Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • bazı arkadaşlar 2 sene kuralına tabi olup vizeniz bitse bile j vizesine tekrar başvurabiliyorsunuz dedi bazısı da tam tersini beklemen ya da waive etmen gerekiyor dedi o yüzden çok arada kaldım. doğrusunu da bulamadım.


  • @afimxat J1 icin skill listesine bakin genelde tum alanlar var ama eger sizin calistiginiz alan listede yoksa 2 yil kuraliniz olmaz yoksa kural olacaktir tubitak geri odemek icin zorunlu tutmasa da. Ondan dolayi 2 yil kuraliniz olursa waiver almaniz gerekecektir fakat ikinci j visa aldiktan sonra bir daha waiver almaniz gerekecektir.


  • @jvisa2323 Bu dediginizi ben de duydum, baska forumlardan da J'den baska J'ye ya da F'e yani non-immigrant purpose vizelere geciste waiver almaya teknik olarak gerek yok diye okumustum. Fakat ayni zamanda waiver alinmayinca bu konuda sorun cikarabileceklerini de duydum. Amerika'daki okulunuzun international studies office'i var mi? Onlar bilir bu durumu.


  • Daha bursum finalize olmadığı için orayla iletişime geçmiyorum. Fakat son olarak algıladığım şu ki 2 sene kuralı olsa bile J vizesine tekrar başvurabiliyorum ve alabiliyorum. Ama orada tamamen bir açık kapı bırakmamışlar sanırım isteseler red de edebiliyor. Tabi bu sadece benim algıladığım o sebeple belki süreçten geçmiş bilen biri var mıdır diye bu kadar uğraşıyorum. Fakat sanıyorum ki kimse bu durumu bilmiyor.


  • Ben üst üste 3 tane J-1 vizesi alan biri olarak bu konuya açıklık getireyim.

    İlk J-1 vizemi 2019 yılının Aralık ayında uzun dönem (1 yıllık- Research Scholar) olarak aldım. Bu vizemde 2 yıl kuralı uygulandı.
    2021 Aralık ayından önce bana tekrar bir J-1 uzun dönem vizesi uygulanmak istendiğinde iki sorun ile karşılaştım;

    -- 1.si vizemdeki 2 yıl kuralı bitmemişti ve
    -- 2.'si ise kural olsun ya da olmasın tekrar J-1 vizesine başvurabilmem için 2 yıl her türlü beklemem gerektiği söylendi.

    Bu süre vize bitiminden sonra başlayıp Amerika içinde bile olsanız ilerliyor. Fakat bu durumu kategorinize göre şu sayfadan araştırabilirsiniz: https://j1visa.state.gov/programs/

    Bu iki durumdan dolayı bana önce bir kısa dönem (short-term) ~3 aylık bir J-1 vize alındı (max 6 ay). Önceki vizemdeki 2 yıl başvuru (home residency değil) süreci bittikten sonra tekrar bir J-1 uzun dönem (Research Scholar) vizesine başvuru yapıldı.

    Yani sonuç olarak; J-1 vize türünüze göre 2 yıl içerisinde başka bir J-1 vizesine başvurabilirsiniz. Bu durum home residency ile alakalı bir durum değil. Home residency olayı sadece diğer oturum alabileceğiniz türlerdeki vizeler için var. Eğer bulunduğunuz J-1 kategorisi üzerinden 2 yıl geçmemiş ise başka bir kategori üzerinden başvuru yapabilirsiniz, ama program sponsorunuzun bu programlardan birini destekleyebiliyor olması gerekebilir.


  • @seda-dogan tesekkur ederim, basligi bastan okumaya basladim.


  • @smil merhaba sirf bu isi halletmek icin turkiye'ye geldim ve bugun bizzat personel dairesine gittim. yaklasik 10 farkli kisiye gondermislerdir herhalde beni konusmam icin, ama kimse bir sey bilmiyor daha once karsilasmadik boyle bir durumla dediler. borcun tamamini odemeniz lazim diyor cogu. halbuki meb'de %20'sini odeyen alabiliyor bir onceki sayfalara gore. ne yapacagimi bilmez bir durumdayim ben de.


  • Herkese merhaba ,ben 2 year rule icin j1 waivere basurdum ,fakat waiver aldiktan sonra F1 vizesine gecip master veya sertifika programiyla OPT almak istiyorum acaba bu mumkunmu ? ben OPT alabilirmiyim waiver sonrasi ,beni bilgilendirirseniz cok sevinirim .


  • @nursuz dairedekilerin bilecegini dusunmuyorum. 20% kurali gecerli mail ile ulasmaniz daha mantikli olacaktir. Konsolosluk direk hepsinden bilgi aliyor diye biliyorum tum dairelerden.


  • Selamlar,

    Benim NOS, konsolusluk 9 Ocak tarihinde gondermesine ragmen sisteme 5 Nisan'da islendi ve hala pending olarak bekliyorum. Bazi arkadaslarimin nisanda basvurup temmuzda onayi geldi.Bu sirada ben evlendim ve stajim da 6 Eylul'de bitiyor. Mail taslagi hazirladim, mailde evlendigimi de belirtmeyi dusunuyorum. Cunku avukatim recommended olmadan dosyalari Uscis'e gondermek istemiyor, deny aliriz seklinde konustu. Mailde evlendigimi belirtmem bir probleme yol acar mi diye de dusunmeden edemedim. Sizlere sormak istedim.

    Taslak da payalasbilirim. @crazycells


  • @sezerrenderr Galiba biz sizle ayni guncellenen gruptaniz. Benim de NOS sisteme giris 5 Nisan ve hala haber yok. 6 Eylulde'de J1 traineeship bitiyor benim.


  • @researchescholar insallah oyle olur cunku bende ayni durumdayim.


  • @asimsek öncellikle çok teşekkür ediyorum. yani 2019 senesinde aldığınız 1 senelik research scholar vizesi yüzünden 2021 yılına kadar tekrar 1 senelik j vizesi başvurusu yapamadınız yanlış mı anladım.

    ama onun yerine 3 ya da 6 aylık J vizesine başvurabildiniz. peki bu başvurunuz 2019-2021 senesi içerisinde miydi? durum böyle olunca amerikada j vizesi ile maksimum 3 ya da 6 ay mı kalınabiliyor?

    bir tane de genel sorum olacak, askerlik yapılmamış olması j vizesini waive etmek için sorun yaratır mı?


  • image.png

    Ben dün o adrese mail attım. Mailde J1 sırasında evlendiğimi de belirttim. Marriage license'ı da gönderdim.Bana 5 dakika içinde dönüş yaptılar. Bunu belirtmemin gerekli olmadğını, volume olduğunu ve beklenenden uzun bir süreç alabildiğini yazmışlar. Ama evlilik belgemi de sisteme yüklemişler. Bunu nasıl değerlendirmek gerekir?


  • @jvisa2323 Bildiğim kadarıyla askerliği yapmamış olmak 2 yıl kuralını kaldırmak üzerine bir durum teşkil etmiyor. Benimde askerliğim 2027 yılına kadar erteli ve bu durumda başvuru yaptım. 2-3 hafta sonra excel dosyasından onay alıp alamadığımı görebilirsin 🙂

    Aralık 2019 - Aralık 2020 arasında Amerika'da bulundum. Yani 2021 yılı itibari ile 2 yıl sürecim başladı diyebiliriz. 6 aylık vize olan Short Term J-1 vizesine de 2022 yılı Ağustos ayında başvuru yapıldı (3 aylık yeterli oldu bana. Sonrasında üniversiteye bağlı olarak birkaç ay Avrupa'da araştırmalarımı yaptım.). Üniversitenin vize ofisinin verdiği bilgiye göre 2 yıl içerisinde aynı program üzerinden J-1 vizesine başvuru yapılamıyormuş. Bu durum, "2-year home residency" kuralından bağımsızmış.

    2023 yılı şubat ayının ortasında ise uzun dönem (5 yıl süreli) yeni J-1 vizem için konsolosluk ile görüştüm. Bu vizeler arasında hiçbir türlü 2 yıl kuralı başvurusu yapmadım. İlk defa şimdi, 2023 yılının Ağustos ayında waiver başvurusu yaptım.

    Umarım bunlar yardımcı olmuştur.


  • @asimsek Peki edindiğiniz tecrübelere göre, sizce 1 sene Amerika'da 1 sene J vizesi ile bulunduktan sonra tekrar 2 senelik J vizesi alabilir miyim? Yoksa 2 senelik durumu waive mi ettirmem gerekiyor?


  • @jvisa2323 Dediğim gibi 2 farklı türde 2-yıl kuralı var.

    1.'si "2-year home residency" kuralı. Bu kural sizin başka bir çift yönlü vizeye geçişinizi engellemek için. Bu kural altında tekrar J-1 vizesine başvuru yapabilirsiniz. Fakat bu durumda 2. kuralı kontrol etmeniz / sağlamanız gerekiyor.

    2.'si ise "2 yıl aynı kategoriden J-1 vizesine başvuramama" kuralı. J-1 vizenizin bitiminden itibaren Amerika hükümeti aynı kategoride J-1 vizesine başvuru yapmadan önce 24 ay beklemeniz gerektiğini belirtiyor. Eğer bir önceki J-1 vizenizin üzerinden (Bu kural, Amerika içinde bile olsanız bu süreç ilerliyor) 24 ay geçmemiş ise farklı bir kategoriden başvuru yapılabilir.


  • Arkadaşlar, ayın 31'inde mail atmıştım.1'inde favorable recommendation gelmiş. Mail atıp takip atmak gerekiyor.Ben bunu anladım.


  • @sezerrenderr 6163e8f6-2b03-46ec-bf8a-f834393b4b96-image.png

    Sezer Bey, ben ayın 31'inde mail gönderdim. Ayrıca evlilik belgemi de iliştirdim. Maile aynı gün geri dönüş yaptlar. Ertesi gün recommended e döndü. İsterseniz sizde benim gibi yapın. Mail template paylaşabilirim.


  • 2012 de başımın belası süreç, 6 ay beklemiştim


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 43
  • 1
  • 15
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

171
Çevrimiçi

41.1k
Kullanıcı

4.4k
Konu

427.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum