Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

• @researchescholar insallah oyle olur cunku bende ayni durumdayim.

• @asimsek öncellikle çok teşekkür ediyorum. yani 2019 senesinde aldığınız 1 senelik research scholar vizesi yüzünden 2021 yılına kadar tekrar 1 senelik j vizesi başvurusu yapamadınız yanlış mı anladım.

ama onun yerine 3 ya da 6 aylık J vizesine başvurabildiniz. peki bu başvurunuz 2019-2021 senesi içerisinde miydi? durum böyle olunca amerikada j vizesi ile maksimum 3 ya da 6 ay mı kalınabiliyor?

bir tane de genel sorum olacak, askerlik yapılmamış olması j vizesini waive etmek için sorun yaratır mı?

• image.png

Ben dün o adrese mail attım. Mailde J1 sırasında evlendiğimi de belirttim. Marriage license'ı da gönderdim.Bana 5 dakika içinde dönüş yaptılar. Bunu belirtmemin gerekli olmadğını, volume olduğunu ve beklenenden uzun bir süreç alabildiğini yazmışlar. Ama evlilik belgemi de sisteme yüklemişler. Bunu nasıl değerlendirmek gerekir?

• @jvisa2323 Bildiğim kadarıyla askerliği yapmamış olmak 2 yıl kuralını kaldırmak üzerine bir durum teşkil etmiyor. Benimde askerliğim 2027 yılına kadar erteli ve bu durumda başvuru yaptım. 2-3 hafta sonra excel dosyasından onay alıp alamadığımı görebilirsin :)

Aralık 2019 - Aralık 2020 arasında Amerika'da bulundum. Yani 2021 yılı itibari ile 2 yıl sürecim başladı diyebiliriz. 6 aylık vize olan Short Term J-1 vizesine de 2022 yılı Ağustos ayında başvuru yapıldı (3 aylık yeterli oldu bana. Sonrasında üniversiteye bağlı olarak birkaç ay Avrupa'da araştırmalarımı yaptım.). Üniversitenin vize ofisinin verdiği bilgiye göre 2 yıl içerisinde aynı program üzerinden J-1 vizesine başvuru yapılamıyormuş. Bu durum, "2-year home residency" kuralından bağımsızmış.

2023 yılı şubat ayının ortasında ise uzun dönem (5 yıl süreli) yeni J-1 vizem için konsolosluk ile görüştüm. Bu vizeler arasında hiçbir türlü 2 yıl kuralı başvurusu yapmadım. İlk defa şimdi, 2023 yılının Ağustos ayında waiver başvurusu yaptım.

Umarım bunlar yardımcı olmuştur.

• @asimsek Peki edindiğiniz tecrübelere göre, sizce 1 sene Amerika'da 1 sene J vizesi ile bulunduktan sonra tekrar 2 senelik J vizesi alabilir miyim? Yoksa 2 senelik durumu waive mi ettirmem gerekiyor?

• @jvisa2323 Dediğim gibi 2 farklı türde 2-yıl kuralı var.

1.'si "2-year home residency" kuralı. Bu kural sizin başka bir çift yönlü vizeye geçişinizi engellemek için. Bu kural altında tekrar J-1 vizesine başvuru yapabilirsiniz. Fakat bu durumda 2. kuralı kontrol etmeniz / sağlamanız gerekiyor.

2.'si ise "2 yıl aynı kategoriden J-1 vizesine başvuramama" kuralı. J-1 vizenizin bitiminden itibaren Amerika hükümeti aynı kategoride J-1 vizesine başvuru yapmadan önce 24 ay beklemeniz gerektiğini belirtiyor. Eğer bir önceki J-1 vizenizin üzerinden (Bu kural, Amerika içinde bile olsanız bu süreç ilerliyor) 24 ay geçmemiş ise farklı bir kategoriden başvuru yapılabilir.

• Arkadaşlar, ayın 31'inde mail atmıştım.1'inde favorable recommendation gelmiş. Mail atıp takip atmak gerekiyor.Ben bunu anladım.

• @sezerrenderr 6163e8f6-2b03-46ec-bf8a-f834393b4b96-image.png

Sezer Bey, ben ayın 31'inde mail gönderdim. Ayrıca evlilik belgemi de iliştirdim. Maile aynı gün geri dönüş yaptlar. Ertesi gün recommended e döndü. İsterseniz sizde benim gibi yapın. Mail template paylaşabilirim.

• 2012 de başımın belası süreç, 6 ay beklemiştim

• @nhilalkoc, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

@sezerrenderr 6163e8f6-2b03-46ec-bf8a-f834393b4b96-image.png

Sezer Bey, ben ayın 31'inde mail gönderdim. Ayrıca evlilik belgemi de iliştirdim. Maile aynı gün geri dönüş yaptlar. Ertesi gün recommended e döndü. İsterseniz sizde benim gibi yapın. Mail template paylaşabilirim.

@nhilalkoc Hilal hanım rica etsem paylaşabilir misiniz? Zahmet olmazsa sizin için

• To whom it may concern,

I am, (Kendi adınız), writing this letter to request a waiver of the two-year home residency requirement under section 212(e) of the Immigration and Nationality Act for my J-1 visa status. I am presently in the United States as a J-1 non-immigrant exchange visitor and I am seeking a waiver of the two-year foreign residency requirement.

While experiencing my traineeship program at (Çalıştığınız yer) , I met my spouse (Eşiniz adı). My spouse is a U.S. citizen and has been employed as a (Job Title) for (çalıştığı süre) years at (çalıştığı yer). We got married on (evlilik tarihiniz) and our marriage has brought us great happiness and stability and we cannot imagine being separated from each other.

I respectfully request that the Waiver Review Division grant me a waiver of the two-year foreign residency requirement to start the immigration process with USCIS. I have attached proof of our marriage, including our marriage certificate.

I would like to kindly inform you that the Turkish Embassy has sent “No Objection Letter” on (gönderilen tarih) and my traineeship ends on (bitiş tarihi) as a J-1 non-immigrant exchange visitor.

Case Number:

Applicant Name:

Applicant DOB:

Applicant POB: TURKEY

Waiver Basis: No Objection

You may find an attached copy of NOL for your review.

Thank you for your time and consideration. I look forward to hearing back from you soon.

Sincerely,

@sezerrenderr Siz kendinize göre cümleleri düzenleyebilirsiniz.
    Mail Konu kısmı büyük harflerle ;
    Case numaranız,Soyisim,Ad,Doğum Tarihi,POB:TURKEY,NO OBJECTION şeklinde olacak.

Bana bu bilgileri bize sağlamanız gereksiz diye dönüş yaptılar. Sonra yüksek volume var diye de iliştirmişler. Ama görüldüğü üzere de etkili oldu. Evlilik sertifikasını da eklemeyi unutmayın. Umarım hemen sizinki de hallolur.

• @nhilalkoc, içinde söyledi: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmak

To whom it may concern,

I am, (Kendi adınız), writing this letter to request a waiver of the two-year home residency requirement under section 212(e) of the Immigration and Nationality Act for my J-1 visa status. I am presently in the United States as a J-1 non-immigrant exchange visitor and I am seeking a waiver of the two-year foreign residency requirement.

While experiencing my traineeship program at (Çalıştığınız yer) , I met my spouse (Eşiniz adı). My spouse is a U.S. citizen and has been employed as a (Job Title) for (çalıştığı süre) years at (çalıştığı yer). We got married on (evlilik tarihiniz) and our marriage has brought us great happiness and stability and we cannot imagine being separated from each other.

I respectfully request that the Waiver Review Division grant me a waiver of the two-year foreign residency requirement to start the immigration process with USCIS. I have attached proof of our marriage, including our marriage certificate.

I would like to kindly inform you that the Turkish Embassy has sent “No Objection Letter” on (gönderilen tarih) and my traineeship ends on (bitiş tarihi) as a J-1 non-immigrant exchange visitor.

Case Number:

Applicant Name:

Applicant DOB:

Applicant POB: TURKEY

Waiver Basis: No Objection

You may find an attached copy of NOL for your review.

Thank you for your time and consideration. I look forward to hearing back from you soon.

Sincerely,

@sezerrenderr Siz kendinize göre cümleleri düzenleyebilirsiniz.
    Mail Konu kısmı büyük harflerle ;
    Case numaranız,Soyisim,Ad,Doğum Tarihi,POB:TURKEY,NO OBJECTION şeklinde olacak.

Bana bu bilgileri bize sağlamanız gereksiz diye dönüş yaptılar. Sonra yüksek volume var diye de iliştirmişler. Ama görüldüğü üzere de etkili oldu. Evlilik sertifikasını da eklemeyi unutmayın. Umarım hemen sizinki de hallolur.

@nhilalkoc çok teşekkür ederim Hilal Hanım.

• @sezerrenderr rica ederim, güzel haberlerinizi bekliyoruz

• @nhilalkoc merhaba, hangi mail adresine gönderdiniz acaba ? paylaşabilir misiniz ? :)

• 4 ay oldu hala ses yok…
    Nosu ve belgeleri 22 mayısta teslim almışlar sizce ne kadar sürede favorable gelir?
    Ocak başı grace periodum bitiyor yetişir mi?

• @gastroNot yetişmesi lazım. Hatta normalde bu kadar uzun da sürmemesi lazım ama nedense şu sıralar işler yavaş ilerliyor. Waiver bekleyenlerden biri olarak elleri açtık semaya tüm bekleyenler adına dua ediyoruz. İnşallah herkesinki bir an evvel sonuçlanır.

• @nimble
    Umarım.
    Bu kadar uzun sürecek ne var anlamak zor 6 aydan önce geldiği takdirde yine yetişiyor fakar zaten yeterince stres varken bir de bunu düşünmek 🤣

• Benimde 2 Haziran’da bütün belgeleri almışlar hala bekliyoruz

• Selamlar, sonunda aylar sonra bi update aldım.

Department of State Advisory Opinion Finding: Favorable Recommendation
    Recommendation:Sent

bundan sonraki adım nedir ? bilenler aydınlatabilir mi acaba ?

• @sezerrenderr DOS favorable recommendation letter'ı USCIS'e göndermiş. 3-4 haftaya kadar USCIS de onaylamış olur, excel tablosunda sizin altınızda yazan kişilerden de görebilirsiniz. Sonra zaten onay belgeniz gelecek ve gerisi özgürlük. Darısı başımıza ama bu kadar uzun olmaması dileğiyle inşallah.

Benzer Başlıklar

• 1 Oy
    3 İleti
    554 Bakış
    crazycellsC
    @adiriker, içinde söyledi: J1 vizesi staj programları için kurulmuş ajanslar Merhabalar J1 vizesi için piyasada bir sürü ajans var. Bu ajanslar 3500-5000$ arasında fiyat talep ediyorlar. Bu ajanslar olmadan bütün işimizi kendimiz yapabilir miyiz, işimizi kendimiz bulduğumuz taktirde bu ajansların katkısı bize ne oluyor. Çok teşekkürler şimdiden Isinizi kendiniz de yapabilirsiniz, burada onemli olan sizi kabul edecek bir staj yeri bulabilmek. Ajanslarin bir kismi hem size bu yerleri bulmakta yardimci oluyor, hem de cogunlugu sonrasindaki vize islemlerini halletmekte yardimci oluyor. Ama gerekli degiller... Sadece isinizi kolaylastiriyorlar. Kendiniz de stajyerlik icin bir sponsor bulup, daha sonra J1 islemlerini araci kurumlar uzerinden (ajanslardan bahsetmiyorum) vizenizi alabilirsiniz. Bilgi icin su basligi da incelemenizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/topic/5088/j1-vizesi-staj-programı-için-hangi-kurumlar-sponsor-olabillir/
  • F-1 Vize için 2 üniversite sorunu

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    301 Bakış
    crazycellsC
    @Remy-Danon, içinde söyledi: F-1 Vize için 2 üniversite sorunu Selamlar arkadaşlar, umarım herkes iyidir. Türkiye'de aktif olarak üniversite öğrencisiyim. F-1 vize için hazırlanıyorum. ABD'den üniversite için onay aldım. Benim sorum şu; Türkiye'de öğrenci olmaya devam edip aynı zamanda ABD'de okuyabilir miyim ? Yani 2 üniversite bir arada okunabilir mi ? Bu bir sorun teşkil eder mi ? Teşekkür ederim. Universiteler ayri ayri buna izin veriyorsa olabilir, ama dediginiz durum universitelerden en az bir tanesi online egitim veriyorsa gerceklesebilir. Ayni anda iki ayri ulkede olamayacaginiz icin :)
  • 6 Oy
    50 İleti
    10k Bakış
    Henry bloorH
    @Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
  • 2 kere F1 vizesi almak hakkında;

Taşındı Öğrenim Vizeleri (F/M ve J)
    2
    0 Oy
    2 İleti
    608 Bakış
    crazycellsC
    @furk4n Buyuk ihtimal bir problem yasamazsiniz. Zaten 3 yil ban almak icin 180 gunden fazla out-of-status kalmak gerekiyor, o nedenle sizin birkac gunluk surec cok dikkate alinmayacaktir. Fakat siz yine de DS-160 formuna bu bilgiyi eklediginize emin olun, birkac gun icin sorun etmezler; hatta bu konuda samimi olmaniz daha cok yarariniza olur diye dusunuyorum. Bol sanslar!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k