İngilizce'yi nasıl öğrenmeye çalışıyorsunuz?
-
İngilizce hem oyun hem ögrenme faydalı bir web sitesini herkese tavsiye ederim www.mikeandcate.com -
@gallifrey TEŞEKKÜRLER
-
@travelleth ben bu yaziyi iyiki gordum. Gercekten tek yontem bu olabilir İngilizceyi...
-
Asıl motivasyonu şu şekilde açıklayabilirim, hiç bir bilgi acı çekmeden öğrenilmedigi için yabancı dil konusunda da buna katılıyorum. Gerekirse istemediğiniz zamanlarda bile ilgi alanlarınıza göre videolar izleyip yazılar okuyacaksınız. Bunca zaman böyle yaptım ve okullarda öğretilen işi boş eğitimden ziyade kendime daha çok şey kattım, sizlere de tavsiyem acı çekerek öğrenmek. Elbette mola vereceksiniz ya da o an sıkılmış olacaksınız ama işin sonunda bir şeyleri başarmak için, merdivenleri tırmanmak için buna mecbur kalmanız gerekecek.
Orkun londoner ; https://youtube.com/@OrkunLondoner
FK Language ; https://youtube.com/@FKLANGUAGE
Bu iki kanalı öneririm, yalnızca Orkun biraz daha işi ciddiye alıp dalga yapmadan anlatıyor. FK Language Fercan ise tam tersi eğlenerek anlatmayı seviyor. İkisinide deneyip tarafınızı seçebilirsiniz.
-
U Uçan hollandalı bu başlıktan bahsetti
-
@celica, içinde söyledi: İngilizce'yi nasıl öğrenmeye çalışıyorsunuz?
@travelleth ben bu yaziyi iyiki gordum. Gercekten tek yontem bu olabilir İngilizceyi...
Gerçekten de öyle :)
-
Bu ileti silindi! -
İngilizce özel ders öğretmeni olarak en kolay yöntem- her gün ama ger gün 5-10 dk bir şeyler izlemek/ dinlemek…
En favori filmin altyazısız izlemek, zaten filmde ne oluyor biliyorsunuz.
Devamlılık ve çalışmak. Ve tabi ortam çok önemli, inanın ki Amerika’ya gelince süreç daha hızlı ilerleyecek. -
Başlangıç düzeyi için Duolingo ve Voscreen uygulamarını tavsiye ederim. Orta seviye tamamen ingilizce içerik tüketmeli ve ekstra olarak günlük tutup, video çekerek üretim aşamasına geçmeli. İleri düzeye geçmek için kesinlikle ingilizce kitap okumayı öneririm. Ekstra olarak sizinle aynı ilgi alanlarını paylaşan insanlarla sohbet etmek için reddit e göz atabilirsiniz. Sesli sohbet etmek için discord kanallarına da göz atabilirsiniz. Bu arada speaking diğer becerilere göre genelde geriden gelir. Bu konuda ilerlemenin yolu kendinizi konuşmaya zorlamaktır. Başlarda cesaretiniz kırılabilir. Umursamayın ve konuşmaya devam edin. Başlangıçta diğer insanlarla konuşmaktan çekinenlere kendi kendine konuşmayı öneririm. Kendinizle konuşacak konu bulamıyorsanız izlediğiniz diziyi ya da filmi durdurup o ana kadar yaşanan olayları anlatabilir veya yorumlayabilirsiniz :)
-
Şu internette satılan set halindeki kitapları alarak dil öğrenebilirmiyiz?
-
Eğer temel bilginiz varsa mobil uygulamaları öneririm
-
@hbtenerji spesifik uygulama oneriniz var mi acaba? duolingo varmis, kullandiniz mi?
-
pratik yapmak için mobil hattınızın çağrı merkezlerini sömürebiliriz :D bugün Türk Telekom'u aradım, for english press 99 diyordu gaza gelip bastım sorunumu bu şekilde çözdüm :) hem pratik te yapmış oldum. karşıdaki de türk olduğu için anlamada sorun çekmedim. bundan sonra havadan sudan aramayı düşünüyorum.
-
@celica, içinde söyledi: İngilizce'yi nasıl öğrenmeye çalışıyorsunuz?
@hbtenerji spesifik uygulama oneriniz var mi acaba? duolingo varmis, kullandiniz mi?
Duolingoyu 3 yıl kadar kullandım. Faydası yok diyemem ama şöyle bir şey var, ben unutmamak için tekrar yapmak amacıyla kullandım. Yıllar evvel kurslara gitmiş Advanced seviyesine gelmiştim. Yani bildiğim için kolay gelmişti. Sonra almanca ve ispanyolcaya başladım. İşte onlarda biraz zorlandım. Çünkü uygulamada hem yazım hem dinleme hem de konuşma var :)
-
@celica
Sistem is error... :) -
Duolingo vb uyugulamalardan
-
https://chromewebstore.google.com/detail/simple-translate/ibplnjkanclpjokhdolnendpplpjiace
Ozellikle cumlenin baglamini anlamada cok ise yariyor bu tarz eklentiler. Bugun azicik da olsa Ingilizce biliyorsam bu eklenti sayesindedir.
Eger cumlede anlamadigim bir kelime varsa cumleyi bu eklenti ile ceviriyorum. Sonra bilmedigim kelimenin cumledeki anlamini alip not ediyorum. Aksama da tekrar ediyorum daha kalici oluyor. Asla sozluk acmadan kullanilmasi gerektigi yerleri de bilerek baya kelime ogrendim herkese tavsiye ederim Simple Translate'i
Duzenleme: Bugun yaptigim online Ingilizce testlerinden B1 seviyesinde oldugumu ogrendim. 2 yil oncesine kadar "Ingilizce bilmeden Amerika'da yapilabilir mi?" diye arastirma yaparken kendimce basari sayilabilecek bir seviyeye bu eklentiyle ciktim diyebilirim.
-
kelimeleri, örneklerle alıştırmalarla açıklayan güzel bir kitap serisi
-
-
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum