimi alali bir hafta olmus is ariyorum. yatmadan once sosyal medyadaki grup sayfalarindan otobus soforu ilanlarina bakarken gunduz yayinlanmis bir ilan gordum altina da belki yirmi kisi yazmis. ben de sofor bulunmadiysa ben gelebilirim yazdim dakikalar icinde telefon caldi bir saat sonra terminalde olmam istendi. bu kadar hizli geri donus olacagjni aklimin ucundan bile gecirmemistim. eski kiyafetlerin icinden zor bela lacivert pantolon beyaz gomlek buldum esim " iyi de sen omrunde hic otobus kullanmadin ki " dedi ben de " sabah haberlere bak ben yoksam hersey yolundadir" dedim ve ciktim. daha yolda giderken girisim yapildi.

    yeterli bilgiye ve beceriye sahipseniz hic korkmayin tecrubeymis suymus buymus dert etmeyin. olmuyorsa baska bir alanda calisin. gocmen ruhunu gitmeden yasayin. gidersem ne is olsa yaparim, hangi is olsa ogrenirim demiyor muyuz? biraz agresif olun. sze tecrube soranlar da bir yerden basladilar gokten inmediler.

    tir da tecrube dedikleri sey de geri manevra yapabilmek. alin size bir kac puf noktasi

    manevra yaparken kucuk direksiyon hareketleri ile yapin. cok cevirirseniz dorse cok hizli hareket eder

    dorseyi duzeltmek icin aynalara bakin dorse ne taraftan cikiyorsa direksiyonu o yana cevirin

    bir yere yanasmadan once inip manevra sahasina bakin

    manevraya baslarken cekici ve dorse ayni hizada olsun.

    is en kolay limanlarda bulunur limanlarda her zaman sofor ihtiiyaci vardir gerekirse bir sure evden uzak kalmayi goze alin.


  • Başvuruda mail adresimin tümünü büyük harflerle doldurdum
    Örnek:T*****@GMAİL.COM
    sistem kabul etti ama bu sorun olurmu


  • @CEKU Hocam güzel yazmışsınız elinize sağlık ancak şöyle bir şey var ki; işsizlik verileri çok yüksek olduğundan dolayı çoğu kişi işveren ne derse(genelde asgari ücret) tamah etmek zorunda kalıyor, işverenin aklında olan fikir tam olarak şu şekilde "Nasıl olsa biri çıksa başka birini bulurum, ne de olsa sigorta yapıyorum" yani bu kafayla olduklarından dolayı sürekli bir döngü şeklinde biri gidip diğeri geliyor. Kaldı ki devlet dairelerinde çalışan memurların bile sigortası tam yatmıyor, örnek olarak döner sermaye ödemesi mantığından yola cikarsak eğer o ödemeler mevcut sigortaya eklenmiyorlar ve bu yüzden emeklilikte problem oluyor. Bunun en büyük ikinci sebebi hukuksuzluk ne yazık ki, çoğu özel sektörde yapılan mesainin ücretleri elden verilir ve sigortaya yine eklenmez. İşin özü bu kan emici düzenler değişmediği sürece hiç bir şey olmaz

    Edit; Sağlıkçıyım ve hastanelere iş başvurusu yaptığım vakit İK dan aldığım geri dönüşler asgari ücret yönünde, asgari ücretin mantığı en temel vasıfsız bir insanın almasi gereken bir maaş türü, fakat bizim çakal işverenlerimiz nitelikli veya niteliksiz herkese aynı şeyi teklif ediyor. Bunların yüzüne karşına tüm manevi değerlerine sövsen sadece yüzüne bakıp gülerler çünkü biliyorlar ki o işi ben kabul etmesem benden daha zor durumda olan ve benimle aynı statüde olan biri kabul edecek.

  • ⭐⭐

    @Murat-4 lojistik sektöründe bulunan birisi olarak naçizane bir kaç tavsiye vermek isterim. Bizde tır yok , ama piyasada ciddi bir şöför açığı var. Büyük firmalardan ziyade orta ölçekli firmalara başvurmayı deneyin. Bazı firmalar şöför olmadığı için akademi kurdu,belli şartları sağlayanlara tır sürüş eğitim desteği ve sözleşme yaparak uzun süreli çalıştırmak istiyorlar. Yurtdışı tır şöförü olarak çalışırsanız maddi olarak yurtiçinden ayrılırsınız hemde pasaportunuzla bir çok ülke görebilirsiniz. Bu tür ilanlar genelde sarı sitede oluyor,ordan takip edin derim.


  • @selamibasaran


    benim yaşadığımın birebir aynısını videoda anlatmışlar, izleyemeyecekler için özet geçeyim bu kişi uluslararası çalışan bir tır şoförü kendi tanıdığına iş bulamamış çevresi olmasına ve sektörün içinde olmasına rağmen, bu konu hakkında konuşmuş.


  • @selamibasaran Bir iş teklifi geldi kamyon tarzı Iveco araç ile Avrupaya makina parçası götürme işi bı abim başladı, günlük 100 Euro sanırım 4 gün gittin 400 Euro vb 4 5 ayda 6 ,7 ülke gezdi, düşünüyorum bende 😀



  • Yahu arkadaşlar ben bir şey sorucam. Şimdi ben ilk DV Başvurumu 18 yaşında yapmıştım. Bu sene 19 oldum. Yine denedim. Benim bildiğim Amerikada reşitlik yaşı 21 Ben bu yaşımda deniyorumda belki yaşım bile tutmuyor. Kafam buna takıldı.

    Yabancı forumlara baktımda hiç denk gelmedim 18,19,20 yaşlarında kazanan birine

    Aydınlatabilcek var mı arkadaşlar 🥸

  • ⭐⭐

    @Murat-4 Yukarıdaki iletide yazmayı unutmuşum,masanın diğer tarafına geçip düşünelim ortalama bir tır 3-5 milyon tutuyor. Kasko ve sigorta maliyeti senelik 100k tl. Tamirat vs masraflarını söylemeyeyim. Yeri geliyor parasıyla arabanı yaptıramıyorsun. Sanayide personel eksikliğinden. İşverenlere de arada hak vermek lazım.
    Ben işverenim. 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

79
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum