Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar ben 19 yaşındayım malum askerlik var green card çıkarsa ne yapmam gerekecek ? Meslek lisesi mezunuyum.

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 6 aydan fazla kalındıysa o ülkeye gidip mi almak lazım acaba yoksa konsolosluk kendisi mi talep ediyor? Mesela bu durumu mülakat mailinde felan belirtiyorlar mı bu belgeleri getirin diye? Ben dil okulu nedeniyle 9 ay kadar başka ülkede kaldım oraya git gel gereksiz masraf olur tekrardan. Bu arada 9 ay kadar sürekli oturum değil 2 sefer ülkeye gir çık yaptım


  • @ayvalik10 Buradaki bir gönderisinde @crazycells Bey halihazırda yabancı bir ülkede 6 aydan uzun süredir bulunuyor isek ve/veya toplam 1 yıldan uzun süre yabancı ülkede kaldıysak bu ülkelerden polis kağıdı istendiğini yazmış fakat siz sadece 6 aydan fazla deyince kafam karıştı 😵

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak/413

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @newbie97 gir çık değil orada ikamet ettiysen alacaksın. Bu arada konsolosluk istemiyor sen gidip bizzat talep ediyorsun. Mülakat mailinde gelecek evraklar yazıyor ancak bu kadar kısa sürede alabilmen imkansız ondan kazandığını gördüğün zaman hemen işlemlere başlamalısın.


  • @newbie97 Sizin hangi ülkede kaldıysanız oranın konsolosluğuyla bir iletişime geçin isterseniz, cunku değişiklik göstermekte kimi türkiyedeki konsolosluktan halledebilirken kimi de kaldıgı ülkeye gitmek durumunda diye biliyorum


  • @Rizamrs Bana sorarsanız eğer zaten Ankara kılıf arıyor. Her şey güllük gülistanlıkken bile bazı ayları boş geçiyor bazı aylarda az mülakat dağıtıyor vs. Ha bundan daha kötüsü de olamaz mı olur tabi ama her zaman pozitif düşünüp Allaha dua etmekten başka çaremiz de yok çünkü yok Covid xx varyantı olacak kapanacak mıyız yok savaş olacak bizi etkiler mi vs düşüncelerle kendi kendimizi yiyoruz bunlar beni de etkiliyor bu arada böyle yazıyorum diye bu takmıyor gibi düşünceniz olmasın 🙂


  • Merhaba Daha önce mutlaka sorulmuştur fakat forumun arama kısmında " Aşı " olarak arattırdığımda bulamadım , Ben 1987 yıl istanbul dogumluyum o dönemde hastanelerde elektronik sistem malum yoktu . Deftere aşılar işleniyordu . Hangi aşılarımızın oldugu yada hangilerini tekrardan yaptırmak gerektiği , yada buna gerek olup olmadıgını nasıl en kolay sekılde ogrenebılırız ? Dogdugum hastane istanbulda tasındı ve 2 ye bolundu arsıvlerıde 30 yıldır saklıyor olamazlar . Varmı bu konuda bilgisi olan ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pekinduck resmi sitede ki yazıları sana ekliyorum

    1- Polis sertifikasının gerekli olduğu ülkeleri belirleyin. Polis sertifikasına ihtiyacınız olacak:

    Eğer sen 6 aydan fazla bir süredir ülkenizde yaşıyor ve sen 16 yaşında veya daha büyük

    Eğer sen 12 aydan fazla farklı bir ülkede yaşıyor ve sen o zaman 16 yaşında veya daha büyüktü

    Eğer sen herhangi bir nedenle tutuklandı ve sen tutuklama sırasında herhangi bir yaş vardı
    (Not: ABD ve İran'dan polis sertifikaları gerekli değildir)

    2- Uygun polis makamlarına başvurun. Polis sertifikası alma hakkında ek bilgi Ülkeye Göre Karşılıklılık sayfa.

    Polis Sertifikaları Hakkında Önemli Uyarı: Bazı ülkeler belirli bir Polis Sertifikası gerektirir: Polis Sertifikalarını doğru bir şekilde istemek ve almak için form isteyin. Ülkeye Göre Karşılıklılık sayfa bu ülkeleri gösterir. Lütfen, bazı ülkelerden polis sertifikalarının kullanılamadığını unutmayın.

    3- Aşağıdaki polis sertifikalarını ibraz etmelisiniz:
    – o bölgedeki ikamet sürenizin tamamını kapsar;
    – uygun polis makamı tarafından verilmiştir;
    – ve tüm tutuklamaları, tutuklama (lar) ın nedenini ve kaydedilen her davanın düzenini içerir.

    ikinci soru ne kadar geçerlidir.

    İkamet ettiğiniz ülke için, bir polis sertifikası veriliş tarihinden itibaren 12 ay boyunca geçerli kabul edilir. Daha önce ikamet ettiğiniz diğer ülkelerden alınan polis sertifikaları, ülkeye geri dönmemeniz ve altı ay veya daha uzun süre orada ikamet etmeniz koşuluyla süresiz olarak geçerlidir.

    Ondan dolayı sen yine 1 yıl olarak işlem yaparsın. Resmi sitede ki adres aşağıdadır.


  • Herkese merhaba - Oğlum adına başvuru yapıyorum. Kendisi henüz tıp fakültesinden yeni mezun oldu. Başvuru formunda eğitim seviyesini işaretlerken sadece üniversite mezunu mu yoksa doctorate degree'yi mi seçmem gerekiyor? Bilgisi olan var mıdır?


  • @Zizou, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Merhaba, bilenler yardımcı olursa sevinirim.
    Mesela diyelim kazandım ve ds260 formu doldurucam, 2 yıl meslek yüksek okulu + 2 yıl (Dikey geçiş sınavı ile) fakülte mezunu olunca, ds260 formundaki mezun olunan okulların tarihlerini girdiğimde kabul görüyor mu? Bu durumda olanlar genelde nasıl yaptılar acaba, yoksa sadece diplomaya mı bakıyorlar?

    Bu sorum gözden kaçmış sanırım bilen var mı?


  • @Semihmete, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    2011-2012-2013-2014-2015-2016-2017-2018-2019-2020-2021-2022-2023-2024-2025 başvurmuşum 🙂

    2020 de yakaladık ama vizeyi pasaportta göremedik 🙂 Başvurmaya devam..

    Merhaba çıkmasına rağmen neden vize alamadınız ?


  • Bu ileti silindi!

  • @ayvalik10 bilgilendirme için teşekkürler.


  • @SYTSNGR green card kazanımı sonrası sağlık raporu için soruyorsanız bu kadar kafaya takmayın her halükarda 2-3 aşı, idrar, kan vs. tahlil yapıp biraz paranızı alıyorlar. 🙂


  • ABD Büyükelçiliği, Adana Konsolosluğu'nun bir sonraki duyuruya kadar kapalı kalacağını açıklamış. Muhtemelen vize sürecini de olumsuz etkiler.


  • @LAB, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Green Card çekilişe katılmak için son gün ve son saat kaç ?

    7 Kasım saat 20 son


  • Herşey umarım düzelir , bu olayda kapatılıp gidicek diğer olayların olduğu gibi bu bir ilk değil.


  • @koc2022 Tıp fakültesi lisans bölümü olduğundan ötürü üniversite derecesi işaretlenmesi gerekiyor. Doktora denilen ise tezli yüksek lisans sonrası yapılan bir eğitim aşaması olduğundan ötürü onunla bir ilişkiniz yoktur hocam.


  • @Uçan-hollandalı Tesekkurler

  • ⭐⭐

    @ayvalik10 bu konuda biraz sabıkalı sayılırım. İlk gittiğimde 3 aylık oturum iznim bitince 50 euroya 3 ay daha uzatmıştım sonrasında herkes ülkeye gir çık yapmıştı makedonyadan bende ülkeye gir çık yaptım fakat 48 saat içerisinde bildirilmesi gerekiyormuş. Arkadaşlarım bildirmemişti baya mahkemeye çıktılar yüksek ücret ödemişlerdi. Bende durumu görünce hiiç ses çıkarmadan öyle 3 ay kaçak yaşadım yani ülkeden çıkarken de kimse hop hemşerim nereye felan demedi öyle usul usul geldim. Bu durum anlaşılırsa sorun olur mu acaba


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum