Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @asariel vizeyi cebinize koymadan hiç bir malınızı satmanızı tavsiye etmem zira 2023 kazananları son aylarda mülakat almalarına rağmen konsolosluktan geri çevrildiler bu ülkede hiç bir şeyin garantisi yok ona göre hareket edin tavsiyem.


  • @asariel yazdıklarınız karşısında ben gerildim umarım kazanırsınız ve sorunsuz gidersiniz


  • @asariel Umarım çekilişi kazanır ve planladığınız gibi yapabilirsiniz. Fakat ev eşyalarına güvenip dolar yapmaya çalışmak sadece vizeyi aldıktan sonrası için mantıklı. Zira red yeme olasılığı da mevcut ve bunu iyi bildiğinizi düşünüyorum. Kendimdeki plandan örnek vereyim; çekilişi kazanma durumunda hemen arabamı satışa çıkarıcam, yaklaşık 30K, elde var yaklaşık 10K, bankadan kredi çekicem 10K. Yani hesap dökümünde 50K göstermeyi düşünüyorum (eşim ve 3 çocuğumla). İlave olarak da arsa tapusu 😀 Arabayı vize onayı almasam dahi satmamda sorun yaşamam, aynı meblağlarda yeniden alırım. fakat arsayı asla satmayı planlamıyorum. Ben Amerikaya tamamen taşınmayı düşünüyorum ama evi kapatmıycam. Ailemi görmeye geldiğimde yatacak yerim olmalı..


  • @gknatak97, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    @asariel vizeyi cebinize koymadan hiç bir malınızı satmanızı tavsiye etmem zira 2023 kazananları son aylarda mülakat almalarına rağmen konsolosluktan geri çevrildiler bu ülkede hiç bir şeyin garantisi yok ona göre hareket edin tavsiyem.

    Evet kesinlikle doğru, zaten vize görüşmesinde varsa aracınızı ya da taşınmazınızı gösterebiliyorsunuz diye biliyorum. İlla nakit olarak hesapta olması gerekmiyor yani paranın. Vizeyi cebe koyup sonra malları satıp savmaya başlamak lazım.


  • @Serapp Çok teşekkür ederim amin inşallah ☺


  • Geçen seneye göre muhtemelen sayı düşecektir. Geçen sene 2.hafta heyecanla başvurmuştum. Şimdi son 1 gün kala başvurdum 😃


  • Selamlar, Born City kısmına birkaç videoda o şekilde yazıldığını gördüğüm için pasaportta "KONAK" yazmasına rağmen "Izmir" yazdım.
    Bu durum bir problem çıkarır mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mr-None bu kadar masum hataları göz ardı ediyorlar


  • Bu sene başvurularda içimde bir isteksizlik vardı, hatta o kadar isteksizdim ki son gün bildirimin gelmesi ile hadi bu sene de deneyelim dedim. Bu sene de lotomuzu oynadık efenim. Umarım tamamen hazır olan ve isteyenlere çıkar. Sevgiler...


  • Herkese iyi akşamlar bende 2023 kazan olmama ragmen numaram 18binlerde idi malesef mülakat sırası gelmedi.Bu yilda baş vurduk hayirlisi bakalim.Isteyen herkesin kazanmasini ve bol şans dilerim .


  • @Onurfidan tebrikler, sağlıkla büyütmeniz dileği ile. Bol şans.

  • ⭐⭐⭐

    @Yıldıray81, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Günaydın. Sayaç gelmiş diyorlar fekat ben göremiyorum. Ben neden göremiyor olabilirim? 🙄

    Pcden giriyorsan sayfanı yenile. Mobilden (samsung, firefox) baktım bende de çıkmadı.


  • Merhaba

    Kısmetse ilk kez green karta başvuru yaptım ailemle(eşim ve 2 çocuğum la),sorularım umarım bulanaltmaz başkalarına da yardımcı olur,
    1.olduki eşim kazandı veya ben ,ailecek sağlık kontrolünden geçicezmi
    2.esim kazansa eşim yerine ben gitsem kabul edilir mi
    3.bankaya yatırılacak para,göstermelik olarak başvuru bitene kadar dursa konsolosluktan çıktıktan sonra çekmemiz sorun teşkil eder mi (o anki ekonomik durumdan dolayı örnek olarak birinden borç alıp bankaya yatirsak sonra çekip geri versek,kendini idame edicek meblayi birakicam hesabımda )
    4.dolayli olarak evim var(babamın üstüne )bankaya yatırılması gereken parada değişiklik yapilirmi ,yani en az 15$bin yerine örnek 10$bin olabilir mi
    Yardımcı olanlara şimdiden canı gonulden teşekkürler.


  • Cevap: DV2024 Sohbet Odası
    2025 kurası sonucunda umarım bizede sohbet odası açma veya bizden önce davrananlara fayda saglamak nasip olurrr

  • ⭐⭐⭐

    @asariel bu abartılı miktarlar biraz tanıdık geldi daha öncede galiba böyle bir hesaplama yazmıştınız forumda bir başlıkta yada sizle çok benzer şekilde miktar belirten başkasıda olabilir. O noktasını geçeceğim o zamanda zaten o miktarlarla ilgili yorumumu belirtmiştim ama bahsettiğiniz evi kapama, bütün eşyaları satma vs gibi noktalar çok riskli adımlar isterseniz dosya numaranız 1 olsun mülakat alacağınız garanti olsun ama vize alacağınızın bir garantisi yok onun için bu tarz büyük hamleler olası bir olumsuz sonuçta sizi zaten yaşayacağınız üzüntünüzü 2-3 katına çıkaracaktır dikkatli olmak lazım.


  • @fredyjones hadi inşallah


  • @halibay nasibindir inşallah, seninde bizimde herkezinde


  • genel olarak yazilanlari okuyunca hem uzuldum hem insanimizi bu hale getirenlere kızdım.

    bence, insanlarin umutlarini kaybetmesi adeta yasarken olmesi demek. gecmis yillarda ulkenin durumu bugune gore daha iyi durumdayken insanlar ilk 25.000 hatta 30.000 e kadar cn icin mutlu oluyor cogunlukla da mulakat tarihi ve sonrasinda vizelerini aliyordu. aos ya da baska bir ulkede mulakat almak 30.000 ustu icin dusunulecek bir durumdu.
    trump, covid 19, afganistan vs. derken surec tikanmaya basladi. bunlar olurken ayni gunlerde birileri de ulkenin icinden gecti.
    simdi ise cs 5000 ustu ise aos ya da baska ulke dusunmek cok normal. diger yandan cekilisi kazanma dusuncesi akla gelir gelmez ayni anda bu isin maddi boyutu da geliyor.
    bir cok mesajda forumda eski hareketliligin olmadigindan bahsedilmis, bence basvuranlarin hayalleri degistigi icin bu sakinlik. daha once vizeyi alinca nereye yerlesirim, ne is yaparim diye hayal kurulurdu, simdi buyuk cogunluk kazansam bile sira gelir mi, dolar ne olur gibi seyler dusunuyor. ne yazik ki hayalde bile yurtdisina cikmak sorun haline geldi.
    ben mi? o kadar uzun zamandan beri basvuruyorum ki.... hatta gidince tir soforlugu ile baslarim diye hayal kurarken gitmeden tir soforu oldum bu satirlari da dinlenirken yaziyorum.
    hayat cok enteresan, umutlarinizi asla kaybetmeyin, hersey hayal etmekle baslar ve ayaklari yere basmak her zaman onemlidir. ilk basvuru yapanlar cok heyecanlanip cikmazsa biraz fazla uzulse de cikarsa ne mutlu , cikmazsa hayat kaldigi yerden devam eder. biga dan selamlar....


  • @ebaris86 Teşekkürler inşallah:) hepimize bol şanslar.


  • @CEKU Ağzına sağlık abim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum