Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

Kanada
1.3k 181 44.7k 170

• @Seda-Uysal-Avcı Çok teşekkür ederim, ne güzel anlattınız (:

Ufacık bir yardım daha rica edeceğim ve zamanınızı daha fazla almayacağım.

Ben 6 aylık eğitim için ön kayıt yaptırmıştım. Yani vize başvurusu yaptığım sırada 6 aylık program bütçeme uygundu. Ama öyle bir beklettiler ki (94 gün), şimdi 4 aylık program daha doğru bir opsiyon benim için.

Ben de diyorum ki, henüz asıl kayıt gerçekleşmemişken okulu 4 aylığa çevirsem (ki çevirebiliyorum, okul buna şu aşamada izin veriyor) , havalimanında bir sorun yaşar mıyım?

Danışmanım sıkıntı olabilir dedi (vize başvuru beyanında 6 ay üzerinden evraklar sunduk diye) ama bana daha çok kişisel ya da acenta menfaatlerini düşündüğünden demiş gibi geldi. Çünkü POE (letter of introduction) örneklerine baktığımda border officer'a bu bilgileri verecek detayda bir içerik yazmadığını gördüm. Ayrıca herkese sordukları sorularda da böyle bir merakları olmadığı görülüyor. Zira sorular şöyle;

• Neden geldiniz?
    • Okul kabul belgeniz?
    • Hesap bilgileriniz?
    • Konaklama bilgileriniz?

Sunacağım dokümanlar bu soruların hepsini yanıtlıyorken, kimsenin ''başvuruyu 6 aylık yapmışsın ama okula 4 aylık kayıt olmuşsun, seni alamayız kusura bakma diyeceğini sanmıyorum..''

Sizce doğru mu düşünüyorum?

Şimdiden teşekkürler

• @Unseen eğer okul ücretini ödeyip başvuruyu yaptıysanız hiç değiştirmeyin çünkü geri iadede türkiyedeyseniz kesinti olacak. ücret yatırılmadıysada siz buraya gelince okulunuzla görüşerek kendiniz sürenizi uzatıp kısaltın. onların size sunacaklarıçok cazip teklifler de olur. aradan danışman çıkınca alternatifler çoğalacaktır buraya geldiğinizde göreceksiniz🙏🏻

• @Seda-Uysal-Avcı Ücreti yatırmadım ama gitmeden yatırmam gerekiyormuş. Dolayısıyla 4 ya da 6 demeli ve ödeme yapmalıyım. Gümrükte bir sorun yaşayacağımı sanmıyor ve 4 demeyi düşünüyorum.

• @Unseen En mantıklısı TRV- VISITOR vize almak.. Suresi pasaportun bitim suresine kadar oluyor. 10 yıllık pasaport ise 10 yıllık TRV- VISITOR vize veriliyor.. Bununla 10 yıl boyunca kanada'ya giris / cıkıs yapabilirsin. Her girişinde maksimum 6 ay kalış hakkın oluyor.

Ayrıca TS2023 başvurusu ile 3 yıllık open work permite sahibi isende 3 yıl boyunca kanada içinde kalabilir istedigin bir işte çalısabilirsin yani bir nevi hem oturum hemde çalışma izni gibi dusunebilirsin.. Üstelik geçerli TRV- VISITOR vizen oldugu sürece giriş / çıkış yapabilirsin..

Tavsiyem pasaportunuzda birde amerika vizesi olursa amerika üzerinden kanada ucusları uygun fiyat oluyor ayrıca istediginizde kanada'dan amerikaya'da gezmeye tatile gidebilirsiniz.

TS2023 tam bir tarihi fırsat gibi birşey oldu. Bu kadar kolay 3 yıllık oturum ve çalışma izni veren başka bir ülke yok gibi şu an ! Üstelik birde TRV- Visitor vize sahibi isen çok ideal bir durum

• Bu ileti silindi!

• @Seda-Uysal-Avcı
    TS2023 ile alınan 3 yıllık oturum ve çalışma izni ile sosyal yardımlardan faydalanabiliyormuyuz ?

Çalışmazsak belli bir ücret, yiyecek yardımı,( Food bank) v.s. gibi yardımlar devlet tarafından veriliyor mu ?

En önemlisi ise 3 yılın sonundan bu çalışma izni süresi nasıl uzatılıyor ?

• @tennis_player sosyal yardim almamaniz PR icin yani oturum icin daha avantajli. Sosyal yardim almaniz icin belli kriterler var. Calismadan sosyal yardimla ne kadar gecinebilirsiniz ki? Yardim alirsaniz calismaya baslayinca kesilecek ki bazilari bunu bildirmiyor ki oturum da en buyuk sikinti bu. 3 yili yasayacaginiz eyaletin programina gore ayarlarsaniz PR kolaylasir. diliniz , is deneyiminiz ve egitim seviyeniz ile verilecek toplam
    puaninizin ne kadar yuksekse PR ve ardindan vatandaslik gelir.

• @Seda-Uysal-Avcı bu anlamda PR in hangi şehir/eyalat daha avantajlı?

• @tennis_player TS2023 ile alınan 3 yılık çalışma ve oturum izni ile PR ( kalıcı oturum ) nasıl elde ederiz ? Yöntemleri nedir ?

Diğer sorumda bu 3 yıllık çalışma iznini üç yılın sonunda tekrar uzatabilirmiyiz ? Yöntemleri nedir ?

• @thisistheway kanadayı eyaletleri ve göçmen programlarını inceleyip kendinize en uygun olanı tercih ediniz. Fransızcanız varsa QC büyük kolaylık

• @tennis_player bu soru çok kapsamlı sizin eyalet programlarına tek tek göz gezdirmeniz gerekiyor. Biz 2 yıl bu süreçdeyiz eğitiminizi dilinizi yaşam koşullarınızı hepsini birlikte düşünüp verebileceğiniz bir karar. Vakit buldukça programlara ,eyaletlerin hava ,iş ve yaşam koşullarına bakarak şekillendirebilirsiniz

• @Seda-Uysal-Avcı, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@thisistheway kanadayı eyaletleri ve göçmen programlarını inceleyip kendinize en uygun olanı tercih ediniz. Fransızcanız varsa QC büyük kolaylık

Teşekkür ederim tavsiye için. Deneyimlerinizi okumak isteriz böyle bir paylaşım içerisinde olursanız tabii 🤓

• Selamlar herkeze
    10-10-2023’te kanadaya geldim
    10-10-2023’te OWP başvurusunu yaptım
    17-10-2023’te sistemden OWP onayı geldi
    23-10-2023’te kağıt posta ile elime ulaştı.
    OWP için Süre olarak bilgi isteyenlere referans olabilir. Başvuruyu Vancouver’dan yaptım.

• @Ademst Nerede konaklama yaptınız ? Vancouver çok pahalıymış
    Netice belli olana kadar kanada dışına çıktınız mı ?
    SIN numarası nasıl alınıyor ?
    Work permit alınca geri döndünüz mü ?

Genelde work permit çıkınca geri dönen çok oluyor. Yaşam maliyeti ve masraflar çok yüksek deniliyor kanadada yaşamak için. Hemen iş bulunamadığı için geri dönüp iyi bir bütçe ile tekrar gitmeyi amaçlıyorlar genelde.

İş aramada kanada için cv. özgeçmiş formatı farklıymış. Tek sayfa halinde olmalı deniliyor. Yoksa degerlendirmiyorlarmış. Onun dışında magazalarda ve restorantlarda eleman aranıyor ilanları asılı deniliyor. Onlara cv bırakılıyormuş.

İş arama deneyiminiz oldu mu ? Elde edilen aylık kazanç ile konaklama ve diger tum masraflar karşılanıyor mu ? Yoksa oda kiralama ile konaklama oluyor ? Yuksek kiralar deniliyor

• Eylül ayında 1 günlüğüne Toronto'ya gidip TS2023 için başvurup döndüm. Çalışma izni 3 hafta gibi sürede onaylandı. Orada beklemedim. Şu anda da İstanbul'dayım. Başvuru esnasında CA sınırlarında olmanız ve izin çıkarsa posta ile belgeyi almak için bir adrese ihtiyacınız var. Ben arkadaşımın adresini yazdım, onun evine gitti izin belgesi.

• @Burak kanadaya 1 gunlugune mi gittiniz ?

• Adres bulmak sıkıntı. Biletler de pahalandı. Tren kaçtı galiba.

• @katafalk2 Posta adresi kiralama yapabiliyorsun.. Online yerler var.. virtual mailbox deniliyor. Sana özel bir posta adresi tanımlıyorlar ..Bircok yer var bu hizmeti veren
    Birçok kişi ts2023 work permit belgesini bu şekilde posta ile teslim aldı

• @best06
    Peki TRV- Visitor vize ile giriş / çıkış durumunda nasıl oluyor ? Neticede kanada'ya turist statusu ile giriş yapılıyor ve kalıs hakkı 6 ay oluyor. Sistemde bu formatta algılanıyorsunuz. Çünkü girişte work permit sahibi oldugunuz ile ilgili bir bilgi teması olmuyor ..Değil mi ?

Pasaport giriş kayıt CSBA tarafından yapılıyor. Work permit ise ayrı bir belge ve IRCC tarafından duzenleniyor. Kısaca her ikisi ayrı departman. Yani turist olarak giriş yapıldıgında sizin work permitinizi sistem bilmiyor ki. Burada bir paradoks var... Haksızmıyım ?

Bu TS2023 konusu yeni bir oluşum oldugu için turist olarak giriş ve work permit sahibi olmada bu 6 ay üzerinde kalış sürelerini henuz deneyimleyen yok gibi. Acaba 6 ay sonunda bir yerlere bildirim yapılmalı mı ? Bakın ben turist olarak giriş yaptım ama aynı zamanda work permit sahibiyim ve kalışımı uzatmak istiyorum şeklinde ? Bence çok önemli bir konu. Eğer bilmeden 6 ay kalış suresini aşarsanız cok farklı problemlerde cıkabilirmiş.. Çünkü sistem otomatik olarak raporluyor sanıyorum

• TS2023 ile open work permit aldım ve kanada dışındayım. Tekrar kanada'ya gideceğim ve TRV- Visitor vize ile gideceğim.
    Bu durumda girişte deklarasyon bilgilerinde kiosk makinesinde seyahat amaçıma ne yazmam gerekiyor ?
    1- Personel / In transit ( Kişisel - Turist - Visitor / Transit gecis )
    2- Work ( Çalışma )
    3- Study (Eğitim )
    Bu seçeneklerin hangisini işaretlemem gerekecek ?
    Turist / Visitor seçersem ne olur ?
    Work secersem ne olur ?
    Farkları nedir ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k