J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
-
Herkese merhaba ,Benim waiver surecinde 2 kasim itibariyle case durumum recommendation sent duruma gecti ,suan notice belgesini bekliyorum,daha once recommendationdan sonra notice belgesinin size ulasmasi ne kadar surdu ?sureci tamamlanlananlar veya benim durumumda olanlar bana bilgi verebilirmi ?
-
@EmirhanKurt Bizim de 26 Ekim recommendation 10 Kasım'da geldi notice belgesi. Recieved date olarak 1 Kasım görünüyor. Onay bekliyoruz bakalım.
-
@TheMaddie Ben de benzer durum var. Bazı durumlarda istifa etmeye gerek olmayabildiğini duydum ama mantıklı da gelmiyor. Ben de kefalet senedi imzalayarak sabbatical ile geldim. Sadece maaşımı alıyorum. Farklı bir vize kategorisine başvuru yapacağım için süreçten emin olmam gerekiyor. Konsolosluk Yök e Yök'de üniversiteye soracak. Kefalet senedi imzalandığı için de 2 yıl kuralına tabi olacağız. Bir de bu sayfada çok güzel deneyimler anlatmış arkadaşlar, sağolsunlar. J1 sadece researcher scholar olarak gelenlere verilmediği için muhtemel work and travel ile gelenler de var. @TheMaddie ve benim gibi olanları anlamak zor oluyor mesajlardan, bir de 60'dan fazla sayfa olunca... Sanki istifa edince 2 yıl kuralını kaldırmak mümkün olacak gibi görünüyor. Deneyimli arkadaşlar görüşlerini bildirirlerse sevinirim.
-
Arkadaşlar 15 Kasım itibari ile favorable recommendation geldi bilgilendirmek istedim
-
@ozenrame İstifa edip senedin bedelini ödediğimizde 2 yıl kuralını kaldırabileceğimizden hiç şüphem yok. Ama süreci ABD'de iken halledelim diyemiyoruz bu durumda. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyelim. Bu konuda çok bir bilgi yok maalesef. Allah bir kapı açar da işlerimizi hallederiz inşallah.
-
Arkadaşlar bir de bir sorum daha var. Benim Amerikalı bir sevgilim var. Evlenelim al greencardını kurtul dedi. Ancak 2 yıl kuralım varken ABD'de yahut Türkiye'de evlenirsem green card alabiliyor muyum bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
-
@TheMaddie aslında Amerika'dayken yaparbiliriz. Sonuçta kuruma dilekçeler artık eimza ile veriliyor. Süreçle ilgili personel işlerini de bilgilendirirsek yazı geldiğinde istifa edip parayı geri ödediğimiz zaman bizimle bir ilişiği yoktur diye yazarlar aslında. En mantıklısı eğer hala j1 nin 5 senesi varsa, kalan seneye kadar j1 uzatıp istifa sürecini başlatmak.
-
@TheMaddie ne yazık ki 2 yıl kuralı yine geçerli. Değişen bir şey olmuyor.
-
Anladım çok teşekkür ederim @ozenrame
-
Arkadaslar merhabalar, no objection letter haricinde belgelerim DOS a ulasti. Acaba no objection letter in durumunu hangi iletisim kanalindan sorabilirim ? Ayni durumda olanlar hangi email adresinden veya telefondan elcilikle iletisime gectiler ? Bilgilendirirseniz sevinirim. Iyi pazarlar!
-
@chimia şuna mail atabilirsiniz [email protected]
-
Borcun yuzde 20sini odemeniz lazim no objection alabilmeniz icin ama kurumdan kuruma da degisiyor kuruma sormanizi oneririm.
-
@gubaz53 tesekkurler bilgilendirdiginiz icin. @EfeNevada hatirlatma icin tesekkur ederim, yuzde 20'sini odemistim sadece borcu yazisi yoktur yazisini almak icin bekliyorum.
-
Merhaba, 17 Kasım itibariyle case approved oldu. Bekleyen tüm arkadaşlara kolaylıklar dilerim .
-
@ozenrame merhaba, süreçle ilgili ben de benzer bir durumdayım, detaylı bilgi alırsanız yazabilir misiniz? hepimize kolay gelsin
-
@chimia merhaba, borç nereyeydi acaba meb veya yök müydü?
-
@ac2261, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
@crazycells cevabiniz icin tesekkur ederim. Sirketim EB-3 icin sponsor olmayi teklif etti. LC islemlerine gelecek ay baslamayi dusunuyoruz. Ben tekrar geldigimde de waiver a basvurup sonraki asamaya gecmeyi planliyoruz. Surec de zaten hemen hemen ayni ana denk gelmis oluyo
Evet, EB-3 icin waiver'a ihtiyaciniz olacak. Eger statunuzu uzatmaniz gerekiyorsa uzattik sonra, uzatmaniz gerekmiyorsa en yakin zamanda waiver surecine baslayabilirsiniz.
-
@benjaminblacks, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Turkish embassy adına gönderilecek money order 31 dolar değil miydi?
evet, guncel miktar $31. Ilk iletide en alttaki guncellemelerde yaziyor...
-
@seda-dogan, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhabalar,
Benim basvurum icin durum soyle: DS-3035 gonderilme tarihi: 5 Mayis (Sisteme 25 Mayis'ta received olarak girdi). 6 Haziran'da, NoS elcilik tarafindan DoS'a gonderildi. NoS gonderildiginden beri neredeyse 2 ay olacak, fakat hala sisteme girilmedi. Durumu aciklayan mail de attim fakat bir donus alamadim. Basvurumun degerlendirilmeye baslanmasi icin NoS'unda sistemde "received'' olarak gozukmesi gerekiyor diye biliyorum. Bu konuda ne yapabilecegim konusunda tavsiyelerinizi alabilir miyim? Elcilige ulasip tekrar gonderilmesini talep etmek mantikli olabilir mi ? Bu bilgilerin hepsini ilk sayfadaki excel sheet'e islemis bulunmaktayim.
Excel sheetin faydali oldugunu dusunuyorum, cok tesekkur ederiz. Bir oneri olarak, excel sheet'e "NoS'un Sistemde Gorulme Tarihi" olarak bir column daha eklenebilir mi?
Tavsiyeleriniz icin simdiden cok tesekkurler.
"NOS'un sistemde gorulme tarihi"ni cizelgeye ekleyebiliriz, ama aslinda bu tarihin surece bir etkisi, katkisi yok. Zaten DOS periyodik olarak dosyalari degerlendiriyor. Bu bilgiyi excel'de istemek insanlari yanlis yonlendirir diye korkuyorum.
Email atmis olmanin da bir etkisi yok kanimca, sadece sisteme girislerini yapiyorlar, ama onemli olan tek sey gercek hayatta dosyanin durumu, bilgisayarda nasil ve ne zaman gorundugu onemli degil. Cunku favorable recommendation'i verince zaten tum bilgileri girmis oluyorlar sisteme...
Siz, boyle dusunmuyor musunuz?
-
@Birgariphayat, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak
Merhaba arkadaşlar intership programına açıköğretim onlisans turizm öğrencileri katılabiliyor mu,yaş sınırı var mı 1.sinifta yapılabiliyor mu acaba
Su bolumdeki basliklari incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/category/149/uzun-veya-kısa-dönem-staj-programları
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum